Galdarum - bilekausi alkaa, oletko valmis?

Perjantai, 3. lokakuuta on merkittävä päivä varsinkin naisille sillä Velegarum al brat'h:in (Opas tyttölöistä ja vähän vanhemmistakin koddaraisista) mukaan tänä päivänä nuorien neitseiden ja yksin elävien naisten tulee valmistautua Galdarum – kauteen joka alkaa 01.11 ja jolloin vietetään Aramis Thassolaisen muistopäivää. Galdarum – kausi on pikkujoulukauden tapainen ajanjakso jolloin enemmän ja vähemmän humalainen liha liikkuu hyvin ja käy myös astetta paremmin pyydykseen ja siksipä Galdarum'ia sanotaan myös kovasinkauppiaiden ja muiden pimpainta halajavien juhlaksi sillä ei ole kovin vaikea rasti pokata tähän juhlaan osallistuva ja aivan m'lehhaissa (perseet olalla) oleva viaton neitsyt tai lihallisia iloja kaipaava koddarainen – tai kuten kovasinkauppiaiden heimo sanoo:”kiree koddis”.



Niinpä meidän Paimenien tehtävänä on ollut halki vuosisatojen varoittaa ja valistaa tästä alkavasta juhlakaudesta jolla on sen iloisesta luonteesta huolimatta hyvin kauaskantoisia ja usein myös ei toivottuja vaikutuksia: nuoret neitseet ovat edelleenkin nuoria mutta eivät enää niin neitseitä ja maailmaa enemmän nähneet naaraat saavat huomata että heidän asumukseensa on pesiytynyt kolmijalkainen loinen jota on aivan helvetin vaikea kammeta mäkelään eli uksesta mäjelle. Siinä missä neitseet koittavat turhaan tavoittaa navan seudun kireään kuntoon laittanutta nuorta hyypiötä, vanhemmat naaraat joutuvat katselemaan sohvalla rönöttävää zegrahia (karvaperse) joka aiheuttaa huomattavaa vajetta ruokakunnan kassavarantoon osallistumatta lainkaan pääsääntöisesti syömisestään ja tissuttelustaan aiheutuviin kustannuksiin. Nämä edellä mainitut haitat eivät kuitenkaan ole yksinomaan Kovasinkauppiaiden liiton eikä muiden urospuolisten heimojen vika, sillä maailmassa on myös neitseitä ja koddaraisia jotka tieten tahtoen johtavat harhaan temppuvettä nauttineita uroksia. Aivan liian usein kuulee nuorten neitseiden sanovan että ”tottakai mä käytän pillereitä – tyhmänäkö sä mua pidät?” ja kun sitten onneton mieseläjä viettää sen kohtalokkaan yön tämän hlivatin (helpon rahan tavoittelija) kanssa, niin maanpäällinen helvetti on valmis. Ei riitä että onneton kuksija painaa kahta vuoroa ja jakaa päivän aviisia klo 02.00 – 04.00 välillä koska kämpillä makailevan ja maailmaan behhun (n. kolmikiloinen lihamötikkä) päästäneen evp – neitsyen pätäkän tarve ylittää terveen järjen käsityskyvyn.



Hieman samantapainen kohtalo koituu myös vanhemman töräyttäjän kohtaloksi: hän huomaa joutuneensa talkkariksi talouteen jossa lepohetkiä ei tunneta ja kaikki tulikomennot annetaan äänellä mikä kuulostaa siltä kuin jäistä sikaa lykättäisiin sirkkelin läpi. Vanhemman töräyttäjän pyydystänyt moggai (happy bird, ts. melko vappaata ja jonniin verran löyhäluonteista elämää viettävä räähkä) ei tietenkään itse osallistu mihinkään talouden ylläpitoon kuuluvaan työhön ja näin vaku (vanhempi kuksija) saa mm. yökaudet ripustella moggain verkkosukkia narulle kuivumaan ja kuunnella parin viinilestin ryydittämää vittuilua siitä kuinka urokset ovat typeriä runkefäärdejä joilla ei ole oikeastaan mitään virkaa maanpäällä.
Nämä sanat olkoot siis varoituksen sanoja kaikille niille, joilla jo on valmiina Galdarum – suunnitelmat tai joiden työpaikoilla, Facen seinällä, saunaillassa tahi muussa melko tarpeettomassa ja näihin verrattavissa paikoissa on lyöty lukkoon se päivä jolloin temppuvesi virtaa ja kanssaeläjille kerrotaan se mitä heistä todellisuudessa ajatellaan. Me Paimenet suosittelemme että kaikki Galderum'ia suunnittelevat päätyisivätkin lerbuzaan, asentoon jossa istutaan risti – istunnassa ja jossa jalat on teipattu Hesustapella toisiinsa kiinni siten, että etuvartalo pääsee taipumaan suoraan eteenpäin niin paljon että se mahdollistaa pään ompelemisen mattoon kiinni. Ei paha rasti ja voin itse lerbusaa harrastavana sanoa että kyllä tuossa positiossa yhden kuukauden istuu, kunhan muistaa käydä vääntämässä savet ennen kuin ompelee kuulan mattoon kiinni. Muuten tulee O – ou.



Tänään on myös Giovanni Francesco di Bernardonen eli Franciscus Assisilaisen muistopäivä. Tuo pyhä mies syntyi 1181 ja siirtyi ajasta ikuisuuteen saavutettuaan 45 vuoden iän vuonna 1226. Hän perusti fransiskaanien veljeskunnan ja hänestä käytettiin nimeä ”Poverello”, Jumalan pieni köyhä ja hänen elämäänsä kannattaa tutustua tarkemmin koska näinä päivinä jalot teot ja muiden ihmisten huomioon ottaminen on lähes täysin unohdettu. Hänen lempinimestään mainittakoon sen verran että muut Paimenet ovat ristineet meikäläisen ”Dio minore di con tutto malato povero”:ksi joka taasen on ”Jumalan pieni ja ihan sairaan köyhä”. Jep jep ja hyvät humpat teillekin. Enempää en ehdi näin aamusta mutta kuten sanottu, muistakaa olla ihmisiksi ja varautukaa tuleviin juhliin koska pohjoisen väki ei ole oikein yhteensopiva Iloisten Liemien kanssa. Minä jos kuka sen tiedän sillä minulla on elämäni aikana viettämissäni Galderumeissa kaatunut viinaa pelkästään rinnuksille enemmän kuin mitä moni tulee juomaan koko elinaikanaan ja uskokaa pois, läheskään kaikki liemijuhlat eivät ole päättyneet onnellisesti. Toisaalta tästä voisi tehdä hieman Damokleen miekan tapaisen dilemman toteamalla että Galderumhan on vain kerran vuodessa ja pitkä pimeä aika edessä joten päättäkää itse mitä teette. Ihan senkin takia että pyöritän täällä Jurtalla loistavaa asianajajatoimistoa ja sen lisäksi mulla on tuossa yhdessä matkakirstussa uudenaikaisimmat isyystesterit mitä markkinoilta löytyy.



Hyvää perjantaita kaikille – nauttikaa alkavasta viikonlopusta!
Ps. Oli muuten 240. postaus!

13 kommenttia :

 1. Sanna11.26

  Oh, onneksi en ole nuori enkä yksin elävä...

  VastaaPoista
 2. Ritva N15.04

  Turvassa täällä myös vakisuhteessa oleva vanha kääkkä.
  Ei heiluta tuulet ei tuiskut.
  Se on nyt loma lusittu ja silleen.
  Paimenelle hyvää viikonloppua.

  VastaaPoista
 3. Eipä paljon huvita. Ei kyllä kykenekään. Hmph! :/

  VastaaPoista
 4. Jooh.. jotenkin tuli mieleeni se, että eilen törmäsin eräässä hakujutussa (mies)henkilöön nimeltään Clutton-Brock (mikä lie sir) ja koska mulla on tämä kaikkien kirjastolaisten ammattitauti niin muistan sen ikuisesti väärin nyt. Päässäni nimi on kääntynyt nimittäin muotoon sir Bottom-Crack.. huokaus.

  VastaaPoista
 5. Sanna20.24

  Kirja-alalla tuli mun kohdalle kans sellasia väärinlukemisia ja sananmuunoksia, jotka kiusas sitten iäisesti. Kaikki kirjat, joiden nimessä mainitaan "tunnelukko", oli sitten niitä "tunneli-ukko" - kirjoja. Muita en oo pannu silleen mieleen niitä, harva oli kovin osuvia mutta silti sitkeitä roikkumaan päänupin muistilohkossa...

  VastaaPoista
 6. Ei tässä mitään juhlakausia tarvita. Yhtä juhlaahan tämä eläkeläiselämä on!!

  VastaaPoista
 7. Joo. Mulla on yks paha eli 'Pianomiehen tytär'-romaani.. jostain syystä unohdan lukea aina sen ekan i-kirjaimen :P

  VastaaPoista
 8. Tänäänkin vielä ehtii joten ei muuta kuin hyvää sunnuntaita ja menestyksekkäitä juhlia!

  VastaaPoista
 9. No oikeesti tämä koskee kaikkia naaraita ikään tai siviilisäätyyn katsomatta.

  VastaaPoista
 10. Mikä vanha sinä muka olet, nuor nainen ja varsin virkeässä kunnossa.
  Hyvää sunnuntaita ja ennen kaikkea rauhallista sellaista koska huomenna se rähinä taas alkaa.

  VastaaPoista
 11. Ei kykene niin, eilen aamulla kroppa veti ihan jumiin ja itaa mytöen päänsärky oli sitä luokkaa etten pystynyt olemaan edes jalkeilla

  VastaaPoista
 12. Nämä on tuttuja juttuja ja joistakin on jopa haittaa koska ne liittyvät virallisen elämän asiointeihin

  VastaaPoista
 13. Kuules, kyllä pienet juhlakaudet piristää talven pimeyttä. Tosin meikäläisellä se on juhlista palaavien naapureiden tappelun kuuntelemista mutta onpahan edes jotain ;D

  VastaaPoista

Käynnistäsi kiitollinen ja kommentistasi olisin suorastaan riemuissani!
(kommenttien valvonnan takia ne näkyvät vasta hyväksymisen jälkeen ja tämä saattaa kestää jonkin aikaa)

Kiitokset tekijöille:

 • Blogger archive page > Life is so full of tae!
 • Google Friend Connect Button > NetOops blog
 • Add Related Post Widget To Blogger (linkwithin) > My Blogger Tricks
 • Contact Form > Tw!st Blogger
 • Simple Search > Blogger Buster
 • How to display linkwithin related posts only in post pages > My Blogger Desk
 • How to Remove Subscribe to Atom links from your Blogger Blog > Superwebtricks
 • How to remove quick edit and wrench icons on Blogger > Blogger Plugins