James Morgan ja SE koodinpätkä (bloggaajat - nyt tarkkana)

Nyt on sitten semmoista asiaa että me lähdetään katsomaan James Morgania ja kun pääsemme perille, niin likat muistavat niiata nätisti ja äijät muistaa ottaa lakkinsa pois päästä koska se kuuluu hyviin tapoihin. Miksikö me sitten lähdetään morjestamaan Jamesia? No katsokaas kun hän on a) erittäin fiksu kaveri ja b) myös hyvin mukava koska hän jakaa tätä tietouttaan myös tälläisille meikäläisen tapaisille paimenille joille nämä jutut eivät ole itsestään selviä. Ja kyllä, aion kertoa tämän asiani alusta loppuun ennen linkittämistä koska tämä asia selviää/aukenee teille paljon paremmin tällä tapaa ja kerronpa muutaman testituloksenkin jotta skeptikot voivat halutessaan tarkistaa tämän asiani oikeellisuuden.

Ensin kuitenkin seuraa ns. vuorisaarna joka ei ole kohdistettu kehenkään henkilöön sen paremmin kuin mihinkään tahoon, vaan tämän pikku vuorisaarnani on varoitus niille tekopyhille fariseuksille ja mukamas vaatimattomille ihmisille jotka ovat ”tätä omaa vaatimattomuuttaan” kommentoisivat ettei heitä kiinnosta kuinka heidän bloginsa sijoittuu hakutuloksissa tai kuinka se menestyy, kunhan tässä koitetaan pitää omaa pientä päiväkirjaa täysin omaksi iloksi. Jos näin olisi, niin ensinnäkään julkisia blogeja ei olisi vaan kaikki todellakin olisivat yksityisiä, suljettuja päiväkirjoja varustettuna ”ei näy hakukoneille” - asetuksella. Eli se siitä paskanjauhamisesta koska totuushan on se että 99,99% ihmisistä haluaa jakaa tuntemuksena/asiansa mahdollisimman monelle ja siitä on todisteena näissä blogeissa esiintyvät Lukijat eli Followers – gadgetit/widgetit, on Bloggerin omaa ja on G+:aa puhumattakaan muista linkityksistä kuten tekstin jakamisesta mahdollisimman monelle taholle. Ihan just siihen tapaan kuten minäkin teen. Asia ymmärretty?

No niin ja itse asiaan: Bloggerin puolellahan juttu menee niin että kun bloggaaja julkaisee tekstin, se näkyy hakutuloksissa siten että ensin on blogin nimi ja vasta sitten tekstin otsikko. Tässähän ei sinänsä ole mitään vikaa jos haluaa markkinoida omaa blogiaan pelkän nimen perusteella mutta mikäli haluaa saada asiansa = tekstissä esiintyvän sisällön kaikkien tietoon, on tämä oletusasetus suoraan sanottuna päin helvettiä koska se ei toimi läheskään niin hyvin kuin taasen se, että hakutuloksissa olisikin ensin tekstin otsikko ja vasta sitten blogin nimi ja juuri tämä on se asia, miksi jokainen laittaa parempaa ylle ja lähtee poikkeamaan James Morganin pakeilla koska tämä fiksu mies on ratkaissut tämän ongelman ja vieläpä helpolla tavalla! Laitan ihan kohta linkit mutta nyt ne lupaamani testitulokset jotka tein muutama minuutti koodinpätkän asentamisen jälkeen, James nimittäin toteaa ohjeessaan että vaikutusten näkyminen saattaa kestää muutaman päivän mutta kyllä ne ainakin omalla kohdallani näkyivät välittömästi eli

Otsikoiden perusteella nämä löytyvät myös Googlen kuvahausta - kuva on Googlen Ara - projektista kertovasta jutusta mutta liittyy siihen toiseen tekstissä olevaan asiaan eli O - shotteihin.

Hakukenttään sana ”tundralle” ja pam! Googlen ensimmäisellä sivulla näkyi linkki aikoja sitten julkaisemaani Googlen Ara – projektista ja eräästä toisestakin asiasta kertovaan postaukseeni vaikka tundra ei edes varsinaisesti liittynyt itse aiheeseen (http://outopaimen.blogspot.fi/2014/03/googlen-ara-projekti-o-shots-aka.html#.VAKvPPl_usQ),
Samoin otsikko Mies vs. Nainen -lopussa totuus -postaus (muutaman päivän vanha juttu) löytyi googlen ensimmäiseltä sivulta vaikka aiheesta oli kirjoitettu samalla otsikolla enkä laittanut hakuun edes koko otsikkoa mutta yllättävintä oli kenties se, että Hyperlapse – tekstin  (http://outopaimen.blogspot.fi/2014/08/hyperlapse.html#.VAKw5_l_usQ) sanapari ”Cortinarius rubellus” joka oli pelkästään tag, sinkautti meikäläisen tekstin näkyviin – tosin sivulle seitsemäntoista mutta ihan hyvin kun ajatellaan että kyseisestä aiheesta on julkaistu materiaalia todella paljon niin virallistenkin instanssien kuin pilviveikkojenkin taholta. Testasin tasapuolisuuden vuoksi ns. mahdottomia sanoja ja laiton hakukenttään sanan ”Gmail” joka ei tuottanut tulosta Googlen kahdenkymmenen sivun aikana, samoin kuin ei ”Gmail – tili” mutta kun tein haun lähemmäs taannoisen tekstini Gmail – tiliäsi vakoillaan olevalla Gmail- tilin vakoilu sanayhdistelmällä, niin sieltähän se löytyi – ensimmäiseltä sivulta ja uskokaa pois niin tästäkin aiheesta on kerrottu melko helvetin paljon.

Samoin tämä - löytyi Googlen kuvahausta otsikolla Mies vs nainen

Nyt sitten James Morganin tykö ja tämä hänen tekemänsä koodinpätkä ohjeineen löytyy täältä. Omasta puolestani kiitän James Morgania – tämä oli hieno juttu! Laitoin muuten James'in sivuston – The Blogwidgetslinkkilistalleni samoin kuin BTDesigner – sivuston jota ylläpitää George Robinson ja hän on muuten mies joka on tehnyt tämän blogini mallin/pohjan ja jonka olen onnistunut ruhjomaan tämän näköiseksi, osin taitamattomuuttani ja osin muista syistä mutta alkuperäinen on nähtävissä täältä.

Näin, huomenna sitten tekstiä ihan muista aiheista ja löytyy sieltä pari mainintaa Googlesta ja Bloggeristakin, tosin ihmettelyn tasolla tai paremminkin teemalla ”miksi mahdollistaa kun ei se kumminkaan käy?”
Loppuun julkinen anteeksipyyntöni Blogspheren asukkaille, olin eilen varsin vittumaisella päällä johtuen tämän oman elämäni kiemuroista ja siksipä meikäläistä ei huvittanut oikein mitään ja tulin vastanneeksi mm. Sannan kommenttiin ilkeästi joten anteeksi Sanna – ei ollut tarkoitus. Mun on taas lähdettävä niihin pellityshommiin kun eikö nekin perkeleet loppuneet eilen kesken ja siksipä tälle päivälle suunnittelemani vapaapäivä on sitten jotain ihan muuta mutta se siitä.


Kaikille oikein hyvää sunnuntaita, käykää moikkaamassa Jamesia ja Georgea – ne on hyviä tyyppejä.

38 kommenttia :

 1. Et sie minusta ilkeä ollut, ihan asiasta sanoit. Ja sait ihan kiltin jatkokommentin. Mulla oli mielessä vain ruusuinen kuva lehmälaitumesta, jossa käyskentelee muutama kirjava lehmä jokusen pienen läjän tehtyään. Aurinko paistaa ja kärpäset pörrää....

  Mutta Jaakko ja Yrjö saa mun puolesta olla viisaita ja hyviä, mie en lähe kyläileen.
  T: tekopyhä ja tosi laiska fariseus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin pyytämässä anteeksi eilisen tekstin kommalootassa ja totesin että omat paskat saa välittyä omaan käyttäytymiseen. Onhan kantturat ihan ok mutta niiden omistajat ovat aika usein melkoisia mulleja kun tekevät mitä lystäävät :D

   Oisit nyt vaan mennyt - se kannattaa!

   Poista
  2. Varo sanojasi; lukijoissasi on myös kantturanomistajia :) mutta oikeesti oon vähäisen henkilökohtaisen kokemukseni valossa samaa mieltä. Mun työnantajat ainakin eli sata vuotta ajastaan jäljessä tyylin "sika ei ole eläin eikä piika ihminen".

   Poista
  3. Hemmetti mutta tuo sun vertauksesi on melko ryhtevästi ilmaistu :D

   Poista
 2. Täällä toinen fariseus joka sijoittuu siihen 0,01%. En mä linkintä tai kommentoi ympäriinsä siinä toivossa että Lukekaa mua, please! Tänne on muodotunut pieni kiva yhteisö joka riittää mulle - enkä nyt jauha paskaa. Olisi kauheaa jos lukijoita (ja sitä kautta negatiivisesti kommentoiviakin, taatusti) olisi paljon paljon enemmän päivässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä ei olla taas luettu tekstiä koska mä sanoin ettei tämä kohdistu kehenkään eikä mihinkään vaan puhuin noin yleisellä tasolla koska niin lukulistan kuin vastattavien kommenttien kanssa on niin, ettei ylenpalttista määrää pysty hallinoimaan ja silloin koko homma kääntyy itseään vastaan.
   Tarkoituksenani oli tuoda esiin mahdollisuus joka parantaisi jokaisen kohdalla sitä että samoin ajattelevat ja tuntevat ihmiset löytäisivät toisensa, esim. teikäläisellä on asiallisia ja hyviä postauksia homealtistuksesta ja sisäilman laadusta ja se on sitä tietoa jota moni hakee mutta ei löydä - puhumattakaan vertaistuesta. Tämä oli se jutun ydin mitä ajoin tekstissäni takaa - tietoa on mutta se ei tavoita kaikkia. Internetin syöveret ovat liian syvät.

   Poista
  2. Kyl mä luin sun tekstisi, ja sä myös kirjoitit, että lopetetaan se paskanjauhanta ettei muka haluttaisi isompia lukijamääriä jne "tekopyhä fariseustelu". Se on sitten toinen juttu, että löytääkö ihmiset oikeisiin blogeihin, vaikkapa niihin, joista saisi asiallista tietoa ja vertaistukea.

   Poista
  3. No en tarkoittanut ihan kirjaimellisesti ja mä toivon ettet sä suutu koska se on totta että kirjoitin just noin mutta en tarkoittanut sitä esim. teikäläisen kohdalle. Mulla on kaks lukulistaa josta toinen on "pimeä" ja se on sitä varten että katsastan uusia blogeja, josko löytyisi joku sellainen mitä tykkään lukea. No tällä listalla on tälläkin hetkellä muutamia blogeja joiden pitäjät ovat liittyneet (lue: liittäneet avatarinsa) vähintään kolmeenkymmeneen blogiin ja osa on jopa kehdannut laitella toisten blogeihin linkkejä omaan blogiinsa. (Turha kai mainita etten vieraile näissä blogeissa Outo Paimenen nimellä ja olen pelkkänä vieraana, ts. lukijan ominaisuudessa). Nämä bloggarit ovat antaneet itsestään hyvin vaatimattoman kuvan mutta eivät ole juuri tuon linkityksensä jälkeen kommentoineet/osallistuneet keskusteluihin sen paremmin eivätkä myös vastailleet heidän blogeihinsa jätettyihin kommentteihin joten se siitä vaatimattomuudesta ja vilpittömästä mielestä - pääasia on että he saavat porukkaa oman bloginsa lukijoiksi ja juuri he ovat niitä fariseuksia joita tarkoitin.

   Mitä taasen löytämiseen tulee, niin mikäli sun tekstisi otsikkona olisi vaikkapa "Sisäilmasta johtuvat ongelmat" ja joku asiasta kiinnostunut laittaisi hakusanaksi "sisäilma" tai sisäilman laatu", niin Google tarjoaisi sitä todennäköisesti ensimmäisellä sivulla. Näin ei kuitenkaan käy nykytilanteessa koska aiheesta kirjoitetaan paljon muutenkin ja näissä artikkeleissa tilanne on se mitä tarkoitin - teksti/otsikko ennen tekijää.

   Poista
  4. Kyllä sä asiaa puhut, enkä mä loukkaantunut, vaikka kirjaimellisesti juttusi luinkin!

   Pusut <3

   Poista
  5. No hyvä juttu! <3
   Ja vielä: sun kannattais oikeesti markkinoida noita sisäilmaongelma - ja homealtistuksista kertovia postauksia koska sulla on hellkarin paljon tietoa ja varmastikin kontakteja moneen eri instanssiin. Uskon nimittäin että auttaisit/helpottaisit monen epätietoisen ja ongelmista kärsivän elämää. Moni on niin kusessa ja loppuun palanut että ei enää jaksa hakea tietoa.

   Paljon pusuja <3

   Poista
  6. Mä olen miettinyt, että jossain vaiheessa kouluttaudun sellaiseksi vertaisohjaajaksi tai mitä ne nyt tässä yhteydessä olikaan, ja autan sitä kautta altistuneita. Mun blogissa on niin paljon sitä muutakin shaibaa kun vaan sisäilma-asiaa, etten oikein tohdi sillä itseäni markkinoida. Mutta autan aina kun tarve on ja joku tietoa tarvii.

   Possupuvun sisältä lisää pusuja

   Poista
  7. Sinä rääkkääjä...menit sitten mainitsemaan sen possupuvun...
   Sun blogissas mitään shaibaa ole ja jos sua kiinnostaa niin laitetaan Jurtalle linkki "Asiaa sisäilmasta ja homealtistuksesta - kysy pois!" ja linkki johtaa suoraan blogiin, mitäs siitä tuumaat?

   Tuo vertaisohjaaja kuulostaa hyvältä jutulta!
   Mä en voi sanoa että boksereiden sisältä lisää pusuja koska moni käsittäisi sen väärin ja siksipä mä sanon että melko vähäkankaisen vapaa -ajan asusteen sisäpuolelta mielettömästi pusuja sulle

   Poista
  8. Ehkä me tosiaan unohdetaan ne kalsarit ;-D

   Jos sen linkin saa siten, että se poimii vaan tunnisteen altistus -alta jutut
   ( tyyliin http://marjaananmaja.blogspot.fi/search/label/altistus ) niin sitten.

   En tarkoittanut kirjaimellisesti shaibaa mutta arkilöpinää on paljon ja se sisäilmatietous jää helposti sen alle ja varjoon.

   Poista
  9. No sähän olit tehnyt kaiken valmiiksi eli tuo linkitys poimii kaikki ne tekstit joissa mainitaan altistus joten mä laitan tuon linkin sitten (vaikka mukana on sitä arkista juttua mutta altistus on kuitenkin pääosassa) joten odotappas hetki....

   Poista
  10. Tehty ja toimivaksi havaittu.

   Poista
  11. Sit tää vielä possupuvussaan toivoisi, että siirtäisit sen tuonne lukuluettelon alle - sopisiko?

   Poista
  12. ....ja toiveenne on totetunut.

   Poista
  13. ...eli toteutunut :D

   Poista
  14. *kiittää ja lähettää villinä pusuja vaaleanpunaisessa jumpsuitissaan*

   Poista
  15. Eipä kestä kiittää *ja miettii että miten saisi mieltään villitsevät mielikuvat suljettua pois tai edessä on varsin mielenkiintoinen yö*

   Poista
  16. Hyvää yötäkin hän vielä toivottaa ennen riisuutumistaan ;-)

   Poista
  17. Jumaliste nainen....! ;)

   Poista
 3. Kun on vain vahakantinen vihko yöpöydän laatikossa,niin en usko se olevan hyvin julkista touhua.
  Jos kertoisin kuinka naapurin pyylevä taksikuski kehoitti minua pyllistelemaan perunapellollaan tai se pitkä tumma saksalaismies soitti ovikelloani ja sanoi että on käytettävissä,miten vain.
  Niin ketä kiinnostaa, tavallinen elämäni. Noup, ei ketään.

  Siitä johtuen ja ehkä juuri sen tähden.Hyvää Sunnuntai päivää sinulla Outo Paimen.
  Outo mutta kuitenkin niin perin tuttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä toinen joka luulee että mä olen syyttämässä ja jos luet Marjaanalle antamani vastauksen, niin ymmärrät mitä mä ajoin takaa - en sen oman hännän nostamista vaan sitä että hengenheimolaiset löytäisivät toisensa.

   Poista
  2. Anteeksi,jos sain sinut tuohtumaan.Se ei ollut tarkoitus.
   Halusin vain tuoda esille miksi en bloggaa,tässsä työn,treenauksen ja ihmissuhteiden viidakossa.Ei ole aikaa.

   Menen nyt nurkkaan häpeämään ja teen katumus harjoituksia,ainakin 10 kpl.

   Poista
  3. Enhän minä rakkaani tuohtunut ollenkaan!
   TArkoitin ihan muuta kuin sitä mitä sinä luulet mun tarkoittavan ja kyllä mä ymmärrän ettei monella ole yksinkertaisesti aikaa blogata joten tules pois sieltä nurkasta - kaikki on ok.

   Poista
  4. Ok, tuun pois täältä.
   Uskatasko nyt tähän paikkaan ehdottaa sovintosek......?

   Poista
  5. Juu tule vaan pois ja mikäs sen mukavampaa kuin kunnon sovintosek.. ;D

   Poista
 4. Mä olen Marjaanan kanssa samaa maata, mulle riittää tämä näkyvyys millä nyt olen. *kuiskaa ja raahautuu yskien ja silmät vuotaen kohti jurtan kuumavesipannua sekä käytettyä vuohenmaitoa sisältävän tonkan suuntaan*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reppana sä oot kipee :(
   Nyt se sitten kävi mitä pelkäsin ja lupaat pysyä punkassa etkä riehu yhtään mitään sen paremmin kotona kuin missään muuallakaan. Mitä taasen näkyvyyteen tulee niin jos jaksat, niin lue Marjaanalle antamani vastaus koska siinä on koko postauksen ajatus tai tarkoitus - ei oman egon kasvattaminen vaan tiedon jakaminen.
   Paranemista ♥

   Poista
  2. Silmäilin sen, ja asiaahan te molemmat puhutte. Mulla on vaan tuollainen arkielämä-blogi, josta ei pahemmin ole vertaistukea kenellekään enkä siten kaipaa enkä tarvitse enempää lukijoita :)

   Mä yritän päättää, olenko huomenna kotona vai raahaudunko töihin. Tosin sinne menemisessä ei ole mitään järkeä, koska tulen vain sairaammaksi.

   Poista
  3. Päinvastoin!
   Sä tiedät kirjallisuudesta j leffoista enemmän kuin useammat muut ja sulla on muutenkin hyviä pohdintoja (ja sulla on hemmetin hyvä huumorintaju :D ).

   Sinähän ET MENE mihinkään töihin vaan pysyt punkassa ja hoidat itsesi kuntoon. Tämä selvä?

   Poista
  4. Ai. Tiedänkö? :D Kiitos :)

   Joo, selvä on muru. Laita se sauva nyt pois.

   Poista
  5. *Heittää paimensauvan nurkkaan*
   No tottahan minä puhuin koska sä olet kirjallisuuden ja elokuvien kävelevä PuskPedia :D

   Poista
 5. Olis aika ressaavaa, jos joka postaukseen tulis vaikka viiskymmentä kommenttia ja niihin kaikkiin pitäis vastata. Se kävis jo iha työstä, joten nykyinen näkyvyys riittää mulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottapa tuo koska moisessa määrässä menis koko ilta ja kaikki muu jäis tekemättä.

   Poista
 6. Jamesilla oli liian monimutkaisia juttuja, mutta kurkkaamassa kävin :) Mutta tuolla kommenteissa näkyvän sovintoässän etäisesti muistan ja nyt alan haastamaan täällä kotosalla riitaa. Se se vasta monimutkaista on kun yritän saada puolison suuttumaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo Jamesin juttu on oikeasti sellainen mikä kannattaa tehdä/toteuttaa. Mulla meni hetkinen ennen kuin tajusin mitä sovintoässää sä tarkoitat mutta nyt kun tajusin, niin huomaan että sä olet varsin viekas nainen..... ;D

   Poista

Käynnistäsi kiitollinen ja kommentistasi olisin suorastaan riemuissani!
(kommenttien valvonnan takia ne näkyvät vasta hyväksymisen jälkeen ja tämä saattaa kestää jonkin aikaa)

Kiitokset tekijöille:

 • Blogger archive page > Life is so full of tae!
 • Google Friend Connect Button > NetOops blog
 • Add Related Post Widget To Blogger (linkwithin) > My Blogger Tricks
 • Contact Form > Tw!st Blogger
 • Simple Search > Blogger Buster
 • How to display linkwithin related posts only in post pages > My Blogger Desk
 • How to Remove Subscribe to Atom links from your Blogger Blog > Superwebtricks
 • How to remove quick edit and wrench icons on Blogger > Blogger Plugins