Hyperlapse

Pian saatte nähdä kuinka minä kierin lampaitteni perässä vuorenrinnettä alas vallan saatanallista kyytiä sillä meikä aikoo hypätä mukaan uuteen trendiin joka kantaa nimeä Hyperlapse. Tämä loistava ja varsinkin ADHD – väkeä ilahduttava sovellus tarjoaa mahdollisuuden tehdä nopeutettuja videoita aivan uudella tavalla, jossa kameran tärinä neutralisoidaan käyttämällä puhelimen liiketunnistimen tietoja kuvan vakauttamiseen jonka jälkeen kuvattu video toistetaan nopeutettuna. Tässähän käytetään samaa tekniikkaa joka vaimoni kertoman mukaan on asennettu meikäläisen lantioon ja josta hän ei pidä sitten yhtään. Syynä yksinkertaisesti se että kun hän on hädin tuskin saanut kameralaukkunsa auki, niin minä jo poistun paikalta sen melko lyhyen ja nahkaisen pikku objektiivini kanssa. Hmph.
Enivei, nämä Hyperlapse – videot luonnollisesti jakavat mielipiteet ”turhaa kikkailua” ja ”hienoja elämyksiä” - kategorioihin mutta se on kyllä tunnustettava että tekniikka ottaa huimia harppauksia ja tarjoaa tavalliselle tundran tallaajallekin mahdollisuuden luoda visuaalisia elämyksiä tavalla jotka tähän asti ovat olleet saavuttamattomissa. Asiasta lisää videolla (sisältyy asiaa valottavaan lehtiartikkeliin), jossa Microsftin tutkija Johannes Kopf selittää mistä Hyperlapse:ssa on kyse. Toisin sanoen kyseessä on Instagram'in uusi palvelu tai mahdollisuus jonka se on lisännyt iphone – sovellukseensa. Muut kuten Windows Phonen omistajat ja android – väki joutuvat vielä odottamaan lähinnä teknisten juttujen takia. Tässä kohtaa on kuitenkin käännettävä katseet kohti Heklaa ja Hogathaa toiveena että kenties saamme joskus nähdä nämä Rakkimuksen loistokkaat esitykset Hyperlapse -videoina?

Täällä tundralla aletaan valmistautumaan Valkoiseen Helvettiin ja se näkyy monella tapaa; mökkiläiset pakenevat kaupunkiasunnoilleen, paikalliset densot ovat siirtymässä sisätiloihin ja pikku kyläämme riivaava lehmän paskan käry on ottanut tutun Deadly Mist – talvehtimismuotonsa jossa se vaanii suht harmittoman näköisenä usvana mutta annas olla kun siihen pilveen kävelet niin toista tiedät. Ei riitä että piilolinssit sulavat silmiin vaan tuo itsestään saatanasta oleva käry myös hapettaa kuulolaitteen patterit ja aiheuttaa vakavia muutoksia suun sekä nenän limakalvoilla (ikenet muuttuvat täysin valkoisiksi, amalgaamit tippuvat samaan tahtiin nenä – ja kulmakarvojen kanssa). Nämä tulevan talven ennusmerkit ovat saaneet aikaan myös sen että olen ryhtynyt treenaamaan joulutorttujen paistamista, viime jouluisten torttujeni kanssa kävi hieman ikävästi sillä sain syytteen laittomien aseiden hallussapidosta koska oikeus katsoi että kolme pellillistä aivan helvetin kovia ja täysin mustia (night -mode) ninjatähtiä täyttää riittämään rikosnimikkeistön eikä vakuutteluani joulutorttujen liian pitkästä paistoajasta huomioitu lainkaan. Tunnustettakoon että testasin näitä pikku torttujani juuri tätä silent kill – toimintoa varten ja kyllä, ei sitä lehtitaikinan suhinaa kuule vitullakaan ja kun ajatellaan että joulutorttu/ninjantähti jää vielä kolmekymmenen metrin päässäkin jäätyneeseen koivunrunkoon kiinni, niin ovathan ne melko vaarallisia joutuessaan vääriin käsiin. En tunnusta että teen noita tappajatähtiä kolmessa vuorossa enkä sitä että pääasiallinen markkina - alueeni on Japani. Minä kun haluan pitää oikean käden pikkurillini.


Tänään pitäisi käydä tekemässä muutama pellitystyö ja ainakin tässä vaiheessa näyttäisi siltä ettei tänään sada mutta niin se näytti eilenkin ja vettä tuli tasaisin väliajoin suht rankkoina kuuroina. Tosin minulla ei ole tietoa siitä ovatko vesipisarat kuuroja mutta tuo typerä sana on jostain syystä eksynyt suomalaiseen sanastoon ja olisihan se siihen tottuneena aika typerää sanoa esim. ”voi ristus mikä sadekuuleva taas iski kun oltiin sienestämässä”. Siinä muuten toinen typerä sana – iski. Vitut se sadekuuleva ketään ketään iske vaan sadekuuleva on gravitaation aiheuttama ilmiö joten ei näitä pidä vääristellä tai ne aiheuttavat hämmennystä varsinkin ulkomaalaisten keskuudessa. Ajatelkaas nyt paskalehtien otsikoita. Niistähän jätetään tarkoituksella asian kannalta se olennainen ja tärkeä osa pois jotta niistä saadaan raflaavampia ja niinpä tässäkin tapauksessa voin sieluni silmin nähdä erään iltapäiväjulkaisun otsikon ”Kuuro iski metsässä – kuulonhuoltoliitto sekä poliisi tutkii asiaa”. No, klikattaessa otsikon linkkiä paljastuukin että kyseessä on sadekuuro joka on iskenyt sienestysreissulla olleeseen Gertrud Lemmikäiseen ja tämä on kaatunut runsaan vedentulon liukastuttamalle sienimättäälle ängenneen Pupi – koiran päälle joka taasen on viereisellä mättäällä sieniä koppaansa hysteerisesti keräävän Alma Jörtensenin omistuksessa oleva piski.


Koska rikoksella on aina uhrinsa ja tässä tapauksessa se on Gertrudin alle litistynyt Pupi, paikalle hälytetään luonnollisesti poliisi ja koska tämä veret seisauttava rikos on tapahtunut Kuulonhuoltoliiton omistamalla tontilla, paikalle raahataan myös ao. instanssin edustaja sillä kyseessä on aidattu alue ja aitauksen sisäpuolella olevat sienet ovat käytännöllisesti katsoen laittomia sillä lain kirjaimen mukaan kenenkään ei pidä viljellä Cortinarius rubelluksia hehtaaritolkulla. Seuraa hirveä oikeustaistelu josta revitään lisää otsikoita ja oikeustaistelun aikana mm. Gertrud saa lisänimen ”Pupikiller” eikä Almakaan säästy, vaan häntä aletaan tituleeraamaan ”Poison Ivy”:ksi koska paljastuu että juuri hän on tehnyt Kuulohuoltoliiton omistaman sieniviljelmän aitaan mummon mentävän reiän juuri sillä tämä vanha räähkä on tajunnut että ko. sienistä saa hieman tukevampaa salaattia kuin esim. normi rouskuista tai käävistä. Viljelmän omistajan edustaja ristitään ”Mengeleksi” ja näiden kolmen ihmisen elämä tongitaan perin pohjin. Taustalta paljastuu herkkusienien väärinkäyttöä, koira- aitaus -fetissiä ja muuta törkyä joiden takia iltapäivälehdellä menee enemmän kuin hyvin: levikki saavuttaa uudet huippulukemat, lehden nettisivustolla käy kuhina ja rahaa tulee.
Mikä on tarinan opetus? Olkaa varovaisia kun päästelette näitä omituisia sanoja suustanne - joku voi ottaa ne tosissaan ja sehän tietää sitä että raastuvassa tavataan.


Oikein hyvää lauantaita kaikille – mun täytyy lähteä pokkailemaan ja asentelemaan vesipeltejä.

12 kommenttia :

 1. Hola!
  Siis mä vaan kuvaan mun simplemixidiotamusmaximus kameralla. Väri pinksuhtava ja Hekla muokkaa niitä. Eli pyynnöt ja toiveet siihen suuntaan.

  Rattoisaa päivää Tundralle. Mä löhöön mökillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heklan on hommattava sulle Hyperlapse -valmiudet sun muut riverstikkelit joten täytynee vihjasta sille tästä uudesta jutusta.
   Rattoisaa päivää (tai iltaa) sullekin. Mä tappelen demonieni kanssa

   Poista
  2. Siis HETKINEN! Huomasin vasta äsken .... jossa kameran tärinä... Siis vihjasitko nätisti mun kuvausten tärisevän???

   Olet niiiin pahasti väärässä! Ne välillä suorastaan hytkyy ;) Siihen ei taida parhaimmatkaan vakautusohjelmat auttaa.

   Oli enemmän kuin rattoisa päivä ja jatkui myöhään yöhön.

   Poista
  3. En missään nimessä!
   Teikäläisen kuvaustyö on pro - tasoa eikä niissä ole moitteen sijaa mutta mä ajattelin että nyt kun Rakkimuksella ja Heklalla on hyvä putki päällä, niin niiden työskentely oletettavasti muuttuu entistä vauhdikkaammaksi ja siksi tuo Hyperlapse olisi omiaan teikäläiselle.

   Hyvä kun oot saanut pattereita ladattua <3

   Poista
 2. Nopeat miehet on,sanoisinko nopeita ja sitä seuraa jotain kummalista asiaa, kuin lehmän lannan käry joka ei todellakaan ole pahinta tässä maailmassa.

  Kuinka kaunis onkaan suomenkieli "Alavilla mailla hallan vaaraa"

  Siirrytään kysymysosioon: Mietteitä omeplukoneen ääreltä.
  Miksi miehillä menee rikki vetoketjut ja haarat repeää?

  Lähen tästä lannankäryyn ja nautin siitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, nopeus ei ole hyvä juttu eikä se lehmänlannan haju suinkaan ole pahin tämän maailman asioista mutta vituttaa kun paskan haju tarttuu vaatteisiin mikäli niitä kuivaa ulkona. On nimittäin noita isoja tiloja sen verran tässä lähellä ja pellolle levitettävän paskan määrästä päätellen ne eivät ole kuulleet normeista jotka rajoittavat sen tavaran levittämistä mutta se nyt on yks näitä maalla asumisen elämyksiä. Ittepähän oon asuinpaikkani valinnut joten mitäpä sitä tämän enempää kitisemään.

   Miesten vetoketjut ja haarat rikkoutuvat sen tähden kun meillä on niin dynaamiset nämä liikkeet :D

   Poista
 3. Joo en mie kans ymmärrä, mitä valittamista lehmänlannan hajussa on. Asutteko kenties lietelantalan kannella vai missä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä onko sulta mennyt jotain ohi mutta kyllä me edelleen asutaan rivarissa ja loput voi lukea Ritvalle antamastani vastauksesta koska en viitsi toistaa itseäni.

   Poista
  2. Okei no joo, siinä levitysvaiheessa se on kyllä ikävää. Pitäs ainakin ilmoittaa lähialueen asukkaille, kun aikoo levitellä, etteivät kuivaa ulkona pyykkiä... sianpaska on vielä kauheampaa.
   Mutta sentään paskaa ei saa levittää talvella! Paperitehtaat haisee läpi vuoden, oon miettiny kans sitä, että tottuuko ne ihmiset siihen hajuun, etteivät enää huomaa, kun vierailijan nenään ottaa väliin pahastikin. Keitele Jazzeissakin oli perin kuvottava taustatuoksu... tosi vieraanvaraista.

   Poista
  3. No näinpä ja anteeksi nuiva vastaukseni joka johtui siitä että mua eilen vitutti vaikka eipä se ole mikään peruste ilkeilylle.
   Ihan aikuisten oikeasti ei täällä tundralla välitetä tuon taivaallista noista määräyksistä ja luojalle iso kiitos siitä ettei täällä ole sikaloita koska mä tiedän miltä sianpaska haisee ja se on jotain mikä ei ole tästä maailmasta.

   Poista
 4. " kun hän on hädin tuskin saanut kameralaukkunsa auki, niin minä jo poistun paikalta sen melko lyhyen ja nahkaisen pikku objektiivini kanssa" Enkka on kuulemma 30 sek. luokkaa veltosta velttoon. Ja siihen sisältyy nosto, pisto ja ravistus. Hyvät viikonloput.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D
   Hyvää viikonloppua myös sulle!

   Poista

Käynnistäsi kiitollinen ja kommentistasi olisin suorastaan riemuissani!
(kommenttien valvonnan takia ne näkyvät vasta hyväksymisen jälkeen ja tämä saattaa kestää jonkin aikaa)

Kiitokset tekijöille:

 • Blogger archive page > Life is so full of tae!
 • Google Friend Connect Button > NetOops blog
 • Add Related Post Widget To Blogger (linkwithin) > My Blogger Tricks
 • Contact Form > Tw!st Blogger
 • Simple Search > Blogger Buster
 • How to display linkwithin related posts only in post pages > My Blogger Desk
 • How to Remove Subscribe to Atom links from your Blogger Blog > Superwebtricks
 • How to remove quick edit and wrench icons on Blogger > Blogger Plugins