Cool Air'it! Ne stanan Transformers - sukat!

Jumalaisee mutta nyt ovat vasta keksinnön tehneet! Cool Air socks on näiden, itsestään saatanasta lähtöisin olevien sukkien nimi ja koska meikäläiseen tepsii kaikki hienolta kuulostavat nimet niin menin ja ostin itselleni yhden parin näitä transformers – sukkia. Transformerseja siksi, että paketista otettaessa ne näyttivät aivan tavallisilta ja viattomilta sukilta mutta annas olla kun lykkäsin ne näihin söpöihin, lampaiden jahtaamisessa kovettuneisiin jalkoihini niin johan alkoi tapahtua!

Paljon puhutaan siitä kuinka elektroniikan ja tietotekniikan eri sovellukset menvät huimaa vauhtia eteenpäin mutta kilin kellit, Cool Airit ovat valovuosia edellä kaikesta muusta nykytietämyksestä ja on suorastaan käsittämätöntä että tälläisiä innovaatioita syntyy 3 – 12 vuotiailta lapsiompelijoilta. Hintakaan ei päätä huimaa koska esim. Tänzer Obedieren Killen mann – niminen halpisketju myy näitä ”katto sää ny mikkä viritykset” - jalkaterän suojia hintaan 2.99,- euroa ja se ei ole paljon se.

(tuntematon) kalastaja esittelee ostamiaan Cool Air'eja

Mutta mennäänpä itse asiaan: sukat ovat nilkkasukat ja siitä poikkeukselliset ettei sukkien vartta ole pelkästään ommeltu, vaan niiden valmistuksessa on onnistuttu yhdistämään lasinpuhaltajien jalo taito mikä paljastuu vasta muutaman tunnin käytön jälkeen jolloin sukkien transformers -toiminto aktivoituu. Ihan totta, hämmästykseni oli suuri kun aamulla ja jalkaan laitettaessa sukkien varret näyttivät aivan normaaleilta mutta puolenpäivän aikaan ne muistuttivat lähinnä Alvar Aallon aikoinaan tekemän ”Minen jaksa enää” - kukkamaljakkosarjaa, jossa maljakoiden yläpäät on kruusattu tuhannen mutkalle ja ne näyttävät ”lerpattavan” maata kohti, aaltomaiseen tapaan aaltoillen suuntaan jos toiseenkin. Jos varren muoto ei tuosta auennut, niin kuvitelkaa miltä näyttää perunaruton raiskaama vuorenkilpi niin saatte aika kohdilleen menevän kuvauksen näistä saatanan lätkyttimistä joiden siis pitäisi olla sukkien varsiosat.

Pohjan varsinainen Cool -osio on harmaa ja aamulla tarkasteltaessa näyttää normi sukan pohjalta, joskin hieman harvaan ommelulta mutta pohjalta kummiskin mutta n. kolmen tunnin kuluttua ja transformers – toiminnon aktivoiduttua sukkia voidaan ompeleen silmäkoon puolesta käyttää vaikkapa muikkuverkkona tahi ne voidaan virittää viralliset mitat täyttävän jalkapallomaalin verkoksi. Itse asiassa yksi sukka riittää futismaalin verkoksi sillä ompeleen venyminen on sitä luokkaa ettei se voi olla peräisin tästä maailmasta. Jos totta puhutaan niin tiedän erään innokkaan kalastajan joka on puhdistanut ns. kotojärvensä kaikesta roskalasta näitä sukkia käyttämällä ja kehui Cool Airien olevan kalastajan parhaat kaverit. Järven puhdistaminen oli kuuleman mukaan ollut suht helppo projekti missä kalastajan vaimo toimi soutajana eikä kalastajan tarvinnut tehdä muuta kuin roikottaa jalkojaan vetessä. Olihan vaimo ensin haukkunut miehensä ja sanonut ettei hän ala soutelemaan ympäri järveä aikuisen miehen lillutellessa kinttujaan jordanissa mutta nähdessään kuinka perkeelesti nämä idän ihmeet venyivät, oli hän ottanut ryhtevämmän asennon ja soutanut ympäri järveä tavalla joka oli mm. irrottanut kolmen mökkiläisen laiturit ja lennättänyt erään mökkiläisen rantavedessä kisailleen jälkikasvuston heti helvetin pitkälle mantereen puolelle, lähes mökin rappusille vaikka matkaa rannasta oli lähemmäs viisikymmentä metriä. Ei siis mikään turha muija.

Cool Air'ien pesua Keiteleellä AD 1972

Kalastajan kertomuksen ja tämän oman kokemukseni perusteella päätin tutkia hieman tarkemmin Cool Airien taustoja ja laajoissa tutkimuksissani kävi ilmi että näitä Cool Aireja on tehty maailman sivu mutta niitä on alettu markkinoimaan näkyvämmin vasta tämän hellejakson alettua. Sukilla näyttää olevan melkoinen referenssilista sillä itse Walt Disney on saanut aikoinaan innoituksen käyttäessään näitä sukkia ja hyvä niin, sillä mitäpä tämä maailma olisi ilman Donald Duck'ia ja muita Ankkalinnan räpyläjalkoja! Voin vain kuvitella miltä Waltista on tuntunut kun hän on tepastellut ympäri huonetta nämä perkeleen räysät jalaas ja pohtinut mitä piirtäisi. Kuvitelkaa sitä riemua kun hän on vilkaissut jalkoihinsa, kenties sen tähden että Cool Airit ovat tarttuneet törröttävään naulaan ja hän on nähnyt jalkateriensä paikalla about puolen neliön läimäreet! Varmaan on ukko hihkunut ja satunpa muuten tietämään että Donald Duckin työnimi oli pitkään Cool Duck ja jossain vaiheessa jopa Air Duckkinen, ikäänkuin tribuuttina näille vitun syheröille mutta onneksi Walt meni ja muutti nimen Donaldiksi josta muuten sitten tuli kaikkien americcalaisten imperiumien perusnimi. Esimerkkinä mainittakoon Aku Ankan setämiesten allianssi MacDonald's joka siirtyi jo varhaisessa vaiheessa pois sukkabisneksestä (1932) ja ryhtyi yhteistyöhön ahvenanmaalaisten perunanviljelijöiden kanssa. Allianssin ja pottumaakareiden co -operatiivinen toiminta tuotti melko pian tulosta ja näin syntyi ranskanperunat elikkäs ranskalaiset joiden virallinen mitta on muuten 8mm x 8mm x 200mm (googlettakaa perkele jos ette usko). Ranskiksethan ovat hyviä mutta varsin pimpaimenomaisia istuttaa koska joka pötkölle pitää tökätä reikä maahan ja siksipä niiden istuttaminen vaatii istuttajalta hyvää fyysistä kuntoa ja lehmän hermoja. Tämä meni nyt hieman sivuun aiheesta mutta auttaapa teitä ymmärtämään kuinka ranskalaiset perunat ja Cool Airit tavallaan nivoutuvat yhteen.

Cool Air'ien varresta saa kätevä DIY - ihminen väkästeltyä vaikkapa tälläisen pipon.

Okei, tälläistä tällä kertaa ja jos joku haluaa tutustua näihin stanan lätkyttimiin tarkemmin niin käykääpä hakemassa omanne Tänzer Obedieren Killen mann:ista ja kait näitä on siinä kilpailevassakin puulaakissa if you know what i mean. Eilen oli siis ensimmäinen kasituntinen ja ehdin käymään lukulistani läpi ja sama homma (Uusi Aika & Spartalainen Järjestys) jatkuu tänään eli hamaan tulevaisuuteen asti joten illalla sitten taas, nyt on mentävä koska valvoin lähes koko viime yön ja siksi meni tämä herätys/lähtö näin myöhään. Simpukalle tiedoksi että vastaan sulle illalla – kiitos vaan postista ja hoidan muutkin jutut sitten kun tuun.
Nyt minä toivotan teille kaikille oikein hyvää tiistaita ja hei, käykää ostamassa Cool Airit – niiden parissa aikuinen viihtyy ja jälkikasvulle ne ovat suoranainen seikkailu!


Ich habe den ganzen Tag an Dich gedacht!


8 kommenttia :

 1. Kiitos mutta kiitos ei.Halvalla ei saa muuta kuin vitutusta.

  Minnee oo mikään kukkakeppi,enemminkin istutuslapio.Menen nyt jus oikeen kukkakepin luona käymään kun sillä on kangaskauppa.

  "Ei pidä ilmoja pidellä"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eurolla saa euron tavaran ja niin eespäin joten eipä nuokaan sukat osoittautuneet sellaisiksi mitä mainos antoi ymmärtää mutta oilisihan se pitänyt tietää.

   Rupeetko retongin tekoon vai mitä sulla on mielessä? :D

   Poista
 2. Kyllä mä taidan -sun hienosta myyntipuheestas huolimatta- pitäytyä mun rakkaissa villasukissa!!!
  Työaikojen järkiperäistäminen ilahduttaa mua kovin! Kyllähän mä tiedän, että enempi töitä, enempi rahaa(joka sitten viedään), mutta toisaalta...ei sitä rahaa tuu, jos mies ei oo hengissä... ;) Se sun ikioma tomumajas on Kuitenkin tärkein.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Villasukat on kiistatta parhaita enkä mä muita käytä. Meinaten kesälläkin pelkät villasukat turvakengissä on paljon parempi vaihtoehto kuin jotkin keinokuituiset tekeleet jotka a) liimautuvat ihoon ja b) hajoavat ennenkuin päivä on ehtinyt iltaan.

   Niin no, ei näillä hommilla rikastuun pääse vaikka miten rehkisi joten voi sitä kai ottaa hieman rennomminkin, varsinkin kun tälläiset kelit jotka puuduttaa heti aamusta. Syksymmällä jaksaa paremmin.

   Poista
 3. Minähän en kesällä sukkia käytä. Sandaalien käytön aloitan kesän alussa ja syksyllä siirryn muihin kenkiin. Tämä on ihan tosi juttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun on pakko käyttää turvakengissä mutta muuten kuljen paljain jaloin. Paitsi talvella on pakko pitää villasukkia sisälläkin kun nämä vuokrahaasiot ovat niin hemmetin kylmiä.

   Poista
 4. Mäkin vaellan ilman sukkia pitkin tundraa. Vain kuntoillessa, silloin harvoin kun sitä nykyään taas tulee tehtyä, on sukat jalassa.

  Simpukka tarkastaa illalla postinsa. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä hyvä, yks paljasjalkainen lisää! Kesästä ja sen suomasta mahdollisuudesta kulkea paljain jaloin pitää nauttia koska ei tämä kesä kauaa kestä ja muutaman kuukauden päästä alkaa taas se pitkä ja pimeä ajanjakso...

   Kiitos postista, kävin jo vastaamassa sun viestiisi.

   Poista

Käynnistäsi kiitollinen ja kommentistasi olisin suorastaan riemuissani!
(kommenttien valvonnan takia ne näkyvät vasta hyväksymisen jälkeen ja tämä saattaa kestää jonkin aikaa)

Kiitokset tekijöille:

 • Blogger archive page > Life is so full of tae!
 • Google Friend Connect Button > NetOops blog
 • Add Related Post Widget To Blogger (linkwithin) > My Blogger Tricks
 • Contact Form > Tw!st Blogger
 • Simple Search > Blogger Buster
 • How to display linkwithin related posts only in post pages > My Blogger Desk
 • How to Remove Subscribe to Atom links from your Blogger Blog > Superwebtricks
 • How to remove quick edit and wrench icons on Blogger > Blogger Plugins