Mitä muut meistä ajattelevat?Hagora meleghum! Tänään noustiin lauteille elikkäs niille nälästä aiheutuvien pakkoliikkeiden mahdollistaville telineille jo aamuneljän aikaan koska päivälämpötilat ovat tällä hetkellä sellaiset ettei työnteosta tule mitään tai paremmin sanottuna se ei ole kannattavaa eikä järjettömän nestehukan takia kovin terveellistäkään, joten puolilta päivin lopeteltiin minkä jälkeen suuntasin Aljohin ja Valkyrian kanssa uimaan. Näillä selkosilla on kolmen lähimmän järven pintavedet keskimäärin +25 asteisia joten mistään virkistävästä kokemuksesta ei voida puhua mutta olipahan ainakin Aljohilla mukavaa, likka kun tykkää vesielementistä yli kaiken eikä kyllästy karahkoiden hakuun vaan hakee pölikän kerta toisensa jälkeen. Nimenomaan karahkan, pienistä oksista tuo beaglen olemuksen ottanut jätemylly ei piittaa tippakaan.


Kuumuus – niin kiitetty kuin se kylmä alkukesän jälkeen onkin – tyhjentää takin totaalisesti ja niinpä sitä meikäläinenkin tyytyy vapaa -aikanaan istumaan/makaamaan mahdollisimman varjoisassa paikassa johon tuulettimen ilmavirta tuo edes pienen henkäyksen. Koska aivotoiminta on keskittynyt kropan viileänä pitämiseen eikä ajatus oikein luista, niin päätin laiskuuttani tutkia mitä muut ajattelevat meistä suomalaisista ja ensimmäisenä vuorossa on Vivas, otsikollaan ”10 reasons why the summer in Finland is best in the world” ja jutullaan joka käsittää kymmenen kuvan sarjan tämän helvetillisen kesämme erikoisuuksista.
Toisena on Christopher Crachiolan kertomus vuodelta 2007, jolloin hän oli Suomessa vaihto – oppilaana ja tässä varsin mittavassa matkakertomuksessaan hän kerttoo kokemuksistaan täällä.
Kolmas minkä päätin poimia, on Travelblogin ja William U Cave'nmatkakertomus "5 reasons to visit Finland in summer". Paljon sellaista asiaa mitä ei itse tule ajatelleeksi/noteeratuksi ja jotka auttavat ymmärtämään mitä ulkomaiset vierailijat ajattelevat tästä pakkasen ja typerien politiikoiden täyttämästä maasta.
Neljäs ja viimeinen on Monkeys & Mountains -blogin Laurel otsikollaan ”Why I Think The Finns Are Crazy” ja tämä talviseen Suomeen sijoittuva matkakertomus kertoo hänen reissustaan suomalaisissa maisemissa.


Olkoonkin että jutut ovat vanhoja, niin ne kertovat osaltaan mitä meistä ajatellaan ja onneksi nämä matkakertomukset eivät paljastaneet sitä pimeintä puolta meistä suomalaisista. Kenties se vaatisi jokusen vuoden maassa asumisen että pääsisi näkemään/kokemaan ne kaikki hämärät asiat joista vain harva ulkomaalainen tietää....
Mutta näin, ylenpalttisesta hikoilustani johtuen lopetan tähän vaikka tämä jää hieman torsoksi mutta jatkuva näppäismistön kuivaaminen on sangen turhauttavaa ja mistä sitä tietää josko jotain syntyisi yön pimeinä tunteina – nukkuminen on näet mahdottomuus.


Hyvää lauantaita kaikille – olkaa ihmisiksi.

4 kommenttia :

 1. Me ollaan muutettu uimarannalle asumaan. Välillä vaan pitää käydä kotosalla laittamassa ruokaa, mutta illalla taas mennään.

  Juu, pidän silmäni auki, eilen jo pääsin vähän flirttailemaan ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa vaan olla teilläkin päin vedet tätä nykyä yhtä lämpimiä kuin ilmakin mutta saapahan ainakin itsensä märäksi jos ei muuta.

   Hyvä Marjaana - nyt on sitä oikeaa meininkiä :P

   Poista
 2. Ei jaksa tankata englantia. Palataan asiaan, kun niistä on julkaistu Suomeksi käännetty kirja. Mutta totta on, että pitäs mennä uimaan jonnekin lähteeseen, joka kumpuaa jostain kilsan päästä maan alta, jotta olis vilvoittavaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, eipä nuo maanpäälliset vedet tällä hetkellä paljon vilvoitusta tarjoa.

   Poista

Käynnistäsi kiitollinen ja kommentistasi olisin suorastaan riemuissani!
(kommenttien valvonnan takia ne näkyvät vasta hyväksymisen jälkeen ja tämä saattaa kestää jonkin aikaa)

Kiitokset tekijöille:

 • Blogger archive page > Life is so full of tae!
 • Google Friend Connect Button > NetOops blog
 • Add Related Post Widget To Blogger (linkwithin) > My Blogger Tricks
 • Contact Form > Tw!st Blogger
 • Simple Search > Blogger Buster
 • How to display linkwithin related posts only in post pages > My Blogger Desk
 • How to Remove Subscribe to Atom links from your Blogger Blog > Superwebtricks
 • How to remove quick edit and wrench icons on Blogger > Blogger Plugins