Jalankulkijoiden uudet paitamääräykset / bongarin parta tulessa

Tänään Jurtalla liputetaan kiitollisena Syvillä Vesillä – blogin Simpukalle joka ystävälisenä ihmisenä osallistui meneillään olevaan Läskikuurini jonka tiimoilta postasin eilen. Simpukka nimittäin linkitti mulle tämän, apteekeista saatavan tuotteen  (okei, yliopistollisesta oli loppunut mutta muualta saa) jota tulen kokeilemaan/käyttämään erityisesti työpäivisin koska rakennusalalla työt ovat monta kertaa sellaisia ettei niitä pysty tekemään, tai paremminkin niitä on erittäin hankala tehdä täyteen ahdetulla vatsalla ja siksipä tälläinen ravintolisä on enemmänkuin paikallaan. 

Kohta kajahtaa - liittyy alla olevaan juttuun.

Auringon lapsena ja Ra:n jälkeläisenä (tuhansia vuosia vanha paimensauvani on muuten suora kopio was – sauvasta ja se pitää sisällään yhtä mielettömiä voimia kuin esikuvansa enkä puhunyt siitä paimensauvasta vaan siitä toisesta) en halua kirota näitä helteitä mutta sanonpahan vaan että kun viettää päivän vanhan hirsitalon seinällä niin tietää tehneensä töitä. Olen seuraillut lämpötilaa seinällä olevan ikkunan pielestä roikkuvasta lämpömittarista ja eilisen parhaat lukemat liikkuivat + 34 asteen kieppeissä ja ne ovat jo niitä lukemia että siinä alkavat työkalujen rautaosat olemaan melko lämpimiä pideltäviä. Puhumattakaan seinästä hohkaavasta lämmöstä ja täysin tuulettomasta, liikkumattomasta ilmasta jonka täyttävät heti helvetin vihaisina pörräävät paarmat ja muut Belsebuubin pistävät perhoset kuten kalvepaikkojen hyttyset ja lähes västäräkinkokoiset ampiaiset. Jälkimmäinen on muuten totta sillä täällä tundralla on sen verran lehmänpaskaa että niissä viihtyvät ökkömönkiäiset kasvavat luonnottoman suuriksi eikä täällä ihmetellä Cessnan kokoisia raatokärpäsiä ja Fiat Unon kokoluokkaa olevia koppakuoriaisia. Itseasiassa kylällämme asustelevat usein juovuspäissään keskenään tappelevat (bongauskiistoja näetsen) luontoaktivistit tekivät paskakärpäsille oman kiitoradan Myhkyjärven Uunon pellolle ja tästäkös vanha patu sai sellaiset siepit että hänet jouduttiin naulaamaan kotimökkinsä seinään. Vaatteistaan, ei täällä harrasteta ristiinnaulitsemista muille kuin ns. kovasinkauppialle joka taasen on yleisnimitys kaiken maailman turhuuksia myyville livekaloille. Ennen seinään naulaamistaan Uuno ehti sytyttää kahden aktivistin parrat tuleen ja voi pojat, te ette usko kuinka tuollaisen Koijärveläisen parta räiskähteleekään! Kipinöinti on suorastaan saatanallista ja se katku on siitä omituinen että se houkuttelee paikalle lähimetsien kaikki ketunpoikaset jotka ulisevat – niin uskomattomalta kuin tämä kuulostaakin – Alma Siekkula – Loposen sanoittamaa ja karjalalaista perinettä olevaa laulua nimeltään ”Taas partahesus liekeis' on”.

Autoliiton viime torstaina  kieltämä paitamalli. Asia joka on jalankulkijoiden syytä muistaa.

…...ja teksti jatkuu näin aamusella koska eilisen tankkauksen takia lähti taju ja kirjoittaminen loppui siihen. Tajunta ei lähtenyt sanan varsinaisessa merkityksessä vaan mulla on sellainen juttu että kun mä syön, niin sitten sitä ruokaa menee suhteettoman paljon jonka seurauksena minä yksinkertaisesti nukahdan istuvilleni, vähän samaan tapaan kuin narkoleptikot. Tosiasia jonka voi tarkistaa vaikka meillä asuvalta naisihmiseltä jonka kanssa muuten oli yhteen aikaan sopimus etten syö ennen iltayhdeksää juuri tämän nukahtamisen takia. Jäi katsokaas se keskinäinen kanssakäyminen melko minimaaliseksi kun tulin siihen aikaan kotiin noin klo 18.00 – 19.00 aikaan ja syötyäni nukahdin jatkaen uniani aina seuraavan aamun klo 04.00 jolloin lähdin taas maailmalle. Eipä moinen käynyt tulisieluiselle vaimolleni ja sopimuksen myötä elämäni muuttui varsin haastavaksi; ensin tein ympäripyöreän päivä maailmalla, kotiin tullessani riisuin vaatteet samalla kun kävelin parkkipaikalta suoraan kylppäriin ja suihkun jälkeen hoidettiin parisuhdepolitiikan kaikki osa – alueet ja toisinaan käytiin vielä kaupoillakin kaiken tämän jälkeen. Pari kertaa huomasin istuvani munasillani auton kabiinissa valmiina suhauttamaan toisella tundralla sijaitseviin marketteihin joten tämä jos mikä kertoo siitä että kyllä teidän kottaraisten eteen on valmis tekemään vaikka mitä. Niin, ja sana ”kottarainen” ei ole sitten halventavassa mielessä sanottu vaan.....hmmmm..nykyaikainen versio Ison Kirjan heikomalle astialle josta on myös ilkeämielinen versio ”Kylkiluu” josta jotkut lontoota osaavat ovat vääntäneet huudahduksen ”Tuuhan sie ribsini tänne” mikä on todella röyheä loukkaus niinkin jumalaisesta olennosta kuin nainen!

Koska linkittelyyn menee jonkin verran aikaa niin mä lopetan nyt mutta palajan taas alkuillasta sillä ei näillä keleillä tehdä kuin normipäivää.
Kaikille oikein hyvää keskiviikkoa enkä laittais pahakseni vaikka linkittäisitte tänne Jurtalle kuvia aiheella ”Onko sun ribseissä rusketusraidat”. Täällä kun saa koko päivän kipittää lampaiden perässä ja näin ollen ainoa näkymä tämän laajan autiuden lisäksi on sadat lampaan perseet joten ymmärtänette että sitä toivoo aika usein (ihan joka hetki, sekunti sekunnilta) näkevänsä jotain kaunista.

Taas näitä itsekseen ilmestyviä kuvia....mulla on asetuksissa jotain häikkää


Ps. Kun lähdette kaupungille niin muistakaa pukeutumisessanne että häilyväinen on autoilijan silmä ja vielä häilyväisempi on hänen mielensä. Ihan vaan sen takia että maailmalla on sattunut peräänajoja tälle kesälle jo ihan tarpeeksi.

27 kommenttia :

 1. Kyllä jos autoilija saa istua munasillaan niin olkoon iloinen, että sillä jalankulkijalla on edes jotain päällään!

  Ei sieltä hirsiseinän takaa tai jostain löytyis jotain vanhaa taikinatiinua, johon vois laittaa jäävettä ja pulahtaa välillä sinne? Tai uittaa niitä työkaluja ennen käyttöä, ettei kämmenistä nahkat pala.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin mutta autoilijan on keskityttävä siihen mitä liikenteessä tapahtuu kun taas jalankulkijalla ei ole niin väliä miten sitä taaplaa eteenpäin!

   Ei ole tiinuja vaikka muuta vanhaa roinaa löytyy vaikka Uotilan lapsille joten kyllä se on vaan kärsittävä tai ruvettava tekemään yövuoroa jota olen tässä suunnitellut jo jonkin aikaa.

   Poista
  2. Jalankulkijanhan - erityisesti vähäpukeisen - on juuri keskityttäväkin väisteleen niitä sinnetänne ajelevia pököttejä. Tien ylitys ei oo homma eikä mikään, koska ainakin vastakkaista sukupuolta edustavat autoilijat pysähtyy ja kernaasti antaa tietä, mutta muuten ne ajelee miten sattuu.

   Poista
  3. Niin mutta se väistelyn tarve johtuu juuri siitä paljastavasta vaatetuksesta ja mitä sinne tänne ajeluun tulee niin se johtuu samasa syystä eli summa summarum:

   mitä paljaampi jalankulkija on, sitä varmemmin peltiä menee kasaan (aka kiistaton totuus)

   Poista
 2. Kysyhän apoteekista muitakin noita juomia! W. joutui aikanaan niitä käyttämään ja ainakin silloin oli tarjolla erilaisia vaihtoehtoja, joista valita - kalorimäärä / maut / koko / hinta... Eli reippaasti vaan tätsyjen puheille! :)
  Eiliseen viitaten: voi jestas, sä ett todellakaan voi kuvitella; en mä ole läski, mä olen vaan liian lyhyt! Mun pituus pitäis olla 2.5 metriä, jotta painoindeksi ois optimi! :D Että siinä mielessä voin lähettää suoraan tuosta kylkeä........

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hittolainen!
   Eipä ole mulle tullut mieleen koko apteekki ja täytyykin tehdä täsmäisku kun maksuposti seuraavan kerran kolahtaa tilille! Vielä kun onnistuis saamaan niitäoman kylän apteekkiin niin ei tarvitsisi lähteä ajelemaan naapuritundralle ja se jos mikä olisi (varsinkin näillä keleillä) todella hyvä juttu.

   Sinä ja sun kaks ja puolimetrises, teillä naisilla on kumma tapa luoda ihmeellinen minäkuva joka on niin kaukana todellisuudesta kuin olla ja voi ja se on asia mikä ei mene mun jakeluun.

   Eli: Sä et voi lähettää mulle kylkeä koska sulla ei ylimääräistä ole mutta mä kiitän apteekki - vinkistä koska aion tosissani mennä tutkimaan niiden valikoimat. Niin, ja Mindielle terkkuja!

   Poista
  2. Polgan innoittamana laskin itelleni sopivan pituuden maksimi normaalille painoindeksille - sopivan painoisena olisin kymmenen senttiä pidempi kuin mun mies... miehen taas pitäs olla 105-kiloinen, jotta sillä olis sama painoindeksi ku mulla tämän mittasena. Jos sillä olis sama indeksi ku mulla 188-senttisenä, niin sen pitäs olla 158-senttinen.

   Poista
  3. Olet sinä Sanna mainio likka! :D

   Poista


 3. Kuulehan Paimen, mä yritin jo etsiä sun sähköpostiosoitettas, mutta en löytänyt. Jos voisit sen mulle paljastaa, niin laitan sulle postia...
  Tai voinhan minä asiani tässä jo lyhyesti paljastaa. Mä nimittäin vähän googlettelin noita hintoja tuon juoman osalta ja ne on täällä melkein puolet halvempia nettiapteekissa. Sen lisäksi mulle tuli mieleen, että mun anoppini oli Freseniuksella (tuon juoman valmistaja) pääluottamusmiehenä ja muistan hänen ostaneen yhdelle perheemme vanhukselle suoraan firmalta noita juomia. Lähtee siis varmasti vielä halvemmalla. Tuli katsos mieleeni, että jos niita haluat pidemmän päälle käyttää, niin mä voisin anoppini kautta hankkia sulle ja pistää postissa sinne tundralle.

  Ja kuten Polgara jo maintsikin, niin niitä on tosiaan useita erilaisia makuja, kokoja ja hintoja. Samaten eri ruokavalioille sopivia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi rakkautta!
   Korjasin heti asian ja nyt on s-postin osoite näkyvissä (sivupalkin alaosa).
   Tuo sinun ehdotuksesi on tosi kultainen ja olen kyllä kiinnostunut tarjouksesta sillä totuushan on että nuo paikkaisivat päivällä kehnoksi jäävää ruokailua. Tahtoo sanoa sitä että käyttö jatkuisi vaikka saavuttaisin tavoitteeni (ja minähän saavutan!) joten jos laitat asian tiimoilta tarkempaa postia niin jutellaan sitä kautta tarkemmin.

   Jaa niin, ja mä lupaan ettei meikäläisestä tule "Julisteen tavoittelija 2:sta" :D
   (Tietämättömille tiedoksi: Käykääpä Simpukan blogissa lukemassa Ratakiskon pätkään liittyvä postaus niin tiedätte kuinka ihmisen mieli järkkyy jos tämä ei saa haluamaansa :D :D )

   Poista
  2. Heh, jos mulla olisi pienikin epäilys siitä (julistekauppojen tyylisestä kommunikaatiosta), niin en takuulla olisi tätä ääneen ehdottanut! :-D

   Mä menen nyt just lähettämään sulle sähköpostia.

   Poista
  3. Kiitos, mä käyn katsomassa heti kun saan ensin muutaman jutun tehtyä.

   Poista
  4. Laitoin jo blogiisikin viestiä mutta jos satut poikkeamaan täällä niin iso kiitos postista - kävin vastaamassa hetki sitten.

   Poista
 4. Päivän mekkomalli: punainen/punaoranssi niin lyhyt mekko, että mikroshorsit just peittyy. Yläpäästäkin antava. Vaikutus: kaksi miestä keskeytti juuri työnsä lähteäkseen ystävällisesti tyhjentämään trukilla kahta muutaman sadan litran roskalaatikkoa, jotka haisee ihan oksennukselle, kun on muutaman vuoden ollut tyhjentämättä ja toiseen oli satanut sisään ja siellä lillui ihanaa ruskeaa mönjää, joka haisi aivan yrjölle. Niin, ne miehet siis ystävällisesti tyhjensi ne juuri mua varten, että saan niistä sikojen ohralle hyvät säilytysastiat, pienen painepesurikäsittelyn jälkeen toki. Löydettiin meinaan puolitoista tonnia ohraa todella hyvään hintaan, niin täytyy ne hakea pois, niin ruokitaan ens vuodenkin porsaat niillä. Kiitos vaan kesäkeleille, niin noiden miestenkin motivointi likaisiin ulkotöihin oli kovin helppoa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jumaliste nainen!
   Mikäli tuosta asusteesta ei tule postausta niin mä tulen ja annan sulle isän kädestä! Osoittaa melkoista rohkeutta (lue: röyhkeyttä) saapastella Jurtalle ja alkaa kertoilemaan kesämekkonsa pituuksista ja antavuuksista.....arghh....oi rakas jumalani, anna mulle voimia etten mene selkyyttämään tuota likkaa! ;D

   Poista
  2. Sorry vaan, mutta oot kuulemma niin laihassa kunnossa, että mä tommoset rimpulat paimenet kyllä pistän ojennukseen helposti, joten sopii tulla yrittään ;)

   Hmm, en tiedä onko tää mekko ihan sopiva töihin, koska jo kaksi miestä on kommentoinut tätä tänään. Toinen: "hieno mekko" Toinen: "ei ihme, ettei sulta otettua palvelumaksua x paikassa, jos olit siellä toi sama mekko päällä". Eli siis, ehkä ei tätä enää töihin ja missään tapauksessa ei blogiin. Saisin muuten taas valituksia...

   Poista
  3. Mitä! Rimpula Paimen!
   Paneskin laittaen kahvinkeitin valmiiksi koska antamani sivistävän, melko railakkasti annettavan ja kurinpidollisia osioita sisältävän oppituntini jälkeen maistuu kunnon kahvi :D

   Hei ihan oikeesti, sinähän teet siitä mekosta sen postauksen - eiks joo?

   Poista
  4. Ei tässä nyt ehdi kahvia keitellä, lähden pitämään ratsastustuntia. Täytyy laittaa näin kuumallakin poni ja tyttö töihin, mä vain komennan :D

   Ja postausta ei edelleenkään ole tulossa, jotain rajaa sentään täytyy pitää. Menis muuten ihan mauttomaks mun blogi.

   Poista
  5. No nythän on ratsastuskelit kohdillaan kun auringon paahde hieman hellittää iltaa kohden ja jos sä et halua tehdä postausta kintustasi niin se olkoon sitten niin enkä minä kitise enempää (mitä mun on väliä vaikka joudun viettämään yöni hikisenä heittelehtien ja miettien WordPressiläisten kinttuja ;D )

   Poista
  6. Minäkin vietän yöni hikisenä, sillä aamuauringon ensisäteiden osuessa tähän kämpän pahaseen täällä on 33 astetta lämmintä ja se tarkoittaa sitä, että nukkumaan ei enää pysty ja se taas sitä, että univelkaa kertyy keskellä kesää. No, ehkä sitten syksyllä saa taas nukkua tarpeeks...

   Poista
  7. Elämä on....toisinaan mutta koitetaan kestää!

   Poista
 5. Mmmm, mulla on pelkkä persuksen peittävä paita XD Tosin mä en ole käynyt kuin partsilla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Polga, mä olen aina pitänyt susta mutta nyt kun sä kerroit tuon niin huomasin rakastavani sua :D

   Poista
 6. Ja minä taas.....olen pukeutunut pelkkään särkylääkkeeseen.

  Oi,ihana Opiaatti.päästä minut kivusta.
  Sillä sinun on valtakunta, voima ja kunnia.
  Iankaikkisesta, iankaikkkiseen.
  Amen.♣

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pukeutunut pelkkään opiaattiin? Jumalaisee mutta siinä on nainen minun makuuni!

   Poista
 7. Mikähän siinä on että tämänikäisenä sitä ei enää jaksa miettiä onko sopivaa kulkea lomaillessa pienissä shortseissa, kun nuorena ja paljon sorjemmassa vartalossa sitä peitteli itsensä halaatteihin.

  Kyllä kesällä pitää pukeutua sään mukaan. Ja helle on ainoa sopiva sää :). Sitäpaitsi ilo on molemmin puolinen, tänään näin komean paimennuorulaisen heilauttelevan vaaleaa harjaansa, näyttäen paljasta rintaansa. Noh, jätin sen nuoremmille kesäkissaksi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä olet Birgitta ymmärtänyt tämän elämän oikein - sillä ei ole mitään merkitystä mitä muut ajattelevat!

   Poista

Käynnistäsi kiitollinen ja kommentistasi olisin suorastaan riemuissani!
(kommenttien valvonnan takia ne näkyvät vasta hyväksymisen jälkeen ja tämä saattaa kestää jonkin aikaa)

Kiitokset tekijöille:

 • Blogger archive page > Life is so full of tae!
 • Google Friend Connect Button > NetOops blog
 • Add Related Post Widget To Blogger (linkwithin) > My Blogger Tricks
 • Contact Form > Tw!st Blogger
 • Simple Search > Blogger Buster
 • How to display linkwithin related posts only in post pages > My Blogger Desk
 • How to Remove Subscribe to Atom links from your Blogger Blog > Superwebtricks
 • How to remove quick edit and wrench icons on Blogger > Blogger Plugins