CON, Selvät piiat ja Eduskunnan älykkyysosamäärä

Viimeöinen Children of Night – äänestykseni aiheutti niin jumalattoman äänivyöryn että jouduin selvittelemään äänestyksen tulosta monta tuntia. Hell yeah, kaikkiaan neljä Yön lasta (tätä kirjoitettaessa) kävi osallistumissa joista yksi oli samaa mieltä kanssani siitä että mulla on jonniin verran pölyjä ylähyllyllä ja kolme muuta olisivat halunneet kiihkeästi samoja lääkkeitä jota käytän. Normi tulos äänestäjien määrän suhteen joka jatkaa samaa linjaa mitä aikoinaan Luostarissakin (khihihih).


Viikonloppuna – alkaen tänään – pohjustetaan eli tehdään valmisteluita ensi viikon isoja nostoja varten sillä suomalaisen saven syvyyksistä nousee peräti kolme rakennusta joista kookkain on 12 x 24 metrinen hirsirakennus. Talovanhuksen kolme alinta hirsikertaa joudutaan kengittämään ja alimpien hirsien huono kunto asettaa omat haasteensa koska näitä rakennuksia pitäisi pystyä nostamaan koko alaltaan ja tämä isoin on käytänöllisesti katsoen poikki kahden oviaukon kohdalta katossa olleiden vuotokohtien takia, ts. rakennus on mädäntynyt samoista kohdista sekä ylhäältä ja alhaalta. Nämä haitat tietävät melko mittavia lisävarmisteluita koska talon toista päätyä pitäisi kyetä nostamaan lähes metri. Joku saattaa ihmetellä että onko moisissa nostoissa mitään järkeä mutta nostettavat rakennukset ovat yleensä pääosin (alimpia hirsiä lukuunottamatta) hyvässä kunnossa ja mielestäni näitä historiallisesti arvokkaita rakennuksia kannattaa elvyttää. Näistäkin nyt nostettavista kolmesta rakennuksesta kaksi on 1800 – luvun loppupuolelta ja ”uusimman” rakennusvuosi on 1927 joten siinä sitä on kuulkaa historian siipien havinaa. Yhteen aikaan mulla oli melko mittava kokoelma seinien/lattioiden sisältä löytyneitä tarvekaluja ja eri aikakausien lehtiä mutta varastointitilan puutteen takia lahjoitin ne pois mutta joitakin olen säästänyt ja ehkäpä hienoimpana näistä rintamalla (1942) tehty miniatyyrikokoinen (15 x 15 cm) shakkipeli nappuloineen. Shakkipeli on uskomaton käsityötaidon näyte pikkutarkkoine yksityiskohtineen. Kokoelmassani on myös vuosisadan alun lehtileike, jossa haetaan ”Kahta alkoholin kiroista vapaana olevaa piikaa jotka eivät ole Herraswäen houkutusten perään”. Varsin ymmärrettävä ilmoitus sillä kukapa sitä nurkkiinsa haluaa kahta kännissä mellastavaa muijaa jotka panes..*aivastus!* rahamiesten kanssa.

Itäisiltä mailta oltiin yhteydessä eli rakkaat Russian Brigade:n porukat varoittelivat Blackshades'in kaltaisista vakoilu/haittaohjelmistoista joten tsekatkaapa virustorjuntanne ettei teiltä anasteta pankki – tai mitään muitakaan tunnuksia . Ikävä yllätys Siwan kassalla kun väkeä on kuin helluntaiepistolassa ja kassaneiti ilmoittaa ettei tilillä ole katetta. Minullahan tätä ongelmaa ei ole koska tililläni ei ole koskaan rahaa ja tästä on kiittäminen tätä meidän loistavaa hyvinvointivaltiotamme ja sen matemaattisista neroista koostuvaa hallitustamme. Tiesittekö muuten että Suomen eduskunnan ja hallituksen jäsenten keskimääräinen älykkyysosamäärä on sama kuin hinta mikä oli tynnyrillisellä ruukita vuonna 1776? Oi kyllä, huimat 60 eli tuon verran taalereita joutui marraskuisessa Turussa pulittamaan mikäli mieli saada pytyllisen rukiita ja vaikka kyseinen settumäärä rukiista on todella kohtuuton, niin ei se älykkyysosamääränä paljon päätä huimaa. Jopa Aljohin älykkyysosamäärä on – viimeisten testien mukaan – melko huomattava 140 ja siksipä tuo uskollinen jätemyllyni voisi hoitaa sekä pääministerin sekä ulkoministerin tehtäviä vaikka omasta pikku kopistaan käsin. Vielä jäisi kapasiteettia pyörittää muutamaa valiokuntaa ja kaikki mepit voitaisiin lähettää vanhan liiton leirille eli Seutulaan uutta kenttää tekemään ja onhan noita paskana olevia teitäkin mitä voisi paikkailla/kunnostaa.


Vaan en nyt horise enempää kun tuntuu SUPO jyskäävän ovirätin takana ja kait mun on mentävä aukaisemaan niille ennenkuin särkevät koko Jurtan joka sentään on parasta kamelinnahkaa mitä näiltä selkosilta saa. Olkaahan kiltisti, varokaa netin ökkömönkiäisiä ja jos liikutte Helsingissä, niin muistakaa hiljentää seuraavien osoitteiden kohdalla:
- Mannerheimintie 30
- Arkadiankatu 3
- Eduskuntakatu 4
- ja myös Asemaukiolla kannattaa vilkaista ympärilleen koska em. osoitteiden kohdalla liikkuu mitä todennäköisimmin sitä orkesteria jota ei ole pahemmin älynlahjalla suotu.

Tämänkin katsauksen teille toimitti Paimen 24News – tundran johtava uutistoimisto joka toimittaa uusimmat uutiset ja palvelee teitä ihan kaikissa asioissa.12 kommenttia :

 1. Huomentaa!!!
  Melkein olis tulossa nätti päivä. Onneks en ole menossa Helsingin suuntaan, jos siellä niin vajavaisia liikkuu. Mä pysyn turvassa mökillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomenta vaikka päivän myöhässä tuleekin ja vaikka eilen ei vielä ollut mikään kovin kesäinen päivä, niin tänään on aurinko porottanut senkin edestä mutta en valita - tälläistä kesällä pitää ollakin.

   Poista
 2. Mä en kyllä rehellisyyden nimissä olisi voinut wastata tuohon taannoiseen lehti-ilmoitukseen. Kaikki mainitut paheet löytyy ;-)

  Aurinkoisia ja mukavia aikoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D
   Sä olet vallaton tyyppi!
   Mukavaa lauantaita sulle ja koko pesueelle.

   Poista
 3. Kävin äänestämässä kun nyt mainostit, enhän minä yöllä täällä liikuskele. Yöt on varattu siilien seuraamiselle.
  Jos vielä viitsisin tehdä töitä, niin tuossa olisi minulle hyvä piian paikka, alkoholia kun en käytä. No, muita kotkotuksia on, mutta eihän sitä kukaan saa täydellistä piikaa. Mutta en viitsi hakea, kun ei huvita tehdä töitä (*eläke juoksee, niin ettei perässä pysy*).

  Komeita hirsitaloja mitoista päätellen. Olen ollut katsomassa kun yhtä satavuotiasta hirsitaloa samanlailla korjattiin tuolla Pohjois-Karjalassa jokunen vuosi sitten. Nyt siinä jo asutaan ja hyvä on tupa. Talo hengittää ja voi hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vai vielä siilien seuraamiselle...;D
   Joo, kyllä ennen vanhaan osattiin rakentaa ja i voi muuta kuin ihastella sen aikaisten tekijöiden ammattitaitoa varsinkin kun työkalut olivat mitä olivat. Nykyisin ei vastaavaan kyetä vaikka on pelit ja vehkeet.

   Poista
 4. Nyt on kyllä sun ääntenlaskussa ollu vilppiä; mie äänestin ihan muuta, ja se mun yksi ääneni oli koko saaliista 14% annetuista äänistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaahas, kait siinä on jokin omalaatuinen äänenlaskentasysteemi mutta läpikäymistäni äänestyswidgeteistä tuo on kyllä ehhdottomasti paras.

   Poista
 5. Päiväkyöpeli äänesti kans!
  Mahtoikohan tolla ilmoituksella saada yhtäkään vastausta? Mutta aarre se on, samoin kuin shakkipelikin!! Vanhat hirsitalot on upeita. Ja mies paikallaan siellä, kun osaa niitä arvostaa ja elvyttää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D
   Kävin katsomassa ja olihan siellä paljon enemmän kuin eilen aamulla mutta ei nuo äänestykset paljon ihmisiä kiinnosta kun vertaa siihen määrään mitä toissayön ja sen jälkeen on käynyt (äänestyshän periaatteessa olikin vaan se yhden yön juttu).

   Vanhat hirsitalot ovat upeita ja siksipä niitä tulee vaalia - oli sitten kyseessä mummonmökki tai joku kartano.

   Poista
 6. Jep! Vilppiä ihan selvästi. Mäkin kävin äänestämässä ja silloin oli muistaakseni viisi muuta ääntä ennen mua. Mä lupasin adoptoida sut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, adoptoit mut?!
   Sepä on tämän lauantain paras uutinen ja taidankin muuten alkaa pakkaamaan heti joten jos millään viitsit, niin lataa kahvinkeitin valmiiksi sillä kohta soi teidän ovikello ;D

   Poista

Käynnistäsi kiitollinen ja kommentistasi olisin suorastaan riemuissani!
(kommenttien valvonnan takia ne näkyvät vasta hyväksymisen jälkeen ja tämä saattaa kestää jonkin aikaa)

Kiitokset tekijöille:

 • Blogger archive page > Life is so full of tae!
 • Google Friend Connect Button > NetOops blog
 • Add Related Post Widget To Blogger (linkwithin) > My Blogger Tricks
 • Contact Form > Tw!st Blogger
 • Simple Search > Blogger Buster
 • How to display linkwithin related posts only in post pages > My Blogger Desk
 • How to Remove Subscribe to Atom links from your Blogger Blog > Superwebtricks
 • How to remove quick edit and wrench icons on Blogger > Blogger Plugins