Suuren päätöksen odottelua part 2 : War against css_mobile_2_bundle.css /....css/authorization.css?targetBlog...

Edit 19.06 klo 15.37: Testaan yhtä juttua joten älkää hermostuko koska aion katsoa onnistuuko pieni huijaus ja mikäli homma ei toimi, niin sitten palataan tähän tuttuun ja turvalliseen malliin/pohjaan. Kiitos etukäteen.


Edit klo 22.43: Latasin entisen blogipohjan varmuuskopion koska alla olevassa tekstissä mainitut koodinpätkät jäivät vaikka  blogin malli oleellisesti muuttuikin. Samoin latautumisnopeus pysyi samana mutta koska blogia ei pystynyt muokkaamaan ja se oli aivan liian leveä (erittäin huono lukemisen kannalta), niin totesin että parempi palata vanhaan.

Okei, tälläiseltä täällä nyt näyttää kun olen koko päivän tapellut Bloggeria vastaan ja koittanut liehitellä Googlea eli kyse on PageSpeed Insight'in tuloksista ja kaikki muut on suht hyvin mallillaan (mobiili 73/100, käyttökokemus täydet 100/100 ja tietokone vihreää 89/100) mutta nämä kaksi perkelettä eli widget_css_mobile_2_bundle.css
ja .....dyn-css/authorization.css?targetBlogID=4.....jne ovat sellaisia saatanoita ettei niitä niin vaan poistetakaan. Käsittääkseni (muistakaa että minun englanninkielen taitoni on todella surkea) näiden suoranainen poistaminen ei auta mitään koska Blogger lisää ne automaattisesti, tai näin ainakin ymmärsin kun surffailin eri sivustoilla ja nämä kaksi muuten tuntuvat olevan yleinen ongelma joka vaivaa useita bloggaajia.
Noup.

Miksi sitten tapella näiden poistamisen kanssa? Vastaus on hyvin yksiselitteinen eli koska minä olen pakkomielteinen hullu ja jos on mahdollista päästä 100/100 tulokseen, niin siihenhän jumalauta pyritään vaikka se vaatisi koneen ääressä istumista yöt läpeensä. Montaa eri poistomenetelmää kokeilin, joskin huonolla menestyksellä koska a) en osaa englantia ja b) vielä vähemmän tiedän html – puolesta joten tuurilla tässä on menty eikä tämä tainnut mennä vieläkään oikein sillä hetki sitten PageSpeedInsight antoi saman tuloksen mutta eipä silti, en usko että tiedot päivittyvät kovin nopeasti koska eilen illalla (joo, aloitin tämän sodan joskus viikko sitten) tietokonepuolella tulos oli 86/100 ja yön aikana se oli noussut itsekseen kolme pykälää???!!! WTF?
Tässä on kuitenkin muutama linkki eli ensimmäisenä on http://carapabae.blogspot.fi/2014/03/5-tips-to-optimize-page-speed-by.html

ja toisena linkkinä (jota nyt käytin) on
http://www.thewildblogger.com/2013/12/remove-widget-bundle-css-in-blogger.html eli te jotka osaatte paremmin html:ää muokata, hyödytte kenties enemmän kuin minä joka en pääse – ainakaan PageSpeedInsight'in ilmoituksen mukaan – eroon näistä perkeleen koodinpätkistä enkä tästä syystä pääse puusta pitkään. Varmuuskopio kannattaa tottakai tehdä koska tätä nyt näkyvää ja jälkimmäisen linkin ohjeiden mukaan (en syytä tietolähdettä vaan osaamattomuuttani) korjailtua mallia ei pysty sen paremmin hallintapaneelin kuin mallin muokkaustyökalujenkaan avulla mukauttamaan haluttuun muotoon. En ymmärrä miksi PageSpeedInsight jatkuvasti rienaa että em. koodinpätkät ovat olemassa koska minä en niitä enää löydä, tosin en ole varma että olenko koskaan löytänytkään (khihihihi) sillä pakkasin html:ni niin piukkaan ja niin moneen otteeseen ettei siitä ottanut enää oikein selvää. Kiitokset eräälle Ison Veden takana (aka USA) asuvalle naisbloggarille jonka nimeä en nyt suureksi häpeäkseni muista, niin osaan nyt käyttää Ctrl + U – näppäinyhdistelmää joka on osaltaan auttanut meikäläistä. Tuokin on yksi niitä seikkoja jotka kuvastavat taitamattomuuttani näissä asioissa.

Miksi sitten pyrkiä täydellisyyteen? No omalta kohdaltani vastaus on selkeä koska olen vähävarainen prepaid – internetliittymän omistaja ja silloin nopeus on kultaakin kallliimpi asia. Moni 3 -tai peräti 4G – verkossa surffaileva ei tajua minkälaista helvettiä se on odotella sivun latautumista ja tämä on muuten asia johon toivoisin erityisesti valokuvausta harrastavien bloggajien kiinnittävän huomiota. Tiedän että me prepaid – kansaan kuuluvat olemme vähemmistönä mutta kumminkin, jos sivun latautuminen (kuvien kokoa ei ole mahdollisesti määritelty etc.) kestää het perkeleen kauan, niin arvaatte ettei monikaan viitsi odotella vaan klikkaa itsensä jonnekin muualle. Samoin ne sivustot jotka ovat täynnä jos jonkilaista kamaa, sellaista johon itsekin syyllistyin pitäessäni Saint Peppone–järkkyneen mielen luostari – nimistä blogia. Itse asiassa sotkin ja tyrin niin paljon html:n kanssa että koko saatanan blogi lakkasi toimimasta ja siksipä päätinkin etten moiseen enää sorru.

Enpä jaarittele enempää jos joku haluaa kokeilla linkkien ohjeita ja jos tämän omani tulokset eivät tästä muutu, niin palaan vanhaan malliin koska em. arvot ovat aivan samat eikä tätä tajuttoman leveätä tekstiä ole mikään miellyttävä lukea. Tietty olen onnellinen ongelmaa koskevista vinkeistä / ohjeista koska minä en (vielä) osaa enempää tehdä.

Mukavaa keskiviikkoiltaa ja muistakaa ne varmuuskopiot.


20 kommenttia :

 1. Tämähän näyttää jännittävältä.. *hakaa kahvia ja istuu pällistelemään valkoisuutta*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tämä näyttää aika typerältä ja taidan kohta palata vanhaan, se oli sentään helpompi lukea.

   Poista
  2. Onnistuin koodin puolella kaventamaan tätä 300 pikselillä mutta taidan kaventaa vielä lisää kun ei sivupalkkia saa ilmiintymään joten ei haittaa vaikka nipistän lisää.

   Poista
  3. Mä mielenkiinnolla seuraan näitä sun kokeiluja :)

   Poista
  4. No hittolainen!
   Pitäähän sitä ihmisen yrittää yhteisen hyvän takia :D
   (nuo kaksi koodinpätkää on meinaten aikas iso probleema varsin monelle)

   Poista
  5. Taitaa olla vuohet juosseet jonnekin tundralle, kun sulla on aikaa vääntää näitä :D Eikun kiva kun väännät muru <3

   Poista
  6. Vuohet ovat niin sen verran mukavia etteivät ne lähde jurtan edestä mihinkään ja nuoremman sukupolven kilit muuten osaavat koodata! ;D

   Poista
 2. Varsin selkeää ainakin! :) Ei mua haittaa yhtään, mulla on lääkitys kohallaan hihi hihi.
  DKT -ryhmässä on muuten yks tyyppi, joka tuo sinut mieleen. Entinen deeku sekin, mutta muustakin syystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On vaan vähän turhankin selkeää enkä tiedä mikä vittu tässä kommaamisessa jumittaa eli kunhan tuun Aljohin kans iltalenkiltä, niin lataan sen vanhan mallin takas. Ei jaksa oikein tämän kans vaikka olisin kyllä halunnut nähdä reagoiko PSI tähän muutokseen.

   Poista
  2. Päätin vaihtaa blogin tekstin "Cousine" - fontille koska se näkyy mun mielestä hieman paremminkuin Verdana.

   Poista
 3. No nih... Täällä on oikein iso luuta heilunut, kun on tullut näin puhdasta jälkeä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se luutiminen tuli kylkiäisenä kun yritän saada tämän homman toimimaan niin kuin sen pitää.

   Poista
 4. No jumalauta,nyt tekstikin (blogi) vaihtuu ihan itsekseen..

  VastaaPoista
 5. Minusta tämä kapemapi on nyt hyvä. Se leveä tosiaan ei ole kovin lukija-ystävällinen, silmille siis.
  Mutta noista latautumisista. Joillakin on niitä isoja kuvia tapana laittaa yhteen postaukseen lukuisia, se on ärsyttävän hidasta joskus 3G:lläkin, saati sitten sulla. Ne kuvat voisi aivan hyvin laittaa pienempänä, lukija sitten halutessaan klikkaa suuremmaksi ne, joista on kiinnostunut. Lopetin muutaman blogin katselemisen juuri niiden ylisuurien kuvien takia. Mutta Harryn blogi on hyvä esimerkki oikean kokoisista kuvista ja ne saa todella suuremmaksi klikkaamalla. Toinen on sitten ne isot ja leveät yläbannerit. Bloggerin puolella tosi kankeita ja hitaita.

  Nyt on muuten ollut kommentoinnissa ongelmia bloggerissa. Joksus heittää kahteen kertaan samantien ja joksus hukkaa kokonaan. Suosittelen copy/paste toimintoaaina mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko mun blogissa liian isot kuvat? *huolissaan*

   Pienennän ne kyllä kolmannekseen tai neljännekseen alkuperäisestä, ennen kuin siirrän photobucketiin, josta siirrän ne bloggeriin, mutta jos ne pitää pienentää vielä pienemmäksi, niin sitten ne pitäs ensin kopioida (koska en halua alkuperäisiä kovin pieneksi laittaa) ja sitten siirtää kopio pb:iin ja sitten tuhota kopio koneelta tilaa viemästä, ja se alkaa olla jo varsin monimutkaista. On sellasta jo nytkin, tahtoisin yksinkertaisempaa...

   Poista
  2. No se auttaa paljon jos kuvan ladattuasi määrittelet onko se pieni, keskikoko, suuri vai alkuperäinen (nämähän valinnathan - samoin kuvantekstin [kuten tiedät] saa esiin kun klikkaa tekstin muokkausvaiheessa kuvaa) koska tällöin ne on määritelty. Useimmat valokuvat latautuvat todella hitaasti kun ne liitetään alkuperäisessä koossa (määrittelemättä niitä editorissa) ja blogger parka koittaa survoa niitä pohjaan sopiviksi. Olet varmasti huomannut kun kuvat alkavat "valua" ts. latautua ylhäältä alaspäin.
   Sulla on muuten ihan ok kuvat ja yleisesti ottaen ne kannattaa määritellä pieniksi koska lightboxilla niitä pääsee katselemaan isommassa koossa).

   Kohta muuten rytisee sillä kokeilen melko huimaa juttua jota aloin vääntämään tuossa hetki sitten :D

   Poista
  3. Sori Rantis, en huomannut sun kommenttias eli olet kuvien suhteen samoilla linjoilla kuten minäkin.

   Ne kommentointiongelmat johtuivat siitä kun en muistanut palauttaa muutamaa widgetiä alkuperäisiin arvoihin pakatessani/rukatessani html:ää. Ongelmaa ei enää ole.

   Poista
  4. Minä tungen itseni tähän väliin kirjoittamaan nyt.
   Se kommentointiongelma oli muissakin blogeissa, eli syy ei suinkaan ollut sinun Paimen.

   Sanna: ei ollut mielessä minullakaan sinun blogisi. Se ei ole niin tukossa kuvista kun jotkut. Mutta kannattaa käyttää tuota mitä Paimenkin tuossa totesi, että kun kuvan saa pieni-keskisuuri-iso vaihtoehdoilla, niin laittaa se keskisuuri. Siitä näkee hyvin jo kuvan, ja sen saa klikattua suuremmaksi myös uudessa ikkunassa tai lightboxissa automaattisesti.

   Poista
  5. Jatkan vieläkin:

   Enkä tarkoita tällä siis sitä, että kuvat pitää 'pahoinpidellä' niihin hemmetin kuvakollaaseihin, niitä ei jaksa katsella. Pari pientä kuvaa on paljon hauskempi ja lukija-ystävällisempi, kuin se kollaasi,jossa on 5-6 kuvaa, eikä mikään oikein näy. No, okei, joskus puutarhan kukista kollaasi voi mennä, muuten ei.

   Paasaan tässä nyt vähän asiallisessa mielessä, olen tehnyt niin paljon nettisivuja ja kouluttanut ihmisiä kirjoitetun ruudun luettavuuteen ja käytettävyyteen, että teki mieli avautaua. SORRY Paimen.

   Mutta Sinä Paimen olet nyt oikealla tiellä tämän blogisi kanssa, selkeytyy ja paranee koko ajan. Loistavaa!

   Poista
 6. Mitäs pidätte? :D

  VastaaPoista

Käynnistäsi kiitollinen ja kommentistasi olisin suorastaan riemuissani!
(kommenttien valvonnan takia ne näkyvät vasta hyväksymisen jälkeen ja tämä saattaa kestää jonkin aikaa)

Kiitokset tekijöille:

 • Blogger archive page > Life is so full of tae!
 • Google Friend Connect Button > NetOops blog
 • Add Related Post Widget To Blogger (linkwithin) > My Blogger Tricks
 • Contact Form > Tw!st Blogger
 • Simple Search > Blogger Buster
 • How to display linkwithin related posts only in post pages > My Blogger Desk
 • How to Remove Subscribe to Atom links from your Blogger Blog > Superwebtricks
 • How to remove quick edit and wrench icons on Blogger > Blogger Plugins