Näin suunniteltiin naisen täydellinen luonne

Alkuun pieni oikaisu: harvan ihmisen tietokoneessa on Shit – näppäintä ja jos koiranpennuista puhutaan niin normaalisti kyse on viikoista eikä kuukausista eli puhun nyt niistä virheistä eilisessä tekstissä jotka ovat nyt korjattu.

Sitten asiaan: viime yönä istuin jumalien kanssa ja kävimme keskustelua täydellisestä naisesta pohtien sitä että mitä ominaisuuksia täydellisellä naisella tulisi olla. Emme käyneet mitään sovinistista ”pieni perse ja terhakat daisarit” - keskustelua koska olimme jumalien kanssa yhtä mieltä siitä että jokainen naaras on biologisesti täydellinen mutta naaraiden luonteen suhteen olimme täysin samoilla linjoilla ja tuumimme että sitä olisi kenties hyvä rukata astetta parempaan suuntaan. Koska jumalat ovat jumalia eivätkä tajua käytännön asioista yhtään mitään, luonneanalyyseistä puhkesi ilmiriita ja hetken aikaa taivaankannella jylisi heidän intoutuessa singauttelemaan tulta ja tulikiveä. Siinä on kuulkaa tälläinen tavallinen kuolevainen hätää kärsimässä mutta onneksi riita jäi pelkästään tuolle asteelle eivätkä he kaivaneet esiin niitä typeriä wiimeisten aikojen witsauksiaan koska mikään ei ole niin vittumaista kuin kahlata metriä syvässä verivellissä ja kaivaa heinäsirkkoja paidan sisältä, ihan noin muutaman vitsauksen mainitakseni.


Pysyttelin sivummalla ja kuuntelin heidän reseptejään joista kenties villein oli itsensä Iäisyyden heittämä ajatus naisesta, joka olisi syntyperältään norjalaisen viikingin tytär ja viettänyt nuoruutensa Sumatralaisen metsurin opissa, osaisi puhua kahtatoista kieltä ja leipoa Demon cake:n vaikka unissaan mutta omistaisi Joensuulaisen Prisman kassaneidin luonteen. Ajatus oli niin yltiöpäinen että H'jorgth – tuo itäisten tuulien jumala – nostatti taifuunin ja lennätti ajatuksen esittäneen Iäisyyden jakkaraltaan. H'jorgth toki perusteli tekonsa omalla omituisella tavallaan kysyen Iäisyydeltä, että haluaisiko tämä tosiaan elää sellaisen naisen kanssa joka päivän ihmisten vittuilua kuunneltuaan saapuu väsyneenä kotiin, leipoo kakun ohella Iäisyyttä turpaan ja alkaa tämän jälkeen viilaamaan moottorisahansa teräketjua laulaen Sumatralaisia kansanlauluja tanskaksi? Iäisyyden oli tunnustettava ettei hän tullut ajatelleeksi viikinkiveren väkivaltaisuutta eikä sen paremmin Sumatralaisia kansanlauluja kuin sitä perkeleen viilamistakaan.Muidenkin jumalien esittämät luonnejalostukset olivat varsin erikoisia ja esim. eteläisten merien jumala Arzum haluaisi jostain syystä elää Hämeenlinnasta kotoisin olevan mutta kuitenkin yhdysvaltalaisen naisen kanssa, joka ajaa leipätyökseen trukkia isossa valimossa ja jolla on musta vyö floristiikassa ja joka kykenee paistamaan munia (kanan) kämmenellään. Arzum on vanha käppänä joten emme oikaisseet floristien kuuluvan kukkien kanssa peuhaajiin, vaan annoimme kärttyisän runkefäärdin pitää omituiset fantasiansa ja paistetut munansa. Viimein jumalat käänsivät katseensa minuun ja kysyivät että minkäslainen malli on tundrien hikisellä Paimenella vai onko fucking lampaan jahtaajalle muodostunut mitään kuvaa millainen täydellisen luonteen omaavan naisen tulisi olla? Vastasin heille että se on kuulkaas jumalat sellainen juttu ettei tundralla ole juurikaan muuta tekemistä kuin ajatella näitä asioita joten saamanne pitää ja kaivoin esiin noin yhdeksän jalkaa pitkän pergamenttikäärön johon olin listannut kaikki hyväksi havaitsemani ominaisuudet. Käärön sisältö ei oikein auennut jumalille eikä se varmaan täysin aukea teillekään koska sen mitä olen oppinut Leipurityttöjen valtakunnassa ja Hevosilla Ratsastavien kaunottarien maneesia rakentaessani, on muuttanut tiettyjä asioita Pyhässä Jatkumossa eikä kaikki ole aina niin itsestään selvää eikä yksiselitteistä. Täydellinen luonne kun vaatii mielettömän ja todella pitkän kehitysprosessin mutta koitan selventää asiaa seuraavan listauksen avulla:

Jotta mielestä ja luonteesta tulisi täydellinen, tulee sen olla lähtöisin pohjoisten kansojen shamanistista perinteestä ja kulkeutua ensin länsirannikon ymmärtäväisen kansan kautta eteläisten maiden kansainvälisemmän vivahteen kautta itäisten maiden sinnikkyyteen joka sisältää aimo annoksen järkähtämätöntä rakkautta.

Täydellinen mieli vaatii kiertonsa jollain kohdalla saksalaista verta sillä saksalaisten naaraiden veressä on ikiaikaista germaaninaisten viettelystä mikä näkyy myös ulkoisissa avuissa ja kasvojen piirteissä.

Jotta luonne ja mieli (anima sensitiva) kykenisivät toimimaan saumattomasti yhdessä, naaraan tulisi työskennellä rakennuksilla ja tarkemmin sanottuna artesaanimaalarin tehtävissä sillä se vaatii hillitöntä itsekuria ja sisäisen kauneuden tuomaa taiteellisuutta joka näkyy myös sormien sellaisena herkkyytenä josta esim. kirurgit tai pianistit voivat vain uneksia.

Luonteen kehittymiselle olisi hyvä mikäli se olisi olemassaolonsa aikana joutunut kokemaan vaikeuksia sillä jokainen haava sielussa – myös jumalat olivat tätä mieltä – vahvistaa luonnetta hyvään ja puhtaaseen suuntaan, sellaiseen joka pystyy katsomaan asioita laajemmalla perspektiivillä.

Luonteelle olisi hyvä jos se olisi joutunut odottamaan, vaikkapa Kelan konttorin jonossa tahi muussa byrokratian nussimassa virastossa missä asiointiluukkuja on het muutama kymmenen mutta palvelua ei saa kuin yhdeltä – sitten kun kahvilla oleva kottarainen suvaitsee lehahtaa pönttöönsä. Tämä jonotus on hyväksi sen tähden että se a) kasvattaa pitkää pinnaa ja b) osoittaa että se seinällä oleva ajannäyttäjä on täysin turha koska aika itsessään on merkityksetön; ihmiselämä on silmänräpäys iäisyydessä. Suomeksi tämä viisaus tunnetaan ”Ei saatana, täällähän menee koko päivä” - lauseena.

Luonteen kehittymiselle olisi myös hyvä jos se olisi saanut maistaa kehityksensä jossain vaiheessa turkulais -savolaista verta sillä noiden kahden heimon viljelemä huumori on sitä oikeaa, hersyvää ilakointia (lue: hyväntahtoista vittuilua) jota tulisi olla jokaisessa luonteessa. Se ei ole ilkeämielistä ja mikä parasta, sen tajuaa vasta päiviä jälkeenpäin. Mee laik.

Erittäin tärkeänä luonteelle olisi kyky ohjata vuoden 2000 – mallia olevaa Peugeot Boxeria (fourgon) ja pitää huolta siitä että joko kuskinpuolen ovitaskussa tahi hanskalokerossa olisi jokunen toppa norttia sekä muistaa täyttää repsikan jakkaran alla oleva kylmälaukku kunnon eväillä ja juomilla. Lisäksi luonteelle olisi hyväksi mikäli kykenisi heittämään kellon seinään ja se että se pystyisi hakkaamaan päätään petäjään kun mitkään aikataulut eivät pidä paikkaansa ihmisten ”kiireiden” takia.

Lopuksi – ei välttämättömyytenä mutta pienenä bonuksena – luonteella tulisi olla kykyä ymmärtää ruuanlaittoa ja voisi olla aika hyvä asia mikäli se pystyisi taivuttamaan asumaansa tomumajaa perin vallattomiin asentoihin (erityisesti öiseen aikaan).

Luettuani listan jumalat katsoivat minua pitkään ja hiljaisuus tuntui kestävän loputtomiin, kunnes Bragiel – ahvenanmaalaisten uusien perunoiden jumala – ähkäisi ettei tuollaista luonnetta ole siitä yksinkertaisesta syystä että ihmiskunnan historia on niin lyhyt eikä tuollainen sukulinja ole näin ollen mahdollinen. Minä taasen uskon että tälläisiä luonteita vaeltaa keskuudessamme mutta koska ne ovat täydellisiä, niin niitä on hyvin vaikea löytää tai ei ainakaan minun polkujani ole vielä koskaan ristennyt Savosta kotoisin oleva artesaanimaalarinaaras joka sattuu ajamaan vuoden 2000 – mallia olevaa Pösöä.
Erään turvakameran tallentama kuva savolaisesta artesaanimaalarista (niitä siis on!)

Summa summarum: sunnuntain vapaapäivä vituiksi, pentu haetaan kahdentoista aikaan jolloin ”pääsen” lähtemään jälleen tien päälle ja kohden määränpäässä odottavia (sensuroitu) (sensuroitu) (sensuroitu). Että semmosta tälllä kertaa tähän meikäläisen (sensuroitu) ihanaan elämään.

9 kommenttia :

 1. Päivää Tundralle!
  Ilmoitan palanneeni lähes täydellisenä kotio. Paitsi toi hämäläisyys ei lähde edes järvessä likoamalla! Kaikkeni tein:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaahas, saariviikko on siis vietetty ja uudet kujeet mielessä!
   Hämäläisyys on hyvästä joten mitä sitä liottelemaan tai no, kyllähän teillä siellä mökillä tuntui olevan niitä yliviivattuja juttujakin joten on se *köh* silloin tällöin veteen pulahtaminen ihan hyvästä ;D

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Mä kyllä halusin opiskella restauroijaksi ja olin hyvin innostunut kirkkohistoriasta. Parhaimmillani siis olisin kiipeillyt kirkkojen kattomaalauksia korjaamassa... Kelan kanssa olen taistellut osani ja huomannut, että laki ei koske kaikkia jos kela niin sanoo. Jonossakin olen ollut usein ja tuijotellut sekunnin tuhannesosan hidasta liikettä. Verta minussa on muualtakin maailmasta ja olen tyytyväinen siihen miltä se saa minut näyttämään. Sitä turkulais-savolaista puhetta on jouduttu kuulemaan, ei kylläkään sukulaisten. Vastoinkäymisistä puhumattakaan, niitä olen luonut itse sekä ollut muuten vaan altavastaajana.

  ... ja tämän jälkeen huomasin, ettet kertonutkaan minusta jumalille =)

  No kaikkea ei voi saada... ei tuo kuvakaan kohtaa minussa mitenkään ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mystiikkaa teikäläisessä on vaikka muille jakaa ja muitakkin..hmmm...ominaisuuksia joten ei tuota luonnekuvausta tarvitse niin tarkasti ottaa...se on näetsen vapaasti sovellettavissa ;D

   Poista
 4. Kyllä se on jumaliste sentään niin, ettei meitä naisia muutamaan muottiin ängetä pirunkaan ilmaveiveillä. Joensuulaisen Prisman kassaneidin luonne on toki tyyni kuin paistinrasvan pinta mutta vain työajalla. Näin olen kuullut kerrottavan ja joitakin omakohtaisia kokemuksia on eteläisemmistä kaupungeista. Täällä toki valtaosa kassoista puhuu sujuvaa venättä itäisen naapurin ostosmatkailun turvaamiseksi. Ehkä se venäläinen verenperimä tuo sitä stoalaista tyyneyttä.

  Minun veressäni virtaa aimo annos sisilialaisen aasitamman entsyymejä (whatever)… näennäisen tyyni ja nöyrä päältä, mutta auta varjele jos menet sössimään omat hommasi, täältä pesee takalaitonta takaraivoon vaikka lapiolla. Ja papanat nakkaan perään.

  Nainen on niin monimutkainen keitos, ettei kahta samanlaista ole, eikä tule. Katsos kokonaisuus on osiensa summa, osa selittyy geeneillä, osa eletyllä elämällä ja huomenna on armo uus :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No no, sieltä se itäisten kansojen suuri rakkaus ärähtää! Sitkeyttä on sorankärräyksestä ja se liikehtiminen hevosten kanssa...*vaipuu muisteloihinsa*...niin ja tuota sen kyllä uskon ettei sua pidä suuttuttaman, on meinaten entinen vaimo ihan siitä teidän kulmilta joten määritelmä "jumalallinen raivo" on mulle ihan tuttu käsite ;D

   Poista
  2. Hirnakka12.00

   Hyvä! Tuon ex-vaimosi opetuksen kun muistat, niin sullahan ei ole mitään hätää.

   Poista
  3. :D
   Sä olet ihan mahroton!

   Poista

Käynnistäsi kiitollinen ja kommentistasi olisin suorastaan riemuissani!
(kommenttien valvonnan takia ne näkyvät vasta hyväksymisen jälkeen ja tämä saattaa kestää jonkin aikaa)

Kiitokset tekijöille:

 • Blogger archive page > Life is so full of tae!
 • Google Friend Connect Button > NetOops blog
 • Add Related Post Widget To Blogger (linkwithin) > My Blogger Tricks
 • Contact Form > Tw!st Blogger
 • Simple Search > Blogger Buster
 • How to display linkwithin related posts only in post pages > My Blogger Desk
 • How to Remove Subscribe to Atom links from your Blogger Blog > Superwebtricks
 • How to remove quick edit and wrench icons on Blogger > Blogger Plugins