Krapulaisen lauantaiaamun informatiivinen osio

Nopea katsaus (koska lähden tunkkaamaan suoraan yhtä vajonnutta mökkiä) muutamaan juttuun mitä löysin eilen juostessani pitkin internetin ihmeellisiä tasankoja ja niistä ensimmäisenä asia joka on raivostuttanut minua jo pitkään eli profiilikuvan suuruus. Se nyt on vaan meikäläisestä näyttänyt turhan suurelta ja on sillä tapaa häirinnyt mutta eipä häiritse enää koska löysin tälläisen, blogin css – osioon liitettävän koodinpätkän:
.profile-img{
height: auto;
width: 210px;
}
Height (korkeus) – kohtaan kannattaa (tai ainakin minä laitoin – ihan varmuuden vuoksi) laittaa numeerinen arvo, samoin ja luonnollisesti widht (leveys) – kohtaan sekä molempien numeeristen arvojen perään ehdottomasti kirjaimet px, muuten kuva on perin vääristynyt. Bloggerin profiilin oletus on 80 x 80 px ja itse pienensin omaa profiilikuvaa arvoihin 50 x 50px koska eihän tuota ruutuista naamaa tarvitse niin isosti esitellä. Toisinpäin tehtäessä eli suurennettaessa kuvaa, muistakaa pysyä kohtuudessa koska elämä on välillä rankkaa ja se jättää jälkensä.
Kreeditit ja kunnia kuuluvat http://koodikielella.blogspot.fi/ - blogin JH:lle ja tältä sivustolta löytyy runsaasti blogin rukkaamiseen tarvittavaa tietoa joka on esitetty niin että me koodaamisesta tietämättömätkin sitä ymmärrämme. Hieno ja hyvä blogi.

"No terve. Kuule, tämä saatanan näyttö tuli taas täyteen niitä ihme koukeroita eikä tämä toimi lainkaan.  Et osaa sanoa mitä menin tyrimään?"

Toinen asia mikä taasen liittyy sivun latautumisnopeuteen (taasko se alkaa saarnaamaan tästä aiheesta), on recent comment – widget jota google vihaa jos sitä ei ole taputeltu oikeaan kuosiin ja sitähän minä en osaa, joten oli pakko yrittää etsiä sellaista ratkaisu missä koodinpätkä ei olisi yhtä pitkä kuin nälkävuosi ja löytyihän se! Tietty tämä on normaalilla älykkysosamäärällä varustetuille ihmisille ollut jo aikojen alusta asti selvää pässinlihaa mutta minä en ole ennen tajunnut että kommentit saa ilmiintymään syötteen avulla. Tietämättömille tiedoksi että tämä syöte – gadget kantaa hallintapaneelin puolella nimeä ”aineistotiedosto” johon ei tarvitse muuta kuin lisätä tämä :

http://YOURBLOG.blogspot.com/feeds/comments/default ja muuttaa YOURBLOG:n tilalle oman blogin nimi koska loppuosa osoitteesta on valmiina. Hemmetin kätevää eikä vie paljon tilaa. Krediitit tästä kuuluvat tänne:
http://blog.btemplates.com/show-recent-comments-on-blogger/ josta löytyy paljon hyviä työkaluja, vinkkejä ja nimenomaan näitä blogien malleja/pohjia.
Lisäsin muuten molemmat edellä mainitut sivustot Jurtan lukulistalle (sivun alaosassa) koska käyn itsekin hyvin usein molemmissa ja jos joku tuntee samanlaista tarvetta niin eipähän tarvitse muistella osoitetta / etsiä apua muualta.

Just joo. Ehkäpä sadassa vuodessa.

Kompuroidessani pitkin nettiä törmäsin myös tälläiseen sivustoon:http://www.whichloadsfaster.com/ jossa voi haastaa vaikkapa googlen ja bing:in kisaan ja katsoa kumpi kykenee lataamaan sivun nopeammin. Samaisessa osoitteessa voi testata muitakin pareja tai tehdä oman taisteluparinsa ja sieltä löytyy kottaraisia varten valmiina Amazon vs. Shopzilla – pari, kyseessä mitkäpä muutkaan kuin kengät. Argh. Oman sivustonsa (tai minkä tuloksen tahansa) voi jakaa mutta minä laitan tämän oman rakkaan Jurttani tulokseni tällä tapaa: http://gtmetrix.com/reports/outopaimen.blogspot.com/6otHPZVS jotta pääsette näkemään millaisessa muodossa http://gtmetrix.com/ sen antaa.

Erittäin mukavaa on myös se että meitä tyhmiä varten on oma sivustonsa josta saa selkokielellä ongelmiinsa ja se on: http://www.dummies.com/how-to/internet/Blogging-Social-Networking/Blogging/Google-Blogger.html joskaan tämä ei ole etusivu koska halusin näyttää mitä tapahtuu kun siirtyy etusivulla http://www.dummies.com/ näkyvien linkkien kautta aiheisiin/aihepiireihin (topics). Tässä tapauksessa siis etusivun Internet & Social Median kautta Bloggin & Social Mediaan jne. kunnes ollaan halutussa aiheessa ja probleeman ohjeha löytyy search – palkin kautta luonnollisesti helpoimmin.


Muuta en ehdi tässä höpöjämään koska minun on lähdettävä hyvissä ajoin sillä Syyrialainen on edelleen – rahapulasta johtuen – jarru/laakerivikainen enkä näin ollen voi ajaa normaalisti hiekkateillä käyttämääni 3 Mach:in nopeutta. Noissa nopeuksissa kuulkaa jarrulevyt punoittaa ja niiden täytyy olla suht hyvässä kunnossa, olkoonkin että kättä roikottamalla ja jarrulevyyn painamalla pystyy paistamaan makkaroita äärettömän nopeasti eikä tuollaisen normaalin, noin kahdentoista munan munakkaan valmistuksessakaan mene neljää nanosekuntia kauempaa. Liikesarja jota en suosittele kenellekään koska tänäkin Juhannuksena on liikenteessä jälleen kerran tullut tarpeettomia ruumiita ja oikein hirvittää mitä tämä päivä tuo tullessaan.

Teille kuitenkin mahdollisimman mukavaa lauantaita vaikka se krapula vaivaisikin. Tai joku muu.18 kommenttia :

 1. Kenellä muka on krapula??

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Tiesin ettei sulla ole koska sä olet kiltti nuori nainen <3

   Poista
 3. Mulla ei ole ollut krapulaa yli 15 vuotten, hah:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haa, toinen tapaus jonka tiesin viettävän juhannuksensa selvinpäin ja se oli muuten eilen kun sanoin vaimolle että en yhtään kaipaa niitä entisaikojen örvellyksiä. Päinvastoin olen nauttinut mukavasta hilajisuudesta kun naapurusto on ollut rälläämässä omilla teillään.

   Poista
 4. Jooei, ei darraa vaikka esikoinen sellaista jääkaapissa kyseli ;-)
  (Kryptisen viestin sisältö selvinnee huomenna)

  Mainiota juhannuspäivää sinne jurttaan jahka taas kotiaroille pääset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ???
   Täytyykin tulla katsomaan, varsinkin kun kyseessä on esikoinen sillä kuopukselta mä olisin tuon jotenkin ymmärtänyt mutta nyt tilanne onkin ihan toinen :D

   Kiitos kiitos ja hyvää sunnuntaita sulle!

   Poista
 5. Mikä ihmeen krapula, mullako?
  Varmaan pullataikinasta tullu jos on tullu :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, sullahan Juhannus meni leipoessa (mikä oli sulta hienosti tehty ja toivottavasti ne rippijuhlat meni muuten hyvin).
   Hyvää sunnuntaita - sun täytyy tänään viettää kaikkien menetettyjen päivien edestä! :D

   Poista
 6. Mitä se krapula tarkoittaa?

  Hyvät linkit ja ohjeet! Hienosti sä jaksat, mulla menis aikanopeasti hermot noissa selvittelyissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Krapula on taitamattomien tauti ja sä oot siitä hieno naaras että sä osaat nauttia tästä elämästä ilman viinaakin.
   Kyllä noiden koodinpätkien releet menee, olen nimittäin yrittänyt yhtä postauksen julkaisupäivän näyttävää kalenteri -widgetiä (kalenterimallinen päiväyslappu tulee otsikon alle) jo toista päivää eikä se perke onnistu ;D

   Poista
  2. ..kodinpätkien kanssa menee releet... (tämän siitä saa kun yrittää olla itseään nopeampi kirjoittaja :P )

   Poista
  3. ...uuuhhh...voi jumalauta...KOODINpätkien, kuka tässä kotiaan alkaa pätkimään..
   Argh.

   Poista
 7. Hola!

  Tämä akka ei krapulasta kärsi.
  Kuhan toi jumalattoman iso kyr.... häveis ottalta ni ei tarttis kyyrys kulkee
  Mut kai se täst koht laskeutuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D
   Tosiaan, sullahan oli sitä porukkaa siellä mökillä :D :D
   Hitto kun en ole vielä ehtinyt tulla poikkeamaan mutta oota, kyllä mä tänään visiteeraan sun tykönä :D

   Poista
  2. Joo sieltä löytyy huippuhetket. Tervetuloa!

   Poista
 8. 95 tuli viimeks otettua nuorimmaisen varpajaisia. Että, siihen malliin. Pistin vielä paremmaks kun Rantis, Ja tiistaina tulee neljä viikkoa savuttomuutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. *Nostaa lakkia tupakinpolton lopettamisen johdosta*
   Sulla on lopetuspäätös pitänyt ja se on helvetin hieno asia!
   Meikä ei ole viettänyt vasta kuin kolme vuotta alkoholitonta mutta voin jo tässä vaiheessa sanoa että kyllä tämä selvinpäin oleminen hakkaa mennen tullen sen kännissä möyryämisen.
   Hyvää sunnuntaita!

   Poista

Käynnistäsi kiitollinen ja kommentistasi olisin suorastaan riemuissani!
(kommenttien valvonnan takia ne näkyvät vasta hyväksymisen jälkeen ja tämä saattaa kestää jonkin aikaa)

Kiitokset tekijöille:

 • Blogger archive page > Life is so full of tae!
 • Google Friend Connect Button > NetOops blog
 • Add Related Post Widget To Blogger (linkwithin) > My Blogger Tricks
 • Contact Form > Tw!st Blogger
 • Simple Search > Blogger Buster
 • How to display linkwithin related posts only in post pages > My Blogger Desk
 • How to Remove Subscribe to Atom links from your Blogger Blog > Superwebtricks
 • How to remove quick edit and wrench icons on Blogger > Blogger Plugins