ISA: Kolme railakkainta naaraslajia

Meillä oli  ISA:n (International Shepherd's Association'in) kokous tässä Juhannuksen pyhinä ja siellä viralllisten asioiden lisäksi tuli juttua nykymaailman kottaraisista ja niiden juomistavoista jotka näkyvät poikkeuksellisen hyvin nyt meneillään olevan Pakanallisen Juhlan eli tämä bloody juhanuksen tiimellyksessä. Esiin nousi kolme päätyyppiä joista on olemassa eri combinaatioita mutta koska ne kaikki juontavat juurensa näistä kolmesta, niin jääköön ne nyt mainitsematta ja julkistettakoon vain nämä rankimmat ja yleisimmin näkyvillä olevat kottaraiset:

1. Pankkineiti
Pankkineiti (yleisnimitys erilaisissa pankeissa, konttoreissa tai virastoissa työskenteleville naaraille) edustaa paljon parjatun ja epäkiitollisen työn ammattikuntaa jonka työaikoja ja työn näennäistä helppoutta arvostellaan jatkuvasti. Eivät he niitä aukioloaikoja päätä eivätkä ole vastuussa palveluiden leikkaamisesta mutta niin valitettavaa kuin se onkin, pankkineidit joutuvat ottamaan vastaan sen tulikiven katkuisen palautteen mitä yleensä tulee reilummmalla kädellä sen jälkeen kun tiskillä on könöttänyt joku muori siirtelemässä rahojaan tililtä toiselle ja jonossa seisseet asiakkaat huomaavat ruokatuntinsa loppuneen tai he tajuavat etteivät ehdikään siihen junaan/bussiin/joogaan johon piti rientää suoraan pankista. ISA (International Shepherd's Association) ei pelkästään ymmärrä vaan suorastaan puoltaa tämän ammattikunnan tapaa nautiskella temppuvettä rankemmalla kädellä ja esittää toivomuksen, että tätä kyseistä ammatikuntaa kohdeltaisiin vastaisuudessa ymmärtäväisemmälle asenteella niin työssä kuin vapaa – aikanankin. Minulla on ollut kunnia osallistua eräälle risteilylle pankkineitien kanssa ja matkan alussa ajattelin että no näistäpä näyttää tulevan astetta hiljaisemmat kinkerit mutta kun puoli vuorokautta oli kulunut, toivoin että rantaan olisi ollut lyhyempi uintimatka ihan sen takia että pelkäsin elimistöni puolesta koska ei paimenten kroppaa ole luotu kestämään moista röykytystä. Sen kuitenkin sanon että pankkineidit ovat varsin mukavaa porukka ja he ovat tajunneet sen asian ettei täällä eletä kuin kerran.

2. Young Mama'sNuoret äidit ovat uusi ja alati kasvava naaraslaji jota ISA on seurannnut jo pidemmän aikaa mitä suurimmalla mielenkiinnolla. Hyvänä esimerkkinä voidaan pitää kuvassa olevaa Muurusmäen Gudrunia joka on tämän kuvan ottohetkellä 28 – vuotias. Ei, hän ei sairasta mitään ennenaikaiseen vanhemiseen johtavaa sairautta vaan kyseessä on viime sunnuntaina otettu kuva ja tilanne jossa hän viettää nelipäiväisen vapaansa kolmatta päivää. Anoppi oli luvannut vahtia lapsia perjantaista maanatai – iltaan ja koska Gudrun on toiminnan nainen, hän tiesi ettei aikaa ole hukattavaksi ja aloitti rentoutumisen ns. ”Kaula paskaksi ja ääntä kohti” - metodia käyttäen jossa kaulalla tarkoitetaan tietenkin pullonkaulaa. Neljä päivää,tai oikeastaan kolme koska maanantai menee potemiseen, on niin lyhyt aika ettei siinä ehdi laittamaan hiuksiaan eikä mitään yövoiteita lääppimään joten ulkoverhoilussa voidaan havaita pieniä muutoksia mutta sehän ei naista huonommaksi tee, ei missään tapauksessa. ISA ymmärtää myös tätä naaraslajia koska kyllä se (enemmänkin kuin) työstä käy kun ensin taistelee lapset ylös sängystä, pukee ne ja vie lastentarhaan josta rientää suoraan omalle työpaikalle ja illan päätteeksi sama rumba toisinpäin. Bonuksena iltaisin koko pesueen ruokkiminen, pyykkäys etc. Sitäpaitsi Young Mama's – laji on siitä mukava etteivät sen edustajat ole menettäneet lajityypin kantaversiolle (Young Babes) ominaista huumorintaju vaan dokaamisessa on tallella se vallaton ja melko syntinenkin ote.

3. Raikkaat SyntisetTämä lajityyppi tunnetaan kansainvälisesti paremmin nimillä ”Fresh Sinners” tai yksinkertaisesti ”Runners” ja on yksi Wanhempien Paimenten suosikeista koska lajityyppi pitää itsestään hyvää huolta ja on tottunut Spartalaiseen elämäntyyliin missä elää kituutetaan hyvinkin pienellä budjetilla. Valitettavasti katoava lajityyppi jota aletaan elvyttää heti kun lajityyppin kasvattamiseen liittyvät lainopilliset pikku sääntömuutokset saadaan selviteltyä. Se kun on tuo pariutuminen niin ankarilla säädöksillä suojattua ettei sitä voida vielä tässä vaiheessa harrastaa mutta toivotaan että lakimuutokset menevät läpi. Raikkaat Syntiset ovat omituista mutta Young Mama'sin tapaan hyvin huumorintajuinen lajityyppi, olkoonkin että heidän huumorintajunsa on hieman kieroutunutta ja kenties se onkin se pääsyy miksi he viehättävät erityisesti meitä päämme kolauttaneita paimenia joita muuten ISA:ssa on vallan saatanasti.


Tälläistä tälle aamulle, eilisen tuska jatkuu vieläkin ja näkyy ohimossa olevana ruhjeena sillä sain melkoisen laakin kuvan tapaisen farmitunkin varresta. 


Mulla on noissa tunkkaushommissa ns. aputunkkeina (varsinaiset ovat useamman kymmenen tonnin luokkaa) hieman rajummat versiot nostokapasiteetin takia mutta kuvasta selviää periaate eli tuota sivulla olevaa (kuvassa valkoinen) vipua käännetään vaakatasoon ja sieltä edelleen pystysuoraan vartta vasten ja näin nosto”kynsi” (mustana näkyvän apukappaleen juuressa) liikkuu  varressa (punainen, rei'itetty) ylöspäin. Vaakatasoon vietäessä on vipua väännettävä niin paljon että kuuluu naksahdus, jolloin nostokynsi lukittuu seuraavaan pykälään tai muuten nostoa ei tapahdu tai tapahtuu niinkuin nyt: nostokynsi nousee varressa mutta ei lukitu kunnolla paikoilleen, jolloin nostokynnen kannattelema paino pääsee jysäyttämään nostokynnen alemmas ja vipuvarsi nousee vaakatasosta vartta vasten todella nopeasti. Eilen sattui työn alkuvaiheessa liiterin lähes koko paino olemaan tunkin varassa ja kun kumarruin laittamaan väliaikaista tuentaa liiterin nurkan alle, niin eikö perkele koko hoito jysähtänyt alas eikä siinä ehdi tekemään mitään. Onni onnettomuudessa että varsi osui vinottain sillä nytkin se pyyhkäisi kaikki nahat ohimolta ja ohimoa koristaa melkoinen patti joka on ilmeisesti verta täynnä kun se muljatelee sitä painettaessa eli se ei ole mikään perinteinen kuhmu. Turha kai sanoa etten olisi tätä lisämaustetta halunnut noiden normipäänsärkyjen lisäksi mutta kuten aina, tyhmästä päästä kärsii koko pää.
Eilinen ilta ja yö menikin sitten sängynpohjalla koska muuhun ei kyennyt eikä tämä päänsärky tunnu vieläkään helpottavan.

Tein tässä joku päivä sitten aikoinaan ollutta Luostarin omaa recommend - leimaa vastaavan jutun ja hittolainen sentään kun näitä ei pääse lätkimään koska käyttäisin "leimasinta" useammankin blogin etusivulla.

Tämä on pieni, 258 x 258 pikseliä (teksti ei olis muuten näkynyt)Hyvää sunnuntaita kuitenkin kaikille ja toivottavasti olette selvinneet Juhannuksesta ehjänä. 
Ps. Oli muuten 151. postaus!
Pss. Lukijat -gadget on palautettu ja löytyy sivun alaosasta.


14 kommenttia :

 1. Saanksmä laittaa omaani tuon SSS-merkin?

  Paranemisia otsalohkolle - ajattele, jos tuohon päälle olisi vielä krapulakin ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, saat ilman muuta laittaa!
   En uskalla edes ajatella millaiset fiilikset olis jos vielä krapulankin jylläis. Oikein meni kylmänväreet kun ajattelin :D

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Vähän otti kipiää mutta eiköhän sen tästä - mun pääni on luotu kestämään.

   Erittäin hyvää sunnuntaita sulle Maelka ♥

   Poista
  2. Tollai säikyttelet...

   Poista
  3. No ei ollut tarkoitus..

   Poista
 3. Jestas... siinähän olis ollu hengenlähtö lähellä, jos olis tarkemmin osunu! Koita nyt pitää ittestäs huolta!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olis siitä suorasta osumasta ollut varmaan vähän pitemmän aikaa taju kankaalla mitä nyt, en nimittäin pudonnut kun polvilleni sillä muutamaks sekunniks pimeni joka lyhty :D

   Poista
 4. Oot sä Paimen ihana! Onneks taaskaan sua ei viety meiltä. *paijaa kuhmua*
  Kyllä mä itseni tunnistin, Paitsi, ettei toi iloliemi uppoa kovinkaan hyvin. Mutta jos on yhtä kaheli ilman liemiäkin?
  Otahan iisisti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No höh, totuuksiahan mä puhuin koska Jurtan kunniakkaaseen perinteeseen kuuluu jakaa täsmällisempää ja totuudenmukaisempaa tietoa kuin Pravda!

   Sä olet samanlainen ja erittäin ihana luonnonlapsi kuin Birgittakin ja te ette tosiaankaan tarvitse mitään viinanlitkuja koska teillä on taito ottaa se ilo irti tästä elämästä ilman huimaavia aineita.
   Nyt on pakko ottaa tämä päivä iisisti kun (ilmeisesti) huomenna pitää ryömiä Syyrialaisen alle.

   Poista
 5. Voi pientä kolhittua päätä!
  Tarttisko sun hommata joku suojakypärä noihin tunkkaushommiin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pää on tottunut laakeihin eikä kypärästä ole muuta kuin haittaa, olen nimittäin eräänkin kerran pitänyt (pakon edessä) mokomaa muovikiulua päässäni.

   Poista
 6. Voi sun pääraukkaa, olis toisaan voinut sattua paljon pahemmin, huh.

  Niin, kyllähän tämä nykyinen lukulistasi päivittyy. Mutta se sinun kuvallinen iso versio ei päivittynyt. Se mikä oli ensin alhaalla ja sitten omalla sivullaan. Siinä oli taatusti aina sama kuva mitä asennuksessa oli laitettu. Tarkistin html-koodista, että se ei vaihda sitä.
  Nyt on ok ja näppärästi tuolla alhaalla. Eikä hidasta latautumistakaan.

  Terveisin,
  järvenraikas syntinen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, nyt on asiat paremmin ja kun vihdoin löysin tavan jolla Outbrainin "You might also like" - widgetin saa sivupalkkiin, niin olen taas paljon onnellisempi kuin ...ööö... toissapäivänä :D

   Poista

Käynnistäsi kiitollinen ja kommentistasi olisin suorastaan riemuissani!
(kommenttien valvonnan takia ne näkyvät vasta hyväksymisen jälkeen ja tämä saattaa kestää jonkin aikaa)