Mr. Printer ja tuhoisa varpusparvi

Sain todella kätevästi takan sytykettä samalla kun istuin paskalla ja se oli taas niitä tilanteita joissa minulla on tapana kätellä itseäni. Katsokaas kun olen koittanut hyödyntää näitä sairaspäiviäni sen mitä pystyn ja niinpä olen opiskellut sekä windowsin pikanäppäinkomentoja että html:n salaisuuksia (kiitos Rantiksen, kävin jopa kirjastossa tilaamassa muutaman asiaa käsittelevän opuksen) ihan sen tähden että tajuaisin paremmin miten kaikki toimii. Olotilani ei kuitenkaan salli kovin pitkää yhtäjaksoista koneella olemista ja sain kaikkien aikojen idean; kopioin blogini html:n ja siirrän sen LibreWriterin puolelle jossa voin tutkailla sitä hieman suuremmalla fontilla ja ilman että olen kirjautunut minnekään. Sinänsä hyvä idea mutta sen poikanen eli jatkoajatus ei sitten ollutkaan niin hyvä, nimittäin kaikkien ajatusten äiti jonka mielstä olisi vielä kätevämpää jos tämä ko. html olisi paperilla ja mahdollistaisi sen tutkimisen selällään maaten. Oikeastaan tämä tuhoisan idean ryöstäytyminen käsistä oli antibioottinen vika, ne perkeleet kun ovat laittaneet vatsan aivan sekaisin ja sen antaman toisen, ensimmäistä paljon vaativamman varoituksen tullessa ei auta jäädä paikoilleen vaan vessaan on kirjaimellisesti juostava.


Kuningasajatus oli siinä vaiheessa, että olin kopioinut koko hemmetin koodin tekstinkäsittelyohjelman puolelle kun maha ilmoitti ensimmäisen kerran että kohta sä jätkä juokset. No eipä mitään, vanhana ja jopa joissain maissa tunnustustakin saaneeni paskan pidättelijänä päätin että painan tulostusnäppäintä ennen kuin syöksyn vessaan ja näin tapahtui. Kerrottakoon että tulostimeni on Samsungin ML-1865W - sarjaa ja siinä on asiakirjan tulostusta varten kaksi toimintoa; ”Tulosta heti”, jolloin tulostin alkaa työntämään paperia hullun lailla ja sitten on ”Tulosta”, joka avaa tulostusasetusten pikku ikkunan ja joka mahdollistaa erilaisten säätöjen tekemisen (niinkus yleensä). Kaikille lienee selvää että valitsin ”Tulosta heti” - vaihtoehdon lähinnä kahdesta syystä, joista ensimmäinen oli peristaltiikan loppupäätä uhkaavasti lähestyvä varpusparvi ja toisekseen päätin ettei mokomaan mitään säätöjä tarvitse tehdä. Valinta, joka osoittaui katastrofaaliseksi virheeksi. Katsokaas kun tällä kohtaa vatsani ilmoitti toisen kerran että se juna on sitten ihan just laiturissa ja niinpä minun ei auttanut muuta kuin rynnätä sohvalta ylös ja aloittaa pikataival kohti wc:tä, toisin sanoen en ehtinyt muuta kuin vilkaisemaan että ”Jaa, eihän noita näytä tulevan kuin seitsemän sivua” ja nanosekunteja myöhemmin istuinkin vanhan kunnon Svedbergiläisen tukevassa syleilyssä.

 Samsung ML-1865W

Peppusestain tuli ensimmäinen parvi, sitten toinen ja vielä kolmaskin ennen kuin varpusia alkoi putkahdella hieman pienemmissä ryhmissä ja tällä kohtaa aloin kuuntelemaan että mitäs metakkaa olohuoneen puolelta kuuuu; vaimo huutelee että olenko kenties ryhtynyt kirjoittamaan puhelinluetteloa uusiksi vai mitä vittua tuo tulostin sylkee noita papereita aivan saatanasti, niitä on jo pitkin lattiaa ja lisää tulee. Totta, kuulin kuinka uskollinen Samsukkaiseni syyti paperia mäjelle ja ajattelin ettö mitäs jumalauta, eihän niitä nyt noin paljon pitänyt tulla mutten voinut liikkua mihinkään koska varpusten ohilento jatkui ja jatkui, tosin vain muutaman yksilön parteissa mutta silti sen verran kumminkin että lentoliikenne pakotti minut istumaan pytyllä. Viimein elimistöni oli tyhjä ja käytettyäni noin kolmen hehtaarin edestä paskapaperia sekä erinäisiä kuutioita vettä, olin valmis palamaan tietokoneen ja printterin pariin. Oh dear, näkymä oli kuin suoraan Gutenbergin painosta silloin kun tämä mainio mies intoutui painamaan erinäisiä manifestejä sienestysreissunsa jälkeen ja koska tuohon aikaan ei sienikirjoja ollut, ukon sienisaalis koostui lähes yksinomaan silokeista joista tuo Herra Kirjasin sitten meni väsäämään sienisalaatin ja loppu onkin historiaa.


Jumalaisee, niitä papereita oli todella paljon ja kun katselin tulostusasetuksia, kävi niistä selville parikin seikkaa joka olisi saanut minut pidättäytymään koko tulostusideasta. Ensinnäkin; huonosta näöstäni johtuen käytän fonttityyppinä Verdanaa ja fonttikokona 12 ja siihen kun vielä laitetaan tämä käytössä oleva 1 ½ rivinväli, niin sivujen kokonaismäärä nousi tasan 70:een kappaleeseen. Ei hyvää päivää. Tein sitten vertailevan tutkimuksen tietenkin ilman tulostamista ja laitoin fontiksi Times New Romanin, fonttikooksi 10 rivinväliksi tasan 1. Tässä jälkimmäisessäkin asetusmallissa sivuja olisi kertynyt 31 kappaletta ja se on jo sellainen vihko että mieluummin sitä katselee näytöltä kuin pitää mokomaa pumaskaa käsissään. Lisää tuskaa toi se että kun sivuja oli se 70:tä kappaletta, eivät ne tietenkään olleet mahtuneet siihen kaukaloon mihin valmiit tulosteet päätyvät (viisto tuki tulostimen päällä) ja niinpä tulostimesta ulos tunkevat paperit työnsivät edellisiä lattialle jonne päätyivät iloiseen sekasotkuun.


Mtä hyvää sitten?
No eteläisten maiden metsureilla ja tulostintarviketyöläisillä riittää töitä eikä minun tarvitse tahria käsiäni sytykepapereina käyttämieni sanomalehtien musteeseen. Niin, ja iltalukemistoa riittää useammaksikin illaksi ja yöksi joten loppu hyvin, kaikki hyvin.

Minä toivotan hyvää yötä ja menen troppaamaan itseni tajuttomaksi.

Edit 17.05. klo 09.10: Aurinkoisen ja kesän ensimmäisen lauantain kunniaksi ajattelin avata yhden arkiston oven joka vie teidät kaiken alkulähteille ja aikaan, joka oli ennen sen monopään pitämää Luostaria ja tätä nykyistä Jurttaani. Kyseessä on siis "Tavan Elämää" ja vaikka se varaston puolella on otsikoitu Tavan Elämää - uutta ja vanhaa, niin syntyblogin nimi oli tuo aiemmin mainittu. Koska kyseessä on ns. arkisto, tekstit ovat listattu uusimmasta vanhaan eivätkä teksteissä olevat linkit johda välttämättä minnekään, esim. Luostari on tällä hetkellä private - tilassa joten se ei näy. Kronologisessa järjestyksessä lukeminen siis vaatii sivun vierittämisen ensin alas. Kaikkiin teksteihin pääsee käsiksi joko Viimeisimmät artikkelit tai Blogiarkisto - linkkien kautta ja tässä itse "Tavan Elämään" johtava linkki.

16 kommenttia :

 1. Kotioloissa ei oo tuollaista sattunut, mutta joskus töissä vahingossa (öhöm, parikin kertaa itse asiassa) tuli määrättyä kone tulostamaan tuoteluettelon, jossa on noin miljoona riviä... enkä ollut edes varpusia kouluttamassa.

  Tulostuspaperit voi tietysti käyttää toiseenkin kertaan, jos niissä on toinen puoli puhdas, mutta värikasetin sisältö on iäksi menetetty.

  Parempaa tätä päivää! ♥

  VastaaPoista
 2. Puoli miljoonaa riviä...huh sentään mutta älä välitä, kaiketi näitä on sattunut muillekin ja kiitin luojaani että mun rakas Samsukkaiseni on lasertulostin eikä mikään 15 ml:n värikaseteilla toimiva. Mutsilla on sellainen ja meillä on nykyisin hirveät yhteenotot kun se jatkuvasti soittelee että "taas on musteet loppu".

  Sanoin sille että kahden värikasettisarjan hinnalla sais laserin ja kolmen värisatsin hinnalla irtoais vielä värikin mutta ei, ei se käy kun se on niin kallista. Se ei sitten ole jos miltei joka kuukausi ostetaan uus, neljän värin sarja? (Hääp joutuu tulostelemaan aikas paljon kaiken maailman kokouksien pöytäkirjoja etc. kun se on ollut töissä käydessään eri järjestöjen toiminnassa ja jatkaa samaa touhua eläkepäivillään).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja hyvää lauantaita myös sinulle! ♥

   Poista
 3. Koittaa jaksaa, koittaa jaksaa ♥

  VastaaPoista
 4. Tuosta HTML:n tulostamisesta. Taitaa olla turhaa sitä paperille tulostella. Muutoksia kun tekee, niin pääsee koneella heti kokeilemaan. Mutta ymmärrän idean selällään lukemisesta, mutta ...

  Tulostimista sen verran, että meillä on sekä mustesuihku- että lasertulostin. Mustesuihkulla saa valokuviin (jos sellaisia haluaa tulostaa) paremmat värit. Siis ihan oikealle valokuvapaperille.

  Paranemista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tuo tulostusidea oli kuolleena syntynyt ja tuumasin että jos sitä haluaa tutkailla selällään maaten, niin helpompaa on pistää HDMI - kaapeli koneen ja tv:n välille niin saapi sitten isommalta ruudulta katsella.

   Tuo väritulostaminen....sitä olen koittanut mutsillekin selittää ettei niitä monivärisiä kuvia ja logoja tarvitse tulostaa kun ne vie aivan älyttömästi mustetta mutta minkäs teet kun suvun päämies - korjaan päänainen on vanha jääräpää :D

   Kiitos ja oikein hyvää lauantaita sinullekin!

   Poista
  2. ...ai sieltä ne geenit... (*juoksee polvea linkaten lujaa*)

   Poista
 5. Kyllä ne lääkkeet vetää pakin sekaisin, keltä vaan.
  Mun sisko kun sillä oli antibioottikuuri,piti sen jälkeen kahden viikon mehupaaston.Sano että on tarpeen että elimistö puhdistuu lääkeestä.Voi olla tottakin.Ollaan me sen verran outoja.

  Tuosta tulostuksesta,nythän sulla on suuri fonttista luettavaa, ei tartte tihrustella.

  Oikein hyvää saunapäivää sulle ja vaimollesi.

  VastaaPoista
 6. No sehän siinä just on kun ei ruoka maita, niin sitten tulee imuroitua pelkkiä raksuja jotka romuttaa pakin ihan kokonaan.
  Nyt on tosiaan jokunen sivu opiskeltavaa ja kiitos, se on varsin todennäköistä että sauna lämpiää illemmalla.

  VastaaPoista
 7. Joo, onhan sitä ollut kaikenlaisia ongelmia tulostamisessa ja (t)ulostamisessa aina joskus :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa huomata etten ole ainoa :D

   Poista
 8. Tapahtui eka tietsikkakurssillani, miljoona vuotta sitten, silloin kun dos-koodeilla pelattiin. Kurssin "päättötyönä" piti tulostaaa itselle kurssitodistus. Minä sain niitä tulostettua taukoamatta, eikä edes ope saanut tulostusta loppumaan! Vieläkin varmaan printteri niitä suoltaa, paitti jos on paperirulla jo loppunut! Vähän pitkä CV mulla ;)
  ps.Tavan Elämää kuulosti jotenkin tutulta :o

  VastaaPoista
 9. Sullahan on ollut varsin hupaisa kokemus!
  Näissä jutuissahan on yleensä pahinta juuri tuo, ettei aloitettua toimintoa saa kirveelläkään pysähtymään eikä siinä sitten voi kuin katsella tyhmän näköisenä ja toivoa että painajainen päättyisi.

  Kuulosti tutulta? Olisko mahdollista että olet joskus hairahtunut lukemaan sitä? ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahdollisesti näin on käynyt, vaikka yleensä vältän tekstipostauksia, paitsi näemmä näitä sun juttuja :)

   Poista

Käynnistäsi kiitollinen ja kommentistasi olisin suorastaan riemuissani!
(kommenttien valvonnan takia ne näkyvät vasta hyväksymisen jälkeen ja tämä saattaa kestää jonkin aikaa)

Kiitokset tekijöille:

 • Blogger archive page > Life is so full of tae!
 • Google Friend Connect Button > NetOops blog
 • Add Related Post Widget To Blogger (linkwithin) > My Blogger Tricks
 • Contact Form > Tw!st Blogger
 • Simple Search > Blogger Buster
 • How to display linkwithin related posts only in post pages > My Blogger Desk
 • How to Remove Subscribe to Atom links from your Blogger Blog > Superwebtricks
 • How to remove quick edit and wrench icons on Blogger > Blogger Plugins