Mighty Hogatha, Myrskyävä nainen, welhottaria, suloinen Millin ja linkki tabuun josta vaietaan

Tänään jurtalla on promo – päivä ja esittelen muutaman bloggarin, heidän hallinnoimansa/kirjoittamansa blogit joita kumpaisellakin on pari kappaletta sekä erään aiemmin jurtan ruokakuntaan liittyneen blogistin ja hänen uuden bloginsa joka käsittelee varsin rankkaa aihetta, sellaista joka on ollut ja tulee olemaan tabu jonka kaikki tuntevat mutta josta vain harva uskaltaa käydä avointa keskustelua. Jälkimmäinen aihe on sen verran arka että katsoin paremmaksi pyytää luvan mm. siihen että saan laittaa sen lukulistalleni. Lisäksi pieni vinkki aiheesta jonka johdosta näillä Blogspheren selkosilla on käyty keskustelua useamman bloggarin kesken ja tuo aihe on se että miksei lukulistat päivity. Tänään ei siis pahemmin riehuta eikä ryhdytä yltiöpäisiin vallattomuuksiin koska allekirjoittaneella on reilut 38˚ kuumetta, nenä vuotaa solkenaan ja nieleminen on yhtä helvettiä. Vaatteita on päällä niin paljon kuin kaapista löytyy mutta tästä huolimatta sielu jäätyy. Toisaalta tämä on monelle varsin tuttu tilanne Suomen vihreän talven alkaessa joten mitäpä sitä valittamaan. Päinvastoin, pitäisi osata nauttia näistä -3 asteen pakkasista ja vaakasuoraan satavasta lumi/räntä – seoksesta jota aika ajoin ryydittää kananmunan kokoiset rakeet joita vaatimaton, vain 147 km/h puhaltava tuuli leikkisästi lennättää. Vaan minen jaksa. En tässä kunnossa. Sen verran minä kuitenkin jaksan (ennen lattialle lyyhistymistäni) että tekstissä saattaa edellä mainittujen lisäksi vilahdella muitakin nimiä erinäisine linkkeineen syistä jotka vain minä ja rippi – isäni, tuo viisas Compater Jarlan tiedämme. Jarlanin nimen tarkoitus muuten löytyy tästä osoitteesta ja tuon Compaterin merkitys taasen eilisen tekstin latinan kieltä käsittelevän osion käännös-linkistä.


Sitten itse asiaan; toissa päivänähän jurtan ruokakuntaan liittyivät sekä Varjosta valoon –blogin Beate56 sekä Hogatha, joista jälkimmäinen on vihdoin pystyttänyt bloginsa Blogspheren aavikolle ja se kantaa nimeä Hogathan maailma. Te ette usko kuinka monta rukousta olen tämän asian eteen tehnyt mutta vihdoin se on totta ja eilen ilmestyneessä postauksessaan on nähtävillä hänen pönttönsä! Hogathasta vielä sen verran että hänhän on vanha bloggari joka kirjoittaa Langasta Ties Miksi - blogia yhdessä Rakkimus – blogia pitävän Hekla Myrskyrintaman, Ursulan sekä Noitalauman (jota en nyt linkitä) lauman kanssa ja tuo jos mikä on sellainen Fantastic Four, etten tiedä kuka on kuka. Toisinaan minusta tuntuu että olen tekemisissä yhden ja saman henkilön kanssa (sen takia koska en voi välttyä kuulemasta sitä typerää ”♪ pyöritä, pyöritä, kaljua paimenta ” - rallatusta aina kun lähestyn jotakuta edellä mainituista) ja taas toisinaan minusta tuntuu että jossain päin Blogsphereä todellakin on joukko naisia, jotka harrastavat pääsiäisen aikaan suoritettavia pakanallisia menoja. Enivei, Hogatha on myös hankkinut meriittejä toimimalla Heklan hovikuvaajana ja näitä Rakkimuksen agility – treenejä on nähtävissä Youtuben puolella, riittää kun säteilyttää itsensä Heklan G+:n profiilin puolelle niin johan alkaa löytymään. Tuo Langasta ties miksi – blogi on varmasti monelle käsitöitä harrastavalle ihmiselle tuttu mutta niille jotka eivät sitä vielä tunne, niin se on vierailun arvoinen paikka sillä nytkin siellä on menossa joku haaste josta minä en käsitöitä (khihihi) harrastavana tiedä yhtään mitään. Haastemies kun on tähän asti työntänyt käteeni joukon A4 – kokoa olevia papereita eikä mitään villasukkia.


Jurtalla on noitien lisäksi myös enkeleitä ja yksi suloisimmista on Millin, tuo ihastuttava monitaituri ja taiteilija jonka siveltimen vedot vaikuttavat jopa tälläisen taiteita ymmärtämättömän sieluun. Ne ovat valehtelematta sellaisia jotka saavat meikäläisen katselemaan niitä ihan sen takia, että niissä on aina jotain johon katseeni jää ”kiinni” ja tästä syystä kommentointini muodostuu lähes yksinomaan kysymyksistä koska en voi ymmärtää miten ihmiskäsi voi tuottaa sellaisia värejä, muotoja ja muita ihmeellisyyksiä. Millinillä on kaksi blogia joista ensimmäinen on Millin vakka jossa on nähtävillä hänen taideteoksiaan eli kauniita tauluja ja toinen on Millin kuva,joka keskittyy nimensä mukaisesti valokuvaukseen ja valokuviin. Mahtavia otoksia joita kannattaa käydä tsekkaamassa. Millin liittyi eilen jurtan ruokakuntaan ja täten nämä hänen bloginsa löytyvät jurtan vasemmalla seinällä olevasta lukulistalta.


Okei, sitten siirrytään aiheeseen jonka monet ovat joutuneet käymään läpi ja jonka läpikäyneistä moni on vaiennut sillä se on raskas, anteeksiantamaton ja läpi elämän seuraava asia jota en käy tässä sen arkaluontoisuuden vuoksi sen enempää ruotimaan, vaan jokainen voi käydä katsomassa Bamiella Joskon Auringonpistoksia - blogista ja se varsinainen aihe löytyy torstain, toukokuun 1. päivän tekstistä. Ymmärtänette että miksi kysyin Bamiellalta lupaa saada laittaa tämän blogin lukulistalleni sillä nämä blogit ovat aiheensa takia suljettuja mutta koska Bamiella on rohkea nainen joka halusi tuoda asian julkisuuteen, sain häneltä luvan. Bamiella Josko löytyy myös G+:n puolelta.


Lopuksi omiin teksteihini ja niistä lauantain, toukokuun 3. päivän juttuun jossa vilahteli muutama kirjallisuuslähteisiin liittyvä vinkki joita pidin mielestäni lähes täydellisenä, kunnes kävelevä KirjaPedia – toivon ettet suutu vertauksesta rakas welhotar – eli kirjallisuudesta ja kirjoista kaiken tietämisen arvoisen tietävä Malmin Polgara poikkesi ja antoi tämän osoitteen. Osoite on varmaan monelle kirjojen ystävälle ja niitä lukevalle tuttu mutta se mikä meikäläistä ilahdutti erityisesti, oli sivuston ja hakujen selkeys. Monet sivustot ja niiden omat hakukoneet kun ovat sellaisia ettei niistä löydä etsimäänsä vaikka tietää sen tiedon siellä jossain olevan ja kun tarpeeksi kauan klikkailee, niin ei enää tiedä mistä on tulossa ja minne on menossa mutta tämä Polgan antama linkki osoitteineen on kyllä yksi parhaimmista mitä on koskaan tehty. Jos minä olisin ko. sivuston ylläpitäjä, laittaisin sinne Stupido supported site – merkinnän ihan sen takia että tuon sivuston käyttö onnistuu meiltä vähän hitaammalla käyviltäkin. Eli suuri kiitos sinne etelän suuntaan.

Noin, nyt kun jaksaisi vielä tehdä linkitykset ja saada tämän ulos niin pääsisi rojahtamaan punkan uumeniin koska olotila vetää koko ajan heikommaksi ja se on huonompi homma se, meikäläisen kun pitäisi kyyditä siskolikkaa huomenna heti aamusta ja sitten puolilta päivin olisi optikolla käynti kun ulkonäön menetyksen lisäksi alkaa myös tuo varsinainen näköaisti olla perin surkeassa jamassa. Ikänäköön liittyviä juttuja koska minä pystyn erottamaan hyttysen (sensuroitu) mutta en erota vasten naamaa lyödyn haasteen pientä pränttiä. No, eiköhän se joten tule korjatuksi tämäkin asia (sitten joku vuosi kun laseihin on varaa).

Teille kuitenkin mitä parhainta viikon ensimmäistä päivää kurjista keleistä huolimatta ja hemmetti soikoon, minähän meinasin unohtaa ihan tyystin:
Sain lukulistani, joka ei ole päivittynyt kunnolla pitkään aikaan (niin kuin ei monen muunkaan), toimimaan erinomaisesti kun päätin ottaa käyttöön ”näytä pikkukuva uusimmasta kohteesta” - asetuskohdan. Ilmeisesti blogger ei enää noteeraa niin hyvin tuota tekstipuolta, mene ja tiedä mutta se ei ole edes suostunut näyttämään ao. blogilistauksen blogien  viimeisimmän päivityksen päiväystä, vain pelkän lukulistalla olevan blogin nimen ja tekstin otsikon – näistäkin useimmat päivää tai paria myöhässä. Että tämmöstä, joko minä olen todella kädetön tässä asiassa tai sitten on jotain vikaa jossain muualla mutta näiden pikkukuvien lisäyksen ansiosta lukulistani päivittyy huomattavasti paremmin.

Ps. Olisin linkitellyt enemmänkin G+:n ja Youtuben puolelle mutta se oli taas yhtä taistelua tämän editorin kanssa; milloin tuli "hups, jotain meni vikaan" - ilmoitus tai sitten tämä saatana ei totellut yhtä ainutta komentoa. Ehkäpä tännekin pitäisi saada Stupido supported - tekstieditorit?

No niin, nyt sitä hyvää maanantaita teille kaikille.

33 kommenttia :

 1. Elä huoli, ei me olla yksi ja sama monen nimen takana (et kyllä ole ensimmäinen joka sitä vaihtoehtoa ajattelee). Kyllä meitä on monta tuolla Noitalaumassa. Ihan siis fyysisesti useamman ihmistä. Hokan kanssahan me jaetaan muuten samoja geenejä (sisaruksia kun ollaan) paitti että Hoka ei ole syntynyt mun äitini synnytyskanavasta vaan se löyty Aurajoesta. Tynnyristä. Toisaalta... en minäkään ole kulkenut äitini synnytyskanavaa pitkin. Mutta siis, samoja geenejä joka tapauksessa, sisaruksia kun ollaan, siis ihan vakavasti puhuen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jessus sentään kun sä taas rienaat Hogatha - parkaa vertaamalla sitä Moosekseen. No ei nyt sentään, eihän Mooses Aurajokea pitkin kulkenut eikä varsinkaan tynnyrissä mutta oikeesti, teidän sanailuanne on vähän helvetin hauska seurata koska molemmat olette mielettömiä verbalisteja ja perin hupaisalla luonteella varustettuja <3
   Loppupäätelmänä voidaankin sanoa että mä uskon mitä sä sanot - tai ainakin melkein :P

   Poista
  2. Hogathassa ja Mooseksessa on kieltämättä muutamia samoja piirteitä :D :D

   Poista
  3. Helkkarin nainen!
   Ei tule mun kirjottamisesta mitään kun hytkyn niin paljon ettei sormet pysy näppiksellä :D D :D

   Poista
  4. Ai niinku mitä samoja piirteitä? Parta? Pukeudutaan lakanaan? Käytetään sandaaleja ympäri vuoden? Jeesus kaverina? Uhrataan vuohia (vai mikä se nyt oli)?

   Poista
  5. No sul ei o partaa, sää oot puhrasta porsliinia.

   Poista
  6. Jessus tota teidän sanailua ;D ;D

   Poista
 2. Joo meittii ei o synnytetty, me vaan ilmiinnyttiin. Senpä vuoks meitil on sievät nokat ku ne ei ol litistyny siäl kanavajutus (hyiyök).
  Ja Hekla löytys pihakaivost.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D :D :D !!
   Mä arvasin että tästä se lähtee...vai pihakaivosta..on teillä reppanoilla ollut kova lapsuus het syntymästä lähtien :D
   *kusee housuunsa*

   Poista
  2. Tälläseks tulee kun hakataan liikaa harjalla (piikkipuolella) päähän pienenä. Nih ;)

   Poista
  3. Vähä hidas on tää mun järjenjuaksuni. Mut kuule Hoka, siis se tönö josa noi vanhukset asus sillon ko mää ilmiintysin, ni just mää vast tajusin et ei siäl o pihakaivoo. Semmane likaviämäri vaan...?

   Poista
  4. BUAHHAHHAHHAAA!!!

   Poista
  5. Voisiko teistä kumpainenkin kutsua mut kylään, niin saisin vaivihkaa asennuttua webbikamerat kummankin talouteen? Katsokaas kun täällä tundralla on tosi tylsää, niin teidän keskinäiset tapaamistenne ja puheluidenne ym. kanssakäymisen seuraaminen olis ihan parasta viihdettä ja sit mä voisin tallentaa niitä läppärin muistiin, tehdä semmosen sarjan. Enkä mä latais niitä mihinkään nettiin enkä näyttäis kavereille maksua vastaan enkä tietty ilmaiseksikaan, joten mites on?

   Poista
  6. Mä laitan sulle sähköpostissa Hokan kotiosotteen ja puhelinnumeron, SIM-kortin PIN numeron, asuntolainatilin numeron, Husson kanta-asiakaskortin nummeron sekä stratekiset mitat :D

   Poista
  7. Hekla rakas, mä tiesin että suhun voi luottaa!! :D

   Poista
  8. Sais enemmän katsojii ku Kumman kaa ja Star Wars yhteensä.
   Jos provikoista päästään sopuun, mä voin käydä Heklan luona asentelees.

   Poista
  9. No tietysti sais jos sen jakoon laittais mutta minähän en sellaiseen syyllisty (vaikka sillä tienais ihan sairaasti).
   Sano vaan hintas niin kyllä mä toimitan tarvittavat kamat jos lupaat ettei se löydä niitä ja yhteydet pelaa häiriöttömästi.

   Poista
  10. Minä kävin jo tsekkaamassa Hogathan & co. neuleblogia :)

   Poista
  11. Juu saa siellä käydä tutustumassa. Aina ei kaikki valmistunut oo neuleita, mut kuhan valmista tulee.

   Poista
 3. *lennättää parantavan muiskun*

  VastaaPoista
 4. Parantavia säteitä lentää ilman halki täältä juuri nyt!

  Tuo Helmet-linkki on todella hyvä. Minä haen sieltä aina uutuudet ja sitten tilaan omasta kirjastosta, kun tuo meidän kirjaston PIKI-järjestelmän haku-toiminto on ihan persiilleen (anteeksi) koodattu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitosta paljon koska tauti tuntuu pahenevan koko ajan eikä tuskaa helpottanut Syyrialaisen vakuutusmaksu joka on suuruudeltaan 682,- euroa .

   Helmet on tosi kätevä ja vaikka en kirjoja enää lue juuri ollenkaan, niin oon roilannut tutkimassa mitä kaikkea sieltä löytyy ja löytyyhän sielltä!

   Poista
 5. Voi, parantavia terveisiä myös täältä!

  VastaaPoista
 6. Oi Paimen ♥, nyt häkellyin minä! Olet sinä aika outo, kun aina jaksat niin kehua, en ole moiseen tottunut. Mukavahan se on kuulla, että kuviini tykästyt.
  Minä taas osaa tekstiä kirjoittaa. Olin jo ruksannut tähänkin pitkän pätkän ja sitten se hävisi?:( En kehtaa myöntää kuinka kauan olen tätä yrittänyt kirjoittaa;)) Kiitos kun sain liittyä jurtan ruokakuntaa näin virallisestikin.

  Paranemisia sinulle !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kannata häkeltyä koska tottahan tuo on mitä tekstissä kerroin ja ne sun teoksesi ovat mainitsemisen arvoisia joten jokaisen joka tätä lukee, olisi syytä käydä katsomassa sillä se kannattaa!

   Se on tämän bloggerin yksi monista ongelmista ja ennen kuin painat "julkaise" - namikkaa, teksti kannattaa maalata ja kopsata - ihan varmuuden vuoksi. Teko joka jää meikäläiseltä joka kerta tekemättä ja sitten kun pitkä kommentti häipyy bittiavaruuteen, lievästi sanottuna harmittaa. Onneksi näin ei kuitenkaan käy kovin usein. Tervetuloa vielä kerran ja mun täytyy tehdä tässä joskus teistä taiteilijoista oma postaus kun teitä on täällä jurtalla useampikin.

   Poista
 7. Voi hyvin ;).

  Luin tällä kertaa joka sanan....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3

   ...nyt täyty(y) ottaa rauhallisesti...

   Poista
 8. Koitahan parantua.

  Ihan pienen, suorastaan minimaalisen, murinan päästä sinun sanoillesi siitä, että Polga on se (ainut), joka tietää kirjallisuudesta ja kirjoista kaiken. Ihan pienesti murisen. mur. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja enhän minä rakas sitä nyt ihan niin tarkoittanut mutta Polga oli se joka linkin jätti ja koska hän myös tietää kirjallisuudesta vähän helvetisti, tulin maininneeksi siitä.
   Mitenkään sua vähättelemättä - kyllä sä sen tiedät.

   Poista
  2. Tää oli enempi tuon ammattisisko Marjaanan puolesta. Ehkä sä nyt saat anteeksi. Just ja just.

   Poista
  3. No hyvä sitten .

   Poista

Käynnistäsi kiitollinen ja kommentistasi olisin suorastaan riemuissani!
(kommenttien valvonnan takia ne näkyvät vasta hyväksymisen jälkeen ja tämä saattaa kestää jonkin aikaa)

Kiitokset tekijöille:

 • Blogger archive page > Life is so full of tae!
 • Google Friend Connect Button > NetOops blog
 • Add Related Post Widget To Blogger (linkwithin) > My Blogger Tricks
 • Contact Form > Tw!st Blogger
 • Simple Search > Blogger Buster
 • How to display linkwithin related posts only in post pages > My Blogger Desk
 • How to Remove Subscribe to Atom links from your Blogger Blog > Superwebtricks
 • How to remove quick edit and wrench icons on Blogger > Blogger Plugins