Blogspheren jumalat: Finlandese mafa frozen/drunken consipation - bonehead

Paimenista, eikä varsinkaan meistä oudommista sellaisista, pidetä yhtään missään ja tämän sain todeta jälleen kerran kun kävin eilen pyytämässä apua Blogspheren pääjumalalta elikkäs Bloggerilta itseltään. Nöyränä miehenä lähestyin pääkallopaikkaa ja saavuttuani Ohjekeskuksen suurille oville, otin tämän päätäni koristavan ja jo melko vanhan räysän pois päästäni, kopistelin isommat lampaanpaskat pois berberistäni ja koputin oveen. Hetkeen ei tapahtunut mitään mutta sitten ilmoille kajahti jylisevä ääni joka tiedusteli kuka olen ja mistä tulen. Ääni oli niin kova että se lennätti kamelinnahkaisen takkini taskuista kaikki Siwan kuitit, nenäliinat ja kuivatti mukanani olleen norttitopan sauhukkeet Incredible Humidor multiplay 5 – luokkaan ja tuo kuivuusastehan edustaa sitä luokkaa, missä koko kessu roihahtaa sitä sytytettäessä kerralla, ts. röpökän päästä filtteriin asti. Artikulointi vapisten kerroin olevani Outo Paimen joka on saapunut Blogspheren pohjoisosien perukoilta, tarkemmin sanottuna Bestovjeskajan tundralla sijaitsevasta Meleskojen laakson pohjoisrinteeltä. Taas piinaavan kauan kestänyt hiljaisuus, vaikkakin olen lähes satavarma että kuulin kesken hiljaisuuden jonkun ähkäisevän hyvin ärtyneellä äänellä ”Ei jumalauta, nyt se monoaivo on tuolla oven takana”. Asia josta en pysty lyömään vetoa koska lähestyessäni Ohjekeskuksen suurta temppeliä, olin niin paska jäykkänä että minun oli pakko ottaa overdosea lähetentelevä määrä omia, yksittäispakattuja mielipidelääkkeitä joiden yhtenä sivuvaikutuksena on juurikin harhaäänet. Tai no mun raksut on sen verran kovaa kamaa ettei voida puhua harhaäänistä, vaan paremminkin harhametakasta tai harhaoopperasta sillä osa omituisista käskyistä ja komennoista tulee korkeakulttuurisen laulannan muodossa.


Viimein Ohjekeskuksen valtaisat ovet aukenivat pitäen eeppistä (suom. perkeleellistä, toim. epähuom.) narinaa ja pääsin astumaan heti helvetin isolle sisäpihalle jonne jylisevä ääni käski minun pysähtyä. Taas venatiin mutta se ei johtunut jumalista vaan mun perseestä olevasta nettiyhteydestäni joka jälleen kerran pätkäs ja jouduin odottelemaan jokusen minuutin. Sain ilmiinnytettyä itseni uudestaan sisäpihalle ja nyt jo tuskastuneelta kuulostava pääjumala kysyi että mikäs nari – naria vaivaa? Hämmästyneenä kysyin että mahtaako suuri jumala muistaa kuka minä olen? En suinkaan ole mikään nari – nari vaan minä olen Outo Paimen, kaikkien lampaiden ja laittomien kasvien sekä muiden vähänkin iloisemmalle tuulelle saavien kemiallisten yhdisteiden suuri ystävä. Järjetön nauru sai tärykalvoni vuotamaan verta ja pääjumala tokaisi about 344 desibelin äänellä että huhut pitävät näköjään pitivät paikkansa, olet juuri niin mottipää kuin mitä olen kuullut. Et ymmärrä edes vittuilua – sinähän olet niin kuiva jätkä että nahkasi narisee kulkeissasi ja siks toisekseen sun kasvosi näyttää siltä kuin niiden yli olisi ajettu potkukelkalla muutaman tuhannen kertaa...helvetin railonaama. No kerro nyt kuitenkin asiasi kun olet tänne asti taapertanut.
Vapisevin käsi ojensin pääjumalalle reissussa pahoin rypistyneen paperin, johon oli raapustanut surkealla lontoonkielen taidollani ns. requestin elikkäs pyynnön, jossa toivon saavani apua blogiani riivaavaan ja sen hahmotusta hidastavan CSS:n poistamiseen. Selonteossani apinotin sitä seikkaa etten edes tiedä millä kohtaa koodia se on ja tästä syystä en uskalla mennä noin vaan deletoimaan niitä mustilta muurahaisilta näyttäviä merkkejä ja kirjaimia muuten niin kauniin värikkäästä koodista.

Hesus sentään mitkä raivarit pääjumala sai, hän huusi että luuletko sinä tuppimulkku että minä alan tätä clarifyoimaan – minä, joka jolla on tärkeämpääkin tekemistä kuin fiksata jonkun lampaan töhnämönkeröiltä haisevan paimenen onnetonta html:ää!!
Tunsin kuinka savet jysähtivät vasempaan punttiin med melkoinen pörinä mutta kerroin että olin saanut ohjeistuksen tulla tänne, suomalaiset ja Blogspheren pohjoisia osia hallinoivat jumalat olivat itse asiassa lennättäneet meikäläisen juurikin siihen paikkaan missä hetki sitten seisoin. Pääjubulta meni käämi lopullisesti ja huuto oli hirveä; hän haukkui kaikki suomalaiset Blogspheren alijumalat ja käyttipä jopa sellaistakin nimistystä kuin fucking finlandese, mikä mun mielestä on aikas pahasti sanottu. Kuuntelin hänen rienaustaan varmaan vartin ja sain kuulla että jos suomalaisten pää ei ole jäässä kylmän ilman vuoksi, niin sitten he juovat sen siihen kuntoon (pääjumalalla oli oikein pitkä termikin tähän; Finlandese mafa frozen – drunken consipation bone – head). Jotainhan tuossa jäätymisestä ja umpiluusta puhutaan mutta sitä en tiedä mikä tuo mafa on? Oisko niinkin törkeä kuin mother fucker? Höh, äidin kaveri - tai niin ainakin sanakirja.org:in käännös kertoo kontekstin ollessa alatyyli, leikkisä. Onhan sille ihan hirvittäviäkin ja pimpaimeen liittyviä käännösehdotuksia mutta en mä usko että tuo pääjehu niitä tarkoitti.


Viimein suomalaisten rienaaminen päättyi ja pääjumala sanoi että hän chuckkaa tai tossaa mut yhden suomalaisen alijumalan tykö joka pitää majaa Ohjekeskuksen kellarissa. Siinä samassa kuului WHUM! ja mä huomasin seisovani tosi suuren salin oviaukolla mutta se sali oli jotensakin hämärä, ihan kuin sitä olisi peittänyt jonkinlainen usva tai sumuverho eikä se näkynyt kunnolla. Seinillä kyllä näytti olevan lontoonkielisiä ikoneita ja laatikoita mihin ois voinut kaiketi kirjoittaakin mutta niihin ei päässyt käsiksi, ei vaikka mä kuinka hakkasin taskustani löytyneellä hiirellä. Sen sijaan oviaukon eteen ilmestynyt pieni, suomenkielistä tekstiä sisältävä laatikko näkyi ihan sairaan kirkkaasti ja se mitä siihen oli kirjoitettu, oli varsin tylyä tekstiä. Siinä mainittiin selkeästi että nyt kannattaa sitten perua koko pyyntö ja painua helvetiin kitisemästä kaiken maailman CSS:istä ja muista asioista. En puhu paskaa koska siinä oli valmiina rivi ”Peru pyyntö” jonka perässä oli pikku laatikko johon oli valmiiksi tällätty hakanen ja lootan alareunassa vilkkui ”Peruuta” - painike niin että silmiin sattui. Jotain juttua oli foorumeista ja topiceista ja kun minä onneton menin kysymään – väärin luettuani – että nytkö sitten pitää lähteä tropiikkiin, niin jo vain kajahti selkeästi itäsuomeen viittaavalla aksentilla että ”Lähet sie siitä vittuun vai jiesaanko mie?”
Voi huokaus...eihän siinä muu auttanut kuin tunkea se pien papeerlappu takas taskuun ja lähteä takaisin tänne jurtalle päin. Mitenkä meikäläisestä tuntuu että tämäkin viikko on kyntämistä....


Teille kaikille tundraa tallaaville minä kuitenkin toivotan oikein hyvää maanantaita ja viikon alkua – muistakaa varoa äreitä jumalia.28 kommenttia :

 1. Toivottavasti sä,Paimen, olet tällä kertaa väärässä ja tästä tuleekin ihana viikko!

  Sellaista ainakin sulle toivottelen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sitä minäkin toivon mutta tuo mistä kirjoitin, tapahtui myöhään eilisiltana ja vieläpä melkein kirjallisesti - mun käskettiin peruuttaa koko pyyntö!

   Poista
 2. Jestas sentään, mutta onpa sulla ollut jännä tapaaminen!! Mä en olis uskaltanut! Enkä yhtään ihmettele, jos töhnämönkerö putkahti punttiin, jo pelkkä kertomus on karvat nostattava, saatika sitten livenä. Olet sä rohkea mies!
  Nyt taitaa olla kyllä kyntöaika, noilla maajusseilla ainakin... mutta mä lähetän sellaisen Helmin Oman Kynnönkarkotusloitsun, toivotaan, että se auttaa!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuten tuossa jo Marjaanalle totesin, niin näissä mun jutuissa on aina se totuuden siemen eli pyyntöni käskettiin peruttaa - ei kuulemma käsitellä ja tuo pyyntö/käsky lävähti näytölle kun minut ohejistettiin siirtymään aihetta koskevalle foorumille/topicille. Wtf?

   Poista
 3. Onnek ei ol kuukauden eka päivä. Sit tulis pitempi ankee kausi.

  Mites tauti jyllää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta - kolmekymmentä yksi päivää pelkkää kyntämistä...*Brrrhh!!*

   Tauti on paskamaisessa vaiheessa; räkä on kuin liisteriä ja kuume heittelee karvan vajaasta 38:sta asteesta 40:een asteeseen. Ärh!

   Poista
  2. Toiset on jojolaihduttajia, sä jojokuumeilija. Toi on se vaihe mikä kastelee kaik lakanat.

   Eikun tapetteja vaihtamaan kun liisterit omasta tuotannosta.

   Poista
  3. :D
   Juuri näin rakas Hogatha. Kylmä - kuuma - kylmä -kuuma - vaihetta mennään ja ois kai parasta jos istuis suihkun alla ;D

   Poista
 4. Missä sulla oli se CSSn pätkä? Mulla oli kerran vastaava ongelma yhden blogipohjan koodin kanssa, mut löysin sen ongelman itse ja sain sen jopa hoidettua ihan näillä pienillä blondiaivoillani. Muistaakseni poistin kaiken mahdollisen ja sit latasin uudestaan tjsp.

  Noi Bloggerin ylijehut on kummaa porukkaa. Tiedä mitä lääkemaria ne polttelee suitsukeastioissaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se CSS:n pätkä (1 niistä kolmesta) liittyy kieliasetuksiin ja hain sen vielä verkkovast. sivulta, muut ovat chattiin ja yhteen muuhun juttuun liittyviä. Ei haitallisia mutta kuulemma hidastavat hahmottumista kun "joutuu odottelemaan eri palvelimilta tulevaa tietoa", tai noin siinä tapahtui kun katselin blogin latautumista. HTML:n pakkaaminen auttais perkeleesti mutta mä en osaa tehdä sitä.

   Poista
  2. Jaa joo okei. Hilavitkuttimet hidastavat sivun lauatutumista, sanoo mieheni aina :P

   Poista
  3. la-tau-tu-mis-ta *tavaa*

   Poista
  4. Niinhän nuo tekee (vaikka jotkut niistä onkin suht mukavia/"tarpeellisia")

   Poista
  5. Juuh. En vissiin kertonut, et mies sai viime keskiviikkona kuulla, että olis joutunut lähtemään Abu-Dhabiin nyt ma-to. Onneksi sillä oli luistanut järki ja sanoi, että valitettavasti vaimolla on joka ilta vuorot yhdeksään *kjäh*.

   Poista
  6. Hmmm......jos mulle tarjottaisiin mahdollisuutta lähteä Abu- Dhabiin, sanoisin että mikäs siinä koska olen ollut leskenä jo 60-luvulta lähtien kun meitä vihkinyt pappi sai kilarit ja ampui eukon ;D

   No ei vaan, olihan tuo hienosti tehty ja osoittaa kuinka paljon miehes välittää susta.

   Poista
  7. Se on koti-ihminen. Sikäli hyvä, että mä pääsen menemään ;)

   Poista
 5. Ne on nörttejä. Nörteillä ei ole halua eikä kykyä kovin kummoisiin sosiaalisiin taitoihin tahi toisten ihmisten miellyttämiseen. Ellei ne toiset oo nörttejä. Ja silloinhan ne ei häiritse kun ne osaa jo ite kaiken.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin no..en oikein tiedä. Jotkut nörtit neuvoo ja jakaa tietoa mielellään mutta toisilla on kai niin isot jutut menossa ettei niitä tälläiset pienet ("ja jotka jokaisen tulisi osata") ongelmat kiinnosta.

   Poista
  2. Onko semmosiakin? Nörttejä, joilla toimii yhteydet ulkomaailmaan?

   Poista
  3. Joo mutta ne taitaa olla aika harvassa :D

   Poista
 6. Epäkohteliaita olivatten sulle!
  Noi ylimääräiset CSS-tiedostot hidastavat. Vähän riippuu sitä mitä niissä on määritelty. Mutta nehän ovat aina HTML-koodin alussa ja suoritetaan ensin. Mitäköhän sinä sillä HTML:n pakkaamisella tarkoitat? En oivalla mitä se auttaisi...kääntämistäkö meinaat,vai?

  Mutta joka tapauksessa toivotan edelleen paranemista sun tautiisi! Lähden nyt sinne pään vaihtoon:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hittolainen, en mä vaan tiedä miks se ilmoitus tuli?

   Sen tiedän että CCS:sät ovat siellä alussa mutta kun mä en tiedä tarkalleen että mistä se alkaa (merkilleen) ja mihin se loppuu eli kuinka paljon sitä koodia voi nypätä pois sieltä.

   HTML:llää voi pakata tai pienentää/tiivistää - compress - ja se saa aikaan sen että sivu latautuu nopeammin. Tämän ja yhden erittäin hyvän jutun opin viime yönä mutta teen näistä jutuista oman postauksen joko tänään tai huomenna.

   Muista se kuva ! :D

   Poista
  2. Aha,juu se compress meinaa niitten tyhjien välilyöntien, rivinvaihtojen yms poistamista. Tiivistämisetä puhutaan. Mutta ei se kyllä oikeasti paljon auta. Tuolta löytyy jotain:

   http://www.textfixer.com/html/compress-html-compression.php

   Poista
  3. Jaahas, taas viisastuin mutta jatkokysymystä seuraa: eräällä suomalaisella sivustolla joka opastaa html:n muokkaamista, väitettiin ettei tyhjät välilyönnit tai rivinvaihdot vaikuta sivun latatumisnopeuteen koska "niitä ei lasketa". En tiedä mikä sitten on totta ja mikä ei mutta kyllähän mä sua uskon. Tekis mieli tehdä se huominen postaus - koska liittyy oleellisesti tähänkin asiaan - jo nyt mutta aamun suht hyvästä kunnosta on taas palattu tähän korkeamman kuumeen tilaan eikä näin ollen oikein pysty.
   Kiitos linkistä, pitää käydä tsekkaamassa se.

   Poista
  4. Okei Rantis, saat yhden pusun ihan mihin vaan koska kävin testaamassa tuon generaattorin toiminnan ja latasin sinne jurtan html:n jonka sitten kompressasin ja kun ei verkkovast. sivun html:n testaustyökalu piipannut, niin latasin sen sitten jurtan koodiksi (tietty varkon jälkee). Sen jälkeenkävin katsomassa PageSpeed Insight:illa miten muutos oli vaikuttanut ja olihan se, mobiililaitteen osalta kaikki oli muuttumatonta mutta konepuolella luku oli kohonnut 68:sta 69:ään. Pieni muutos mutta kaikki on eteenpäin ♥

   *Odottaa huulet töröllään että mitä kehon kohtaa pussataan pitkään ja hartaasti *

   Poista
  5. *miettii ankarasti mihin kohtaan haluaa pusun*

   Poista
 7. Minä mitään ymmärrä,tosin toimin vain hellan ja nyrkin välissä.
  Taidan olla aika fiksu tai sitten laiska,kun en tahdokaan tapella mokomien tahojen kanssa :D

  Viikko on mitä parhain, ei edes päähän koske.

  Lähetäs mullekin yks äreä Jumala, ois käyttöö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päinvastoin, fiksuhan sinä olet kun et aikaasi moiseen haaskaa :D

   Vai olisit sinä äreän jumalan tarpeessa...hmmm... minä kun en ole oikein välilöissä niitten kanssa mutta jos kerran sun viikkos näyttää hyvältä niin ethän mokomaa sitten ees tarvi :P

   Poista

Käynnistäsi kiitollinen ja kommentistasi olisin suorastaan riemuissani!
(kommenttien valvonnan takia ne näkyvät vasta hyväksymisen jälkeen ja tämä saattaa kestää jonkin aikaa)

Kiitokset tekijöille:

 • Blogger archive page > Life is so full of tae!
 • Google Friend Connect Button > NetOops blog
 • Add Related Post Widget To Blogger (linkwithin) > My Blogger Tricks
 • Contact Form > Tw!st Blogger
 • Simple Search > Blogger Buster
 • How to display linkwithin related posts only in post pages > My Blogger Desk
 • How to Remove Subscribe to Atom links from your Blogger Blog > Superwebtricks
 • How to remove quick edit and wrench icons on Blogger > Blogger Plugins