Avoin kirje kaikille taiteilijoille ja valokuvaajille

Vaikka olen vanha ja hieman lampaalta käryävä paimen, olen myös suuri taiteen ystävä vaikken osaa mitään maalata, piirtää tahi luonnostella puhumattakaan siitä että osaisin ottaa maisema – tai mitään muitakaan valokuvia. Minulla on nimittäin vieläkin käytössäni tälläinen alapuolella olevan kuvan kaltainen Rolleiflex, joka muuten on hyvä mutta filmille ei tartu muuta kuin kuva väärinpäin olevasta oikeasta silmästäni ja uskon että kyseessä on laitevika mutta kun rakkineesta loppui takuu ensimmäisen maailmansodan jälkeen, niin minulla ei ole ollut varaa viedä sitä huoltoon joten kuvaaminen on jäänyt vähemmälle.


Sitten itse asiaan jota ehdotinkin eilisen tekstin kommenttilaatikossa eräälle taiteilijalle eli miksi te ette perusta kimppablogia? No hei ihan oikeesti, koittakaa ymmärtää meitä katsojia. Mikä olis sen helpompaa kuin saapastella vaikkapa ”Art Blogsphereen”, jossa olisi vaikkapa neljän tai viiden taiteilijan/valokuvaajan työt samassa paikassa? Nyt te olette kaikki hajallaan pitkin Blogsphereä ja G+:ssaa ja näin saa taiteesta/valokuvauksesta pitävä ihminen ravata ympäri netin syövereitä ja etsiä kaikkia niitä hienoja juttuja mitä te teette. Lukulistalla on het perkeleesti eri blogeja jotka kaikki päivittyvät eri tahtiin (teillä täytyisi olla säännölliset työajat) mutta jos te olisitte samassa paikassa, siellä voisi käydä päivittäin katsomassa uusia töitä, informaatiota tulevista näytteluistä etc. Koska te näköjään osaatte myös koodata niin teille ei ole mikään temppu laittaa blogin yläosaan alasvetovalikkoa, jossa on teidän nimenne ja sitä klikkaamalla/koskettamalla avautuu vaivaton drop down menu jossa on vaikkapa osiot henkilötiedoista, yhteystiedoista, maalaukset ja vielä erikseen valokuvat. Etusivulle voisi laittaa jokaiselta muutaman työn mikä palvelisi erityisen hyvin teidän haaste – jutuissanne (esim. Taikakuvat, Numerohaasteet etc.) koska silloin näkisi vaikkapa neljän eri taiteilijan/valokuvaajan näkemyksen aiheesta yhdellä silmäyksellä (rinnakkain) koska ne eri näkökulmat on huomattava osa sitä parasta antia näissä haasteissa, ainakin minun mielestäni.

Eikä tämä mielestäni mitenkään vähentäisi sen oman blogin/G+ - sivun arvoa sillä jokainen teistä tekee töitään omalla tyylillään ja jonkun tyyli miellyttää meidän Mattia ja jonkun toisen taas Tuusasen Penaa joten taiteilijalla/valokuvaajalla säilyisi ja ennen kaikkea kasvaisi se fanien määrä. Esimerkiksi meikäläistä ei saa Kiasmaan vaikka traktorilla vedettäis, ihan sen takia että kyllä minäkin osaan kiskaista ylikypsän mandariinin lampolan ovelta peräseinään ja huudahtaa: ”Nyt jumalauta kaikki seis, sillä nyt tuli ilmennettyä sellaista tajunnanvirtaa että alkakaas tekemään eväitä niin päästään miettimään tuon oranssin syvintä merkitystä! Kuvastaako se kenties aurinkoa joka nousee ympäröivästä paskasta vai mitä? Jessus mutta siinäpä kysymys”. Sen sijaan meikäläinen saattaa hyvinkin hypätä Syyrialaisen rattiin ja ajaa kolmesataa kilometriä pohjoiseen kun kuulen että siellä on kyläseppä, joka takoo raudasta jos ei nyt ihan ihmistä toisen sisään niin ainakin varttia vaille. Eli lyhennettynä kaikki ei voi tykätä kaikesta mutta tässä kimppablogissanne olisikin kysymys sen lähtökohtaisen informaation saamisesta (← jahas, jätkältä alkaa lähtemään lapasesta kun pyrkii taas leikkimään fiksumpaa kuin mtä on). Nih. Jos teitä ois ees kolmesta viiteen samassa paikassa niin homma ois aika paljon helpompaa ja tottakai siinä teidän omalta kohdalta aukeavassa alasvetovalikossa olisi myös linkki teidän blogiinne/G+:n sivulle.


Tämä samainen aihe muuten koskee kaikkia käsityöläisiä/ruokakulttuuria tahi jotain muuta samaa asiaa harrastavia. Vaikka turhaan minä tässä huohotan mutta tulipahan ainakin ehdotettua ja tuotua yks näkökulma tähän asiaan sillä olen satavarma siitä että pienellä yhteistyöllä sitä näkyvyyttä tulisi enemmän, varsinkin jos ajatellaan näin että jokaisen taiteilijan/valokuvaajan sivulla käy sanotaan 300 vierailijaa päivässä mutta jos neljä taiteilijaa/valokuvaajaa on samassa paikassa niin yhden sivun/sivuston kävimäärä voisikin olla yht'äkkiä 4 x 300 = 1200 vierailijaa päivää kohti niin johan siinä ilmiintyisi pieni markkinarako kaupallisten tiedotteiden muodossa ja näistä kaupallisista tiedotteista saadut ansiot mahdollistaisivat (pitkä aikaväli, vertaan yhteen menestyneeseen leivonta- blogiin) fyysisen näyttelytilan/tilojen vuokraamisen, oman mainostamisen muualla kuin virtuaalimaailmassa etc. Miettikääs sitä...

No ni. Tässä oli tää mun ehdotukseni ja nyt sitten saatte alkaa lyttäämään mun hienoa kuningasajatustani läjään, mä otan vaan harjan ja rikkalapion valmiiksi. Ennen kuin taiteilijat ja valokuvaajat pieksevät mut tuusan tuhannen palasiksi, niin haluan toivottaa kaikille tundralla kulkijoille oikein hyvää perjantaita ja alkavaa viikonloppua – teholle saa lähettää suklaata/norttia.


Ps. Aikas paatokselllinen mieliala joten saas nähdä mitä tästä päivästä tulee, sillä eilistä menoa hillitsi illalla noussut kuume mutta se on harhanäkyjä lukuun ottamatta tainnut laskea...

Edit muutamaa minuuttia myöhemmin (löin pääni liesituulettimeen sen verran lujaa että lisää hyvää ajatusta pukkaa): Niin taiteilijat/valokuvaajat, siihen teidän yhteisbloginne etusivulle voisi myös laittaa PayPal:in "donate" - painikkeen, niin saisitte näillä pikku summilla vaikkapa lisää värejä, suteja,muistikortteja etc. Euro tai pari silloin tällöin ei olisi paha "taidenäyttelymaksu". Ei ainakaan mun mielestä.66 kommenttia :

 1. Ai kuume nousi? Hah! En sit turhaan joikunu pihal kuunloistees helisyttäen triangelia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinäkö tämän kuumeen taioit?
   Harhoista huolimatta haluan kiittää sua koska toivon että kuume vihdoinkin tappais raihnaista olemustani riivaavan viruksen..

   Poista
  2. Ei kai tämä juttu kerro Hogathasta? :DD
   http://www.ksml.fi/uutiset/keski-suomi/mummo-puussa/1812564

   Poista
  3. Oili on aivan mahtimummo! Olispa kaikki tuollaisia - ja se vielä laulaa lurauttikin sieltä kotiseutulaulun ;-)

   Poista
  4. Perin hauska juttu mutta Hoka on rapia kolmekymppinen, taitaa olla tarkemmin sanottuna 33 ellen väärin muista.

   Poista
  5. Muistat väärin, Hoka on 28.

   Poista
  6. Mutta siis ikää lukuunottamatta tuo artikkelin mummeli olisi ihan hyvin voinut olla Hoka ;)

   Poista
  7. No tietty mä menin muistamaan sen väärin! :/
   Mutta joo, luonne taitaa olla aikas samanlainen ja olenkin kohta menossa rakasta Hogathaa katsomaan. Se on sellainen jännä tapaus ja viimeksi kun kävin niin sillä taitaa olla lähtenyt sen pöntö - bisnes lapasesta kun se on jo siirtynyt paritalo - asteelle... ;D

   Mites video? Koska, oi koska se ilmestyy?!!

   Poista
  8. Hekla, menin vahingossa vuodattamaan Maelkalle sulle kuuluvan koirafoorumia koskevan vastauksen tonne alemmas joten jos viittit niin käy kattomassa ja kerro mielipitees.

   Poista
  9. Itse asiassa ensimmäisenä aattelin, että sen täytyy olla O.P:n sukulainen, hengenheimolainen vähintään :) siis tuon puussa laulavan mummon.
   Ja nipin napin vois olla mahdollista olla 28-vuotiaana mummo jopa Suomen oloissa :) maailman nuorin isoäiti ei liene kovin paljon yli parikymppinen, jos googleen on uskominen.

   Poista
  10. No sehän on mutta pidetään tämä juttu tälleen meidän välisenä :P
   Onhan niitä aika nuoria olemassa eikä tuo rapia 50 lastenlasta nyt niin kova rasti ole, muistaakseni yhdellä intialaisella tehopaaksaajalla oli pelkästään omia mukuloita tuon verran eikä se etes kuulunut mihinkään lahkoon :O

   Poista
  11. Ymmärrätköhän sää jos mä sanon että mä olen ehkä vähän "pitkään elänyt" tohon blogiyhteisöön? Noin äkkikatsomalta se näytti vähän teinihommalta. Mutta siellä hehkutettiin jotain muutksia ja se siirtyy kuono.fi - alle. Laitoin sen itselleni muistiin ja käyn vilkaisemassa että miltä se sitten uudistettuna näyttää. Kiitos vinkistä.

   Poista
  12. muutksia = muutoksia
   ehänmäosaakirjottaakaanennää

   Poista
  13. No sähän olet teini! Vieläpä ikuinen sellainen!
   *laulaa: kas niin pyörähtelee hypähdellen tuo tumma nainen mystisen maan..*

   Poista
  14. Mä en oo vielä täyttäny 28!!!!! Kesällä vasta!!!!

   Juu en ol puussa laulanu. Vois kyl kokeilla. Tuskin kukaan tuttu sitä ihmettelis.

   Seuraavaksi lapasesta lähtee korotettuja peltoja. Niistä sitten lisää kun valmistuvat.

   Poista
  15. Korotettuja peltoja??!!
   Nyt on naisella sellainen putki päällä että kateeksi käy :D

   Poista
  16. Sopii hyvin roikkuvien puutarhojen seuraksi. Ei selkä taivu kitkemään niin hyvin maankamaralta nääs.

   Poista
  17. Hesus sentään mutta sä olet innovatiivisin nainen mitä mä tunnen :D

   Poista
 2. Mullakaan ei oo suklaata ja vapaapäivä muuttui työpäiväksi - mutta eipä tuo haittaa. Lähden kohta köpselehtimään kohti työmaata ja pääsen kotiin jo neljältä.

  Mainioita viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onnkeks sulla ei ole pitkä päivä vaikka kurjaahan se on lähteä kesken vapaita kohti työmaata.
   Hyvää viikonloppua ja mistä sitä tietää vaikka Karma yllättäis sut iloisesti tämän vapaalla tehdyn työn johdosta..

   Poista
  2. Mä teen niin vähän töitä viikossa että tää on oikeesti vaan mukavaa. Varsinkin kun viimeiset kaksi torstaita (jotka siis on mun iltavuoro- ja asiakaspalvelupäiviäni) on ollut pyhä tai aatto. Ja mistä sitä tietää mitä tänään tapahtuu.... sonnustauduin ainakin vähän ja vaihdoin jopa punaiset silmälasit ,-)

   Poista
  3. No joo, onhan se niinkin että välillä on hyvä päästä himasta pois.
   Mitenkä mulla on sellainen tunne että sä suunnittelet jotain?
   Paas tunnustaen.. ;P

   Poista
  4. Mää mitään suunnittele... ;-)

   Poista
  5. Taas(kaan) mulle ei kerrota mitään...mä en ala ;)

   Poista
 3. Ei pysty täältä kuusi metriä vahvan suodattimen takaa... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mihin ei pysty? ;I

   Poista
  2. tohon kylläkin piti tulla ;)

   Poista
  3. No siihen ryhmäytymiseen.

   Poista
  4. Äläkä sano, että et sä mua tarkoittanutkaan!
   Sulla alkaa muuten olla semmonen kuume, että kylmä suihku olis paikallaan. Vauvoillekin suositellaan 37-asteista kylpyä, jos niillä on kova kuume - tosin en joutunut koskaan kokeilemaan.

   Poista
  5. Jaa niin siihen mistä kirjoitit blogissasi?
   Kyllä sä siihen pystyt koska sä osaat puhua silleen oikein ja ennen kaikkea sä uskallat puhua. Veikkaan että siellä on monella muulla vaikeampaa.

   Minen pakkasveteen mene vaikka ois kuinka kova kuume :D

   Poista
  6. KYL SÄÄ TUUT jos jääkäsi vie!!!!

   Poista
  7. No sitten mutta vain sillä ehdolla että mä saan lämmitelläsun kroppaas vasten. Muuten mua ei saa hievahtamaankaan.

   Poista
  8. Jiieeii!
   Tiesin että sä olet mukavan lämmin ihminen - siis luonteeltasikin ;)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. No ei paha kun ajatellaan sitä että sais kaikki kävijät keskitettyä yhteen paikkaan. On nimittäin meikäläisenkin lukulistoilla (mulla on kaks pimeetä) ihmisiä jotka eivät tiedä toisistaan yhtään mitään vaikka "kulkevat niin läheltä toisiaan" ettei hyvä tosikaan. Tätä tilannetta koitin tuoda esiin tuolla keskittämisellä koska onhan se nyt jumalauta selvä ( =ihmisen luontainen uteliaisuus) että jos jotain menee katsomaan, niin tulee siinä sivussa ainakin ohimennen vilkaistua niitä toisiakin esillä olevia juttuja.

   Poista
 5. Taivaanrannanmaalari se taas sutii kuumehoureissaan pensselillään... ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensimmäinen ryttääjä :D
   Tulitkin paikalle sopivasti koska blogilistalle oli tullut juuri koirablogit.fi - blogi, jossa voi vapaasti perustaa kasvattamalleen/kouluttamalleen koirarodulle oman foorumin. Siinäpä sulle ja muille Rakkimuksen jaloa rotua harrastaville oiva paikka tuoda kaikki tietous yhteen paikkaan josta me tavikset voidaan käydä tsekkaamassa, koulutusohjeita,videoita, juttuja ja tietyisti kuvia.

   Ei, älä turhaan kiittele vaan tuleskin sitten kertomaan kun ootte saanut (= olet saanut) sen Rakkimus -foorumin perustettua.

   (ei jessus, mä olen niin viisas paimen että mun täytyy kohta itse laittaa se PayPalin oraakkelikippo tohon sivun alareunaan) :D

   Poista
  2. Niin, ja tietysti rakkautta sulle ♥

   Poista
  3. Khöm... meniköhän tää kommentti ny oikeelle ihmiselle. Paljonko sulla sitä kuumetta ny olikaan?

   Mulla mitään koiraa ole...

   Poista
  4. No hittolainen!
   Näköjään on koska mä katsoin että Heklahan se siinä..anna anteeksi mutta tätä kuumetta on oikeesti aika hyvin, pari tuntia sitten mittasin niin karvan auki 39 astetta joten punkassa olemisesta ei tule mitään.

   Poista
  5. Sulla on semmonen vauhti, että heikompaa hirvittää *pois alta risut ja männyn kävyt*.

   Toi sun paatoksellisuus aiheesta ku aiheesta hymyilyttää :)).

   Poista
  6. No en viitsi valittaa mutta sanotaan näin että nyt juilii sen verran ettei parane pysähtyä. Olo on kuin turpaan saaneella ja pitäishän sun tuntee mut - kahvat kaakkoon niin hyvä tulee :D

   Poista
  7. Nettiyhteys pätkäs just, ku koitin julkasta kommentin... pitkän sellasen. Ja joo, en maalannu taaskaan. No, ei se mitään, kunhan marmatin sulle tosta sun taudin hoidosta tai oikeestaan hoitamattomuudesta. Kuuroille korville se olis kuiteski menny.

   Täällä on ny ne lokakuun sateet. Sillä mää vielä täällä koneella roikun, kun en pääse ulos :(.

   Poista
  8. Mikäs mun taudin hoidossa on vikana? :P

   Tuun kohta käymään kun oot näköjään rustannu uuden postauksen jamitä keleihin tulee, niin täällä on Nakkilan kirkon vaiheilla ettei sada mutta varmaan illan mittaan vielä tulee vettä.

   Mun kuurot korvani tuntee suurta rakkautta sun huolenpitoas kohtaan ♥

   Poista
  9. Mää perustin vuosia sitten yhteisöllisen valokuvablogin Mustavalkoinen maailmamme (mustavalkomaailma.blogspot.fi). Alussa homma toimi hyvin. Kuvia julkastiin paljon. Oma intoni lopahti, kun ei jäänny sit aikaa enää omien blogien pyörittämiseen. Annoin ohjakset yhelle toiselle yhteisön jäsenelle ja lopetin omalta osaltani homman. Se yhteisöblogi näky sit hiipuvan hiljalleen, kun kaikilla oli ne omat blogit eikä aika riittänny kaikkeen. Blogi näyttää vielä olevan olemassa, mutta viimeinen päivitys vuodelta 2012.

   Voihan se toki onnistuakkin, mutta kun toi aika on ihmisillä niin rajallinen, niin pitemmän päälle epäilen innostusta.

   Poista
  10. Äläs nyt noin sano! Minä oon huomannut teissä taiteellisissa ihmisissä selkeetä parannusta, sillä te ette enää kaatuile sen punkkupullonne kanssa inspiraatiota hakemassa vaan roilaatte yöt läpeensä täällä netissä.
   Toista se on mulla kun olen niin helkkarin kiireinen etten ole tänäänkään ehtinyt istumaan koneen ääressä kun aamuviirestä lähtien :D

   (rakastan minä teitä ja kyllähän mä sen tiedän että jokaisella on duuninsa - vielä. Vaan tilanne muuttuu "Art Blogspheren" - taiteilijoiden und kuvaajien blogin myötä ja kaikki voivat ottaa rennommin)

   Poista
  11. Sua ei sit nujerra mikään. Ok..... I surrender ;).

   Poista
  12. Mua ei nujerreta eikä varsinkaan kesken hyvän mission mutta älä masennu. Niin, ja sain apteekista niin tykyt flunssalääkkeet että taidan tulla kummitteleen kohta.

   Poista
 6. Tota noin, minähän en ole taitelija, mutta katselen kyllä mielummin noitten taiteilijoiden valokuvia/töitä/yms ihan niiden omassa blogissa. Joten ryttään minäkin idean, mutta silleen varovasti. Kaikkeahan pitää kokeilla, paitsi sukur.. no niin kais tiät. ♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sieltä "näyttelyhallista" on se linkki heidän kunkin blogiinsa joten jos siltä tuntuu niin sitä voi käyttää....ja mitä sinuun tulee, niin mä näen meitin istuvan suuressa salongissa virvokkeita juoden, samalla kun arvioimme varsin asiantuntevin ynähdyksin nykytaiteen tilaa :D
   (toisin sanoen sä saisit selittää mulle kaikista muista asioista paitti ei välttämättä siihen sukuun kohdistuvasta ja melko hikisestä askareesta)

   Joo ja mä kans sua ♥

   Poista
  2. Siinä salongissa on punaiset plyyshisohvat:-)

   Poista
  3. Niin, ne on hetken aikaa punaset mutta kun me päästään kritisoinnissa vauhtiin niin tiedä häntä minkä väriset ne on sen jälkeen ;D

   Poista
 7. Silmäilin, mutta en juuri seuraa taideblogeja niin en osaa kommentoida. *niistää*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höh. Toi sun flunssas ei tunnu parantuvan mutta älä välitä, täällä mennään samoissa tunnelmissa med kuume.
   *Ojentaa lisää paperia*

   Poista
  2. Mulla on muuten tuollainen kamera tossa kirjahyllyssä, ihan vieressä. Voin laittaa siitä kuvan sulle s-postiin, jos haluat. Kunhan ensin koomaan sohvalla tuijottaen ..hmm.. jotakin..

   Poista
  3. Sä olet taas villasukkamiehen lumoissa...;D

   Poista
  4. Mistäs arvasit? Lienet käynyt mun blogissa :D

   Poista
  5. :D
   Mää niiiiin tunnen sut ♥

   Poista
 8. Suunnitelmassasi on luovuutta monen taulun edestä ;) Kaunis ajatus, mutta löytyiskö tarpeeksi innokkaita kokoojia? Linkkiluettelostakin blogit kivasti löytyy jo nyt, vähän hajallaan tietty ovat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kunhan ehdotin ja se miten kukin suhtautuu, on asia johon meikä ei voi vaikuttaa. Enkä mä väitä että lukulista ois liian hankala käyttää mutta se kun kaikkia pääsis katsomaan samasta paikasta, olis aika makee juttu.

   Poista
  2. Ehdotus on hyvä, jos löytyisi tarpeeksi porukkaa ja kätevä tapa niin olishan se makee juttu.

   Poista
 9. Heippa! Pistätkö sähköpostiosoitetta tulemaan jos haluat jatkaa kuulumisieni lukemista, pistin blogini ikkunoihin meinaan verhot. Toi yhteys-loota ei nyt suostu meinaan avautumaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on outopaimen at gmail.com
   Sulla oli blogi jo suljettu joten en päässyt laittamaan sinne tätä osoitetta.

   Poista

Käynnistäsi kiitollinen ja kommentistasi olisin suorastaan riemuissani!
(kommenttien valvonnan takia ne näkyvät vasta hyväksymisen jälkeen ja tämä saattaa kestää jonkin aikaa)

Kiitokset tekijöille:

 • Blogger archive page > Life is so full of tae!
 • Google Friend Connect Button > NetOops blog
 • Add Related Post Widget To Blogger (linkwithin) > My Blogger Tricks
 • Contact Form > Tw!st Blogger
 • Simple Search > Blogger Buster
 • How to display linkwithin related posts only in post pages > My Blogger Desk
 • How to Remove Subscribe to Atom links from your Blogger Blog > Superwebtricks
 • How to remove quick edit and wrench icons on Blogger > Blogger Plugins