Tyrvä'n juuresta leikkausarpea pitkin lonkkaan ja sitten lennätettiinkin villasukkia

Sulje silmäsi ja kuvittele eteesi Michelin -ukko, sellainen jonka jalkojen välissä olevan kirkonkylän (Tyrvä'n, ranskalaisittain lausuttuna) juuresta lähtee pitkä arpi kohti vasenta lonkkaa. Silmiinpistävää on myös kironkylän ympärillä leviävä maalaiskunta, joka on ennen ollut hyvinkin tasaista maata mutta nyt näyttää muuttuneen nummien peittämäksi, ikään kuin maanpinta olisi turvoksissa. Kaiken kruunaa Tyrvä'n hikinen kellotapuli joka on saanut juureensa aivan uuden värityksen ja jota katsellessa näyttää siltä kuin talkooväeltä olisi loppunut maali eivätkä he olisi saaneet kuin tapulin alaosan maalattua. Hyvä niin, sillä tapulin juuri - niinkuin itse tapulikin - on paremminkin kamapäissään heiluneen Salvador Dalin näkemys sateenkaaren väreissä olevasta kastemadon poikasesta.

Palataanpa ajassa taaksepäin aina torstaiaamuun, jolloin minun oli ilmoittauduttava klo 07.20 sairaalassa (ko. aamunahan ilmoitin virheellisesti tuon olevan leikkausaika) toimenpidettä varten. Henkilökunta aloitti työt puoli kahdeksan, henkilötietoni sun muut jutut tarkistettiin ja aika pian olinkin vaatteiden vaihdossa jossa muuten olin saada paskahalvauksen ilmoittaessani että olen sitten mennyt ajelemaan karvani vaikka näin ei olisi saanut tehdä (tosimies kun ei lue sairaalasta lähetettyjä ohjeita jossa toimenpide kiellettiin). No hittolainen, minä kun muutenkin pidän alakertani – anteeksi Tyrvä'n kirkonkylän – karvattomana niin kulipatt'in pinta meni siinä samalla. Itse asiassa luulin tekeväni palveluksen eikä minulla ollut aavistustakaan siitä että parturoinnin seurauksena oleva paljas iho toimisi mahdollisena infektioporttina kuten sain kulipattia tähtäilevältä hoitajalta kuulla. Hommasta selvittiin siten että meikäläiseen lykättiin antibiootteja vaikken tajua miksi sillä mitään haavoja tms. iholla ei ollut ja vielä kun pidän Tyrvä'n maalaiskuntineen puhtaana niin ihmettelin suuresti mutta mitäpä minä noista jutuista tiedän. Vaatteiden vaihdosta hoitsu ohjasi päiväkirurgian odotusaulaan jossa jo muutamia silvottavia odottelikin teuraaksi pääsyään ja istahdin omaan karsinaani odottamaan teurastajan saapumista, mikä tapahtuikin suhteellisen pian eli noin viidentoista minuutin odottelun jälkeen.


Leikkaussalin muovilankulle asettuessani sain kuulla että toiveeni nukutuksen suhteen oli kuultu eikä selkäni huonon kunnon takia käytettäisi spinaalipuudutusta, vaan saisin samaa kamaa joka taannoin koitui Michael Jacksonin kohtaloksi ja tämä jumalainen, kaikki lyhdyt sammuttava myrkkyhän on nimeltään Propofoli. Todella nopeavaikutteinen ja siitä hyvä aine että sillä kuuleman mukaan pystytään säätelemään tajunnan tilaa melko tarkkaan enkä minäkään ollut Varjojen Maassa kuin parisen tuntia, sillä kello taisi olla lähempänä yhdeksää kun operaatio alkoi ja havahduin tietoisuuteen heräämön puolella varttia vaille yksitoista. Taivaallinen tunne, EI MITÄÄN KIPUTILOJA MISSÄÄN ja se oli jotain sellaista jota toivoisin edes yhden päivän ajaksi kaikille teille jotka kivuista kärsitte. Jonkin ajan kuluttua lääkäri tulla tallustelleli vuoteeni viereen kysellen vointeja, kertoi operaation onnistuneen ja mainitsi että meikäläiseen oli pumpattu ”tavallista enemmän puuduketta koska uneni olivat niin kevyet”. Mainitsemisen arvoinen asia siksi, että se karu totuus löi vasten kasvoja myöhemmin iltapäivällä kuten tulette huomaamaan. Operaatio joka minulle tehtiin, kantaa komeaa titteliä JAB 30 Hernioplastia a. m. Lichtenstein. Selkokielellähän tuo tarkoittaa sitä että minut lennättiin aamupäivästä Lichtensteiniin missä Hernioplastia-niminen nyrkkeilijä paukutti meikäläisen kylkeen 30 jab:ia. Lopputuloksena verkostusta, knoppi – ja tupakkapussiompeleita sekä jotain ihmeen lahkeen kääntämisiä (wtf? ei mulla mitään housuja ollut), siisti haava jonka ympäristö on vielä kunnolla turvoksissa ja edesmenneen marsun kaverin eli rakkaan Tyrvä'ni juuri näyttää saaneen uuden SETA – värityksen sillä spektrin kaikki värit ovat edustettuina (olisin laittanut pari kuvaakin mutta kun tää mun blogi on siveellinen ja mie itte aikas ujo kaveri niin en tohtinna).

Pääsin sairaalasta klo 13.30 ja kotona olin hieman ennen kolmea koska pyysin taksikuskia jarruttamaan apteekin kohdalla jotta saisin haettua kiputliohini määrätyty Panacodini!! sekä Buranat. Kuvitelkaa, operoiva sairaala ei lainkaan kyseenalaistanut sitä että voiko minulle antaa panacodeja vaikka pää (keskus)sairaala jonka alaisena ko. sairaala toimii, on jyrkästi kieltänyt ne perusteenaan vanha alkoholistin taustani. Operoivassa sairaalassa päinvastoin ihmeteltiin keskussairaalan toimintaa ja mikä parasta, heiltä saamani epikriisi on ensimmäinen todella pitkään aikaan jossa ei mainita halaistua sanaa kolme vuotta sitten päättyneestä juopottelustani! Keskustelin tästä aiheesta aiemmin kun kävin sairaalalla, eritoten sen vaikutuksesta lääkkeiden saantiini ja näköjään tämäkin rukoukseni on nyt kuultu. Sitä taas ei tiedä mitä keskussairaalan tulevissa epikriiseissä lukee (jos sinne nyt enää pääsee) mutta tämä valitukseni on operoivan sairaalan mukaan lähtenyt myös heille joten saapas nähdä mitä tuleman pitää. Minunhan piti päästä tammikuun 14. päivään mennessä keskussairaalan tules-polille mutta eipä ole kutsua tullut (enkä saatana soittele perään, ei ole mun hommani eikä siksi toisekseen mun prepaid- liittymäni kestä niitä jonotteluita).
Van palataanpa tähän hiljaiselooni, sen syihin eli tuohon tavallista enemmän puuduketta koska uneni olivat niin kevyet” - lauseeseen ja aikaan kun saavuin kotiin. Saatuani seremoniat päätökseen niin sen meillä asuvan naisen kuin Aljohinkin kanssa, otin kupin kahvia ja istahdin koneen ääreen kirjoittamaan tästä samaisesta aiheesta vailla tuskaa tai huolta huomisesta ja ehdinkin kirjoittaa perin iloista tekstiä muutaman sata sanaa kunnes verenkierrossani olevat sairaalan taikaliemet sanoivat heippa ja niiden tilalle saapui TUSKA.

Kipu jonka entuudestaan tiesin olevan pääosin ruuansulatuselimistöön kertynyttä ilmaa, oli niin kova että meikäläiseltä lähti taju. Eikä tilannetta helpottanut yhtään leikkausarven sykkivä kipu joka tuntui siltä kuin Tyrvä'ää olisi isketty puukolla sydämenlyöntien tahtiin. Valuin aivan solkenaan hikeä enkä pystynyt vatsanpoltteiden takia olemaan kuin linkussa mikä taas pahensi leikkausarven (tai haavan) kipua ja näiden kahden tuntemuksen yhteisvaikutus sai meikäisen toivomaan kuolemaa kenties kovemmin kuin koskaan tämän kurjan elämäni aikana. Päätin kuitenkin etten lähde takaisin sairaalaan (puhumattakaan arvauskeskuksesta) makaamaan se helvetin rectaaliputki persikanpuolikkaitteni välissä koska se rasti nähtiin viimeksi 2010 ja voin kertoa että tuolloin sain siitä kokoyön jatkuneesta ”iltatuulen viestin” soittelusta tarpeekseni. Varsinkin kun päivystyksen punkat olivat erotettu pelkin sermein ja pepukkaisestani tulevat suolistokaasut sytyttivät sekä petivaatteeni että sen fucking sermin tuleen eikä mikään ole niin noloa kuin soitella persehuilua kaksikymmentäpäiselle palomiesjoukolle. Ärh. Niinpä makasin, kärsin ja purin hammasta toivoen helpotusta jota ei kuuunut. Ei vielä perjantai aamunakaan joka sattui olemaan pitkäperjantai ja näin lähin päivystävä apteekki olisi reilun viidenkymmenen kilometrin päässä. Jep, pääsiäisenä on näiltä selkosilta turha koittaa löytää selvää kuskia joten minulle kävi hyvin selväksi että tästä tulisi toooooooooodellla pitkä perjantai. Tilanne on pysynyt melko muuttumattomana tähän aamuun asti mutta parempaa kohti mennään sillä onnistuin eilen saamaan lääkkeitä eli kaikkien tuntemia Somac:ia ja Laxoberonia  mutta myös Cuplaton:ia  joiden vaikutukset alkavat pikkuhiljaa vaikuttamaan. Tämä on helposti pääteltävissä sillä hetki sitten töräytin villasukat jalastani mutta en ilman vahinkoa koska Aljohin jouduttua tähän Sariiniakin vaarallisempaan pilveen, rehveli päästi lyhyen urahduksen ja nyt tuo mainio luppakorva makaa tajuttomana keskellä olohuoneen lattiaa.


Tätä postausta olen kirjoittanut kohta neljä tuntia koska en vatsan polttojen enkä leikkaushaavan takia voi olla istuvassa asennossa kovin montaa minuuttia mutta yritän osallistua tästä eteenpäin Blogspheren elämään parhaani mukaan. Kirjailijalle ja muille tiedoksi että vastailen kyllä s-posteihin mutta se ottaa tässä tilanteessa hieman (sen tavanomaisen hitaan tapani lisäksi) aikaa. On muuten hieno juttu huomata että olette olleet hengessä mukana ettekä ole hyljänneet jurttaa vaikka ne ole mitään itsestäni ilmoitellut. Tulevaisuudessa tulee se lupaamani Ella Räyhäjärven äänikirjaesittely sekä molemmat luvut Hiljaisista Saleista (luulenpa että kirjailijan posti koski tätä 7. lukua) mutta en jaagaa nyt enempää ettei tästä tule liian pitkä (eikä mun kuntoni kestä).
Niin, ja lopuksi terkut tuonne G+:n puolelle Nellalle ja Birgitille.
Kohta nähdään.

33 kommenttia :

 1. Toipumisia sinne, sekä sulle että Aljohille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Eiköhän tämä tästä lähde taas kulkemaan heti kun nuo poltot jää kokonaan pois ja arpi rauhoittuu vielä pari päivää.

   Poista
 2. Tervetuloa takaisin!
  Mukava kuulla, että olet hengissä. Kyllä ne ilmatkin sieltä vähitellen lähtee pihalle ja kivut hellittää..
  psst: Olisin ollu selvä kuski perjantaina...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiitos kiitos!
   Toivotaan että lähtis pikaisesti sillä kaikkeni oon tehnyt - olen jopa imuroinut mukuloitten luumu - pilttiä (yäk!) jotta saisin suoleni toimimaan.

   Niin kait sä olisitkin ollut mutta enhän mä nyt sua voi pääsiäisenä häiritä ;)

   Poista
  2. Aina voit, ei se ole häiriöksi!

   Poista
  3. Kiitos Rantis <3

   Poista
 3. Eikö semmosta rectaaliputkea voi käyttää kotioloissa? Joskus on ollu tilanteita, jolloin olen haaveillut sellasesta... tietämättä, että niitä on olemassakin.
  Hirmu iloinen, että palasit varjojen maasta ja tokenit viestimäänkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voihan toki ja usein riittää että lykkää esim. kuumemittarin perävaltimoon mutta kun se olotila oli muutenkin niin helvetin kivulias niin en viitsinyt (kyennyt) ruveta asettelemaan mitään putkia.

   Kiitos, minäkin oon iloinen kun taas näen sut <3!

   Poista
 4. Toipumisia ja hyvää vointia! Kivä, kun selvisit sairaalasta noinkin pian kotiin. Toivottavasti kivut hellittävät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Bamiella ja eiköhän tästä taas selvitä kun on noita troppejakin jokunen purkillinen ;D

   Poista
 5. ...joskus kädenlämpöinen käsisuihku kärpäslätkien väliin voipi olla avuksi...
  jugurtti, luumut & müsli ruokana taas ehkä avittavat, joillakin jopa löysä muna :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuosta vedestä olen muistaakseni joskus kuullutkin ja mulla on monta purkillista luumupilttiä. Jessus sentään minkä makuista se sokeroimaton luumu on enkä voi kertakaikkiaan ymmärtää miten pienet muksut pystyvät syömään sitä... :D

   Poista
  2. Ja juo paljon vettä.
   Vesi auttaa vatsaa toimimaan.

   Poista
  3. Tähän kohtaan näpyttelemäni vastaus hyppäsi jostain syystä tuonne sun toiseen kommenttiisi?!

   Poista
 6. Hengissä olet kuitenkin! Näin varsin hassua unta viime yönä. Olit muuttanut jonnekin kauemmas vuodeksi ja mä sain tulla asumaan sun kämppään siksi ajaksi :D. Sulla oli tosi paljon sohvia, todella iso jalkalamppu ja liesi makkarissa :P. Outoja unia... Tuo ilman kulku suolistossa voi olla todella kivuliasta. Itsellä kun on ilmeisesti tuo IBS, sumenee välillä silmissä kun niin kivuliaasti kiertää :(. Maltahan nyt pötkötellä siellä rauhassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Emilie!
   Tiedätkös mitä? Ei tuo sun unesi mitenkään omituinen ole sillä tässä kämpässä on kaksi sohvaa, jalaklamppu olkkarin nurkassa ja varaava takka olkkarissa jonka takaseinä on makkarin puolella !! :O
   Oletkos sinä jonkinlainen meedio? Meikäläisellä kun nämä yöt menevät valvomiseksi niin olen usein tuntenut jonkun läsnäolon.....mutta onhan se toisaalta helpotus tietää että se olet sinä joka täällä hiippailee :D
   Voisitko jäädä joskus jutulle jos se on mitenkään mahdollista?

   Poista
 7. sirpa18.19

  Ehdinpäs käymään täälläkin. Kuinkahan monta kertaa on tullut hoidettua operaatio hernioplastia am. Lichtensteinin läpikäyneitä, varmaan satoja. Toipumisia toivotan ja hyvää pääsiäisen jatkoa! Älä rehki liikoja! <3

  VastaaPoista
 8. Oi sentään!
  Rakas Sirpa - kuinka mukavaa nähdä teikäläinen täällä <3
  Kyllähän meikäläisiä on varmaan paljon kun tuonkin sairaalan päiväkirurgian läpi menee (kuuleman mukaan) n. 20 tapausta päivässä joista ei tietenkään kaikki ole tyräpotilaita mutta kummiskin, eikös tämä melko yleinen vaiva ole?

  En varmasti rehki sillä tuon oikean puolen kanssa meni sellaiset 17 vuotta joten päätin että tämän kanssa ei tule samanlaista vääntöä (oikeesti, operaatio jonka keskusairaala ryssi, tehtiin vuonna -90 ja korjausleikkaus tässä samaisessa sairaalassa jossa nytkin kävin, tehtiin vuonna 2007. Että silleen, reikä kyljessä vajaa parikymmentä vuotta :D )

  VastaaPoista
 9. Kyllä se siitä taas pieruttomaksi ja kulkevaksi muuttuu. Tosin, odottavan aika on pitkä. Ja kivulias. Mutta (ala)pääasia, että olet kotiutunut ja homma suoritettu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän se siitä ja vielä kun huomenissa ajattelin aloittaa lenkkeilyn Aljohin kanssa niin saan tämän pysähdyksissä olleen kropan taas toimimaan kunnolla. Liikkumattomuus on pahasta mutta toi olotila on kyllä ollut sellainen etten ole mihinkään päässyt.

   Poista
 10. Jee, sitä on selvitty ja palattu takaisin.Nyt olen iloinen ja helpottunut.Ei enää itkuvirsi soi päässä kokoajan.

  Minä kyllä voin kuvitella sitä kivun määrää ,kun kaasu suolistossa myllää.Mullekin kun tehtiin leikkaus ja pumppasivat alavatsan täyteen kaasua niin voi elämä mikä kipu siitä seurasi.Onneksi olin osastolla ja parin tunnin välein tulivat pistää kipupiikin pakaraan. En ole koskaan ollut niin tuskissa kuin silloin, en edes synnytyksissä.
  Paranemista ja pusuja joka puolelle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos rakkaani <3
   Hengissä ollaan joo vaikkei ihan parhaassa kuosissa vielä mutta tuossa kuukauden päästä sitä voi aloitella noita hommiakin.

   No sinä sitten tämän tuskan läpikäyneenä tiedät mitä se on! Vaikka olen saanut turpaanikin muutaman kerran niin nekin katkenneet luut ovat olleet pientä tämän rinnalla sillä se poltto ei ole tästä maailmasta.
   Pusuja sullekin ;)

   Poista
  2. Vettä menee raksujen syömisen takia siihen tahtiin että saan juosta kusella yötä myöten ja vaikka tiedän sen olevan hyvästä, niin jatkuva vessassa ravaaminen ärsyttää.

   Poista
 11. Hyvä, että olet palannut hengissä. Muistan ne vatsakivut kyllä, mitähän ihmettä ne käyttää sairaaloissa et sieltä aina tuleekin sellainen kaasupallo vatsassa?

  Älä huolehdi Saleista, parannut eka. Mäkin keskityn nyt lähinnä viimeiseen tenttiin... tosin 8-luvusta on puolet kirjoitteu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3
   Ne poltot ovat jotain epätodellisia enkä tiedä pääseekö noiden leikkausten aikana suolistoon ilmaa vai mistä moinen johtuu mutta kivuliasta on!

   Jumaliste, nainenhan on laittanut ison pykälän pesään eli tässä tulee kiire julkaista jotta pysyn sun tahdissa :D

   Poista
  2. Älä ihmeessä kiirehdi yhtään :)

   Poista
  3. Pakkokoska sä alat kohta painostamaan että mikä on kun tekstejä ei julkaista :D

   Poista
 12. Eläköön, olet palannut! Täällä ollaan välillä oltu miltei tällaisissa tunnelmissa:
  http://tinyurl.com/ok3wccr

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska kuva :D
   Kaipasin teitä kovasti ja näin muuten sellaisen etiäisen että sä olit vihdoin perustanut sen blogin ;D

   Poista
 13. No hyvä, täällähän alkaa olla Paimen kunnossa ja asiat paremmalla tolalla.
  Malttaa parannella nyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkuhiljaa joo ja voit uskoa että otan rauhallisesti koska en halua pilata koko kesääni, tässäkin on jo tarpeeksi kestämistä kun ulkona keli on kuin morsian ja minä kökötän sisällä :(

   Poista
 14. HEI OUTO PAIMEN!

  sinulle on kaipaamasi haaste blogissani NÄIN SE MENEE. Kipaisepas hakemassa se sieltä, vastaa kysymyksiin ja anna haasteen kiertää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulepas rakas Bamiellani, minä en erityisemmin rakasta noita haasteita mutta toki vastaan sellaiseen jos olet sellaisen asettanut ja mitä haastamiseen tulee, niin tsekkaapas linkki jonka jätin sun blogiisi - sieltä löytyy ohjeistusta :D

   Poista

Käynnistäsi kiitollinen ja kommentistasi olisin suorastaan riemuissani!
(kommenttien valvonnan takia ne näkyvät vasta hyväksymisen jälkeen ja tämä saattaa kestää jonkin aikaa)

Kiitokset tekijöille:

 • Blogger archive page > Life is so full of tae!
 • Google Friend Connect Button > NetOops blog
 • Add Related Post Widget To Blogger (linkwithin) > My Blogger Tricks
 • Contact Form > Tw!st Blogger
 • Simple Search > Blogger Buster
 • How to display linkwithin related posts only in post pages > My Blogger Desk
 • How to Remove Subscribe to Atom links from your Blogger Blog > Superwebtricks
 • How to remove quick edit and wrench icons on Blogger > Blogger Plugins