Seitsemän arkista perisyntiä

Netin syövereissä roilatessani löysin seitsemän arkista perisyntiä ja täytyy tunnustaa että olen langennut näihin kaikkiin. Samoin kuin niihin seitsemään kuolemansyntiin mutta niinhän me kaikki joten nilllä ei ole sen kummempaa merkitystä. Onneksi löysin sivuston missä nuo kaikki ovat listattuna, sillä se selittää monta asiaa joita olen ihmetellyt jo varsin pitkään ja nyt tuntuu siltä että pääsen niistä vihdoinkin eroon. Aloitetaanpa:1. Piilolinssien käyttäminen suositeltua pidempään.

Hommasin piilolinssit 1996 joita markkinoitiin sellaisina joita voi pitää pidempään kuin yhden päivän ja vasta nyt saan lukea että ne pitää joskus vaihtaa. Höh, saattavat olla aika tiukassa koska silmäluomeni pitivät aina vuodesta 1998 vuoteen 2009 samanlaista ääntä mikä syntyy kun käsi vedetään hyytelövadista suurella nopeudella – tiedättehän, sellainen limaisen slurpsahtava ääni. Vuonna 2009 ne jäivät aukiasentoon ja olihan tuo odotettavissa sillä vuodesta 2007 silmäluomeni pitivät ns. katakombiarkunsulkeutumisääntä, jonka te pystytte helposti demonstroimaan vetämällä hiljaa betonista pihalaattaa (30 cm x 30 cm) kyseisestä materiaalista tehdyn pihalaatoituksen päällä (vrt. vampyyrien kirstut ja niiden aukeaminen/sulkeutuminen).Enkö sitten ole tajunnut tätä piilolinssien vaihtamispakkoa aikaisemmin? No en jumalauta, jos minulle myydään piilolinssit ja sanotaan että voi pitää niitä kauemmin kuin yhden päivän, niin minähän poika pidän koska olen järjetömän nuuka ja minulla on nuo nyrkit lähes jatkuvasti niin saviset ettei niillä tee mieli ronkkia mitään, kaikkein vähiten silmiä. Nyt ei sitten muu auta, on otettava vasara med kapea taltta kätöseen ja mentävä kilkuttelemaan nämä ”voit hei pitää niin kauan kuin haluut” - linssit irti näistä apaattisena tuijottavista näköelimistä. Olen kyllä ihmetellyt maailman haalistumista, kaikki värit ovat muuttuneet kovin vaaleiksi ja ihmiset ovat näyttäneet perin kalpeilta nämä viime vuodet mutta se on sitten ollut näköjään näiden paskalinssien vika. Näkökentässäni on näkynyt myös neljä viivaa vuodesta 2008 lähtien mutta se taasen johtui tuon talven kovista pakkasista kun jouduin skrapaamaan silmäni auki linssien jäädyttyä pahemman kerran.


Kyllähän nämä mun piilarit aika sumeat alkaa olla, sitä ei käy kietäminen.


2. Puolison unilääkkeen ottaminen

Voi sentään, jäisikin siihen mutta minä juoksen yökaudet pitkin naapureiden navettoja, kettutarhat ja niiden loislääkkeet ovat tulleet hyvinkin tutuiksi, olen kolme kertaa murtautunut tutun keinosiementäjän autoon ja olenpa 22 kertaa tekeytynyt lähistöllä sijaitsevan mielisairaalan potilaaksi mutta mikään ei auta – kivut eivät hellitä ja kunnon unet jäävät saamatta.


Mulla kokeiltiin näitä ensin mutta homma kaatu siihen kun en löytänyt itteltäni tuota V:llä alkavaa paikkaa. Mikä se on?


3. Paljain jaloin kävely yleisissä suihkutiloissa

Tunnustan että hieman nauratti lukiessani tätä kohtaa sillä olen tähän asti luullut että vaimoni – tuo rakas rämäpää – on piruuttaan liimaillut noita ihme sieniä jalkoihini aina niin hetkinä kun olen äly mäellä. Hän nimittäin osti oikein sienikirjankin meikäläiselle koska en tunnistanut kaikkia lajikkeita mutta nyt tunnen niistä ainakin suurimman osan. Jos lähdetään varpaista ylöspäin niin ensimmäisenä on rehevät kasvustot herkkusieniä, noita mainioita joka ruuan kylkiäisiä joista laulu – ja solistiyhtye Queen:kin aikoinaan teki kappaleen ”We are the champions”. Jalkapohjan puolella, kitkasta johtuen, on kasvusto hillitympää mutta tuolla ruttuisella tasanteella viihtyvät erilaiset siitakkeet ja jäkälät, taaemapana ja lähempänä kantapohjaa kasvaa myös reheviä kangaskeltavalmuskoita, kuusilahokkaita ja mustamörskyjä – kaikki hyviä ruokasieniä (joskaan en ole niitä kastikkeisiin tahi muihin sydeemeihin käyttänyt). Jalkapöydän päällä, jossa ei ole niin rankkaa kuin alapuolella, voi nähdä sikurirouskua, vihertuoksumalikkaa ja haisuhaperoa. Säärtä ylös noustessa erilaiset sammaleet ovat vallalla ja rahka – sekä selkäsammalien upeat kasvustot ulottuvat aina polveen asti jonne mun sienifarmini loppuukin jostain kumman syystä, lieneekö sitten perävaltimosta laskeutuvilla suokaasuilla osuutta asiaan vai mistä moinen johtuu?

Lähikuva nilkasta


4. Antibiottikuurin lopettaminen kesken

Tunnustan vaikka tässä kohtaa käännän syyttävän sormen kohti lääketeollisuutta ja heidän ohjeistustaan. Aivan liian pieniä kappalemääriä jotka eivätmillään riitä ohjeissa annetulle aikavälille, sillä jo miltei ensimmäisellä kourallisella raksupurkki on tyhjä. Niinpä antibioottikuurini kestävät ohjeissa annetun viikon tai kahden sijaan yhden päivän, joskus ja erittäin harvinaisissa tilanteissa kuuri saattaa kestää kaksi päivää.5. Korvakorujen sovittaminen kaupassa

Tähän syntiin en ole langennut kuin kerran ostaessani pienen ristin oikeaa korvaa koristamaan jossa on se ainoa reikä, vasemmalla puolella ei ole eikä tule. No, korviksen piti olla kultaa ja myyjän tullessa auttamaan korun kiinnityksessä, korvani alkoi turvota järjettömällä vauhdilla ja niinpä sitten kävi niin että korvaani koristi ”kultaisen” korvakorun lisäksi myyjä jonka sormet (oikestaan kädet rannetta myöden) olivat syvällä korvani sisällä – ja lujasti. Erittäin nolo tilanne josta selvittiin ensiapupolilla tehdyn ja kolmatta tuntia kestäneen leikkauksen jälkeen eikä minulla ole kuulemma enää mitään asiaa tuohon liikkeeseen, sen paremmin kuin siihen psykiatriseen hoitolaitokseen jossa myyjää tällä hetkellä hoidetaan.6. Pesemättömien kasvisten syöminen

Mielestäni tätä ei voi edes laskea synniksi sillä liialla kasviksien kuuraamisella tapetaan kaikki pinnalla olevat, erittäin terveelliset ja moninaiset elämänmuodot. Mikään ei ole niin hienoa kuin katsella auringon kiloa vasten pintakäsittelymönjässä taapertavia meininkimatoja jotka koittavat tuupata tieltään pois pienehköjä multakökkäreitä ja muuta töhnää mitä alipalkattujen satamatyöläisten rukkasista on rapissut kasvin pinnalle. Erilaiset lentävät ökkömönkiäiset opettavat pienokaisilleen lentoon lähtemistä, kirvat ja muut ärsyttävät guatemalalaiset sittisontiaiset sirkuttavat ja mikä parasta, nämä kaikki eliöt elävät sulassa sovussa pelaten suosittua ”Kuka pelkää mahahappoja?” - peliään. On siis väärin pestä kasviksia ja sortua viattomien elämänmuotojen tappamiseen, johan sen kieltää Galaksien välinen asetuskin (Sirius/Oort 4557-9A)!7. Yhden ehkäisypillerin unohtaminen

O – Ou, nyt tuli paha paikka. Katsokaas kun olen unohtanut kertoa teille että minulla on harvinainen, erään taudin perintönä saatu ominaisuus nimeltään copypaimen- syndrooma. Tämän omituisen syndrooman takia minä pystyn kopiomaan itseni tai paremminkin nukleiinihapponi eli ribonukleiinihapot (RNA) ja deoksiribonukleiinihapot (DNA) jotka ovat kuten me kaikki tiedämme, elämän alku ja lähde. Vittumaisesta luonteestani johtuen olen kuitenkin päättänyt etten kopioi itseäni koska ihmisillä on aivan tarpeeksi kestämissä yhdessäkin paimenessa ja katastrofaalisten vahinkojen ehkäisemiksi minulla on todella vahvoja ehkäisypillereitä nimeltään DeleteAcid. Ainoastaan kerran olen unohtanut ottaa pillerin ja tämä tapahtui armon vuonna 1971, jolloin olin huostaan otettuna eräässä mongolialaisessa perheessä melko lähellä tätä nykyistä asuinpaikkaani eli hieman pohjoisempana kuin mi Tsirtzt'vannojen tundra sijaitsee. Ottoisäni mukaan hän jahtasi perseestäni lennähtänyttä copyveljeäni (näissä kopiojutuissa ei voida käyttää termiä lapsi) useita kuukausia ja tämän jahdin aikana hän joutui maksamaan copyveljeni tekemiä pikavippejä, vekseleitä ja vahingonkorvauksia useita tuhansia tugrug:ja (1000 tugrug ~ 400 euroa) kunnes sai ahdistettua mun rakkaan copyveljeni erään luolan perälle ja onnistui vangitsemaan hänet. Myöhemmin sain myös kuulla ettei ottoisäni lupauksistaan huolimatta ollutkaan tappanut copyveljeäni, vaan tämä ahne rutaperse oli myynyt hänet Malmoläiselle turistipariskunnalle sisäsiistinä makaki -apinana joka osaa soittaa Esko Hyytiäisen säveltämän kappaleen ”Copyright on my mind”. Mene ja tiedä pitääkö tuo sitten paikkaansa.
 
Tämä mun rakas copyveljeni viilettää jossain päin norjaa.
Seitsemän perinteistä arkisyntiä löydät täältä.

Tälläistä tälle päivälle ja onneksi tämä on hieman helpompi kuin eilinen josta muodostui todellinen kärsimysten päivä. Leikkaushaava ja sisuskalut ovat rettelöineet jo tiistaista lähtien mutta eilen kipu saavutti sellaiset mittsuhteet etten kyennyt muuhun kuin kieriskelemään sängyssä. Eukolla oli illalla menoja ja minä päätin olla kunnon aviomies ja niinpä tuumasin että teen mokkapaloja, paistelen pihvejä ja lämmitän torpan minkä jälkeen voi hyvillä mielin sukeltaa Blogspheren syvyyksiin mutta homma toppasi siihen kun sain viimeisenä työnä mokkapalojen teossa sotkeentuneet astiat tiskattua. Vedin troppeja mutta mikään ei auttanut ja niinpä jäi sitten eilinen netin roilailu sikseen mutta josko tänään paremmilla fiiliksillä. Vatsa ilmoittelee koko ajan itsestään mutta keskviikkona sairalaasta – jolloin sinne soitin – ohjeistettiin odottelemaan muutama päivä ennen kuin lähden näyttämään joten kait se vaan oli tai on jotain loppurutistusta, turvotuskin on laskenut aika hyvin eikä pintapuoli ole enää niin kovin arka ja toivonkin että myös sisuskalut lakkaisivat mellastamasta.Teille kaikille oikein hyvää perjantaita ja alkavaa viikonloppua!26 kommenttia :

 1. Kerrothan sitten, millaisen kirkastumisen koit, kun saat piilarit irti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilman muuta mutta sitä kirkastumisen hetkeä varten tarvitsen kuvan susta! ;D

   Poista
 2. Ai, tota, onks noi syntejä?! *hämmästelee kovin normaalin kuuloista elämää*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinhän ne on meikäläisenkin mielestä mutta isossa maailmassa ne on jostain syystä ristitty perisynneiksi :O

   Poista
 3. Jösses, johan mä olen syntinen parka, jos noikin on jo perisyntejä.
  Tai niin, jos sitten ne, mitä olen LUULLUT synneiksi, ei sitä olekaan.... hmm.... kinkkistä.
  Pitäiskö täksi viikonlopuksi keksiä jotain hyvin syntistä ja koettaa käytännön tasolla, että tuntuuko se synnilliseltä vai ei? *pähkinöi ankarasti, mitä tuhmaa keksis..*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näyttää siltä että kaikki mukava toiminta lasketaan nykyisin syntiseksi ja se on todella väärin. Siksipä kannata lämpimästi ajatusta erittäin syntisen ja riettaan ajanvietteen harrastamisesta jo pelkästään sen takia, etttä ihminen tarvitsee silloin tällöin nautinnollista helpotusta tähän kurjaan elämäänsä.

   Poista
 4. Ei voi olla totta, syntejäkö nämä todellakin sitten on.
  Alkaa harjoittaa itsensä ruoskimista ja katumus harjoitukset käyntiin.

  Sä teet mokkapaloja.Perhana otan sinusta itselleni toisen ukon.
  Joo, hyvä juttu :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin tietolähteen mukaan vaikken ymmärrä mitää pahaa on esim. puolison lääkkeiden syönnissä. Kaikkihan niin tekevät!

   Mokkapalojen teko on niitä harvoja juttuja joita osaan tehdä joten jos musta toisen ukon niiden takia teet, niin voipi olla että tulee mokkapaloille turhan kova hinta ;D

   Poista
  2. No,mikä sinussa maksaa?
   Kyllä orjatyö kelpaa :D

   Poista
  3. Mulla on niin kalliit harrastukset ja lisäksi mä syön kuin eläin ;D

   Poista
 5. Aika hepposia ovat perisynneiksi:-)
  Mun on helppo sanoa, että olen rikkonut vain vitosta. Korvakoruja olen sovittanut. Piilolinssejä en käytä, eikä mieheni käytä unilääkkeitä. Uimapaikoilla en koskaa liiku ilman tinateeseen sopivia uintitossuja, senhän tiesitkin:DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ovat heppoisia joo enkä usko että kukaan selviytyy puhtain paperein :D

   Poista
 6. No voi jumanklavita... Mähän olen siis todella syntinen kun olen noista synneistä tehnyt viittä... Seuraavaksi voi sitten listata jotain OIKEITA syntejä. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinähän tunnustat olevasi varsinainen kerettiläinen mutta uskonpa että teitä on lähemmäs viisi miljoonaa pelkästään Suomessa! ;D

   Poista
 7. Jotain syntiä joskus tehnyt, ehkä, muistaakseni... ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaan onko se rakas lapseni tässä listauksessa? ;D

   Poista
  2. Jahas jahas, minä kun luulin että sinä meinasit jotain vallan muuta
   ;)

   Poista
 8. Mä olen erikoistunut miehen lääkkeiden syömiseen, olen kaikkien jämien loppusijoituspaikka. Unilääkkeitä ei tosin ole vielä tässä taloudessa näkynyt, mutta kaikki kipulääkkeet ja lihasrelaxantit olen sujuvasti kadottanut maailmasta. Mulle ei ole tähän mennessä pahemmin kunnon lääkkeitä määrätty, mitä nyt Miranaxia. Ja joku tavallinen burana ei tee mitään. Mutta "onneksi" miehelle on sattunut vuosien varrella kaikenlaista autokolarista koiranpuremaan ja on sitten saanut niihin kunnon lääkkeet, joita ei kuitenkaan ole tarvinut kuin hetken aikaa ja purkkiin on jäänyt tavaraa, niin minä sitten olen saanut kivun tullen hoidella loput. Nyt harmittaa, kun on enää yksi panacod jäljellä, se on erinomainen lääke, kolmiolääkkeen voimalla pärjää töissäkin mukavasti. Joten mikäli jollakin jää kunnon lääkkeitä käsiin, voin ottaa ne kaikki :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinähän olet sitten kuin minä joka testaa kaikki kipua lievittävät lääkkeet kun mikään ei tunnu auttavan. Meikäläiseltä löytyy Lyricaa, panacodia, Truxalia, Noritreniä, tramaleita etc. Kohta keitä niistä sopan ja katson vetääkö äänen käheäksi ;D

   Poista
 9. Kuittaan kolmosen, kuutosen ja seiskan. Sitähän ei lasketa, jos syö äidin tai siskon nukkulääkkeitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei lasketa ei - niitä saa syödä ihan vapaasti :D

   Poista
 10. Kaksi ja puoli osui, koska puoliso ei käytä unilääkkeitä ;)

  Sain kyllä mahtavan korvamadonkin tästä postista, kiitos vain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaksi ja puoli on ihan hyvä tulos
   Mikä korvamadon aiheutti, Hyytiäisen Epen biisikö? :D

   Poista
  2. Eijei, kun Freddie <3

   Poista
  3. Ah, herkkusienibiisi :D

   Poista

Käynnistäsi kiitollinen ja kommentistasi olisin suorastaan riemuissani!
(kommenttien valvonnan takia ne näkyvät vasta hyväksymisen jälkeen ja tämä saattaa kestää jonkin aikaa)

Kiitokset tekijöille:

 • Blogger archive page > Life is so full of tae!
 • Google Friend Connect Button > NetOops blog
 • Add Related Post Widget To Blogger (linkwithin) > My Blogger Tricks
 • Contact Form > Tw!st Blogger
 • Simple Search > Blogger Buster
 • How to display linkwithin related posts only in post pages > My Blogger Desk
 • How to Remove Subscribe to Atom links from your Blogger Blog > Superwebtricks
 • How to remove quick edit and wrench icons on Blogger > Blogger Plugins