Paimenpedia on täällä! Teitä on aiemmin johdettu harhaan mutta ei enää - universaali hakuteos joka hakkaa kaikki muut

Paimenpedia on vihdoin täällä! On aivan sama mikä askarruttaa mieltäsi, sillä tämä vuosikymmenien kehitystuloksena syntynyt tietolähde on käytössäsi ja vieläpä aivan maksutta! Voit kysyä mitä ikinä haluatkin tietää ja itse Paimenpedian käyttö on todella helppoa; sinun tarvitsee esittää kysymyksesi kommenttilaatikossa ja vastaus tulee viimeistään seuraavan postauksen yhteydessä heti varsinaisen tekstin jälkeen ja jos oikein hyvä tuuri käy eli satun olemaan Jurtalla, niin kysymyksesi vastauksineen liitetään välittömästi päivän postauksen perään. Mikä Paimenpediassa sitten on erikoista? Paimenpedia on erikoistunut vaikeaselkoisiin ja usein ulkomaista alkuperää oleviin sanoihin tahi lauseisiin ja kaiken lisäksi Paimenpedia on maailman ainoa tietolähde, joka antaa oikeat vastaukset ja pureutuu kysymykseen kuin kysymykseen menemällä astetta syvemmälle. Jopa niin syvälle ettet itsekään tajua kuinka syvällä olet vastauksesi kanssa ja tässä teille muutamia esimerkkejä jokunen tunti sitten tehdyn lanseerauksen ja testiajon jälkeen. Lihavoidut sanat ovat lukijoiden elikäs Paimenpedian käyttäjien esittämiä kysymyksiä ja niitä seuraava teksti on luonnollisesti se hemmetin vastaus.

handicap
Hän on Leonardo DiCaprio. Tämä on yksi monista julkisuuden henkilöitä bongaavien tyyppien keskuudessa käyttämistä termeistä kun he haluavat kiinnittää bongauskaverinsa huomion nopeasti mutta huomaamattomasti eikä tällä termillä tarkoiteta suinkaan sitä golfissa annettavaa tasoitusta, vaan oveluuttaan nuo kansainväliset bongarit käyttävät tässä termissä menetelmää jossa alun han:ista jätetään skandinaavisten aakkosten elikkäs ääkkösten ä:n pilkut pois ja näin saadaan sanasta hän huomaattomampi versio han.Muuta vaikeaa tässä ei sitten olekaan koska lopun dicap lienee kaikille selvä.

Leonardo

orgasmi
Kiistelty kaasunomistusoikeus. Sana orgasmi muodostuu useasta eri osasta jotka voidaan eritellä seuraavaan tapaan: or (tai) gas (kaasu) mi (minun) eli tai minun kaasuni/ taitaa olla muuten mun kaasu. Kyseessä on asia jota usein puidaan englantilaisissa ja amerikkalaisissa tuomioistuimissa ja tämä kiista liittyy lähes poikkeuksetta mökkitien päähän jätettyjen kaasupullojen katoamiseen. Kesämökeillään olevat ja mökkinaapuruksina elelevät ihmiset kun olettavat että se paikallisen kauppiaan toimesta mökkitien päähän jätetty kaasupullo on juuri heidän kaasupullonsa eivätkä tajua että saman tien varrella asuu muitakin mökkiläisiä ja näin riita on valmis. Pelkästään englannissa kaasupullomellakoissa on menehtynyt viimeisen kolmenkymmenen vuoden aikana 87 ihmistä eikä kaasukahakoissa loukkaantuneiden lukumäärää lähdetä edes arvailemaan sillä useimmat jättävät menemättä lääkäriin.

Muutama nanosekunti sitten ratkennut riita koskien mökkikaasun omistusoikeuksia  

pedantti
Vanha urkuri. Useimissa tietolähteissä täysin väärin selvitetty sana jonka yleisin selite tarkoittaa pikku tarkkaa henkilöä mutta näinhän asia ei tietenkään ole, vaan sanan peda muodostaa a – kirjaimen avulla kovalentisen sidoksen sanan lopussa olevan antin kanssa. Alun peda:lla tarkoitetaan tietenkin pedaalia eli poljinta joka oli yleinen vanhoissa urkuharmoneissa ja lopun antti on selkeä erisnimi jolla tarkoitetaan itse urkuria. Tämäkin asia on tehty muissa ja valheellisissa tietolähteissä niin helvetin vaikeaksi etten ymmärrä miksi moiseen on edes ryhdytty.

halloween
Kuuletteko te siellä vaossa mitään? – kysymyksen kielteinen vastaus. Tässä eräs loistava esimerkki siitä kuinka ihmisiä on johdettu harhaan jo pitkään ja väitetty että kyseisellä sanalla tarkoitetaan lokakuun lopussa vietettävä juhlaa. Kilin kellit sillä Paimenpedia kertoo totuuden: hallo (haloo?, hei ihan oikeesti? huhuu?, kuuletko sä vitun kenopää mitään?) loween (muunneltu ja kaksoismerkityksellinen sana jolla tarkoitetaan sekä rakkautta että lovea = lovi eli tässä tapauksessa perunavako) we (me) en (en, no en saatana, emme kuule) eli tätä sanaa käytetään keskinäiseen kommunikointiin yleisimmin perunaa nostettaessa, kun vaon toisessa päässä oleva gubbe haluaa kysyä vaon keskellä tahi toisessa päässä olevalta tyypiltä joltain eikä tämä runkefäärd ole kuulevinaan.

pastori
Kuollut hevonen. Alun sana past on johdettu englanninkielestä ja sillä tarkoitetaan mennyttä eli tässä tapauksessa kuollutta ja lopun suomenkielinen sana ori:han (eng.vastine stallion) on kaikille tuttu urospuolinen hevonen. Sana jota yleisesti viljellään kirkollisissa piireissä vaikka kyseinen termi oikeastaan kuuluisi raviradalle tai paremminkin huonon lähdön jälkeisiin toimenpiteisiin (aka makkaratehdas).

Vasemmalla pastori ja oikealla suntio joka koitaa tavoitella pastoreille ominaista asentoa.

kumulatiivinen
Paskantaa ukkosella. Alun sanalla kumu tarkoitetaan kumua, jylinää jotka ovat selkeitä ukkosmyrskyyn liitettäviä termejä ja lopun latiivinen viittaa puolestaan laksatiiviin jonka vaikutukset me kaikki tunnemme. Johtuen siitä että tämäkin sana on muissa tietolähteissä selitetty aivan väärin, pyytäisin teitä välttämään ko. termin käyttöä apteekissa asioidessanne sillä Paimenpediaan tutustuneet ja näin asioista perillä olevat ihmiset voivat katsoa teitä hieman oudolla tavalla, he kun eivät ole tottuneet siihen että joku tulee apteekkiin kertomaan ulostamismieltymyksistään.

No niin, tässä muutamia esimerkkejä ja kuten huomaatte, on Paimenpedia täysin erehtymätön ja siksipä kannustankin teitä käyttämään sitä niin ette hairahdu polulta. Sitä kun on niin monenlaista yrittäjää tänä päivänä jotka väittävät olevansa oikeassa mutta eivät todellisuudessa tiedä asioista mitään. Lopuksi haluan todeta että se mitä nyt kerron, ei ole jumalanpilkkaa vaan tunsin tavallaan aikamoista huojennusta törmätessäni tähän virteen. Kuvaa jotenkin hyvin tätä elämääni varsinkin nyt kun tästä pitäisi lähteä taas lääkäriin. Meni miten meni mutta illalla palaan blogsphereen, olkaapa ihmisiksi.
24 kommenttia :

 1. Nonni. Ja nyt kun tämä on hoidettu niin voitkin sitten vastata haasteeseen kun palajat sieltä lekurin käsittelystä.
  Speksit löytyvät täältä:
  http://blogittaisko.blogspot.fi/2014/04/haasteella-paiskattu.html
  ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä ja sun haastees!
   Arvaa kävikö selän päälle.. ;D

   Poista
 2. "Vitsasi alla, Herra, murrun, näännyn,
  kätesi painaa, kunne täällä käännyn."

  Öh..?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Kunne täällä käännyn"..eli kun ne käy täällä kääntymässä. Sanalla ne tarkoitetaan voutia ja viikatemiestä.

   Poista
 3. Jaahas jaahas.. olisko painetussa muodossa, jotta saadaan kokoelmiin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paimenpedia tulee markkinoille painetussa muodossa heti kun muutama juridinen pikkuasia on saatu selvitettyä :P

   Poista
 4. "Aina kun aamuin nousee päivä armas,
  murhekin nousee, paisuu tuska karvas."

  Ja selitäs mulle sana -Kakkonen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pöllö pönttöön eli Kakk oneen, jossa sana kakk on lainattu eestin kielestä ja loppuosan one:lla (onen, oneen) tarkoitetaan yhtä ainoa holea eli tässä tapauksessa pöntön reikää.

   Poista
 5. Toivottavasti lääkäri on reipas ja palaat entistä ehompana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lääkäri oli kyllä reipas mutta eihän se rikki menneelle paljoakaan voinut. Toivotaan nyt että alkais leikkausrumba kun pääsen 17. päivä siihen nivustyräleikkaukseen.

   Poista
 6. Mmmm. oot varmaan opiskellut täällä: http://www.helsinki.fi/jarj/intelligenzia/sal/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sieltähän saa opintineuvontaakin telepaattisesti,vau!

   Poista
  2. Kiitos Polga! :D
   Oli muutes niin hauska sivusto että siellä vierähti muutama tovi..

   Poista
 7. No tuo pastori-sanan selitys auttoi paljon, kiitos.

  Minä pyytäisin kohteliammin selitystä sanalle: sairausvakuutuslaki

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, toi pastori on selitetty lähes aina väärin ja aiheuttaa ihmisten keskuudessa paljon hämmenystä.

   Alun Saira on erisnimi ja us - lyhenne on suora lainaus englanninkielen sanasta me. Vak on taasen huoltopalveluihin erikoistunut yhtiö ja tuu on murreosio sanasta tule. Seuraavana oleva Vak on huoltopalveluihin erikoistunut yhtiö ja lakis on puolestaan eräs monista Lapin laskettelukeskuksista, joten Sairausvakuutuslaki - sanalla tarkoitetaan henkilöä (tässä tapauksessa Saira-nimistä) joka työskentelee hiistokeskuksen huoltomiehenä ja on siitä erikoinen että tekee myös kotikäyntejä (heittää keikkaa) "tulemalla meille" = tuus us.

   Poista
  2. ...siis hiihtokeskuksen, ei hiistokeskuksen.

   Poista
  3. ..jep ja Vak:in selitys kahteen kertaan..pitäisiköhän jo luovuttaa ja painua pehkuihin? ;D

   Poista
 8. No johan oli virsi! Ekan kahden säkeistön aikana mietin, että onko tää joku vitsi, pukkasi suorastaan naurattamaan, vaikkei vaivoissa mitään hauskaa olekaan, mutta kuulosti niin Oudon tekstiltä. Mutta kun luin kaikki säkeistöt, niin alkoi vaikuttaa ihan aidolta virreltä. Olikin aika osuva, uskomatonta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Törmäsin siihen tässä muutama päivä sitten ja pelkäsin että mut leimataan jumalan pilkkaajaksi jos julkaisen linkin koska se sopii aika hyvin tähän blogin teemaan (jos nyt mistään virrestä voidaan sanoa näin).

   Poista
 9. Entäpä 'substituutio'?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kuinka hienot kymmenen vaatetta!
   Tyypillinen huuhdahdus nuorison keskuudessa ja kohdistetaan henkilölle (yleensä naispuolinen) jolla on päällään uusia vaatteita. Alun subs:illa tarkoitetaan SUBS UK - rättiliikettä ja it eli se on tässä huuhdahduksessa kohdistava sana (henkilöön, se) ja uuu taasen on tuttu teini-ulina mikä yhdistyy lopun tio:on joka on lukusana kymmenen..

   Poista
  2. ...voi perkele, tässä tämä mun lukihäiriö pukkaa taas esiin. Ei ne huuhdahduksia ole vaan huudahduksia. Ärh!

   Poista
 10. Hyvä Paimen. Mitäkös ne jotkut tarjoaa lampaan kanssa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervehdys Anne - Riitta!
   Nyt heitit pahan kun en tiedä keitä oikein tarkoitat enkä oikein tiedä mitä vastaisin. Maailmalla noin yleisesti tarjotaan sutta lampaan vaatteissa mutta en usko että sä ihan tota meinasit..

   Poista

Käynnistäsi kiitollinen ja kommentistasi olisin suorastaan riemuissani!
(kommenttien valvonnan takia ne näkyvät vasta hyväksymisen jälkeen ja tämä saattaa kestää jonkin aikaa)

Kiitokset tekijöille:

 • Blogger archive page > Life is so full of tae!
 • Google Friend Connect Button > NetOops blog
 • Add Related Post Widget To Blogger (linkwithin) > My Blogger Tricks
 • Contact Form > Tw!st Blogger
 • Simple Search > Blogger Buster
 • How to display linkwithin related posts only in post pages > My Blogger Desk
 • How to Remove Subscribe to Atom links from your Blogger Blog > Superwebtricks
 • How to remove quick edit and wrench icons on Blogger > Blogger Plugins