Slit,Splat ja aarnefire

Ärh. Heitä alkoi kerääntymään pikkuhiljaa, ensimmäisten saapuessa paikalle satunnaisesti - kenties matkallaan jonnekin terapiaan mutta kun tieto levisi, niin paikalle saavuttiin isomissa ryhmissä eväskoreja ja huopia kantaen. Ensin turistiin niitä näitä, availtiin makkarapaketteja ja otettiin esiin leipiä sekä termospulloja eikä mennyt kauaa kun tutut nuotiolaulut täyttivät käytävän jolla verhoilla eristetyt eriöt sijaitsivat. Niin, kaikki olivat tulleet seuraamaan TNS – hoitoani joka oli oikean jalan ja - pakaran tunnottomuuden takia muistutti vanhalla kotasavutekniikalla toimivaa palvaamoa koska reagoimattomuuteni tuskastunut fysioterapautti päätti käntää tns-laitteen kahvat kaakkoon eikä mennyt kuin hetki kun perseeni savusi kuin Lontoo vuoden 1942 suurpommitusten jälkeen. Röyhkeimmät ”retkeläiset” heittelevät söpön artturini vakoon sellaisia ihme valotikkuja (vai mikä perkele niiden oikea nimi on) jotka olivat ainakin takavuosina rave – väen suosiossa. Ilmeisesti niiden tarkoitus oli markkeerata nuotion halkoja tai kenties hiillosta mutta henkilökohtaisesti en pitänyt siitä että persvakoon tungetaan mitään flueresoivia tikkuja tai mitään muutakaan sillä olo tuntui muutenkin tarpeeksi tukalalta. Viimein koettelemus päättyi toisaalta siksi kun hoitoon varattu aika tuli täyteen mutta tärkeimpänä syynä oli se, että savuavaan perseeseeni tyhjennettiin 12 kg:n jauhesammutin joka puolestaan aiheutti jumalattoman sotkun.


Eilinen oli siis kaikin puolin huono päivä em. bärsesauhun takia jota ei helpottanut yhtään altaalla tapahtunut liukastuminen jonka seurauksena selkäni naksahti ja jalat lakkasivat toimimasta koko lailla täydellisesti. Iltapäivä, ilta ja yö meni todella kivuliaasti ja sangen omituisessa asennossa maaten mutta aamun ankaran troppauksen jälkeen sain tämän päivän menemään joten kuten ja osallistuin kaikkiin niihn toimintoihin joita minulle oli määrätty. Vastoinkäymisistä huolimatta olen onnistunut tekemään havainnon muutamasta asiasta, joita meidän jokaisen tulee välttää julkisilla paikoilla tahi niihin verrattavissa hoitolaitoksissa ja listaankin ne tähän ikään kuin varoitukseksi muille:

1.Kuljet laitoksen pitkää käytävää ja kun varmistut siitä että olet yksin, päätät vapauttaa peristaltiikan loppupäätä jo pitkään riivanneen suolistokaasutaskun – älä tee sitä sillä taaksesi on ilmestynyt kaksi mummoa ja saat kuulla varsin paheksuvaan äänensävyyn lausutun ”voi hyvänen aika” - lausahduksen jota ryydittävät vielä paheksuvammat ilmeet.

2. Ruokailussa, kun edessäsi on soppalautanen, koita ihmeessä kääntää pää pois lautasesta ennen aivastamista koska näin vältyt a) todella mittavalta siivousoperaatiolta ja b) vältyt myöhemmissä ruokailuissa siltä kuuluisalta ”sori, nämä paikat on varattu” - lauseelta.

3. Älä kävele laitoksen käytävää takaperin ja kehu talossa työskentelevän nuoren fysioterapeutin persettä kaverillesi sillä Cummingsin lain mukaan tämä ko. fysioterapeutti lähestyy sinua menosuunnastasi ja kohdallanne juuri kun sanot ”Hesus mutta sillä J.K:lla on mielettömän hyvännäköinen peppu”.

4. Älä juttele uikkareillesi allasosaston suihkussa tai sinua tuijotetaan pitkään ja omituiset huhut mielesi järkkymisestä leviävät ympäri taloa. Olkoonkin että niiden uikkareiden kiristysnaru menee itsestään umpisolmuun ja tarvitsee isällistä neuvoa muutaman perkeleen ja polttouhkauksen muodossa.
Kuntoutuspotilaita seuraamassa TNS - hoitoani (hemmetin runkefäärdit)


Tässä nyt oli muutama ja uskonpa että lisääkin tulee ennen kuin ensi viikko on ohitse. Huomenissa olisi tarkoitus lähteä käymään kotona heti kunhan lauantain ohjelma on saatu viedyksi läpi ja se loppuu näillä näkymin iltapäivästä kolmen aikoihin. Takaisin palailen jo sunnuntai-iltana sillä en viitsi lähteä maanantaina niin jumalattoman aikaisin liikkeelle ja lupasin sitäpaitsi tuoda kämppikselle safkaa kun sunnuntaina viimeisin safka tarjoillaan jo kahden aikaan iltapäivällä. Tällä hetkellä talossa on aavemaisen hiljaista kun suurin osa porukasta lähti kotiin ja uudet tulevat vasta maanantaina, meitä ei ole kuin jokunen kymmenen täällä ja kun jengi on vielä sieltä vanhemmasta päästä niin hiljaista on. Siksipä siirrynkin lueskelemaan blogeja ja seuraamaan kahden uhkapelisivuston online – seurantaa sillä jos muutama vetoni napsahtaa kohdilleen niin olen jokusta kopeekkaa rikkaampi. Mun on näet koitettava ulkomaisia kun ei tuo kotimainen monopoli anna kolikkoakaan.
Teille toivotan hyvää perjantai – iltaa ja vielä parempaa alkavaa viikonloppua.

19 kommenttia :

 1. Mun veikkaustilillä - jota oon käyttäny viimeksi kai yli vuosi sitten - oli yllättäen vitonen ja risat. Pelasin kaiken. Nyt toivon, että siellä olis suurensuuret voitot, enkä uskalla käydä katsomassa kun kuitenkaan ei ole ja sitten harmittaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta eihän sitä mitään voi voittaa jos ei pelaa eikä pienistä vastoinkäymisistä kannata lannistua. Ainahan häviö harmittaa mutta silti.

   Poista
 2. Ne taatusti luuli, että sä juttelit pikkuveikan kanssa. Niin, ja pyysit sitä avautumasta umpisolmusta ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sshhh...ei kaikkien tarvitse tietää että mä juttelen lärväkkeelle..;)

   Poista
 3. No,vielä olet kuitenkin kävelevien kirjoissa vaikka siellä vastustaa koko ajan.
  Toki sieltä kuitenkin apua sinulle saadaan.
  Kun nyt siellä blogeissa lueskelet niin samalla hoida s-postitus kuntoon.Joku tais luvata eilen jotain.
  Lupaan etten kiusaa tämän jälkeen enää koskaan sinua posteillani.
  Pusuja ja vielä pusuja 💘💘💘💘💘💘

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pahus vieköön,nuo merkit on sydämiä.Tää blogi ei ymmärrä älypuhelimen juttuja.

   Poista
  2. No ei täällä nyt niin kauheasti vastusta mutta pientä tökkimistä mikä johtuu tästä mun tuuristani.
   Pusuja sullekin ja kiitos sydämistä, vastaan s-postiin heti vaikka mun piti hoitaa se puoli vasta kotona. Äläkä nyt noin sano että et koskaan enää postia lähetä - sun pitäis tuntea mut ja tämä mun "kiivas" vastaustahtini ;)

   Poista
 4. Myöskään kerrostalon hississä ei koskaan, koskaan ikinä, kannata pieraista, vaikka olisi liikkeellä keskellä yötä ja koko talo hiljainen. Tässä jokunen viikko sitten lähdettiin alimmasta kerroksesta liikkeelle ja mies oli varma, ettei ketään tule ja päästi todella kuuluvan ja pitkän pierun. No eikös hissi pysähtynyt heti seuraavaan kerrokseen ja ylimmän kerroksen rouva sinne sisään sitten. Olin vielä sanonut ääneen siinä matkalla, että toivottavasti tänne ei tuu ketään. Varmaan se rouva oli senkin kuullut. Siinä sitten matkattiin ylöspäin, kun haju alkoi levitä. Pahinta oli kuitenkin se, että omaa naurua oli niin vaikea pidätellä, että se nainen taatusti huomasi sen, ettei oltu ihan ilme peruslukemilla. Heti kun päästiin ulos hissistä ja se nainen jatkoi vielä ylemmäs, niin naurettiin niin. Huh, hiukan noloa... Tähän voisi sanoa, kuten eräs pikkupoika taannoin, että "pieru kauan naurattaa". Tosikoita tietysti ei...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli tyypillinen "varma tapaus" jossa Murphyn laki toteutuu 110%:n todennäköisyydellä mutta älä välitä koska olen varma että tämä ylimmän kerroksen rouva päästelee itsekin samanlaisia räikkäeinareita. Asia josta voisi jopa lyödä vetoa.

   Poista
 5. No auts. Sulla tarttis siis olla ne Rantiksen liukumattomat sielläkin, eikä vaan peltikatolla! Onneks ei kuitenkaan sitten pahemmin käynyt, vaikka yökin selkä paskana on inhaa.
  Kummallista, mä olen törmännyt näihin pierukeskusteluihin viimeisen viikon aikana useaan kertaan, niin blogistaniassa, virtuaalijuttelussa ja ihan livenä. Oonko mä joku pierutohtori vai? Ainakin mä pystyn nauramaan näille jutuille ihan katketakseni.... halvat on huvit köyhällä. Ja sama pierunaurutauti on myös Keskimmäisellä, voiko olla ylpeä, jos on saanut lapsensa kasvatettua tällaiseen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, tuo pikku onnettomuus oli täysin omaa syytäni kun kiirehdin aivan turhaan enkä malttanut katsella jalkoihini.
   Mun mielestä pieru ja piereminen on ihan yhtä normaali toiminto kuin syöminen tai hengittäminen mutta siitä puhuminen on tuomitaan sivistymättömäksi touhuksi mitä ihmettelen mm. siitä syystä että pieremättömyys aiheuttaa terveydellisiä haittoja.
   Äläkä ole huolissasi Keskimmäisestä koska hänestä kasvaa ihan hemmetin hyvä tyyppi - ihan niin kuin äitikin on <3

   Poista
 6. Niin, miksi ihmeessä sulla ei vielä ole niitä uimatossuja? Olen vuosikausia puhunut niistä ja laittanut jopa kuvia! Niillä ei liukastu.

  Siemennäkkärillä saa aikaan hyvät höyryt, mutta meillä ei ole hissiä kuten Marralla. Marra, saisko teille tulla kylään:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uimatossujen puute korreloi rahatilanteen kanssa ja ostan heti kun saan tarvittavat setut kasaan. Olen katsonut jo mallinkin valmiiksi ja kun koitin miten se pitää, niin yllätyin itsekin kuinka huiman kitkan ne tarjoavat.

   Menet rohkeesti Marralle kylään ja viet siemennäkkäriä tuliaiseksi :D

   Poista
  2. Joo Rantis saa tulla kylään, kun lupaa pieraista hississä ja tuoda ison kasan siemennäkkäriä tuliaiseksi :)

   Poista
  3. Te olette ihan mahdottomia ;D

   Poista
 7. Mä käytin esikoista häikäilemättä tekosyynä kun päästelin hississä. Se tosin vaati, että poika oli niin pieni että kulki vaipoissa eikä osannut protestoida ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah, tuo jälkikasvun ja muiden pienten lasten syyllistäminen on oiva tapa välttyä turhalta mulkoilulta joten hyvillä linjoilla olet mennyt :P

   Poista
 8. Mä en päästele hississä vaan vapaassa ulkoilmassa, toki kovaäänisesti ja pitkään (tiedättehän; kasvisruoka & lääkitys = yhteisvaikutus!!!)... yritän aina yskiä rajusti. Tosin olen ihmetellyt, miksi yskimisen jälkeen alkaa ihmisiä kaikota jopa melko kaukaakin :o
  Oikeesti, ette muuten usko, miten eräät lääkkeet ja tuo meikäläisen ruoka saa todellakin aivan hurrrrrjia efektejä aikaan! *alkaa kuuklettaa hevibändien taustanauhoitusten tarvetta*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhdyn tuohon lääkeasiaan koska olen huomannut saman jutun omalla kohdallani; vaatimattoman näköisen raksun aiheuttama suolistokaasu saattaa toisinaan olla jopa niin kovaa että siinä lentää villasukat jalasta ;D

   Poista

Käynnistäsi kiitollinen ja kommentistasi olisin suorastaan riemuissani!
(kommenttien valvonnan takia ne näkyvät vasta hyväksymisen jälkeen ja tämä saattaa kestää jonkin aikaa)

Kiitokset tekijöille:

 • Blogger archive page > Life is so full of tae!
 • Google Friend Connect Button > NetOops blog
 • Add Related Post Widget To Blogger (linkwithin) > My Blogger Tricks
 • Contact Form > Tw!st Blogger
 • Simple Search > Blogger Buster
 • How to display linkwithin related posts only in post pages > My Blogger Desk
 • How to Remove Subscribe to Atom links from your Blogger Blog > Superwebtricks
 • How to remove quick edit and wrench icons on Blogger > Blogger Plugins