Ponnareita kiellettyjen feromonien kanssa

Eilen illalla myöhään ilmestyneestä Kapteenin tundralokikirjasta käy selville se mihin tuo eilinen päivä hukkui joten en käy siitä sen enempää tarinoimaan. No se on sanottava lääkkeiden ihmeellisestä maailmasta että varsin outoa logiikkaa esiintyy hinnoittelussa ja korvattavuudessa, sillä eilen kävi selville sekin asia että Panacod:ien 50 kpl:n pakkauksen ja 20 kpl:n pakkauksen hintaero on huimat kaksi (2,-) euroa ja se, että raksut (pilleriversio) kuuluvat Kela – korvauksen piiriin mutta poretabletit taasen ei.


Niin, ja koska tapoihini kuuluu tämä muisteloihin vajoaminen niin eilisen havainnoista mielenkiintoisin oli kultasepän liikkeen naispuolinen myyjä. Eipä ole koskaan klyyvariini tulvinut niin miellyttäviä tuoksuja kuin mitä tästä naaraasta lähti ja olenkin varma että tuon kaunottaren hajuvesi sisälsi kiellettyjä feromoneja (ihan aikuisten oikeasti – joidenkin feromonien käyttö on kielletty). Tähän kieltoon on perusteensa sillä joillakin feromoneilla pystytään vaikuttamaan vapaaseen tahtoon ja varsinkin kaupantekotilanteessa tälläisten aineiden väärinkäyttö on hyvinkin tuomittavaa, samoin kuin muidenkin ilmaan sekoitettavien kaasujen joiden käytöstä on jokunen kärähtänytkin. Muutama vuosi sitten erä iso kauppaketju tuolla suuren veden takana sai syytteet ilokaasun käyttämisestä kun olivat lisänneet sitä pieninä määrinä ostoskeskuksien ilmastointikanaviin ns. raittiin eli tuloilman puolelle ja tämä näkyi selkeänä piikkinä asiakkaiden ostoskäyttäytymisessä. En muista mikä oli kiinni jäämisen syy, saattoi olla turhan suulas työntekijä tai sitten joku muu.


Joka tapauksessa tämän kultaa myyvän naaraan hajuvesi oli sellaista että hän olisi pystynyt myymään vaikkapa tiskillä olevan kuulakärkikynän 4000,- euron hintaan ja olisin pitänyt tätä helvetillistä summaa täysin normaalina. Edellytäen tietenkin että minulla olisi ollut tuo neljä tonnia mutta kun ei ollut mikä taas toisaalta oli hyvä, sillä tämä pers'aukinen olemukseni saa tälläisissä liikkeissä aikaan sen että minua palvellaan ensin vaikka liikkeessä olisi aiemmin tulleita asiakkaita. Toisaalta hyvä mutta toisaalta masentava asia ja olemmekin keskustelleet tästä niin Ei Toivotut Nuoret ry:n kokouksissa kuin Maineenpilaajien liiton jokavuotisessa seminaarissakin. Minulla kun on kyseenalainen kunnia olla kummankin tahon kunniajäsen, samoin kuin Ranteet Auki ry:n ja TMMJK:n (Tuokaa Mulle Mäntysuopaa Ja Köysi).


Tänään tulee lisää tekstiä illalla johonkin aikaan koska tänään alkaa vaihe jonka kulusta ei ole tätä kirjoitettaessa mitään tietoa sillä eilinen info oli kaikessa lyhykäisyydessään muutamien minuutteja kestävä puhelu mutta pianhan se nähdään mikä kuvion juoni on. Hyvänä puolena mainittakoon se että tämän nykyisen kuntoni takia en osallistu ruumilliseen työhön mutta vastapainona tälle kaikelle ”laiskottelulle” on se, että olen se tyyppi jolle huudetaan jos homma ei kulje ja jos aikataulussa ei pysytä. Vak mii, sanoisivat stressin musertamat lontoolaisetkin ennen syöksymistään metron alle. Noh, täällä tundralla ei kulje metroja eikä sen paremmin juniakaan ja taitaa muuten tulla...hetkinen...kyllä, neljäkymmentä vuotta siitä kun näillä selkosilla on viimeksi nähty polttomoottorilla toimiva ajoneuvo. Tämä tapahtui armon vuonna 1974 kun eräs lehtimyyjä erehtyi saapumaan tundralle loistavien kestotilaustensa kanssa, suoltaen suustaan mitä moninaisimpia valheita mm. tilauksen loppumisesta heti tutumisjakson jälkeen. Vielä tänä päivänäkin koirat saattavat kiikuttaa jurtalle tämän persona non grata:n luita.


Päivän vinkkinä: käyttäkää Verkkovastaavan työkaluja (Googlen Webmaster's tools) koska niistä on hyötyä ja pääsette tutkimaan omaa blogianne aivan uudelta kantilta. Niihinhän pääsee käsiksi kun on kirjautunut bloggeriin.

Hyvää tiistaita teille kaikille ja olkaahan varovaisia tundralla liikkuessanne sillä nyt on latujen pinnat liukkaita.

Ps. Mun mielestä ponnarit ja saparot pitäisi tulla pakollisiksi ...23 kommenttia :

 1. Hämärä muistikuva tuollaisesta ilokaasutuksesta... jollain rahat-pois-kansalta -tyypillä on välähtänyt.
  Ei ne saparot ja ponnarit joka lättäpäälle sovi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En muista oliko se Wallm..vai mikä mutta joku iso ja tunnettu ketju se oli.Ponnarit sopii kaikille ja saparot vielä paremmin! :D

   Poista
 2. Ponnarit ja saparot on varmasti ihan kivoja, jos ne muuten sopii olemukseen.

  Mitähän fermononeja mulla oli viime viikolla, lähikaupan kauppias yritti iskeä kassalla. Ei se haitannut, se oli sellainen karheankomea tyyppi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niija tarkoitin siis flirttaamista, en konkreettista 'kassalla päin näköä'-iskemistä :P

   Poista
  2. Ai kamala, miten tää nauratti!! Yleensä hoksaan tuollaiset jutut kirjoituksessa, mutta nyt oli menny ihan ohi ja tää selvennys aiheutti naurukohtauksen. Kiitos! Tämä piristi mun päivääni hetkeksi :)

   Poista
  3. Ole hyvä vain :D

   Poista
  4. No mutta tuohan on hieno asia ja mietis kun kasvatat hiukses niin pitkiksi että saat ne ponnarille.. ;D

   Poista
 3. Panacodia löytyy kaapista ja ei maksnut kuin 1.50 € neljä purkkia. Kukaan ei käytä niitä kun ei huvita enää.
  Naisilla on oikeus käyttää kaikki keinot. Sehän on kirjattu perustuslakiin, ettäs tiedät.


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päinvastoin! Koska naisilla on ....hmmm..erilaisia avuja meihin miehiin verrattuna, niin teidän pitäisi olla hillitympiä ettekä saisi sekoitella meidän ajatusmaailmaa :D

   Poista
 4. Panacodi on hyvää mulle. Mutta repetsi loppu, pah. Pitäis saada aikaseksi uusia. Mutta en mä ehdi, kun pitää miettiä kaikkia maailman asioista :-D

  VastaaPoista
 5. Feromoneista (kielletyistä sellaisista) puheenollen - löysin sulle ja kaikille muillekin Aljohin sisaruksien omistajille oivallisen tuotteen:
  http://kuono.fi/kyllastyttaako-kuolemanhajuiset-pierut-kokeile-pierunpoistajakynttilaa-pian-suomessa/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sivustolla luvataan:
   "Tämä tuoksuyhdistelmä raikastaa hajut ja helpottaa samalla koiraasi pahaa oloa. Tuoksu on yhdistelmä ylang ylangia, tuberoosia, valkoista teetä, myrttiä ja fenkolia.”

   Yritetäänkö tuota markkinoida mulle miehekkeen, vai tuon harmaakarvaisen vuoksi..? Ei sillä, että tuo koira mitenkään haisisi... Eipä. :D Ja muriseekin vielä unissaan, siihen vasta on mukava herätä.

   Poista
  2. Mietin kanssa, että se vois hyvin sopia muillekin vatsavaivaisille :) mutta entäs kun metaani on niin herkästi syttyvää, onkohan tuollainen kynttilän liekki suorastaan vaarallinen?

   Poista
  3. Hehee, mä nauroin tota mainosta kanssa jossain, lupasin ostaa sen Nuorimmaiselle, sillä kun kanssa Lähtee!

   Poista
  4. Kiito slinkistä mutta veikkaanpa että ko. tuote on liian kesyä meidän Aljohin kaasuihin - ne jopa sytyttävät lakanoihin pieniä elmonvalkeita :D

   Poista
 6. Mä meen torstaina kampaajalle ja pyydän että se laittais mun lyheen tukkaan ponnarit tai saparot. Kampaajat kuulemma rakastaa sellaisia realistisia pyyntöjä ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kampaajallehan pitää mennä kuva kädessä ja sanoa, että mä haluan tällasen. Joten voisin minäkin hyvin tämän lyhyen tukkani kanssa mennä jonkun ison ponnarin tai nutturan kuvan kanssa. Laittaiskohan se irtohiuksia, hyi hitto:-)

   Poista
  2. Saisitte kyllä molemmat kasvattaa hiuksenne ja sitten kun teillä on saparopituudessa (tai ponnari), niin otatte kuvan ja julkaisette sen blogissanne. Sovittu? :D

   Poista
 7. Äkkiseltään kyllä luulis, että ylenmääräiset hajuveden tuoksut vaan ärsyttää ja aiheuttaa allergisia reaktioita eikä saa ketään ostaan mitään. Mutta ehkä kultakauppiaat osaa tonkin homman paremmin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne onkin Marra niitä Miehiin vetoavia tuoksuja... ;) Meitä huijataan jollain muulla kepulikonstilla ;)

   Poista
  2. Marra, kyllähän tietynlaiset (ja yleensä) hajuvedet ärsyttääkin mutta nämä feromonit ovat sellaisia perkeleitä että niistä menee sekaisin.

   Poista
 8. Mulla rittäis sekä ponkkariin että saparoihin? Onko tarpeeksi, pituutta persiiseen asti. Väri - kaluttu maantie...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla on oikea periaate kun oot antanut kasvaa mutta sä et taida laittaa kuvaa vaikka kuinka kauniisti pyytäisin..? ;)

   Poista

Käynnistäsi kiitollinen ja kommentistasi olisin suorastaan riemuissani!
(kommenttien valvonnan takia ne näkyvät vasta hyväksymisen jälkeen ja tämä saattaa kestää jonkin aikaa)

Kiitokset tekijöille:

 • Blogger archive page > Life is so full of tae!
 • Google Friend Connect Button > NetOops blog
 • Add Related Post Widget To Blogger (linkwithin) > My Blogger Tricks
 • Contact Form > Tw!st Blogger
 • Simple Search > Blogger Buster
 • How to display linkwithin related posts only in post pages > My Blogger Desk
 • How to Remove Subscribe to Atom links from your Blogger Blog > Superwebtricks
 • How to remove quick edit and wrench icons on Blogger > Blogger Plugins