Katkeileeko yhteys? No worries - paimen esittelee mystisen hopealaatikon (made by DIY)

Kärsitkö huonoista yhteyksistä? Siinä tapauksessa Outo Paimen suosittelee viihdyttävää ja DIY – hengessä vietettevää hetkeä joka takaa uskomattoman tuloksen! Oi kyllä, me korpien ja tundrien asukkaat jotka olemme kaukana kiinteistä ja hienoista tietoliikenneverkoista, joudumme käyttämään kirottua mokkulaa (USB-modem, contrivance, gizmo – jotta ulkomaiset lukijat tietävät mistä on kyse) joka yleensä pelaa miten pelaa – kiitos riistäjäkapitalististen operaattoreiden jotka paskat välittävät pääsemmekö verkkoon vai emme. Mutta ei hätää – ongelmaan on ratkaisu joka koostuu niinkin ykseinkertaisesti elementeistä kuin tyhjästä 400gr pakaste – tai muusta rasiasta ja foliopaperista. Sinun ei tarvitse kuin vuorata pakasterasia (itse käytän vanhaa salaattirasiaa) foliopaperilla ja laittaa mokkula sen sisään, olipa se sitten antennijohdon päässä tai ei. Ihmeellistä mutta totta: yhteys paranee kuin taikaiskusta ja en tiedä nappaako tämä ”köyhän miehen lautasantenni” signaalin paremmin vai eristääkö se se mokkulan häiriötekijöiltä mutta ainakin oman mokkulani signaalini parani yhteyttä kuvaavan pylväskaavion yhdestä pylväästä kolmeen (maks. 4 pylvästä). Viime postauksessanihan valitin huonoista yhteyksistä eli niitä ei ollut lainkaan tai sitten yhteys rämpi 2G Edge – tilassa jolloin esim. sivun latautuminen kesti useamman minuutin!!
Esteettisyydestä viis, kyllä se hopean värinen aski näyttää hienolta siinä läppärin vieressä ja sitä paitsi viritys edustaa kunnon nörtti - asennetta joita meissä kaikissa on. Jessus sentään mutta mä olen viisas mies.
Tässä sitä olisi kunnon laatikko mokkulalle - 4G olisi taattu!

Iloissani rustasin Jurttaakin hieman erilaiseen uskoon koska olen tällä hetkellä vähän helvetin iloisella tuulella muutaman onnistuneen jutun jälkeen, jotka tosin liittyvät vain ainoastaan tähän internetin ihmeelliseen maailmaan. Kuvastakoon uusi ulkoasu uutta ja järjestelmällisempää maailmaa jossa kaikilla on oma paikkansa ja aikansa. Projektin osalta ollaan tilanteessa hetki ennen myrskyä sillä menen puolenpäivän aikaan tapaamaan rakennuttajaa. Olimme jo eilen puhelinyhteyksissä mutta keskustelu jäi melko lyhyeksi sillä he olivat saapuneet juuri lentokentälle ja olivat lähdössä jatkamaan matkaansa kotiin päin. Eilinen keskustelu antoi kuitenkin osviittaa siitä ettei tämän päiväinen tapaaminen välttämättä johda sen suurempiin konflikteihin / näkemyseroihin mutta toisaalta nämä alalla viettämäni vuosikymmenet ovat opettaneet sen että yhdessä yössä voi tapahtua paljon – varsinkin pään sisällä. Eipä silti käydä hutkimaan ja tuomitsemaan ennen kuin meeting on ohitse ja saan tietää mistä tuulet puhaltelevat.
Eukkoa täytyy käyttää lääkärissä taas. Tämä osoittaa sen että Iso Kirja joka myös Raamattuna tunnetaan, on oikeassa kertoessaan että nainen on se heikompi astia ihan sen takia että te naiset olette jatkuvasti rikki jostain päin (paraskin puhuja kun valitan joka toisessa postauksessa kiputilojani ja huonoa kuntoani). Mutta hei, te oikeasti menette helpommin rikki ja tämä huomio on tehty ilman mitään sovinistisia elementtejä ja olenkin ajatellut asiaa siten että te olette samanlaisia kuin kauniit taide-esineet jotka ovat mielettömän kauniita mutta uskomattoman hauraita. Joo, omituinen minä mutta näin minä näitä asioita toisinaan ajattelen ja pohdiskelen.

Kaikkien hulluusjuomien Äiti

Harmittaa se että olen aivan pihalla Blogspheren ja teidän asioistanne meneillään olevan projektin ja näiden nettiyhteyksiä riivaavien ongelmieni takia. No, nyt yhteydet pelaavat taas * koputtaa puuta * ja tänään on vapaapäivä joten pääsen vihdoinkin katsastamaan missä mennään ja mitä kenellekin kuuluu. Kirjailija näytti lähettäneen postia (sori Puskis, vastaan sulle vielä tänään) ja hän on saanut Hiljaisten Salien 6. luvun valmiiksi ja mikäli oikein ymmärsin, niin jotain ekstraakin on luvassa. Tämä siis ennakkona sillä en ole ehtinyt vielä lukemaan kirjailijan posteja, vain sen ensimmäisen rivin joka postilootassa näkyy. Tämä tietää sitä että 3. luvun julkaisu tulee ajankohtaiseksi aivan näinä päivinä (mahdollisesti jo tänään) ja jatkoa seuraa sitten kuun vaihteen jälkeen kun kotiudun Sardiinialtailta elikkäs kuntoutuksesta.

Naapurin tyhmä koira ei pitänyt sitten yhtään mun uudesta oloasustani

Tämän pitemmittä puheitta lähden kyytimään päämiestä lääkäriin ja ilmeisesti kaupassakin pitää käydä (kyllä, meidän pesueessa eukko on varsinainen The Client joka rulettaa niin sisällä kuin puutarhassakin). Eukoista tuli mieleen että tehkääpä naiset coctail johon tulee: pernod 4cl, hyvin pieni ripaus hienonnettua basilikaa, vanilijaa ja loraus nestemäistä lakritsia. Vaikka drinkki kuulostaa omituiselta niin maku ei ole paha mutta ne vaikutukset! Oi sentään, noita kun ottaa yhden tai kaksi illassa niin jo vain...kokeilkaa itse.
Palataan astialle muutaman tunnin päästä.
15 kommenttia :

 1. Nestemäistä lakritsaa... mmm... onkse vähän niinku kaakaoo mutta ei suklaasta vaan lakusta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on vähän kuin esanssia mutta jäykempää ja täysin ehtaa tavaraa.

   Poista
 2. Aiemmin se käski meidän juoda banaanilikööriä ja nyt on tällaset coktailit ohjeena. Mitä, jos noi ottaa molemmat samaan aikaan, aukeaako taivas?

  Hauras ja vahva, niinkuin lasi. Ainakin pään sisältä.

  Aika mainio niksi. Pistä pirkkaan, saat kakskymppiä! ;) (vaimitentoimii, emminätiä)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jumankauta Helmi! Jos teet banaanilikööri/lakucoctail - combon niin nostan sulle hattua ja takaan että taivas aukeaa ;D

   En viitti laittaa Niksi - Pirkkaan koska tuo idea toimii ihan oikeasti :)

   Poista
 3. Hieno vinkki mutta kun mulla on langattomana 70 gigabittiä ja piuhalla 100 niin tyydyn entiseen eloon.
  Älä pureta kalleinpaasi koiralla pois ,sanoo heikko posliiniesine, mitä,missä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. seo nteillä parempiosaisilla nuo yhteydet sitä luokkaa ettei köyhä voi kuin hiljaa ihailla mutta mitä kalleimpaani tulee niin se on turvassa :D

   Poista
 4. Meillä toimii hyvin 3G. On sentään 4G jo lähellä, mutta kuitenkin liian kaukana. Laajakaista on rullalla talon seinän vieressä. Siihen tarvittaisiin toiselle operaattorille pari tonnia, jos haluisi liittyä. Ei haluta maksaa kun 3G skulaa ihan hyvin, ja sitten pitäs TV:t vaihtaa ja kaikki. Liian kallista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tundrallakin 3G toimii mutta viime päivinä on Kuumahuonepoukaman yhteyksissä ollut jotain häikkää ja siksi piti keksiä viritys joka takaa yhteydet.

   Poista
 5. Noi nettiyhteydet on mun ainoa huolenaihe maallemuutossa. Haluaisin maalle ja kaikki muu siellä on ok, mutta sitä en tiedä, että miten hermot kestää nettiyhteyksiä, joissa saattaa olla ongelmia ajoittain tai jopa usein tai jopa lähes aina. Kun on tottunut 100 megaseen nettiin, niin voi olla hiukan sopeutumista...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Missä valokuitu niin hommaa kunnossa maallakin.Kannattaa kysyä otitko silloin kun tarjosivat :D

   Poista
  2. Marra, kyllä täällä yleensä toimii yhteydet hyvin - jopa nämä prepaid-versiot - joten se ei ole este maalle muutolle. Monissa paikoissa kaivetaan maahan tuota Ritvan mainitsemaa valokuitua koska se alkaa olemaan välttämättömyys pankkien ja muiden lopettaessa toimintansa näillä korpiseuduilla.

   Poista
 6. Mä syön lakut mieluummin ihan paljaana ;)

  Onnea päivän touhuihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja mitä lakuihin tulee niin täytelakut on parhaita ;)

   Poista
 7. Meillä taas hopeaa käytetään haavanhoitoon!
  Mulla on mokkula ihan paljaaltaan ja joskus vähän heikkoa tekee, mutta yleensä ok. Valokuitua on kaivettu tänne kesästä lähtien ympäri kylää, mutta maksaa pitäs taas siitäkin lystistä. Joten entinen tyyli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rahastahan kaikki on kiinni eikä näillä meikäläisen tienesteillä mitään valokuituja hommata.

   Poista

Käynnistäsi kiitollinen ja kommentistasi olisin suorastaan riemuissani!
(kommenttien valvonnan takia ne näkyvät vasta hyväksymisen jälkeen ja tämä saattaa kestää jonkin aikaa)

Kiitokset tekijöille:

 • Blogger archive page > Life is so full of tae!
 • Google Friend Connect Button > NetOops blog
 • Add Related Post Widget To Blogger (linkwithin) > My Blogger Tricks
 • Contact Form > Tw!st Blogger
 • Simple Search > Blogger Buster
 • How to display linkwithin related posts only in post pages > My Blogger Desk
 • How to Remove Subscribe to Atom links from your Blogger Blog > Superwebtricks
 • How to remove quick edit and wrench icons on Blogger > Blogger Plugins