Website trust - onko Oudon Paimenen jurtta luotettava?


Olisi paljonkin asiaa mutta projekti B:n alkamisen takia on olotila nyt sellainen etten jaksa asioita laajemmin käsitellä, lähinnä sen takia että viime yö meni valvoessa ja kun on päivän syömättä niin takki on ihan tyhjä. Sattui myös sellainen juttu että oikea käsi lakkasi pelaamasta täysin ja se roikkui kylkeä pitkin lähes koko sen ajan mitä Aljohin kanssa tehty kävelylenkki kesti. Nyt käsi toimii taas ja se siitä.


Surffailin eilen netissä turvallisuus – teemalla ja tarkistutin tämän oman blogini useammassakin paikassa. Useammassa sen takia että McAfeen käyttäjien kommentit olivat järkyttävää luettavaa; paska sivusto, tietojen kalastelua ja omituisia linkkejä etc. No onneksi itse McAfee luokitteli tämän blogini turvalliseksi ja puolet täällä käyneistäkin ilmoittivat olevansa tyytyväisiä. Nämä testaukset kuitenkin saivat meikäläisen ymmälleen koska a) en todellakaan ole mikään tietotekniikan ihmemies ja b) englanninkielen taitoni on säälittävä. Tästä seuraakin kysymys teille oi te viisaat ja kielitaitoiset ihmiset, auttakaa ja selittäkää mulle tämä asia: minulla on käytössäni suomalaisen operaattorin prepaid – mobiililaajakaista mutta silti näytän olevani amerikan mantereella ja se jos mikä hämmästyttää. Siis meneekö tämä domain – asia niin, että kun blogspot.com = blogger, se on myös meikäläisen domain? Olen niin helvetin tyhmä etten tajua sitä että miksi jopa ip – osoitteeni näyttää olevan ihan eri mantereella kuin mitä itse olen koska tämä on kuulkaa sellainen asia joka vaikuttaa jopa kielteisesti noihin luotettavuus-arviointeihin, niin haluaisin valaistusta joltain it-alan ammattilaiselta. Väillä kun olen Kansas Cityssä ja välillä Mountain View:issä niin johan siinä menee tälläiseltä paimenelta pää sekaisin. jEipä silti, turha sitä on kai murehtia koska minä en sille mitään voi mutta pistää vituttamaan kun osa noista turvallisuusluokituksista lyö tämän blogini lyttyyn sen takia että ”näitä ilmaisia sivustoja käyttävät henkilöt/yritykset jotka eivät halua että heidän henkilöllisyytensä tms. saataisiin selville”. Jumalauta, minä sentään olen esiintynyt alasti (joskin se tapahtui vanhan Saint Pepp.. aikoihin) eikä minulla todellakaan ole tarkoitus huijata ketään teikä levitellä mitään viruksiakaan. Tämä minun pieni jurttani on kenties vaatimaton ja nuhjuinen mutta ainakin se on rehellinen! Perkeleen perkele, rekisteröidyn jopa US – CERT:in ja muutaman muunkin instanssin sivustolla kun halusin tietää mitä maailmalla ajatellaan Oudosta Paimenesta ja hänen hikisestä jurtastaan!
Koska kello on mitä on ja kun en viime yönä nukkunut silmällistäkään, niin seuraavassa on lista luotettavien lähteiden tekemistä tarkistuksista joiden kohteena oli tämä rakas blogini ja joiden tulokset saat näkyviin linkkejä klikkaamalla:
Sitten vielä kaikille – niin kotimaisille kuin ulkolaisillekin vierailijoille – tiedoksi että ihan rehellisellä pohjalla sekä asenteella tässä mennään vaikka nämä kylmät, pohjoisen pallonpuoliskon olosuhteet toisinaan vituttavatkin eikä niitä niitä site ranking – tai backlinks – tietoja ole tämän 35 postauksen aikana kovin paljon ehtinyt kertymään. Niin, ja noille Html – validationin virheille enkä varoituksille voi mitään koska en edes tiedä mitä vittua ne merkitsevät joten pyydän hieman ymmärrystä, kyllä minä korjaisin asian jos osaisin mutta kun en osaa. Tämä nyt oli tälläinen katsaus ja monen mielestä varmaan turha mutta pakkomielteinen ihminen kun olen, niin tuollaiset asiat häiritsevät. Varsinkin se että olen muka jossain toisella mantereella. Täällä helvetin sohjossa minä seison enkä suinkaan makaile Californian lämmössä ettäs tiedätte. Hyvää torstai – illan jatkoa kaikille ja suonette anteeksi mutta painun suoraa päätä selälleni heti kun olen saanut jotain syötävää.


22 kommenttia :

 1. Parempaa huomispäivää toivottelen, rakas Paimen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitosta paljon, kyllä se tästä taas lähtee kulkemaan.

   Poista
 2. Voi ihme sun kanssas.....täytyyhän sun nyt syödä, vaikka töissä oletkin.

  *motkottaa mennessään ja laittaa kymmenen litran perunakattilan tulille*

  Parempaa huomista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kyllähän minä olisin syönytkin mutta se raha tai sen puute on nyt sellainen etten voinut tehdä eväitäkään.

   Poista
 3. Koitahan jaksella siellä aavoilla aroilla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän me täällä pärjätään ja on näitä tilanteita ennenkin ollut - se mikä ei tapa niin se vahvistaa.

   Poista
 4. Jaksele kultaseni siellä <3
  "Lähettää pussillisen pullaa ja repullisen rusinoita, ensiavuksi"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   *Ottaa kopin ja ryhtyy tyhjentämään pussin sisältöä*

   Poista
 5. Sain tänään vinkin kolme kertaa viikossa jaettavasta ilmaisesta ruoka-avusta. Ehkä se ennakoi sitä, että kohta sitä tarvitaankin...
  Ja mie ainakin luotan sinun rehellisyyteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näillä selkosilla ei ole jaettu kuin kerran kuussa ja olen käyttänyt sitäkin oljenkortta, olkoonkin että se on 15,- euroa mutta olen silti kiitollinen.

   Poista
 6. Noista domain-ihmettelyistäsi. Bloggerin palvelimia on ympäri maailmaa ja reititys, eli se kuinka internetissä tiedot kulkee, tapahtuu aina nopeimman tai muilla kriteereillä varustetun palvelinpolun mukaan. Siksi saattaa näyttää siltä, että olet milloin missäkin, koska bloggerin palvelin voi olla Vinku-Intiassa tai Amerikassa ja kaikkea siltä väliltä.

  Prepaid kulkee vielä erilailla, näissä muissa on yleensä Ip-osoiteen alku ain asama, kun kone on sama. Mutta loppuosa muuttuu istuntojen mukaan.

  HTML-virhe-ilmoituksia tulee, kun ajat koodisi läpi jostain testauksesta, joo. Se saattaa johtua ihan pienen väkäsen (>) puuttumisesta tms. Ei sillä isoa väliä yleensä ole, koska isommat virheet huomaa kyllä, silloin sivulla on jotain omituista tai jotai ei näy lainkaan. Sitten selaimet suhtautuu eri lailla noihin koodin virheisiin. Jotkut on tiukkoja ja jotkut antaa anteeksi esim loppumerkkien puuttumisen jne.

  Mitäs vielä. Noihin luotettavuusteishin ei kannata tuijottaa, ei nekään niin 'luotettavia' aina ole. Katoin sun koodin läpi, eikä tässä minusta ainakaan mitään kummallista eikä ainakaan piilotettua ole.

  Voi noita sun vaivoja, hittolainen, eikö jo riittäis...

  Parempaa olo, toivottelee Rantis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tossa domain-hommassa tapahtuu just myös sitä globaalia clusterointia,elikkä kamat (mm blogit) siirtyvät automaattisesti virtuaalilevyltä toiselle, kun palvelimet täyttyy/pimenee jne.

   Poista
  2. Kiitosta Rantis taas kun valaisit tyhmää ja tämä sun selvityksesi auttoi hahmottamaan kuinka systeemi toimii.
   Suuret kiitokset! <3

   Poista
 7. Ihmettelin vaan, kun McAfee:n sivulla olevien kommenttejen päivämäärät alkavat jo vuodesta 2009, vain yksi kommentti taisi olla tältä vuodelta. Oletin, että kommentit koskevat tätä blogia vai? Taitaa olla ihan humpuukia koko homma.

  Eikä noihin sijaintitietoihin ole luottaminen. Ne voipi näyttää ihan mitä vaan. Feedjetin mukaan mää asun yleensä Helsingissä, joskus myös Oulussa tai ihan vaan määrittelemättömästi in Finland. Ihan miten vaan. Sää asut Feedjetin mukaan Kangasalla. Kiinteät nettiyhteydet ne taitaa tunnistaa parhaiten nää "valoiluohjelmat". Mun IP vaihtuu ainakin joka kerta, kun irrottaa mokkulan koneesta ja laittaa takas.

  Pidä huolta ittestäs.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. IP toki vaihtuu mokkulan lautauessa, mutta pysyy tietyn alueen eli numerosarjan sisällä, alkuosastaan.

   Poista
  2. Tieteellinen tutkimukseni osoitti, että kuusi ensimmäistä numeroa pysyy samana, kun irrottaa mokkulan koneesta ja laittaa takas (otanta kolme irrotusta) :))

   Poista
  3. Se toimii siis oikein:-)

   Poista
  4. Kiitos Maelka, piti oikein googlettaa että mikä paikka on Kangasala ja voi hyvänen aika sentään mitä löysinkään! Sehän on varsin barbaarinen paikkakunta kun ovat menneillä vuosisadoilla muuranneet jonkun naisenkin kirkon seinään....ei meillä täällä tundralla muurailla ketään. Noh, joskus tulee paimenien kesken riitaa ja silloin tuppaa jonkun silmät/silmät muurautumaan umpeen mutta se onkin sitten jo toinen juttu :D

   Poista
 8. Anonyymi23.41

  Ihanan viisaita ihmisiä, mä vaan luen blogeja (harvoja ja valittuja) enkä ymmärrä "tekniikasta" tuon taivaallista :-))
  -a

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jurtalla on viisasta (mutta pirun villiä) porukkaa - etenkin nuo naiset joten ei muuta kuin liityt porukkaan niin pääset tutustumaan varsin viisaaseen mutta toisinaan päästä pideltävään heimoon ;D

   Poista
  2. Anonyymi0.42

   Oih!
   Jotain kummallista mörköä oli blogissasi; koneeni ns. tilttasi, en ois niinku millään päässy sivultasi pois, aina vaan aukes uusi outo paimen. Tämä tarina on tosi.
   -a

   Poista
  3. Olen todella pahoillani jos näin on käynyt sillä tämä sivusto on suojattu kahdellakin eri tapaa joten en ymmärrä mistä moinen voi johtua. Lupaan kuitenkin tutkia asiaa.

   Poista

Käynnistäsi kiitollinen ja kommentistasi olisin suorastaan riemuissani!
(kommenttien valvonnan takia ne näkyvät vasta hyväksymisen jälkeen ja tämä saattaa kestää jonkin aikaa)

Kiitokset tekijöille:

 • Blogger archive page > Life is so full of tae!
 • Google Friend Connect Button > NetOops blog
 • Add Related Post Widget To Blogger (linkwithin) > My Blogger Tricks
 • Contact Form > Tw!st Blogger
 • Simple Search > Blogger Buster
 • How to display linkwithin related posts only in post pages > My Blogger Desk
 • How to Remove Subscribe to Atom links from your Blogger Blog > Superwebtricks
 • How to remove quick edit and wrench icons on Blogger > Blogger Plugins