Incredible Issues & Mystical Measurements (sisältää mm. 1300 -luvulta peräisin olevan "Forssalaisten kirouksen")


Onnistuin kaksi viikkoa siiten saamaan käsiini teoksen nimeltä Incredible Issues & Mystical Measurements joka nimensä mukaisesti pitää sisällään ikiaikaista tietoa lähes kaikesta mitä meitä ympäröivään universumiin liittyy niin elollisen kuin elottomankin puolelta. Teos on vanha, jopa niin vanha että sen ensimmäisenä löydetyn osan ikää ei kyetty määrittämään hiiliajoituksella tai paremminkin sanottuna tuloksia ei haluttu myöntää sillä sen ikä näytti olevan yhtä vanha kuin universumi itse. Teosta on tiettävästi kirjoitettu vain yksi kappale joista tämä tuntematon tekijä on kopioinut kaksi kappaletta ja tällä hetkellä vertailemme muutamien kansainvälisten tahojen kanssa tämän minun ja sen ensiksi löydetyn kirjan poikkeavuuksia. Lähinnä selvittääksemme ovatko nämä kirjat historiallisissa teoksissa mainittuja kopioita vai onko kenties toinen se alkuperäinen.


Ilmeisesti toista näistä löytyneistä teoksista (tai sitten sitä vielä kateissa olevaa kolmatta kirjaa) on jossain vaiheessa päästy jäljentämään sillä esim. Mystical Measurements – osion yhtä kappaletta joka käsittelee määreitä ja mittayksiköitä, käsitellään tällä Wikipedian sivulla. Itse hyrähtelin Twitteriin viittaavalle milliwheatonille sekä sellaiselle määreelle kuin 1 kilowarhol. Pienenä vinkkinä voin sanoa että kannattaa vieritellä sivua alas asti ja katsoa See also – linkeistä lisää mm. omituisia numeroita kuten umpteen ja monet muut. Palatakseni itse teokseen, sieltä löytyy huikeita asioita jotka tuntuvat perin tutuilta kuten Star Wars:ista tuttu May the Force be with you. Teoksessa nimittäin mainitaan sellainen henkilö kuin Alma Kutalanmäki, 1300 – luvulla Suomessa elänyt ”noita” joka oli varsin laajalti tunnettu okkultisista harrastuksistaan ja tästä mielettömästä mummelista löytyy viittauksia myös ulkomaisissa historian kirjoissa ja alan teoksissa. Miten Alma sitten liittyy tuohon kuuluisaksi tulleeseen sanontaan? Siten, että yksi Alman pahimmista kirouksista oli loitsu nimeltä Olkoot Forssalaiset kanssasi” joka käytännön tasolla tarkoitti karmeampaa kohtaloa kuin itse kuolema. Ei sen tähden että forssalaiset olisivat olleet jotenkin pimeitä vaan päinvastoin, Forssassa oltiin tuohon aikaan hyvinkin valveutuneita ja siellä katsottiin noituutta äärimmäisen kriittisellä silmällä. Tästä syystä Alma kammoksui heitä ja oli teoksen mukaan kehittänyt forssalaisia karkottavan ja heille epäonnea tuovan loitsun. Mene ja tiedä, ehkäpä teos on oikeassa Alman suhteen sillä vahvistamattomien tietojen mukaan linkin onneton varusmies oli forssalaista alkuperää mikä tarkoittaisi sitä että kirous on yhä voimissaan.

Brrhh! Alman kootut loitsut (ns. "Global spell")

Sitten jurtan arkeen; eilinen meni kaikkinensa ja suomeksi suoraan sanottuna päin viivakoodia minkä johdosta kotiudun melkoisen myöhään, kello taisi olla lähempänä kymmentä enkä tästä syystä poikennut netin puolella muuta kuin sen aikaa mitä kahden eria asian toimittaminen vaati. Daa, kohta on lähtö verikokeisiin mutta sitten onkin tämä ja huominen – lekurireissua lukuunottamatta – aikaa olla kotosalla ennen torstaina alkavaa suunnitelma B:tä jonka alkuvalmistelut vievät käytännöllisesti katsoen koko eilisen iltapäivän ja illan. Pahoittelen myös etten tullut eilen maininneeksi sellaista asiaa että meikäläisellä on tapana tehdä hieman taustatyötä ennen näitä linkittelyjä ja niin tein myös eilen About.com:in suhteen tsekkaamalla tämän ja lukaisemalla tämän. Kokeilin myös kirjalinkkejä ja latasin koeluontoisesti koneelleni reading fanatic:in jonka avulla silmäilin muutamia opuksia sillä huonon englannin kielen taitoni vuoksi mistään lukemisesta ei voida puhua. Kävin myös World Public Library:ssa jonne pääsy vaatii rekisteröitymisen ennen kuin pääsee latailemaan yhtään mitään. Bartleby:n puolella kävin lukaisemassa Emily Dickinsonin This is my letter to world -sarjasta ensimmäisenä olevan Succes is counted sweetest:in. Tuolla Bartlebyn puolellahan homma menee niin että klikkailemalla pääsee siirtymään eteenpäin ja sieltä kuten muistakin löytyy hakukone jolla voi hakea haluamaansa kirjailijaa tai teosta. Kävinpä myös tutustumassa Google Books:in tarjontaan jossa (Google tiliin kirjautuminen) My libraryn kautta ja edelleen preview – toimintoa käyttäen pääsee lukemaan haluamaansa kirjaa.

Ulosottomies nappas kuvan kun olin lukemassa...väitti että olen kryptannut kirjanpitoni..on se saatana ihme sissi.

Näin, nyt siis verikokeisiin ja sitten takaisin Blogspheren aavikoille jossa näyttää olleen eilen varsin aktiivinen päivä....
Tundralta lämmin sää jatkuu ja lähes kaikki jää on sulanut teiden pinnalta pois mikä tietysti on hyvä asia, olkoonkin että nyt saa lapioida Aljohin tassuissaan tuomaa hiekkaa mäjelle sillä sitä kuraa kulkeutuu vaikka kuinka pyyhkisi tai suihkuttelisi.8 kommenttia :

 1. Tässä ilmoitus, tuon kirjan tieto ei avaudu ilman Hekaten apua mutta käy siihen myös jos Demeterin apu.
  Eikö sulta kohta veri lopu kun jatkuvasti sitä otetaan :D
  Lienee postipoika vieraillut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt täytyy tunnustaa että meni ohi nuo Hekatet ja Demeterit mutta sehän ei mun kohdalla ole mitään uutta. Mitä taasen vereen tulee, niin etkös sinä tiedä että meidän Paimenten veri on hyvin haluttua tavaraa. Sillä kun pystyy sekä käsittelemään kesämökin ulkoverhouksen sekä parantamaan vällykäärmeen pistoksesta aiheutuneen sekavan tilan. Noin niin kuin muutamia esimerkkejä mainitakseni :D

   Postipoika on vieraillut juu ja laitan jätkän polkemaan eteenpäin jahka kerkiän.

   Poista
 2. Mä en osaa sanoa mitään. Sormet pomppii koskettimilla eikä tule mitään järkeväääääääääää ♫ ♪ ♫

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Likka taitaa olla taas ihan pilvissä :D

   Poista
 3. Mä en jaksa oikein nyt lukea sun päivitystä, mutta jos haluat ihan suomenkielisiä e-kirjoja niin tuolla Gutenbergissä löytyy.

  http://www.gutenberg.org/browse/languages/fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eihän sitä suinkaan nyt aina tartte ja kiitos tuhannesti linkistä, käyn katsastamassa sen varmaan huomenissa.

   Poista
 4. No nyt on hyvä banneri! :)

  Tohon suuntaan mä sanon aina kaikille, että mä olen sentään REHELLISESTI ITSEKÄS. Enkä yritä esittää jotain ah niin ihanaa ihmistä. Tää mulle tulee aina mieleen esim. anopin kanssa. Se on ah niin miellyttävä ja hymyilevä ja "ei-itsellinen", mutta mikä onkaan totuus. Julkinen rooli ja todelliset ajatukset on niin eri. Ja siksi musta on parempi olla ihan rehellisesti itsekäs sika, kuin verhota se itsekkyys johonkin mukamas hyväntahtoisuuteen ja hyvän tekemiseen, joka ei aina kestä todellista tarkastelua.

  Joo, innostuinpas mä nyt...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ihan kuule oikeassa olet ja tässä asiassa on se hyvä puoli että kerettiläiset paljastavat karvansa melko äkkiä. Se tekopyhyys näkyy jo muutaman kerran jälkeen niin puheissa, eleissä kuin muihin ihmiseen suhtautumisessa tavalla jota ei voi peitellä vaikka olisi kuinka hyvä näyttelijä tahansa.
   Kenties se juuri onkin surullista että näitä kusipäitä esiintyy joka suvussa joko ihan omalta tai sitten naidulta puolelta.

   Poista

Käynnistäsi kiitollinen ja kommentistasi olisin suorastaan riemuissani!
(kommenttien valvonnan takia ne näkyvät vasta hyväksymisen jälkeen ja tämä saattaa kestää jonkin aikaa)

Kiitokset tekijöille:

 • Blogger archive page > Life is so full of tae!
 • Google Friend Connect Button > NetOops blog
 • Add Related Post Widget To Blogger (linkwithin) > My Blogger Tricks
 • Contact Form > Tw!st Blogger
 • Simple Search > Blogger Buster
 • How to display linkwithin related posts only in post pages > My Blogger Desk
 • How to Remove Subscribe to Atom links from your Blogger Blog > Superwebtricks
 • How to remove quick edit and wrench icons on Blogger > Blogger Plugins