Tulevan kevään ja kesän must - tuote: perävaltimoon puhallettavat Savigurukukot

Ihan ensiksi haluan toivottaa tervetulleeksi Elinan, joka on malliesimerkki ihmisestä jolla on tahtoa ja halua toteutttaa asioita tilanteessa missä moni olisi luovuttanut ja siksipä kunnioitan häntä suuresti. Lisäksi Elina on älyttömän taitava käsistään ja varsin tuottelias, uusia käsitöitä – suurempiakin – valmistuu harva se päivä. Kannattaa käydä katsomassa vaikkapa näitä viimeksi valmistuneita.

Sitten asiaan; eipä saanut Outo Paimen mökkiä vuokralle vaan ilmoittivat että kun sussa on vaan 2/5:s osaa epäkunnossa, niin lähepä hiihtelemään muualle äläkä kitise siinä. Jäljelle jäävillä 3/5:a tarkoitetaan käsiä ja kikkeliä koska ne mulla pelaa hyvin ja ei kait sitä ihminen muuta tarttekaan. Tosin kikkeli sais olla paljon isompi niin vois ryhtyä gigoloksi ja olisihan se näyttävää kun mennä teputtas semmosta vaappuvaa käsilläkävelyä paikasta toiseen, ruttueinarin ihmetellessä komeita maisemia ja sitä että mites minä tänne pääpuolelle jouduin? No se siitä ajatuksesta eli on parempi kun keksii jotain muuta vanhuuden päiviensä varalle. Harmitus sentään ettei Forecan sääennustukset oikein pitäneet kutiansa sillä viime yö piti mennä kympin kantissa ja päivällä pitäis olla n. -7 astetta mutta kilin kellit, -25 aamulla vaikka on se jo asteen tippunut joten saattapi olla päivästä tulee ihan inhimillinenkin. Ei muuten mutta ajattelin vaihtaa hieman väkevämmät jäähdytin nesteet kun ei noihin näköjään ole luottamista, nykyisenkin olisi pitänyt kestää lähemmäs kolmenkympin pakkaset mutta niin vaan lämppärin kennosto kilahti jäähän.

Ajattelin josko tekis niitä mokkapaloja viikonloppuna kun ne on niin hyviä ja ne onnistuu jopa meikäläiseltä. Tosin en tiedä kun huomenna kastetaan kummilikka ja siellä menee pitkälle iltapäivään joten lauantai meni siinä ja sunnuntaina pitää kattella kamoja ens viikon kuntoutusreissua varten eli se niistä mokkapaloista. Jessus sentään että mä olen saamaton, muutama hikinen juttu ja jätkä jättää hommat siihen. Sovitaan niin että mä saan vielä tämän viikonlopun ja ens viikon rötjäillä ja sitten alotan tekemään hommia oikein urakkaluontoisesti välttääkseni totaalisen veltostumisen. Perustin meinaten aivan uudenlaisen palvelun ja se on jo kaupparekisterissä nimellä Gurusavikukko. Hieno homma sillä vuokrasin pienehkön teollisuushallin ja ajatin sinne vitullisen läjän savea keskelle lattiaa jonka päällä mä sitten istuksin ja latelen kasan ympärillä istuville hipeille todella viisaita ajatuksia samalla kun mä taputtelen kukkopillejä pikku kätösilläni. Nämä mun kukkoni on vaan parempia kuin ne perinteiset sillä kun näitten perseeseen puhaltaa, niin ei kuulukaan sitä tavanomaista ja ärsyttävää vinkunaa vaan joku näistä mun syvällisistä mietteistäni. Oon reenannut sisäontelon tekemistä darvimassakukoilla eikä se loppupelissä niin vaikeeta ole, muutama ryppy heti reiän jälkeen ja jo vain viisaat sanat täyttävät huoneilman. Kaulan kohdalle ajattelin tehdä pienen ilmareiän ja patentoida elikkäs kiinnittää siihen nahkaisen heltan joka sitten pärisee samalla kun kukon nokasta purkautuu jumalainen viestini. Aika hintavia näistä tulee mutta onpahan uniikkeja sillä minä en kahta samanlaista gurukukkoa tee.


Gurusavikukkopaja


Piti aloittaa tuotanto kysyvällä vinkkikukko -sarjalla jota olisi ollut kätevä käyttää kotioloissa kun ittee laiskottaa mutta se ei ehkä ollutkaan niin hyvä idea. Katsoin parhaaksi testata asiaa muutamilla kukoilla ja kun kaikki kahdeksan olivat valmiit, aloitin viestittelyn puhaltamalla ensimmäisen kukon perseeseen ja se kiekaisi: ”Ei olis varmaan näin kylmä jos joku lämmittäis?”. Mun pirteän kukkosen ääntelyä seurasi sellainen poksahdus ja saatanallinen pölypilvi kun muija tempaisi kukon mun kädestä ja nappasi keskelle lanttua niin paljon kun sen käsistä lähti. En kovakalloisena lannistunut vaikka darvimassan pöly pikkasen yskittikin ja niinpä puhalsin toisen savimykyrän persiisiin jolloin kuultiin niinkin rakentava ehdotus kuin: ”Kukahan keittäis sufeet ja väsäisi pari sirvakkaa?” Taas tuttu kopsaus pölypilvineen ja tätä toistui kerta toisensa jälkeen eikä edes sen viimeisen (joka vaatii aika pitkän puhalluksen) kiekaisu ”Oonko kertonut että mä rakastan sua mutta mulla on taskussa reikä joka vaatis ompelemista?” auttanut mukaan liitettyine rakkauden tunnustuksineen yhtään, vaan sekin hajotettiin samaan osoitteeseen kuin aiemmat joskin tämä oli paremminkin frontaalilohkon puolella. Tästä näyttäis taas tulevan ”se siitä” - tapaus mutta enköhän mä niille hipeille keksi jonkun oman teeman, vaikkapa ”onks sulla myyrä mitään?” tai vastaavan, elämän perusasioihin tähtäävän kysymyksen.

Mun täytyis tänään käydä ostamassa uikkarit niitä kuntouksen uima-allastreenejä varten. Ensin ajattelin että ostan sellaiset perkeleen kireät speedot mutta taidankin katkaista pitkistä kalsareista puntit kun tuumasin että kyllähän nekin yhden kuntoutuksen kestää. Se mikä niille tulee yllätyksenä on se etten mä osaa uida ja varmaan hukunkin jo ekoissa treeneissä ellei se jumpan vetäjä sinkauta sinne altaaseen mun kamraatiksi. En nimittäin jaksa uskoa että niitä liikkeitä pystyy tekemään maansiirtokoneen sisärengas vyötäisillä. No, se on sen ajan murhe ja mitäpä minä sitä murehtimaan tai kyllä mun vähän pakko kun tämä mun tuurini on aina niin huono. Voi hyvinkin olla että mun treenit vedetään kuivassa elikkäs tyhjässä altaassa eikä se kuulkaa ole kiva edetä sammakkoa altaan pohjalla kun vattanahka kitisee kaakeleita vasten. Johan se tekee kipeää sellainen, varsinkin jos on ollut juoppo laatoittaja ja saumausmassat on jääneet koholleen. Katsokaas kun tällä mun tuurilla pitää varautua kaikkeen mahdolliseen ja mahdottomaan.
Voi olla parempi etten löpise tämän enempää koska tarttis tosissaan mennä ropaamaan tuota autoa mutta hirvittää kun nämä nakit eivät yksinkertaisesti toimi. Tänä talvena eukko on joutunut päästämään mut sisälle (khihihii) neljä kertaa sen tähden kun sormet ovat vitivalkoiset ja kun taskusta yrittää ottaa avaimia, niin ne vain taipuvat täysin hyödyttöminä ja voimattomina. Sitäkin vikaa piti jossain vaiheessa rassata kun se kuulemma liittyy olkapunokseen ja joihinkin hermojuttuihin...en minä tiedä mutta niin vaan on sekin unohdettu ja sikäli kurja asia kun se tosissaan haittaa. No, kesällä ne taas pelaa paremmin ja turha mun on näistä pikkujutuista rutista (helppo sanoa kun tuli jo rutistua). Niin jotta ei tule tavaksi eikä valvotun yön jälkeen ei pitäis koskaan alkaa kirjoittelmaan mitään kun ei ole oikein tolkuissaan (mutta jos lupatte ettette kerro kenellekään, niin mä voin tunnustaa etten mä koskaan ole tolkuissani kun tuolla päässä vispaa suht ryhtevästi) vaan mitäpä sitä muutakaan keksis näin aamutuimaan.

Hyvää perjantaita ja alkavaa viikonloppua mutta muistakaa laittaa kunnolla päällenne vaikka vappua vietetäänkin eli kannattaa kiskaista vaikkapa sukkahousun puntti sen ylioppilaslakin alle (tai ainakin sytyttää se tupsu tuleen kellä semmonen roikkuu – kyllä sekin vähän lämmittää.


27 kommenttia :

 1. Jokohan mun autosta on kennot ja muut härpäkkeet jäässä... sisälämppäri ainakin toimii, muusta en vielä tiedä, ja kohta pitää lähteä tuomiolle. Eli hoitoneuvotteluun.

  Mutta mun pitäs vissiin pyytää sun "eukolta" jonkinlainen elämänhallintakurssi. Oon selkeästi liian lepsu.

  Kai siellä kuntoutuspaikassa on lastenallas sua varten? Tai semmonen puhallettava kahluuallas?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sulla auto on ihan ok mutta mulla ei puhalla lämmintä ilmaa vaikka muuten pelaa. Ei maailman pahin ongelma mutta varsin rajoittava tekijä näillä keleillä.

   Eukko on aika tulisieluinen mutta eipä meikäläinen jaksa sitä paljoa ärsyttääkään kun olen oppinut tuntemaan sen enkä muutenkaa viitsi vääntää/olla kusipää kun siitä ei ole kuin haittaa.

   Voi kuule kun olisikin juur tuo puhallettava ja se täys kuumaa vettä kun palelen niin hemmetisti koko ajan. Siinä altaassa sitä voisikin tehdä vaikka mitä liikkeitä :D

   Poista
  2. Sehän kelluis kivasti sitten siellä isossa altaassa, jos sun täytyy sinne mennä... pieni puhallettava muoviallas täynnä kuumaa vettä kellumassa ison altaan keskellä...:)

   Poista
  3. Sä olet Sanna oikeasti nero!!
   Aivan älyttömän hieno idea ja sillä lämpimällä pikkulautalla olis tosi mukava ojennella jäseniään kun muut palelis ison altaan kylmässä vedessä :D

   Poista
 2. Millos se sun kuntoutuksesi nyt alkaakaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se alkaa maanantaina klo 09.00 ja ens alkuun viisi päivää mutta jatkosta en tiedä.
   18 päivää kaikestaan ois tarkoitus kuntouttaa.

   Poista
 3. Näin uimisen ja uimapukujen asiantuntijana kiellän sua menemästä kalsareissa sinne altaaseen. No way! Nyt käynnistät sen kotterosi.. eikun siis autosi ja matkaat lähimpään hienoon (esim Stockmann) liikkeeseen ostamaan modernit uikkarit. Harmi kun ei tullut aiemmin puheeksi, olisi tilannut sulle netistä.

  Kyllä ne opettaa sut uimaan, jos et osaa. Joten sitten vaan odotellaankesää, että pääset järveen, kun ei sua kaiketi sinne avantoon nyt vaan kertakaikkiaan saa. Ai,ai, eilenkin oli mahatava fiilis illalla !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän ne uikkarit on ostettava mutta kun äsken tarkistin sääennusteen, niin pakkanen ei hellitä kuin vasta huomenna ja silloinkin vaan päivällä, joten osto menee sunnuntaille (mikäli saan lämppärin kennoston sulamaan koska muuten ajamista ei tule mitään pään jäätymisen takia. Ikkunaa on näet pidettävä raollaan tai lasit huurtuu heti kuten tiedät).

   Ja kyllä mä uida osaan mutta taidan hukuttautua sillä mun tuurilla mä joudun siihen +4 asteen terapia-altaaseen :O

   Poista
  2. Olis siis kumminkin pitänyt avannossa harjoitella. Siellä oli just eilen -1 C veden lämpö.

   Poista
  3. Voi kun olisin Rantakasvin naapurissa niin tarttusin hihasta ja menisin mukaan avantoon.Täällä kun niitä ei ole.Ajattelin että jos tämä kesäihminen jäisi avantoon ja voisi nauttia talvesta.

   Poista
  4. Mie olen aatellu ihan samaa... mennä Rantiksen vanavedessä avantoon siis. Vaikken ole kesäihminen, enempi kevät/syksysellanen. Kohtuuden ystävä.

   Poista
  5. Melkeen sata kilsaa väliä :( vähän turhan pitkä uintireissuksi...

   Poista
  6. Jospa kutsun teidät joku kerta kylään ja käydään sitten avannossa :D

   Poista
  7. Jee,se oiskin kiva kutsu ja mielellään talvella.Mä nukun sitten hotellissa ettei sulle tuu liikaa vaivaa musta :D

   Poista
  8. Voi olla ihan kokeilemisen arvoinen juttu ja kyllä mä tulen sitten kevään koittaessa piikkaamaan teidät irti ;D

   Poista
  9. Ritva hei, ei tarvita hotellia. Meillä on 300 neliötä tilaa (2 erillistä taloa), joten kyllä tänne mahtuu. Ollaan joskus taannoin majoitettu 20 henkeä kun oli jotkut juhlat.

   Poista
 4. Voisko tuon kukkopilli-idean laajentaa koskemaan kaikkia eläimiä? Voisi olla enemmän markkinoita, kun saisi aina sen "oman " juttelevan eläimen? Mä näen sut savikasan päällä ajattelemassa viisaita...
  Mä luulen kullä Rantiksen tapaan, että kyllä sä tarttet ihan oikeat uikkarit. Tai mitä jos lainaat "eukolta". Ota salaa, se saattaa hermostua, jos koetat luvalla ottaa. Lastenaltaassa on aina lämpimämpää, suunnista sitten sinne, jookos?

  VastaaPoista
 5. Kyllähän tuossa eläinskaalan laajentamisessa olisi ideaa mutta melkoinen opettelu äänikanavien muotoilussa :P

  Kyllä mä tartten oikeat uikkarit joo ja menenkin ostamaan kun säiden herra sen sallii. Mieluusti menisin muksujen altaaseen mutta tuskinpa ne päästää kun siellä ei voi hyppiä sen vanteen läpi.

  VastaaPoista
 6. Oikeet uikkarit jossa on hiukan pituutta lahkeessa on just kivan näköiset.
  Ja jos pikkuveikka tuntuu pieneltä niin voin naisena sanoa ettei pieniä olekkaan tai todella harvalla miehellä.
  Kun nainen on sopivassa tunnetilassa niin siihen riittää melkein ajatus miehestä.Hyvää kuntoutusta ja kyllä ne sulle uimaliivit pukee ja veden lämmittää joten huoli pois. Nauti joka hetkestä.Tuleeko muuten päivityksiä sieltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi jumalauta. Naputtelin het pitkän vastauksen ja se häippäsi johonkin helvettiin joten nyt tulee lyhennelmä:
   1. Kuvat uikkareista mahd. sunnuntain iltapostauksessa
   2. Nahkalärväkkeen kokoon tyytyväinen
   3. Päivityksiä tulee 90% varmuudella
   4. Koitetaan nauttia

   Poista
 7. Mokkapaloja ei nyt ole tarjolla, mutta laitoin tuolla omalla puolella sumpin puhisemään. Käy nauttimassa pulla, joka näyttää siltä, että olisin sen ihan itse leiponut. Varo siis ettet katko hampaita :D Laita sinne speedoihin tennissukka niin miesmallit tekee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa sinne livahti kirjoitusvirhe, siis pihisemään. Mulla meni ajatus niin solmuun näistä sun kikkelipuheista :D

   Poista
  2. Hampaille haasteellista sumpin pihinää eli tarkoitat varmaankin tekohammashaasteellista oraaliseksiä med pullat?
   Ai hittolainen mutta tässähän tulee kiire laittaa lapikkaat jalkaan koska noita tarjouksia ei tässä jurtassa ihan joka päivä kuulekaan! :D

   Poista
 8. Ei siellä mitään uikkareita tarvita. Sinne vaan altaaseen ja hirveän karjahduksen kera heittäydyt kaikki raajat levällään veteen. Jos kalleudet kolahtaa kaakelin kulmaan niin aina parempi sillä turvotus lisää vain katu uskottavuutta. Näillä kuntoutus jaksoilla on hyvin harva saanut mitään apua ja tämän on jo kelakin todennut. Ei ole tarkoitus masentaa mutta useita kuntoutusjaksoja läpikäynneenä ei noista suurta apua ole. Pahimmassa tapauksessa tulet vielä kipeämmäksi. Nim. Kokemusta on ja paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkäpä niiden uikkareiden onkin tarkoitus pelastaa kanssakärsijieni silmät koska sukukalleuksiini kohdistuvan suoran katsekontaktin on todettu aiheuttavan pahaa silmähermon halvaantumista sekä wall eye vision:in tapaisia oireyhtymiä, mikä taas ei ole hyvä asia kenenkään kannalta.

   No ihan sillä menen kun on "määrätty" koska aiemmissa ja tätä kuntoutusta käsittelevissä keskusteluissa joita hoitavan lääkärini kanssa kävin, hän sanoi ettei tällä ole mitään vaikutusta selän kuntoon sillä kyseessä on fyysiset vammat joita ei yksinkertaisesti voi korjata kuin operoimalla ja silloinkin kipu jää. Kaikki kunnia kuitenkin järjestävälle taholle enkä halua aliarvioida tai vähätellä mitenkään kuntoutuksen merkitystä koska siitä on monelle apua.

   Tämä ensimmäinen viisi vuorokautta on arviointijakso jonka aikana päätetään kannattaako kuntoutusta jatkaa loput 13 päivää ja vihelletäänkö peli poikki. Mullehan piti tulla kutsu TULES - klinikalta 14. päivään mennessä ja polilla olisi tehty arvio selästä sekä päätetty että leikataanko vai ei mutta vitut sieltä mitään (taaskaan) ole kuulunut.

   Poista
 9. En minäkään vähättele mutta kaikkivoipa se kuntoutus ei ole ja moni on pettynyt että, tässäkö tämä olikin. Homma kun ei viikossa vielä tee kesää jos ei talveakaan. Jatkoja ajatellen on kyllä hyvä käydä ainakin näyttämässä naamansa siellä kuntoutus puolella ja sieltä saatta saada lausunnon joka vie taas eteenpäin. Jos homma vaivaa niin soita sinne Tules klinikalle ja kysy missä mennään?

  VastaaPoista
 10. Näinhän se on ja kaikkein rankimpana ääripään esimerkkinä (mitenkään kuntoutuspuolta solvaamatta) tiedän ,itseasiassa tunnen tämän sotaveteraanin joka jouduttiin viemään kuntouksesta suoraan teho-osastolle. Olivat likat meinanneet että kyllä yli 80-v vaari vielä tuon suoritteen pystyy tekemään...
  Sehän se on että jos jättää menemättä niin se katsotaan passiivisuudeksi joka taasen vaikuttaa moniin asioihin - myös niihin lausuntoihin ja päätöksiin.

  VastaaPoista

Käynnistäsi kiitollinen ja kommentistasi olisin suorastaan riemuissani!
(kommenttien valvonnan takia ne näkyvät vasta hyväksymisen jälkeen ja tämä saattaa kestää jonkin aikaa)

Kiitokset tekijöille:

 • Blogger archive page > Life is so full of tae!
 • Google Friend Connect Button > NetOops blog
 • Add Related Post Widget To Blogger (linkwithin) > My Blogger Tricks
 • Contact Form > Tw!st Blogger
 • Simple Search > Blogger Buster
 • How to display linkwithin related posts only in post pages > My Blogger Desk
 • How to Remove Subscribe to Atom links from your Blogger Blog > Superwebtricks
 • How to remove quick edit and wrench icons on Blogger > Blogger Plugins