Sardiinialtaiden aikakausi part 3: salamahanskoja, anomuksia ja jatkoaikaa


Ystävät rakkaat, ensin haluan pyytää anteeksi tätä antisosiaalisuuttani joka johtuu yksinomaan päivien pituudesta ja varsinkin kun tämä viikko-ohjelmani muuttuu koko ajan lekurikäyntien ja tutkimusten etenemisen myötä. Kiitos myös kaikista kommenteista, luin ne hetki sitten kun pääsin koneelle ja täytyy sanoa että ne piristävät aina kummasti näiden vääntelypäivien jälkeen. Tätä kirjoitettaessa kello on 20.30 ja päätin kirjoittaa tämän tekstin nyt illalla ettei siitä tule tiistaiaamun tapaista, kauheassa kiireessä tehtyä pikaraporttia. Hoidot ja testit ja alkavat joka aamu klo 08.00 ja siitä se sitten lähtee koko päivän ollessa yhtä vaakalentoa paikasta toiseen syystä että kun Kela maksaa niin se myös vaatii rahoilleen vastinetta joka tietysti on oikein mutta vauhdista päätellen summan täytyy olla melkoinen, nimittäin toisinaan joutuu laittamaan tosissaan sandaalia toisen eteen että ehtii seuraavaan toimenpiteeseen.

Jotain hyvääkin on tapahtumassa sillä täältä lähtee lausunto, jonka mukaan tarvitsen salamahanskat näiden kylmien valkosormieni hoitamiseen ja lämpimänä pitämiseen. Se on sitten kunnan kädessä että heltyykö se eli ei, mutta tuollaiset ”oikeat” salamahanskat olisivat kyllä hyvät tai ainakin paremmat kuin Honkkarin tai Tokmannin patteriversiot. Kyseessähän ovat sormikkaat joissa kulkee sähkövastukset sormikappaleiden selkäpuolella sekä kämmenosassa ja näin riittämätön (olematon) pintaverenkiertoni saa apua näiden onnettomien nakkieni lämmittämiseen. Samoin pohjallisista lähtee vastaava lausunto mutta olen niin skeptinen näiden juttujen suhteen etten jaksa odottaa mitään vaikka olisihan se helvetin hieno juttu. Näissähän ei ole Kela maksumiehenä vaan nimenomaan kunta.


Aika paljon luentoja ja uutta tulee opittua joka päivä myös reumasta koska pääosa laitoksen asiakkaista sairastaa tuota kirottua tauti sen moninaisine variaatioineen ja kun heitä katselee ja heidän kanssa käy keskusteluja, niin nämä omat vammat alkavat tuntua melko mitättömiltä. Kämppikseni on sivistänyt tässä asiassa hyvin ja siitä iso kiitos koska olen saanut helvetin paljon sellaista oikeaa tietoa mikä on korjannut aiempia käsityksiäni ja tietojani (lue: harha/ennakkoluuloja). Lapsiperheiden kohdalla tulee ajateltua - heitä on täällä aika paljon - että maailma on varsin epäoikeudenmukainen ja tarpeettoman julma.
Yllättäviä asioita sisälsi tämänpäiväinen lääkärin luento joka käsitteli kipua biologisena käsitteenä ja sen hoitoa lääkkeillä, sillä lääkäri kertoi mielenkiintoisia asioita siitä miten lääkärikunta suhtautuu vahvempien lääkkeiden määräämiseen ja monesta muusta jutusta kuten eri sairauksista(kiputiloista) jotka luetellaan idiopaattisiksi (tuntemattomasta syystä johtuviksi) vaikka ne eivät sitä kuitenkaan ole mutta kun ei syntymekanismia sen paremmin kuin toimintaakaan ei tunneta, niin niitä ei tahdota noteerata niin hyvin kuin pitäisi.

Ainoana haittapuolena voidaan pitää tätä räväkkyyttä millä täällä edetään sillä kun tälläinen pitkään ja lähes liikkumattomassa tilassa ollut kroppa kun altistetaan sellaiselle myllytykselle mitä tämäkin taloa tarjoaa, niin tuntuuhan se jossain ja vaikka tietää että hyvään suuntaan ollaan menossa niin ei silti muuta sitä kipua sen helpommaksi. No ehkäpä oikea sanamuoto olisi arkuus kun joka paikka on aivan helvetin hellänä. Henkilökunta on ammattitaitoista mutta eihän sitä saa muumiotakaan muuraamaan jos ei ensin ravistele käärinliinoista isompia pölyjä pois ja nyt ollaan tilanteessa, jossa kroppa ei pysty ottamaan vastaan niin nopeasti kaikkea mitä sille tarjotaan ja tästä on sitten seurauksena em. tunnetilat. Siksipä ennen on saatu parempia hoitotuloksia kun nämä jaksot toteutettiin yhdessä pötkössä ja yhden hoitokerran kesto oli 4 vkoa ja keho "pääsi rytmiin" eli kykeni vastaanottamaan paremmin, nythän tämä on jaettu (Kelan ohjeistuksen mukaan) useammalle viikolle siten, että hoitojaksoon kuuluvat (maksetut) päivät toteutetaan saman kalenterivuoden aikana syystä että ihmiset voisivat näinä hoitojaksojen välisinä aikoina noudattaa heille annettuja kuntoutussuunnitelman liikuntaohjeita etc.
Minä kun olen outo paimen syrjäseudulta, ilmoitin että lääkäri ohjeisti minua pitämään kaikki hoitojaksot putkeen ja miltei onnistuinkin tässä mutta joudun pitämään sen verran väliä että tulen takaisin hoitoon 17. 3. Tosin kahdeksi viikoksi kun talo on tuona (24. - 25.) viikonloppuna auki joka kaiketi on ainoa (ainakin tämän hetkisten tietojen mukaan) viikonloppu tänä vuonna. Hyvä niin koska kesä on aina kesä niin mieluummin täällä talvella on ja muutenkin, saan lausunnot vasta tuon viimeisen päivämäärän jälkeen ja sehän taas vaikuttaa myöhempien asioiden hoitoon.

Siinäpä kaikki taas tällä kertaa ja kuten sanottu, en ole unohtanut teitä vaikken ole pahemmin poikkeillut kun tämä tilanne nyt onkin hieman intensiivisempi kuin luulin. Asia kuitenkin korjaantuu viimeistään viikonloppuna kun palaan päivystämään Jurtalle kokopäiväisesti elikkäs normaaliin tapaan. Tästä nyt tuli muutenkin tälläinen asiapainoitteinen mutta välillä näinkin koska en viitsi rasittaa teitä esim. kertomuksella siitä ettei pidä uhkailla toimimatonta ovikorttia ääneen kun ei koskaan tiedä ketä (ja mistä vitusta?!) sinne selän taakse ilmiintyy.
Hyvää illanjatkoa ja alkavaa keskviikkoa teille jotka tundralla tallustatte,

22 kommenttia :

 1. Nyt nyt on homma luisumassa käsistä. Eikö siellä Tai-hierontaa ole vai etkö uskalla kertoa.
  Paska paikka jos puuttuu.
  Lähetän voimajousia ja haleja taivaan täydeltä ja toivon että niistä edes yksi osuisi oikeaan paikkaa.
  Kaikella rakkaudella kauhean kireä ämmä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole thai-hierontaa koska minä en käy kuin hurskaissa kuntoutuslaitoksissa!!
   Kiitosta vaan haleista koska kyllähän sieltä jotain hyvääkin tarttui - keitin nimittäin ensimmäisen aamupuuron sitten vuoden 2007!
   Rakkautta myös sulle ja koitahan höllätä <3

   Poista
 2. Kuulostaa hyvältä. Tsemppiä loppupäiviin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kyllä mennyt viikko oli hyvä vaikkakin sangen kivulias.

   Poista
 3. Go, jogurttimies, go!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinuun nyt tarttui tuo jogurttimies...minä kuule likka tulen ja annan sua selkään jos vielä jogurttimieheksi nimittelet :D

   Poista
 4. Semmoset sähköhanskat kuulostaa hyvältä! Voiko niillä zäpätä salaman niskaan semmoselle, joka hidastelee pankkiautomaatilla?

  Muutenkin kuulostaa hyvältä, sitä kiirettä lukuunottamatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämänpäiväisessä tekstissä on linkki niistä hanskoista ja uskon että pinellä virityksillä niistä saisi tehtyä sellaiset kätevät Tazer - hanskat joita voisi käyttää muissakin kuin pankkarin jonoissa :D

   Poista
 5. Onpas mukava kuulla, että olet pitänyt vesielementistä! Tiedät sitten missä minäkin kesät talvet nautiskelen:-)

  Rattoisaa kuntoilun ja hoitojen jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vesielementti on hyvä ja varsinkin mitä venytttelyihin tulee niin ei ole sen voittanutta!

   Kiitos, viikko meni hyvin ja oli perin antoisa (ja jopa tuntuisa) :D

   Poista
 6. Vieläkään mulle ei ole selvinnyt missä sä dyykkailet? Delfinaariossa vai Sealifessä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Dyykkäilin koko viikon Delfinaariossa kun sinne Sealifeen ei enää pääse :/

   Poista
 7. Hyvä kun olet saanut sieltä niitä suosituksia hanskoista ja muusta. Kokemuksesta voin sanoa, että nuo asiat menevät paremmin läpi kunnassa, kun suositus tulee kuntoutuksen lääkäriltä kuin jos se tulisi kunnan omasta arvauskeskuksesta. Mukavaa kuntoutusta. Tarvitset ainakin parin viikon täydellisen levon, kun pääset kotiin tuosta rääkistä, tai ainakin minä aina tarvitsen kunnon lepojakson kun tulen kuntoutuksesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! En jaksa uskoa että omalääkärin sana olisi paljon painanut kun nytkin epäilivät ettei homma mene läpi mutta sitten hanskat on ostettava itse koska ne tulevat todella tarpeeseen.

   Oikeassa olet olotilojen suhteen - selkä ei taivu mihinkään ja joka paikkaa särkee oikein tosissaan.

   Poista
 8. Noi hanskat voi olla ihan kivat ja hyödylliset. Ota kuitenkin hanska pois kun käyt pissalla ettei tule oikosulkua hanskaan ja sulle jää grillinakki käteen:.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. *tihi* … ei tästä ei hihityksellä selviä, nauroin ääneen! Kiitos.

   Poista
  2. Hih, hauska Harry :D

   Poista
  3. Hihhih Harry :-D
   Mutta toisaalta....käyttäähän pervot sähköäkin leikeissään, joten eihän me tiedetä, vaikka Outokin tykkäisi :-D

   Poista
  4. Ainakin juttujen perusteella täällä on Paimenella sijainen :-)
   Harry !!!

   Poista
  5. Harry, sussahan asuu selvästi melkoinen perverssi! :D
   Olkoonkin että vitsailtiin kämppiksen kanssa samasta aiheesta ja varsinkin vesisateella kusemisen vaaratekijöistä :D

   Poista
 9. ..niin se yksi mieshän oli kytkenyt puuceen istuimeen jotain antureita, että akka saisi kunnon sätkyt. Tästä on tietysti jo vuosia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luin jutun ja se ukko oli hakannut puuceen reunuksen täyteen pienoiskiväärin hylsyjä joihin sitten johti virran silloin kun akka istui torttua vääntämässä. Muija kuoli ja ukko joutui linnaan ja kävipä vielä jutun tutkimuksissa ilmi että äijä oli ryöstänyt sähköä valtakunnan verkosta laittomalla virityksellä.

   Poista

Käynnistäsi kiitollinen ja kommentistasi olisin suorastaan riemuissani!
(kommenttien valvonnan takia ne näkyvät vasta hyväksymisen jälkeen ja tämä saattaa kestää jonkin aikaa)

Kiitokset tekijöille:

 • Blogger archive page > Life is so full of tae!
 • Google Friend Connect Button > NetOops blog
 • Add Related Post Widget To Blogger (linkwithin) > My Blogger Tricks
 • Contact Form > Tw!st Blogger
 • Simple Search > Blogger Buster
 • How to display linkwithin related posts only in post pages > My Blogger Desk
 • How to Remove Subscribe to Atom links from your Blogger Blog > Superwebtricks
 • How to remove quick edit and wrench icons on Blogger > Blogger Plugins