Outoa Paimenta lievästi sanottuna vistrututtaa

Toisinaan sitä pitää tälläisellä oudommallakin äijällä suhteellisen kiirettä ja vaikka sitä kuvittelee ehtivänsä joka paikkaan, niin eihän se niin mene vaan pahasti jälkijättöistä tämä taapertaminen on. Huonosti nukuttu yö kun yksi nuori paimen mellasti tuossa viereisessä jurtassa miltei koko yön, mitä lie paskaa jakinmaitoa kittailut ja siitä sitten sekaisena huudatti turisteilta ostamaansa kideradiota pitkälle aamuun. Eipä silti, tällä ikää näitä kulumia ja sairauksia on jo sen verran kertynyt että tahtoo nuo yöt mennä muutenkin valvomiseksi mutta ei siihen valvomiseen mitään ylimääräistä kaipaisi. Vähän olen koittanut sisustella tätä jurttaa koska saavuin vasta eilen tuolta aavikolta ja tämähän oli niin saatanan tunkkaisessa kunnossa ettei mitää rajaa, joten heitin kaikki vuodat huit helvetiin ja sen tähden tästä nyt näkyykin kauas ja mikä ettei, kauniitahan nuo maisemat ovat. Odotellen tässä tulevaksi yhtä vaatimatonta huonekalua tulevaksi ja laitoinkin jo illalla sähköpostia muttei ole vielä mitään kuulunut (kyllä, vaikka minä olenkin vitun outo niin on mulla sentään se sellainen keskeltä kahtia menevä levy..miksi sitä sanotaan..laptoppi vai mikä perkele se nyt oli ja sillä sitten pääsen toinen toistaan hämärämmille pilusivustoille kun ei täällä vuoristossa ja aroilla paljon noita naisia näy).

Tänne Uralin taakse on tullut talvi ja se on taas tuttuun tapaan niin helvetin kylmä ettei tuosta paimentamisestakaan tahdo tulla mitään, sandaalit jäätyy maahan kiinni ja tämä turkkilaiselta huijarilta ostettu ihokas on niin helvetin kylmä että juosta pitää mikäli haluaa lämpimänä pysyä. Ei ole siis tavatonta laisinkaan että aamukeikalla (kutsun sitä lampaiden perässä hiihtelyä keikaksi) saatan pistäytyä Mongolian puolella ja onpa sitä kerran tullut käytyä Kiinassa asti, missä on tavattoman ystävällistä porukkaa sillä he tarjosivat teetä ennen kuin vetelivät turpaan niin että moikui. Pää muistutti kotiin raahautuessani täysinäistä perunasäkkiä ja suurin oda legoista puuttui mutta sillä ei ole väliä koska ruokani koostuu pääosin sekä jakinmaidosta että jakinmaidosta. Joskus kun oikein riehaannun, saatan ottaa muutaman mukillisen jakinmaitoa palan painikkeeksi.
Aamut ovat aikas ankeita näiden jumalattomien pakkasten takia. Tänäänkin kustessani jurtan taakse, kusikaari jäätyi ja jouduin riuhtomaan itseäni irti minuuttitolkulla ja se kuulkaa tekee kipeää. Voitte itse kokeilla teippaamalla pippelinne/pimppinne keltaisella teipillä johonkin maasta töröttävään risuun ja siitä kun lähdette tempomaan sukukalleuksianne irti niin takaan että toista tiedätte! Ja kuvitelkaa kun tämä näytelmä toistuu kohdallani useita kertoja päivässä aina elokuun lopusta kesäkuun alkuun, niin ei mikään ihme että kikkelini näyttää joltain matonkuteen loimelta ja tämähän ei ole hyvä asia naisten silmissä. Kerrankin yksi – se oli muistaakseni 1900- luvun alkupuolta – nainen sanoi että tuo helvetin rääsy mikä ylläsi on, taitaa purkeentua tuolta helmasta kun sieltä roikkuu melko ryppyisen näköinen ja turvavyötä muistuttava repale. En todellakaan kehdannut korjata naisen näkemyystä vaan häivyin paikalta vähin äänin.

Jäädyin perseestäni kiinni kun lampaita tähtäillessäni jäin kelaamaan yhtä juttua turhan pitkäksi toviksi. Kyllä vitutti.

Minun on vajaan tunnin päästä lähdettävä taas paimentamisreissuun mutta siellä ei pitäisi mennä kolmea tuntia kauempaa ja taidankin tulla kertomaan mitä ihmeellistä aavikolla on menossa (no ei todellakaan mitään, heinä kasvaa ja juovuksissa olevat kapinalliset ammuskelevat kalashnikoveillaan milloin toisiaan, milloin omaan jalkaansa). Toivotaan että tuuri on puolellani ja saan tänään sen huonekalun, niin laitan sen tuohon jurtan vasemmalle seinälle ja siinä sitten on vieraiden mukava istuskella tai peräti maata jos siltä tuntuu. Tosin tätä kuppasta jurttaa ei pahemmin vierailla rasitettu sillä taisi viimeinen vierailu olla kaksikymmentä vuotta sitten kun erään suurvallan gubet tulivat kyselemään että mitenkä on, oletko nähnyt meidän mannertenvälistä ohjusta kun se otti ja lähti ihan omille teilleen. Sanoi että eipä ole täällä näkynyt mutta tuolla Kanadan puolella näkyi kyllä aivan vitullinen pölypilvi että josko olisi sinne pölähtänyt? Mielestäni en ollut mitenkään epäkohtelias mutta tämä delegaatio katsoi asiakseen piestä minut henkihieveriin ja huusivat että täällähän ei jumalauta oudot paimenet juhli. Omituista porukkaa..

Mutta eipä mitään, oikein mukavaa lauantaita teille jotka siellä tundralla taaperratte ja muistakaa olla liukastumatta myskihärän paskaan.

4 kommenttia :

 1. Koitanpa että sainko tuon yhden haitan pois..

  VastaaPoista
 2. Mullakin on monta haittaa, miten ne saa pois?
  Keskeltä kahtia menevästä levystä tuli ekana mieleen luottokortti, jolla on ylitetty luottorajat roimasti...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne ovat nuo nettikaupat kuuleman mukaan itsestään saatanasta mutta onneksi olen niin taitamaton tämän himmelin kanssa etten ole moiseen osteskeluun ryhtynyt. (okei, täysin olematon varallisuushan se tosiasiallinen syy on).

   Poista

Käynnistäsi kiitollinen ja kommentistasi olisin suorastaan riemuissani!
(kommenttien valvonnan takia ne näkyvät vasta hyväksymisen jälkeen ja tämä saattaa kestää jonkin aikaa)

Kiitokset tekijöille:

 • Blogger archive page > Life is so full of tae!
 • Google Friend Connect Button > NetOops blog
 • Add Related Post Widget To Blogger (linkwithin) > My Blogger Tricks
 • Contact Form > Tw!st Blogger
 • Simple Search > Blogger Buster
 • How to display linkwithin related posts only in post pages > My Blogger Desk
 • How to Remove Subscribe to Atom links from your Blogger Blog > Superwebtricks
 • How to remove quick edit and wrench icons on Blogger > Blogger Plugins