Oudon Paimenen jurtan remppa jatkuu ja baharatrat soi

Kyllä se tälläiseltä oudoltakin jätkältä remppa onnistuu, vetäisin nimittäin jurtan seinät ihan uuteen uskoon ja rakensin vielä sellaisen online – himmelinkin tuohon kamiinan viereen jotta saapi kulkijat vaihtaa ajatuksiaan jos ketä kiinnostaa, katsokaas kun se on kaikkien käytössä. Muuten meni tämä ilta taas näin helvetin myöhään kun piti käydä yksillä raunioilla ja olihan tuota muutakin tekemistä jotta tuppaa nämä omat hommat jäämään aina näin yöaikaan tehtäväksi. Vaan mitäpä sitä tälläinen vainoharhainen paimen muuta tekisikään kuin huhtoisi suti kädessä kuutamolla ja tällä kohtaa en tarkoita sitä omaa sutiani kun ei siitä perkeleen palkeenkielestä ole edes varreksi pienempäänkään pensseliin. Jotta tämmöstä täältä lampaan paskan ja jakin maidon keskeltä tällä kertaa. Pakkanen se taas kiristyy ja täällä pyöritään – tai me mitään pyöritä vaan istuskellaan rauhassa – niinkin reippaissa lukemissa kuin -42 astetta. Saa heitellä klapeja kamiinaan melko taajaan mutta onneksi niitä on, toisin kuten viime talvena kun menin ostamaan itämaan miehiltä kamelinpaskaa – se oli pelletteinä – ja jumalauta siinähän suli koko kamiina kun ovatten niin tykkyä tavaraa. Viikon verran näin pikkuväkeä ja haisin kuin saatana mutta sitten alkoi olo tasaantua pikkuhiljaa ja vannoin että toista kertaa en moiseen halpaan mene.

Ei ole kaksisen näköinen ulkoapäin tämä jurtta ja jumalauta kun tuolla pihalla on kylymä..

Muuten on ollut oikein hyvä päivä sillä puumat eivät syöneet yhtään lammasta eivätkä kapinalliset ampuneet meikäläistä kohti kuin kerran, joskin kuti meni uudesta hatusta läpi ja nyt on pälvikalju sekä tosiasia että myös jäässä siltä kohtaa. Himoittaisi hommata vielä yksi huonekalu tänne jurttaan mutta taidan olla hankkimati koska viime kerralla siitä oli vastusta aikas paljon. Se oli jatkuvasti rikki eikä ja sitä sai sitten yöt läpeensä rustata eikä kenenkään hermo sellaista kestä tai ei minun ainakaan mutta minähän olen tämän lanttuni noissa kiveliössä niin moneen kertaan paukuttanut ettei mulla taida olla kaikki ihan kohdallaan. Esimerkiksi nyt tuossa oviaukolla näyttäisi seisovan hollantilainen lähettämötyöntekijä Fortuna – peli kainalossa mutta vitut siinä ketään ole koska tämä on ainut jurtta zhahir – rotkon tällä puolen. Tosin olen niin kauan ollut maailmalta ja ihmisten keskuudesta pois ettenhän minä tiedä vaikka hollantilaiset osaisivat tätä nykyä lentääkin kun eikös niillä takavuosina ollut joku paattikkin millä ne pitkin taivaan kantta mennä rytyyttivät?

Vann enpäs hölise tässä enempää kun on vielä hommaa tehtävänä mutta aamulla sitten taas jatkan kun sain tänään nuo arbeitit siihen malliin ettei tarvitse persettä paljon liikutella ja tuo aivan vitullinen pakkanen pitää huolen siitä että nuo lampaatkin ovat jäätyneet maahan ja ne - nuoremman polven paimenia lainatakseni – eivät pääse haneen. On tuokin jumalauta sana, miksi sitä ei voi sanoa että mäkelään tai karkuun? En tiedä mutta nyt on alettava hommiin joten taidan lähteä hakemaan tänne yhtä juttua jos sen saisi vaikka johonkin jurtan nurkkaan tuupattua.

...vaan sisälläpä onkin ihan eri meiniki joten tervetuloa vaan uimaan kyllä tänne sopii!

Aavikon askeltajille hyvää illan jatkoa ja jos poikkeatte jurtalle niin keittäkäähän kahvit – minä tuun kohta takas.

14 kommenttia :

 1. Vai että tämmöstä. Kieltämättä paimentolaiselämä kuulostaa piirun verran mukavammalta kuin luostarissa kökkiminen :)).

  VastaaPoista
 2. No tälläistäpä hyvinkin mutta minä en siitä luostarissa kökkimisestä tiijä mittään kun en ole harrastanut. En käy kuitenkaan moittimaan, voihan sekin olla yksi tapa viettää tätä elämää ;D

  VastaaPoista
 3. Lienee tuttu mies täällä tai sitten olen ihan väärässä naisen vaistoni kanssa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No noin kaunista naista minä en kyllä tunne mutta voi sentään kun olen iloinen että tänne löysit, täällä jurtassa kun on niin perin haikiaa kun ei ole kuin nuo lampaat seurana ;D

   Poista
  2. Joo, älä kuule vanhaa nunnaa jujuta senkin "kohteliaisuuden tiivitymä" Tulen jurttaan ja asia selvitetään peripohjin :D

   Poista
  3. Nyt on kuitenkin niin, että jos minulla joskus teissuillani on sattunut tilanne minkä seurauksena olen piipahtanut jossain luostarissa (ei niitä kaikkia hiihtelyitä muista), niin jätettäköön ne asiat taakse. Katsos kun tämä keskellä aavikkoa oleva jurtan pahanen on siitä hyvä paikka ettei täällä tarfvitse muistella entisen elämän stressaavia tilanteita :D

   tokihan sinä olet tervetullut selvittelemään asioita...*alkaa levitellä turkikisia pitkin lattiaa*

   Poista
 4. Haa. Löytyipä mukava uusi paikka. Sopii oikein mainiosti, sikopaimen kun olen itsekin... Kiva kun kävit jättämässä merkin itsestäsi ;)

  VastaaPoista
 5. Arvaappa kuule onko mukava saada uusia kamuja kun täällä kylmällä tundralla ei tuota porukkaa pahemmin liiku ja siksipä nuo illat ovat niin hel...tooosi pitkiä.
  Kyllä tämä tästä lähtee suttaantumaan ja ehkäpä maalaan mutta vain ja ainoastaan maalaan täällä, mitään turhia juttuja en ala ripustelemaan. Niin ja pitäisi kait tälle päivälle kertoa jottain noista aivoituksistanikin mitä viime yönä pätkähti päähän.

  VastaaPoista
 6. Jahas, nyt jäi paimen kiinni! :-)
  Ilahduin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta voi hyvänen aika sentään! Nythän jurtan oviliepeet paukkuvat kuin taksin ovet ja terve vaan sinullekin, olet oikein tervetullut tänne matalaan asumukseeni...nainen on hyvä ja ottaa jakkaraa itselleen, minä käyn hätäseen katsomassa yhden jutun ;D

   Poista
 7. Vanhempana naisihmisenä ja riistalintuna olen pöyristynyt kielenkäytöstä, mutta muuten tämä vaikuttaa hyvinkin vieraanvaraiselta jurtalta. Saatan poiketa toistekin, jos olen täälläpäin liikkeellä.

  VastaaPoista
 8. Pyydän mitä nöyrimmin anteeksi kielenkäyttöäni ja lupaan hillitä itseäni vastaisuudessa. Viiem yö oli vain yhtä tuskaa tuon selän takia sekä henkisesti ja se sai aikaan tarpeettoman kovaa kielenkäyttöä.

  Olisin näin vanhempana paimenena todella iloinen mikäli teitä näkyisi jatkossakin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "... lupaan hillitä itseäni vastaisuudessa"

   :D

   Poista
  2. Jessus sentään mutta ei edesmennyt kahjo paskaa puhunut sillä sinähän se vasta nopea likka käänteissäsi olet! :O

   Just hetki sitten kävin hoitamassa unohtuneen asian teidän osoitteessa enkä poikennut matkalla kuin pikaisesti yhdessä paikassa, niin jo vain täällä epäillään minun sanojani! ;D

   Poista

Käynnistäsi kiitollinen ja kommentistasi olisin suorastaan riemuissani!
(kommenttien valvonnan takia ne näkyvät vasta hyväksymisen jälkeen ja tämä saattaa kestää jonkin aikaa)

Kiitokset tekijöille:

 • Blogger archive page > Life is so full of tae!
 • Google Friend Connect Button > NetOops blog
 • Add Related Post Widget To Blogger (linkwithin) > My Blogger Tricks
 • Contact Form > Tw!st Blogger
 • Simple Search > Blogger Buster
 • How to display linkwithin related posts only in post pages > My Blogger Desk
 • How to Remove Subscribe to Atom links from your Blogger Blog > Superwebtricks
 • How to remove quick edit and wrench icons on Blogger > Blogger Plugins