12 kaunista jurtan asukkia ja muutama muu vieras (meet the ALJOH)

Eilinen oli hyvä päivä sillä jurttaan kannettiin lisää penkkejä ja nyt niitä on tasan kaksitoista (minähän istun lattialla). Eilen mainitsemieni lisäksi jurtan ruokakuntaan kuuluvat nyt myös Tsompi, tuo vallaton taiteilija ja vallan mahdottoman huumorintajun omaava taiteilija, Puskis joka reissaa ison veden yli niin monta kertaa päivässä ettei laskuissa pysy mukana sekä Rouva B, tuo mystinen projektipäällikkö jonka luultiin jo hetken aikaa olevan Karibian meren saaristossa lomailemassa mutta hän onkin paininut mittavan työrupeaman kanssa. Lopun mutta ei suinkaan vähäisemmän osan porukasta muodostavat kaunis (ne sääret!) punaisen kapteenina toimiva Ninka jolta muuten olen saanut perittäväksi yhden edesmenneelle ystävälleni luvatun videon ja josta en käy tässä sen enempää tarinoimaan, Marjaana – varsin sympaattinen nainen jolla on sangen railakas mutta viisas ja oikea ote elämään. Lisäksi hän on siitä erikoinen nainen että hän on synnyttänyt filosofin joka joka jo nyt, nuoresta iästään huolimatta arvioi tätä elämää tavalla mikä saa muinaiset kreikkalaiset kollegat kääntyilemään haudoissaan silkasta kateudesta. Missään nimessä ei saa unohtaa rouva Simpukkaa joka pyörittää talouttansa hieman etelämpänä ja joka rauhallisen mielen omaavana naisena on...uskaltaisinpa väittää että jokaisen miehen unelma. Eikä myöskään Rantakasvia jolla on täysin harhaan johtava nimi syystä että hän ei todellakaan ole rannalla vaan siellä vedessä ja nimenomaan avovedessä – myös talvella ja siksipä uskonkin että hänen suonissaan virtaa joko muinaisten viikinkien tai spartalaisten verta. Muutenhan tuollainen touhu ei ole selitettävissä.

Edellä mainittujen lisäksi jurtalla pyörähtivät Elina, Keskeneräinen ja itse Pohjan Akka joka on sen verran mystinen tapaus ettei hänen jäljilleen niin vain pääsekään. Toki minulla on kunnia tuntea tuo ihmiskehon läpikotaisin tunteva nainen jonka tietämys ulottuu myös rohtoihin sekä muihin lääkeaineisiin (laillisiin) mutta hän vaikuttaa toisaalla, sellaisessa paikassa johon ei pääse kuin harvat ja valitut. Jurttaa kunnioitti myös kaksi suurta joista en sano enempää sekä lukuisa joukko matkaajia mikä on varsin ilahduttavaa sillä johan täällä helvetin teltassa on saanut vuosikymmenet kyhjöttääkin ilman että ketään käy tai ylipäätään näkyy. Niin, ja minun on kiitettävä kenties maailman kärsivällisintä miestä nimeltä Michael joka ystävällisesti auttaa minua erään ja itse aiheutetun ongelman parissa. Siinä on kuulkaa mies jonka kanssa kannattaa asioida sillä hän ei tuijottele kelloon silloin kun hätä on suurin (ja tässä asiassa on otettu aikavyöhykkeet huomioon)!

Muuten jurtan elämä on rauhallista joskin kaikkien riemuksi ja oman aikani kuluksi taidan hypätä humppaa tai muita omituisia kansantansseja kun ei tässä muutakaan järjellistä tekemistä ole. Pihalle en kuitenkaan aio lähteä muuten kuin uskollisen vahtikoirani ALJOH:in (Anna Läskipää Jotain Hyvää) kanssa koska teltan liepeitä paukuttaa -25 asteen pakkanen eikä tuo lukema edusta niitä lämpötiloja joissa minä viihdyn. Postissa pitäisi käydä mutta en viitsi repiä uskollista lampaankuljetus autoani käyntiin siitäkään huolimatta että eilen saatiin vika paikallistettua ja lämmityslaite eli webasto toimii niin kuin pitääkin. Posti näetsen on n. kymmenen kilometrin päässä mikä on liian pitkä matka käveltäväksi mutta taas naurettavan lyhyt matka autolla ajettavaksi tälläisessä kelissä. Enemmän kuluja kuin hyötyä sillä normi postini ei käsitä muita kuin entisestä ja sangen railakkaasta paimentolaiselämästäni aiheutuneita sanktioita.

Täällä tundralla on vallan helvetin hyväkuntoista porukkaa mistä todisteena tämä kuva, jossa hyvät ystäväni Aleksei ja Jevgeni luistelevat järven pinnalla kesäkuun alussa. Huomioitavaa on se että kyseessä on sula vesi eli vauhtia on tajuttomasti.

Taidanpa perinteisten kansantanssien ja jäisten perunoiden syömisen ohessa tehdä kaksi listaa joista toinen tulee olemaan pimeä tai oikeammin sanottuna näkymätön ja tämä toinen tulee olemaan näkyvä jota sitten päivittelen mikäli aihetta löytyy. Toisaalta senkin homman voisi jättää huomiseen koska pää ei toimi muutaman tunnin unien jälkeen oikein kunnolla ja se ei tiedä koskaan mitään hyvää. No, aamuun muutama vierailu ja hieman evästystä josko sillä saisi koneiston käyntiin kun ei tuo Aljohin kanssa tehty lenkki herättänyt tavalliseen tapaan. Aamuyöstä on kyllä hieno lenkkeillä koska näillä kovilla pakkasilla ilman täyttävät kumeat jysähdykset läheisen järven jäätyessä ja kuulostaa aivan siltä kuin taivaankansi halkeilisi. Mahtavaa kuuneltavaa, samoin kuin naapurijurtista kuuluva karjahtelu jonka aiheina ovat yleensä ne tavanomaiset jutut.

Kaunista mutta niin kylmää


Laittakaahan päällenne jos olette pakotettuja menemään ulos koska tundralla on todella kylmä.


26 kommenttia :

 1. Kolmastoista jäsen ilmoittautuu! Mukavaa kun Jurtta aukeni ja vällyjen päältä löytyy tilaa kaikille kulkijoille. Entisellä kaalimaalla kuokkiminen olikin sangen hankalaa, etenkin kun en osannut käyttää tarjolla olleita työkaluja vaan kynsimällä kynsin maata ja ovea, turhaan.

  Näin on hyvä. Paitsi hirmuisen kylmä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi tätä rakkauden määrää! <3
   Tervetuloa oikein kovasti ja tällä kertaa ei tarvitse tämän ihmeemmin kuokkia koska nyt pidetään koodi ja muut paikat puhtaana "yksinkertainen on kaunista" - periaatteella.

   Kylmää on ja kauhulla ajattelin että missähän lukemissa teidän selkosilla mennään kun se on tunnettu niistä kovista pakkasistaan.

   Mukavaa maanataita!

   Poista
 2. -28 astessa täälläkin paistatellaan. Voi, miksi minä heinäkuussa synnyin, miks en syntynyt tammikuussa, niin kuin tuo isäntä, sitä kun ei pakkanen näy heilauttavan puoleen eikä toiseen.
  Poltahhan jurtan nuotiossa raskaasti puuta, niin ei pääse kylmä hätyttelemään :D
  Minusta pakkasessa ei ole mitään kaunista, pöh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. -28?!!! Voi hyvänen aika sentään, ei meitä auringon lapsia ole tarkoitettu tälläisiin pakkasiin ja ehkäpä luoja onkin (siis alkuperäinen suunnitelma) ajatellut niin, että viettäisimme vällyjen välissä nämä päivät ;D

   Maanantaita sinullekin <3

   Poista
 3. Enpä minäkään tuosta pakkasesta muuten välitä mutta sen verran on luikahdettava ulos, että pääsee ottamaan Volvon tallista. Siellä se jo malttamattomana odottaa milloin näkee kaverinsa. Sen kavereita on parkkipaikka täynnä illalla kun autojen haltijat eli viikingit ovat avantopaikalla. Siis, vielä muutaman tunnin odotus ja sitten sujautetaan 12 kilometrin päähän - UIMAAN ja saunaan ja useasti.
  Rattoisaa viikon alkua Tundralle ja paimenelle!

  VastaaPoista
 4. Huomenta tai iltapäivää sinullekin!
  Mulla menee ihan oikeasti kylmänväreitä kun ajattelenkin teitä siellä avannossa ja varsinkin matkalla avannosta saunaan.....ei, se ei ole tervettä touhua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä onko tervettä, mutta terveellistä se on :-)
   Ja nyt menoksi...

   Poista
  2. Kait se terveellistä on mutta silti...jäädyin pystyyn pelkästään siinä kun tappelin auton kanssa ja yks menee järveen...*Hrrrr!*

   Poista
 5. Hyvää maanantaita Olof Palme! Tai jotain sinnepäin...
  Meillä oli vain 23 pakkasta aamulla. Pääsin lämmittelemään lasinpuhaltajan uunin kylkeen. Nyt on enää 15 pakkasastetta ja kuopus täytti 13 astetta... eikun vuotta kello 07.22.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mistä tämä Olof tähän tuli? :D
   No suht samoissa sitten sielläkin päin ja täällä näyttäis taas kiristyvän kun päivällä kävi muutaman raatin verran kahdenkympin alapuolella.
   Paljon onnitteluja kuopukselle (ja kateeks käy kun oot kuiteskin tehnyt jonkun hemmetin hyvän kakun).

   Poista
  2. Kas, ne on nämä silmät yhdistettynä näihin aivoihin, jotka tuottaa sanoista "outo paimen" sanat "olof palme". Samat alkukirjaimet näköjään riittää. Kuten "hemmetin hyvän kakun" = "hemmetin hyvän kakrun".
   No, molemmat on hemmetin hyviä, mutta toinen on melkein syöty. Olisin syöny loputkin, mutta en saanu, kun kakru halus kakunlopun syyä huomenna.

   Poista
  3. No nyt tajuan koska mulla tulee toisinaan samanlaisia "väläyksiä" pääkoppaan ihan ilman tarkoitusta :D
   Varmasti olivat hyviä mitä sun leipomuksia olen kattellut ja arvaa olenko riutunut täällä, kärsien päänsärystä ja makeitten herkkujen puutteesta?

   Poista
 6. Outo paimen menee paatille ja vastaanottaa siellä uusimman postauksen kysymyskäärön! Sitä on nyt editoitu ja sinne on ilmestynyt uteluja...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos se on Ninka rakkaani se pitkä 11 kysymyksen haaste (tai vaikka olis lyhyempikin) niin mun on valitettavasti sanottava ei. Enkä halua olla vittumainen tai epäkohtelias mutta nyt on sellaiset päänsäryt ollut kaks vuorokautta ettei mitään rajaa - ajatus ei yksinkertaisesti kulje ja mä toivon että ymmärrät tämän.

   Poista
  2. Ei se mitään! Lopussa taisikin olla maininta siitä että "...jos jaksatte, niin..." :) Olen tainnut itsekin skipata noita kun ei ole jaksanut. Sitä paitsi, mehän tiedämme jo kaiken Paimenesta ilman näitä kyselyitäkin?

   Poista
  3. On ne ihan mukavia toisinaan tehdä mutta tuon kyseisen olen jossain ja joskus tehnyt kahteen kertaan ja nyt tää kuula on tosissaan kipee.

   Minusta ei tiedä kukaan mitään ja haa! siitä tulikin mieleeni että erä perikunta kyselee yhden videon perään - niille kun oli kuuleman mukaan luvattu tehdä toinenkin :D

   Poista
  4. No voi ny jumankauta... :D Käviskö sellanen kovettuma-/känsävideo?

   Poista
  5. Joo jos siinä näkyy ne sääret sillä ne on se pointti. Kasvoista perikunta lupasi maksaa huomattavan summan!

   Poista
 7. Pakkanen on ihan persiistä, voin sanoa suoraan. Ja vielä syvemmältä on ilmastointi, jota ei pysty säätämään *istuu tukka hulmuten kustannuspaikalla perse jäässä*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin lohduttaa sua sen verran että et ole ainoa joka kiroaa työpaikkansa ilmastointia. Olin päivällä yhteydessä erääseen naisihmiseen joka työskentelee konttorissa jonka lämpötila käväisi 12:ssa asteessa ennen kuin ilmastointi/lämmitysjärjestelmä saatiin kuntoon.

   Poista
 8. Vai tämhössee paikhaan olin saanu kutsun, hiukan on tutun olonen. Vaan varmaan tarkoitus on helpottaa vieroitusoireita entisestä kokoontumispaikasta :D!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä, tännehän sinun piti ilmiintyäkin ja mun muuten täytyy käydä siellä teidän leirissä jotta saan napattua sen sun osoitteen matkaani. Unohtu päivällä kun kävin katsastelemassa sinua <3 sekä WP:n muuta tarjontaa.

   Usko pois Emilie, täällä ne viroitusoireet lähtee ja muut oireet pahenee ;D

   Poista
 9. Ettei nyt vaan Paimenella mennyt joka miehen unelmat ja painajaiset sekaisin?! ;-)

  Kiitos ja pus. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole! Jos naisella on sellainen ajattelutapa, ymmärrys ja kaikki muu kuten sinulla on, se tekee naisesta jotain ainutlaatuista <3

   Poista
 10. Käväisin jänkhällä porot laskemassa ja puun molemmin puolin juoksivat. Joten tallessa olivat. Teehän vähän tilaa että, vanha pääsee lämmittelemään hetkeksi. Tuo kylmä pohjoistuli kun käy vanhan luihin ja ytimiin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomenta ja teretulemast Harry!
   Jo vain minä teen tilaa niin pääset tähän kamiinan viereen sillä ulkona tosiaan on aikas pakkanen joka onneksi on tänä aamuna tullut muutaman pykälän alas. Hieno juttu että löysti tiesi tänne vaikka tämä aikas syrjässä onkin :D

   Poista

Käynnistäsi kiitollinen ja kommentistasi olisin suorastaan riemuissani!
(kommenttien valvonnan takia ne näkyvät vasta hyväksymisen jälkeen ja tämä saattaa kestää jonkin aikaa)

Kiitokset tekijöille:

 • Blogger archive page > Life is so full of tae!
 • Google Friend Connect Button > NetOops blog
 • Add Related Post Widget To Blogger (linkwithin) > My Blogger Tricks
 • Contact Form > Tw!st Blogger
 • Simple Search > Blogger Buster
 • How to display linkwithin related posts only in post pages > My Blogger Desk
 • How to Remove Subscribe to Atom links from your Blogger Blog > Superwebtricks
 • How to remove quick edit and wrench icons on Blogger > Blogger Plugins