Turhautumista ja outoja kokeiluja

Tänään on ollut melkoista mielen muljahtelua koko päivä ja ehkäpä harmaa, vettä vihmova taivas, kiputilat, montaa päivää jatkunut seiniin tuijottelu ja alituinen köyhyys ovat syyt jotka saavat ajatukset kulkemaan very happy – modesta raivon partaalle. Tällaisina päivinä sitä toivoo että olisi rahaa, voisi lähteä pariksi päiväksi johonkin kaupunkiin – ihan kotimaassa ajattelin pysyä, tutustua paikallisiin ihmisiin sekä nähtävyyksiin ja jos tuntuisi hyvältä, niin voisi viipyä vähän pidempäänkin ja jos ei, niin sitten kohti seuraavaa paikkaa. Turhautuminen pistää miettimään ja jossittelemaan eikä se ole hyväksi koska totuus on kuitenkin toinen ja nämä typerät haaveet vain lisäävät turhautumista. Mulla on nyt vaan sellainen tilanne tässä elämässä, että mä olen ikään kuin keskellä rotkoa ja odotan että joko se ohut köysi jolla mä seison, joko kestää tai sitten alkaa pitkä mutta nopea pudotus kohti rotkon pohjalle josta alkaa tuskallisen hidas kapuaminen takaisin ylös. Paskamainen tilanne joka ratkeaa viimeistään helmikuun alussa joko hyvin tai sitten ei. Olemassa on kuitenkin suunnitelma B, olkoonkin että sen toimeen paneminen ottaa oman aikansa ja vaatii pari pientä ihmettäkin - lähinnä rahallisesti - koska se on luonteeltaan sellainen että se muuttaa asioita lopullisesti. Jonkinlainen uus elämä tai siihen suuntaan.

En kuitenkaan ole uponnut itsesäälin syvään suohon, vaan olen saanut tehtyä pikkujuttuja jotka ovat roikkuneet maailman luomisesta lähtien, ja nämä tällaiset asiathan on mulla listattuna otsikolla Huomisen työlista. Sitä huomista kun ei vaan tule jos ei itse nosta persettä penkistä ja tee. Mistään eeppisistä työrupeamista ei ole kyse, lähinnä paperihommia mutta parempi sekin kuin maata sohvalla ja syyttää maailmaa siitä kun kaikki ei ole mennyt niinkuin ois toivonut. Positiivisiin asioihin luettakoon myös jatkuvan syömisen innoittamat kokeilut joiden perusteena on ollut välttää jokaiselle tuttu suolainen – makea – suolainen – rumba. Niinpä olen kokeillut miltä suklaakonvehti maistuu kinkun siivun sisään käärittynä ja onko meetwurstin siivut liian outoja ninjatähden päällysteenä? Ei ole, itseasiassa nuo makeat joulutortut muistuttavat meetun kanssa croissantteja ja koska mulla ei ollut varaa oikeaan joulukinkkuun, niin ostin saunapalvia (niitä paketteja joissa siivut ovat kuin norsun korvat) ja yhteen siivuun saa helposti käärittyä kolme konvehtia. Makeat, jotain hedelmää sisältävät tai hedelmän makuiset konvehdit ovat ihan jees mutta enempi suklaiset eivät oikein toimi.
Toinen aika outo ja täysin kiville mennyt yhdistelmä oli juustosiivun sisään käärityt klementiinin lohkot (2kpl), ei pelkästään mauna takia vaan myös sen, että suussa tästä yhdistelmästä tuli appelsiinilta maistuva tapettiliisteri ja se oli inhaa se. Yksi parhaista kokeiluista ovat ollet omenaporalla tehdyt omenapötköt (yllätys!) joihin tein akkuporakoneella 8mm reiän, en kuitenkaan läpi asti ja kaadoin reiän täyteen kinuskikastiketta. Oi, mutta ne olivat hyviä! Tänään voisi koittaa omenapötiköiden uuniversiota, sellaista jossa nuo pikku omppupötikkäiset käyttäisi ensin pannulla kera sokerin vai pitääkö se tehdä toisin päin? Ensin uuniin ja vasta sitten glaseeraus? No, kokeilemalla se selviää. Testasin myös erästä Cokis- kastiketta jonka kanssa mulla oli pienoisia emulgoitumis-ongelmia, yritin näet sekoittaa siirappia ja kokista keskenään jotta saisin makeahkoa ja...no ei voi sanoa poreilevaa...mutta raikkaan makuista BBQ – kastikketta. Soosit my ass, voin kertoa että kokeilun tuloksena muuta makeaa ei ollut kuin sotku vaikka yritin hiton monilla eri suhteilla tehdä mutta ei, se ei kuulkaa onnistunut.

frustrated
Jep. Turhautunut mikä turhautunut.


Kävin just röökillä ja ulkona on aika erikoinen keli; valkoisen harmaa taivas, lämmintä liki kolme astetta ja räntää tulee taivaan täydeltä. Tosin ei varmasti kauaa, illalla keli menee pakkasen puolelle ja siksipä sitä onkin johonkin aikaan illasta lähdettävä käymään sufeella jossain tai auto on aamulla niin jäässä ettei ovia eikä ikkunoita saa auki. Täytyy etsiä joku pieni kahvila jostain sivummalta jonne voi ajella pikkuteitä pitkin, joulun paluuliikenne on jo alkanut eikä kiinnosta lähteä isommille baanoille koska ennen joulua oli yksi parempi päivä ja sain pestyä rakkaan Syyrialaiseni. Mikäli räntäsade muuttuu lumisemmaksi, paluuliikenteessä ajavat joutuvat kulkemaan – kiitos Destian älyttömän suolauksen - sellaisessa paskamyrskyssä ettei hyvä tosikaan ja vielä kun tähän lisätään kuljettajat joiden joulu on mennyt päin helvettiä, niin on ihan varmaa että ensi jouluna hautausmailla palaa jokunen kynttilä enemmän. Hulluja kun riittää aina.

Lopuksi vielä selllainen juttu, että jos tätä sattuisi lukemaan joku leivonta -alan ammattilainen tai henkilö joka on perehtynyt astetta paremmin leipomisen jaloon taitoon, niin kysyisin että voiko esim. vadelmaa temperoida samaan tapaan kuin suklaata? Tarkoitan että jos vaikkapa nyt vadelmasta tekee ensin mössöä jonka lämmittää samoin perustein kuin suklaan, niin mitä lisäaineita se tarvitsee käyttäytyäkseen kuin suklaa? Siis jos tämä on ylipäätään mahdollista ja jos on, niin olisin enemmän kuin kiitollinen saadessani jonkinlaista ohjeistusta sillä päässäni on jo pitkään pyörinyt ajatus vadelma - ”canelloneista” jotka voisi täyttää vaikkapa suklaamoussella tai jollain muulla.
Kiitos etukäteen ja hitosti pusuja sille joka tämän dilemman ratkaisee (tietysti niin että se onnistuu).

Ps. Nyt tulee lunta yhtä paljon kuin 1742 jolloin olin vielä nuori paimen ja jahtasin laumani Alpeilla. Hiutaleet olivat Ikean ripirapi – kassin kokoisia, aivan samanlaisia mitä nytkin sataa ja koska mulla on suht lyhyet kintut, niin rakkaat seve ballesterokseni uhkasivat jäätyä niiden jättäessä vanaan Alppien hohtavaan hankeen (ei, meillä ei siihen aikaan ollut alushousuja, boksereista ja muista vinoventtiilistä puhumattakaan).


Pss. Muistakaa olla ihmisiksi! 

8 kommenttia :

  1. Makeaa, suolaista, makeaa - jep jep! Esikoinen tuossa kahmaisi alkupaloiksi suklaata, sitten ruokaa ja kaffin kanssa taas suklaata. Minä tyydyin tässä kohtaa vaan kahviin ja katselemaan, joskin rupesi kyllä tekemään mieli punakaalisalaattia. Testailen joka joulu uusia juttuja ja tää oli herkkua: punakaalia, punasipulia ja fetaa ja herkullinen kastike. Nam!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joulu on kenties se aika vuodesta jolloin tämä ilmiö korostuu kun tarjolla on paljon enemmän kuin tavallisena arkena. Luin aamuyöstä juttua ylensyömisestä ja se perusohje tuntui olevan että vettä pitää juoda, ilman sitä ruoansulatus ei oikein toimi ja koko homma tavallaan pysähtyy.

      Muuten kuulostaa kyllä hyvältä mutta feta ja kastike...fetaa kyllä syön mutta aika harvoin ja salaatinkastikkeista en ole koskaan pitänyt ja sitä miksi näin on, en todellakaan tiedä.

      Poista
  2. Kaupasta tullessa tie oli jäässä, vaikka auton mittari väitti, että on kolme-neljä astetta lämmintä. Jotain tuolta taivaalta tulee ja olen iloinen, että ollaan kotona eikä tarvi ajella missään. Huomenna mun autokin pääsee hoitoon :)
    Ei tullu mullekaan lottovoittoa, unelmat jää unelmiksi. Mieki oon kyllä haaveillu semmosesta, että kävis asumassa eri paikoissa joko hotellissa tai ihan vuokrakämpässä, ja kun on paikka nähty niin seuraavaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kävin illalla ajelemassa ja voin sanoa että tien pinta muuttui viidessä minuutissa aivan toiseksi siitä kun lähdin. Venytin lähtöäni mahdollisimman myöhään kuran lentämisen takia mutta koitin kuitenkin sovittaa niin, ettei iltapäivällä/alkuillasta satanut räntä ennättäisi jäätyä kiinni laseihin ja onnistuinkin tässä.
      Keli oli tosiaan liukas mutta mitä nyt aamuyöstä lueskelin uutisia, niin pahoilta onnettomuuksilta on vältytty ja se on hyvä juttu se.

      Poista
  3. Metukka on ihan täydellinen pipareiden ja konvehtien seuralainen. Ainakin tällaiselle, jolle tulee makeassa ällötysraja vastaan hyvin pian. Itse asiassa nyt kun tuon mainitsit, niin taidanpa kääräistä noi loput Finlandia marmeladit metukkaan, niin makeus överi on ehkä vältettävissä.

    Muutoin joulu noudatteleekin täällä perinteitä, kuume ja ihan hirveä päänsärky vaivaa. Olen kyllä ollut silti koko joulun menossa, riittää kun viime vuonna makasin jouluna kolme päivää kuumeessa sängyssä. Mulle ei selkeästi sovi nää vapaat, ei terveys kestä pyhiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jiieiii!
      Mä kyllä muistelinkin sun postauksistas että sulla on ollut kans näitä yhdistelmiä ja on muutenkin mukava kuulla ettei ole ainoa joka tätä harrastaa. Itseasiassa mä uskon että on paljon ihmisiä joilla on ihan pimeitä makupareja tai - yhdistelmiä mutta ne ei uskalla kertoa niistä, useimmat kun näistä kirjoittelevat puuta heinää terveellisestä elämästään vaikka todellisuus on jotain ihan muuta :D

      Paranemista, tuo ei kyllä ole oikein että sä joka joulu sairastat!
      Olkoonkin että viimeinen lause nauratti mutta onhan se ihan perseestä että ne ainoat vähänkin pidemmät vapaat jotka näin joulun aikaan on mahdollisia, menee sairastaessa vaikka toisaalta, tyypillinen tuurihan on sitä että oot viikonlopun kipeä jotta voit maanantai aamuna herätä täysin terveenä jotta voit aloittaa sen hemmetin raatamisen.

      Poista
  4. Vihdoin saan kommentoitua, en jaksa tabulla pitkiä tekstejä kirjoitella.

    Ruokapuolesta: muistin miksi en niin kovin pidä suklaasta (toki sitäkin uppoaa jos muuta ei ole) eli se on mielestäni niin rasvaisen makuista pian. Mieluummin syön salmiakkia tai sitten intohimoni on juustoruisleipä joko Kallen kaverin tai sinappikurkkusalaatin kera. Mies ei ymmärrä näitä ollenkaan :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, mulla on suklaan kanssa sama juttu, sen maku ja koostumus on sellaista etten voi syödä sitä nykyään kovinkaan paljon. Kai sitä näin näin vanhemmiten kyllästyy vähän kaikkeen koska suklaa ei suinkaan ole ainoa :D

      Juustoruisleipä kuulostaa hyvältä ja sinappikurkkusalaattikin, mutta mieluummin mä laitan juuston päälle aika kasan kinkkua ja joko suolakurkkua tai sitten tuoretta, riippuu fiiliksistä eli siitä mitä jääkapissa sattuu olemaan ;)

      Poista

Käynnistäsi kiitollinen ja kommentistasi olisin suorastaan riemuissani!
(kommenttien valvonnan takia ne näkyvät vasta hyväksymisen jälkeen ja tämä saattaa kestää jonkin aikaa)

Kiitokset tekijöille:

  • Blogger archive page > Github/jhwilson
  • Google Friend Connect Button > NetOops blog
  • Add Related Post Widget To Blogger (linkwithin) > My Blogger Tricks
  • Contact Form > Tw!st Blogger
  • Simple Search > Blogger Buster
  • How to display linkwithin related posts only in post pages > My Blogger Desk
  • How to Remove Subscribe to Atom links from your Blogger Blog > Superwebtricks
  • How to remove quick edit and wrench icons on Blogger > Blogger Plugins