11.000 pingviiniä vs 4.000 joulupukkia

Pingviineille ei vittuilla, ainakin mitä on uskominen Brilliant Game Studios’ in tekemään videoon joka on myös promovideo siitä mitä heidän uudella Epic Battle Simulator’ illa saa aikaan. Tämän eeppisen ja samalla hulvattoman hauskan turpajuhlan pääsette katsomaan tästä linkistä. Joulu on ohi ja siksi tämä video on omiaan näin aamun alkajaisiksi, minäkin hyvästelin paimentolan pukin jo eilen ja hän lupas tulla ensi vuonna uudestaan koska hänen omien sanojensa mukaan Paimentolassa käy pirun mukavia ja hemmetin hyvännäköisiä naisia. Myös Paimentolan oma, virallinen ja järkähtämätön kanta on tämä.

Sitten ilouutisia omenakansalle, käsittääkseni iOS:lle on tulossa mobiililaitteille optimoitu hakukone Vurb (en löytänyt tätä kun kävin tsekkaamassa mutta tosin vierailu oli hyvin pikainen), jonka voi personalisoida haluamakseen ja ominaisuuksia löytyy enemmänkin. Tarkemmat tiedot löytyvät täältä, Vurb’ in omalta sivustolta.

Sitten silmäasiaa, näköhän on meille kaikille tärkeä asia ja löysin Hyvä Terveys -sivustolta listauksen joka kertoo silmissä esiintyvistä oireista jotka on hyvä käydä tarkistuttamassa. Sitäkään en tiennyt että tekomykiöleikkaus jolla pääsee silmälaseista eroon, voi aiheuttaa verkkokalvon irtautumisen mikä onkin sitten huonompi homma. Jutussa lääkäri sanookin ettei terveitä silmiä pitäisi leikata koska kyseessä ei ole sama asia kuin lehden ostaminen kioskilta ja se on kyllä totta eli jos laseilla pärjää, niin on parempi kun tyytyy niihin vaikka ne joskus saattavat tuntua hankalilta. Listaukseen pääsette tästä linkistä.

Lisää terveysasiaa ja siirrytään lääkkeiden pariin, Terveys.fi on tehnyt TOP 10 – listan suomessa eniten myydyistä ja käytetyistä lääkkeistä. Käytetyimpien kärjessä komeilee asetyylisalisyylihappo jota itsekin käytän melko korkeiden trombosyyttiarvojen hillitsemiseksi, tosin huonolla menestyksellä koska ne eivät laske vaikka mitä tekisi. Alkuun käytin Primaspan’ia mutta sillä ei ollut mitään merkitystä, samoin kuin ei tällä Cardio 100:lla jota nykyään käytän. Lääkäri kyllä sanoi ettei lääkkeiden vaikutus ole näkyvissä suoraan arvoissa mutta minä en vanhana skeptikkona tuota oikein usko. Meikäläisen trombosyyttiarvot ovat vuosikausia olleet 650 – 820 välissä ja oma mielipiteeni onkin, että näillä raja-arvot ylittävillä lukemilla on jotain tekemistä päänsärkyjeni kanssa. Toisin sanoen mun pillit on niin tukossa ettei veri kierrä mitä puolustaa se, että eräs neurologian lekuri sanoi mun lähtevän siihen kun verisuoni poksahtaa päänupissa. Komentokeskuksen sisältä näet löytyy kaksi tuntematonta kohtaa joita ei ole sen paremmin tutkittu, epikriisissä mainitaan toisen olevan kalkkeutunut verisuoni (kysymysmerkillä) ja toisen olemassaolo vain todetaan sen paremmin arvioimatta mikä se mahtaa olla joten kyllä meikäläistä hieman häiritsee tämä epätietoisuus. Vaan kun verta ei tule, niin ei voi olla kipeäkään ja siksi nuo tuntemattomat jutut eivät todennäköisesti tule koskaan selviämään. Paitsi meikäläisen tuurilla vasta sitten kun olen ns. jättänyt yhtiövastikkeen maksamatta ja helvettiäkö sillä tiedolla enää siinä vaiheessa mitään tekee.

at work
Maanantaisin, tiistaisin, tänään vai joka päivä?Ettei mene mussuttamiseksi, niin lopetan tähän ja toivottelen oikein raukeaa aamua niille joita eivät rasita nälän aiheuttamat pakkoliikkeet eli työ ja taasen niille jotka ovat kapitalistisen järjestelmän ikeen alla tahi kommunistisen puolueen vuosikymmeniä kestävissä talkoissa, toivotan jaksamista sillä uskokaa pois, te joko saatte pienimuotoisen eläkkeen tai sitten teidän lipulakkianne (malli Josef) koristaa Suuren Työn Sankarin heti bärkeleen kiiltävä kokardi.
Muistakaa olla ihmisiksi.

8 kommenttia :

 1. Erittäin pienimuotoisen eläkkeen nauttija täällä hei.
  Eikös ennemminkin sun tilanteessa käy niin, että verisuoni vaan menee tukkoon ja järki lähtee (niinku mun äidiltä) tai järki säilyy mutta puhekyky ja muu kropan toiminta prakaa (niinku mun mummolla), jos trombosyytteja on paljon? On vihtumaista sitten maata halvaantuneena kämpän lattialla kun ei pääse ees apua hälyttään. Tai ei ymmärrä, niinku äiti. On nimittäin todennäköisesti mullakin eessä, jos voi päätellä siitä, miten edeltäville sukupolville on käyny. Poksahtaiskin verisuoni niin lähtö tulis nopeesti...

  Jaajaa, mitenkäs nää jutut näin raadolliseksi heti meni? Ehkä mulla on patoutumia, kun kotona ei aikuisten keskenkään voi puhua sairastumisesta ja kuolemisesta. Minusta se on asia, joka tulee jossain vaiheessa eteen ja kuuluu elämään, toinen ei halua kuulla mitään semmosesta. Puoliväkisin oon saanu kerrottua toiveeni hautauksestani, koitti estellä mutta sanoin, että millon mie toiveeni sitten kerron; kuolleenako.

  Unohin siitä riistakamerasta sanoa omassa vastakommentissani sulle, että hilijasta on :) viime yönä se oli sentään pyydystänyt lumi- tai räntähiutaleen! Ja siihen pitää hankkia sim-kortti ja liittymä, että saa täyden hyödyn ja kuvat koneelle suoraan. Musta tuntuu vaan niin arveluttavalta jättää kallis vehje pihalle yksinään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se on tietysti se yleisin ja vittumaisempi vaihtoehto mutta jos verisuoni repeää päästä eikä vain tukkeudu, niin kyllä se on sitten kiitos ja kuulemiin. Nämä trombot on aika kurja juttu, olkoonkin että on monia muitakin mutta just tuo että on tavallaan vihanneksen asemassa on sellainen, mitä pelkää kaikista eniten.

   Kuolemaan liittyvät asiat on monelle vaikeita, kuolemaa koitetaan vähätellä ja se perustuu siihen ettei monikaan halua itselleen sitä turvattomuuden tunnetta mikä esim. syntyy kun puoliso kuolee. Se on nyt kuitenkin semmoinen juttu että me lähdetään täältä kaikki ja olis kyllä hyvä jos sais asiat puhuttua selviksi, vallankin kun lapsia ja niidenhän kohtaloon/elämään se äidin tai isän kuolema just vaikuttaakin joten ei sitä pitäis sivuuttaa.

   No, kyllä me jaksetaan odottaa joten ei mitään kiireitä, ne on aika hauskoja kuvia mitä oon kattelut ja videopätkät vielä parempia. Niissä luonto on jotenkin aidoimmillaan.
   Ei kait sitä kukaan pölli jos se on pihapiirissä vai ajattelitko viedä sen jonnekin kauemmas?

   Poista
 2. Me tässä justiinsa vasta hihiteltiin kuopuksen kanssa Hikipedian artikkelille pingviineistä. Ovat rauhaarakastavia viininkeittelijöitä (not!)

  Meillä loma jatkuu, joten nautitaan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hikipedia on yks parhaista tietolähteistä! :D

   Nyt tulee viikonloppuna vähän kylmempää joten siellä pääsee vaikka luisteleen tai hiihtelemään (jos on lunta, täällä ei oikeastaan ole lainkaan).

   Poista
 3. Ibuprofeenia menee mulla eniten noista listoista, vaikka nyttemmin olen alkanut siirtyä enemmän parasetamoliin alkavan nivelrikon vuoksi. Tosin pidin juuri kahden viikon särkylääkkeettömän jakson, joka oli pakko eilen lopettaa saatanallisen päänsäryn/migreenin vuoksi ottamalla Miranaxia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höh :(
   Et ole kokeillut josko saisit jykevämpiä lääkkeitä? Meinaan että niitä ei tarvis ottaa niin paljon tai usein, mulla meni aikanaan niin paljon erilaisia tabuja että sairastin niiden takia vyyhtipäänsärkyä mutta oli se lääkitys miltei mikä tahansa, niin nollapäiviä on hyvä pitää jos vaan on mahdollista.
   Nykyisen lääkitykseni takia se ei ole mahdollista tai mä tukehdun - tekee ihan saman kuin yliannostuskin ja mulla on pari kertaa venähtänyt iltalääkkeiden ottaminen ja kumpainenkin kerta oli hiton pelästyttävä kokemus. Rupes kroppa vetämään ihan veteläksi ja hengityksen suhteen oli sama kuin ois vedetty muovikassi päähän.

   Poista
  2. En viitsi vahvempia käyttää. Sain hammaslääkäriltä lihasrelaksantteja (Sirdalud), mutten voi niitäkään ottaa kuin puolikkaan aina joskus. Ei ihme jos leukalihakset jumii.

   Migreenilääkkeet ei oikein sovi, parhaiten toimii tosiaan käsikauppalääkkeet ja Miranax.

   Poista
  3. Ymmärrän. Jokainen on erilainen ja se mikä sopii toiselle, aiheuttaa toiselle sellaiset sivartit ettei mitään rajaa ja se on aikamoinen homma kun aletaan hakemaan sitä oikeaa lääkitystä joka todella toimii. On nimittäin kokemusta.

   Poista

Käynnistäsi kiitollinen ja kommentistasi olisin suorastaan riemuissani!
(kommenttien valvonnan takia ne näkyvät vasta hyväksymisen jälkeen ja tämä saattaa kestää jonkin aikaa)

Kiitokset tekijöille:

 • Blogger archive page > Github/jhwilson
 • Google Friend Connect Button > NetOops blog
 • Add Related Post Widget To Blogger (linkwithin) > My Blogger Tricks
 • Contact Form > Tw!st Blogger
 • Simple Search > Blogger Buster
 • How to display linkwithin related posts only in post pages > My Blogger Desk
 • How to Remove Subscribe to Atom links from your Blogger Blog > Superwebtricks
 • How to remove quick edit and wrench icons on Blogger > Blogger Plugins