Tapaus 57: Kokemus jota en unohda

Eilisen postauksen kommenttiosiossa tulin maininneeksi, etten kerro illan tapahtumista kuin korkeintaan yhdellä lauseella mutta se oli kokemuksena – kun unohdetaan siihen liittyvä ”raadollinen” puoli – jotain sellaista että siitä on sanottavaa hieman enemmän siitäkin huolimatta että sen analysointi tuntuu typerältä. Kokemus oli hyvin miellyttävä heti ensimmäisestä hetkestä lähtien ja kaikki sujui tavalla jossa ei ollut merkkiäkään ennalta sopimisesta eikä siitä että se perustui tekemäämme sopimukseen. Parasta illassa oli kuitenkin se, että se muutti käsitystäni itseäni vanhemmista naisista ja tällä tarkoitan nimenomaan sitä kun ollaan viidenkympin paremmalla puolella. Nuorempana ei vastapuolen iällä ollut kovinkaan suurta merkitystä, olkoonkin että olihan se nuorelle miehelle melkoinen kokemus (suom: melkoista kyytiä) rakastella itseään vanhemman naisen kanssa mutta jotenkin tuntuu ettei näitä 17 -> 25, 30 - > 44 tai vastaavia kokemuksia voi verrata koska nuori ikä, parempi terveys ja tuohon aikaan pielustelulla ei ollut kuin se yksi ja ainoa tarkoitus/päämäärä jossa toisen huomioon ottaminen ja muut tällaiset asiat olivat sivuseikka. Siksipä nyt, vanhemmalla iällä mutta silti omien ennakkoluulojen ja yleisten, vanhempiin naisiin kohdistuvien stereotypioiden vankina eilinen kokemus oli jotain sellaista mikä tavallaan pysäytti. Tajusin näet kuinka väärässä olen ollut ja miten kaikki vanhempiin naisiin liittyvä ad populum – perustainen tietämys ja luulot/stereotypiat ovat niin päin helvettiä kuin olla ja voi. Niinpä minulle ei jää muuta vaihtoehtoa kuin tunnustaa typeryyteni ja esittää anteeksipyyntöni kaikille yli 50 – vuotiaille naisille ilman kieroilua, ilman suosion kalastelua koska se mitä koin, oli sekä fyysisesti että psyykkisesti sellainen kokemus että esitän tämän anteeksipyynnön vilpittömin sydämin.

Mitäpä muuta? Jos eiliseen lisäisi vielä jotain, niin Taivaan Isälle kiitos siitä että maailmassa on joogaa, pilatesta sekä muita vastaavia harrastuksia joista naiset tykkäävät. Puhumattakaan siitä että ihmiset tajuavat kangistuvansa vanhemmiten ja venyttelevät säännöllisesti joka ilta, olkoonkin että tämän harjoittelun tulokset ovat sellaisia jotka saavat niitä katselevan hämmästyksen valtaan ja että heidän kasvoillaan voidaan nähdä sangen typertyneitä sekä epäuskoisia ilmeitä. Tai näin ainakin minusta itsestäni tuntui. Useaan otteeseen.

yep
Jep.


Tällaista siis eilen mutta tänään onkin sitten paljon kurjempi päivä koska joudun huomenna kuultavaksi eräässä huostaanottoa käsittelevässä asiassa. Klassinen tapaus, isä atari ja pahemman luokan piripää joka lähti linnaan miltei heti lapsen syntymän jälkeen, istui jokusen vuoden (huumeista) ja palasi häiriköimään äidin ja muksun elämää. On linnassa jälleen, syynä huumeet ja niiden rahoitukseen liittyvät varkaudet ja nyt ollaan tilanteessa jossa kaikki tämä on nähtävissä pojan (9v.) käyttäytymisessä eli vaikeuksina koulussa ja koulun ulkopuolella. Asiaa pahentaa se että lapsen äidiltä on hakattu luonto pois ja hän kärsii mm. paniikkikohtauksista ja muista mielenterveyteen liittyvistä ongelmista joista masennus pahimpana. Asia mikä minua tässä kuviossa ihmetyttää on se, että sosiaalitoimen eräs painavimmista perusteista tässä huostaanotossa on ollut se ettei lapsen tarvitse nähdä rikollista elämää eikä päihteiden käyttöä, sallii sekä isän että tämän äidin (joka on myös istunut huumeiden takia linnassa) negatiivisen vaikutuksen (tapaamiset vankilassa, isän äidin eli mummon lähes päivittäiset yhteydenotot joissa viitataan kintaalla niille asioille joista poikaa koitetaan vieroittaa) siitäkin huolimatta että ao. mukula on ilmoittanut pelkäävänsä niin isäänsä kuin muoriaankin. Sosiaalitoimen perusteena on se että lapsella pitää olla tukiverkosto mikä on totta mutta voidaanko tukiverkostona pitää ihmisiä joilla on rikollinen elämä ja joita lapsi pelkää? Omasta mielestäni paras ratkaisu olisi se että niin lapsi kuin äitikin saataisiin pois vallitsevasta tilanteesta (muutto uudelle paikkakunnalle jossa sukulaisia/ystäviä) ja katkaistaisiin nämä lapseen kohdistuvat negatiiviset vaikutteet jota oma isä ja isoäiti edustavat. Luvassa on vitullista vääntöä ja saapa nähdä mitä tapahtuu. Syy miksi meikäläinen joutuu kuultavaksi on se että tunnen kaikki edellämainitut ja tiedän vallitsevasta tilanteesta koska joudun olemaan tiettyjen asioiden takia (kyyditykset lääkäriin ja muualle, käytännön apu) kanssakäymisessä noin pari kertaa viikossa ja olen tällä tapaa...miten sen nyt sanoisi...sisällä tilanteessa.
Tämä päivä menee suurimmaksi osaksi puhelimessa ja s-posteja lukiessa/laatiessa vaikka olisin mielelläni tehnyt jotain muutakin mutta nämä ovat sellaisia asioita joita ei voi sivuuttaa.

Haluan toivottaa teille kaikille oikein hyvää keskiviikkoa ja muistakaa olla ihmisiksi.


28 kommenttia :

 1. No eikös se nyt ole ihan yleisessä tiedossa, että 50+ naiset ne osaa ottaa hommista vaikka mitä irti ja nauttivat enemmän kuin nuorempana. Ja tämän faktan takiahan esim. meidän kylän entisellä Seurahuoneella kävi kolmekymppisiä jätkiä metsästämässä niitä 50+ ladyja ja niitä jätkiä vietiin siellä kuin litran mittaa. Herää vain kysymys missä puskissa teikäläinen on elänyt ;)

  Henkilökohtaisesti on tosin sanottava, että en suostu ajattelemaan tässä iässä, että vanhoilla naisilla on niin paljon hauskempaa ja ne on niin paljon parempia, olisihan se nyt aika masentava ajatus ja niin kuin tässä pitäisi muka vanhoja päiviä odotella, että homma paranee. Tosin on vaikea uskoa, että se voi paljon parantua, kun nyt on jo niin kivaa ;) Toisaalta, jos vertaan itseäni kaksikymppinen vrt. kolmekymppisenä, niin kyllähän nykyään olen paljon näppärämpi nappaamaan itselleni orgasmin kuin nuorempana. Toisaalta, parikymppisenä taisin vaivautua enemmän miellyttämään miestä, kuin nykyään :D

  VastaaPoista
 2. Ainakin sitä kovasti on toitotettu ja mitä tulee mun puskissa elämiseen, niin sitähän se on kirjaimellisesti ollut viime vuoteen asti: ensin oli lehmänpaskan kyllästämiä peltoja silmänkantamattomiin ja niiden takana neliökilometrikaupalla synkkää, ikiaikaista aarnimetsää joka erotti meidän rytökylämme kaikesta sivistyksestä ja ennenkaikkea näistä +50:stä naisista :D

  Kokemus on tietysti juttu joka perustuu kokemuksiin ja kokemuksilla en tarkoita pelkästään seksuaalisia, vaan kaikkia niitä mitä elämä tuo tullessaan ja siksipä mitä vanhempi on, sitä katselee maailmaa / aistii asioita / kokee erilailla kuin aikaisemmin mistä esimerkkinä vaikkapa tuo sun orgasmis. Se on tavallaan sama asia kuin jos vertaa omaa naimista kaksikymppisenä ja nyt ja jos sitä kuvaa vaikkapa niinkin typerällä vertauksella kuin juokseminen, niin ennen muut kuin satasen pyrähdys eivät tulleet kuuloonkaan (okei, eivät onnistuneet) mutta nyttemmin sitä mieluummin lähtee pidemmälle matkalle koska pidemmästä matkasta nauttii paljon enemmän.

  Mitä taasen miellyttämiseen tulee, niin kokemukseni mukaan +50:set ovat hyvinkin määrätietoisia sen suhteen mitä haluavat ja varmistavat että he myös saavat mitä haluavat. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä etteivätkö he osaisi miellyttää

  VastaaPoista
 3. Kerro siellä sun mielipiteesi painavasti - sitä varten nuo kuulemiset on. Voimia, ei varmasti oo kiva keikka <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mä parhaani yritän ja toivon että asiat menisi hyvin mutta skeptinen kun olen, niin tuskinpa mun sanomisilla on mitään merkitystä koska eihän nuo voi myöntää olevansa väärässä.

   Poista
 4. 'Yliholhousyhteiskunta'. Lapsiraukka <3

  Minäkin vietän päivän puhelimessa, kotona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri tätä!
   Sinä sen oikean sanan tiesit ja kyllä mun käy sääliksi tätä ihmislasta.

   Poista
 5. Lapsen tukiverkosto voi olla myös muualta kuin oman suvun piiristä. Lasta pitäisi kuunnella, mutta eihän sitä tarvi kuunnella ennenkuin 12-vuotiaana... se turvallisuudentunne olis niin hiton tärkeä!

  Ja joo, mieki kuulin, että naisen pielusteluelämä on parhaimmillaan nelikymppisenä tai yli, mutta ihan turhaan odotin. Pitkästyttävää hommaa se on edelleenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se voi ja kyllä alle 12 - vuotiaitakin kuullaan "mikäli heidän henkinen kehitystasonsa katsotaan riittävän korkeaksi" mutta sitä en tiedä kuinka hyvin tuo asia käytännön tasolla sitten toteutuu. Kurja tilanne kummiskin on tällä pikku poitsulla.

   Aah, kait se näissä pielusteluhommissa on kuitenkin niin että sen tuottama mielihyvä on kiinni siitä miten kemiat pelaa. Iästä tai mistään muustakaan riippumatta.

   Poista
 6. Heh, pitää varmaan kiittää nuista mielipiteistä, koska olen yli 50-v. Siis kalenterin mukaan. Muuten ihan kakara, kai. ;) Mukava, että teillä oli kivaa keskenänne!
  Ikävä juttu tuo rosis... sanot tietysti painavan sanasi just niinkuin tässä. Äiti ja laps tarvitsevat ilm. juuri nyt kaiken mahdollisen avun ja tuen, mitä on saatavissa ja paras vaihtoehto olisi esim. muutto ja molemmille asianmukainen hoito. Tapaamiskielto ja ehkä isälle myös lähestymiskielto vapautuessa voisi olla tarpeen, koska tuo kuulostaa ihan helvetin pahalta. Grrr...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä Polga sun elämänasenteesi on kohdillaan ja se myös välittyy ulospäin. Minä pidän susta sen takia että sä et ole mikään pirun tiukkapipo tai jeesustelija mutta sä osaat olla tiukka silloin kun sitä tarvitaan. Huumorintaju sulla on kyllä ihan parasta ja jos jotain rakastan niin ne on sun sanonnat joita mä ahkerasti varastan :D

   Olet ihan samoilla aatoksilla kuin minä koska ei tuosta helvetistä muuten tule loppua. Äiti ja poika toiselle paikkakunnalle (ovat sitä itsekin toivoneet mutta sossu ei ota kuuleviin korviinsa eikö ole lupautunut asiassa auttamaan) ja isälle sekä sille vitun vanhalle räähkälle laajennettu lähestysmiskielto niin kauaksi aikaa kun heissä henki pihisee.

   Poista
 7. Kyllä tämä sun kokemus kannattaakin muistaa ja toistaa myös :) Elämässä kannattaa aina hakea hyvyyttä kun sitä paskaa kyllä sataa hakematta.
  Voi lapsi parkaa. Onneksi olet siellä apuna. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan mutten tiedä toteutanko - ainakaan tällä tapaa ;)

   Saapa nähdä miten huominen sujuu, oli hetki sitten tämän lapsen äidin kanssa puheissa ja kovin tuo vaikutti pelokkaalta tulevan kokouksen suhteen.

   Poista
 8. Kuule, paimen, tämä eei liity mitenkään tähän postaukseen, vaan on pienen pieni toive...olisiko mahdollista, että vaihtaisit suositellun postauksen sellaisen, jossa on mahdollisesti esiintyvällä henkilöllä Suomen ilmastoon passeli vaatetus päällä? Ihan siksi tätä kyselen, että viime sikoina on työpaikalla ollut jonkin verran joutoaikaa jolloin mieluusti lueskelisin - mutta ei kuitenkaan niin paljoa, että ehtisi sun posrauksen kerralla lukaisemaan, eikä ole soveliasta sitten asiakkaiden läsnäollessa pitää avoimena sellaisia nettisivuja, joiden kuvituksesta joku voi imaista appelsiinin tuulenhalkaisijaansa. Siitä taas seuraa se, että muutaman virkkeen luettuani joudun tärväämään sivun kiinni -ja epämääräisen ajan kuluttua palaamaan alkuun. Enkä näe lukea puhelimen tekstiä prillit päässä, joten lukeminen tästä puhelimen näytöltä on yhtä ladien veivaamista päästä pois ja päähän... myötätuntoa ruikuttaen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mo tottakai minä vaihdan.
   En ole tullut ajatelleeksi moista ja onhan tuo jo tuossa ollutkin joten ootappa hetki...

   Poista
  2. Oi, kiitos! Ja kaikista kirotusvirheistähän saattoi päätellä, että naputtelin edellistä tekstiä puhelimella...muutenhan minä en kirjoitusvirheitä tee, hahhaa!

   Poista
 9. Voin kertoa teille nuoremmille, että kyllä vain, vuosia tulee, mutta parhaimmat eroottiset kokemukset vain yhä paranevat. Kolmekymppisenä ei tiennyt mitä voi vielä olla edessä. Odotanhan Marrakin vaan. Ugh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. *Hyrisee hiljaa ja miettii minkälaista olisi jos jää...jäät lähtisi jo ensi viikolla* :D

   Poista
 10. No kuinkas vanha itse olet jos viisikymppinen tuntuu wanhalta?! Itse en aivan vielä kolkuttele sitä rajapyykkiä, mutta jotkut ystäväni ovat sen jo ylittäneet ja he vasta tuntuvatkin osaavan nauttia elämästä täysin rinnoin! ��

  Mahdoinko itsekään edes saada orkkua yhdynnässä - muuten toki - alta kolmeviitosena eikä sen jälkeenkään seksielämä ole missään nimessä huonontunut, päinvastoin! ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mä kyllä puhuin itseäni vanhemmista naisista eikä mun ollut tarkoitus mitenkään mollata vanhempia naisia. Mitä taasen tulee mun ikääni, niin täytin viime vuonna viisikymmentä ja sen kyllä huomaa; joka paikka rapistuu, paikkoja särkee jne. :D

   Vanhemmiten pielustelu on paljon parempaa myös minun mielstäni koska poissa on ennenkaikkea se nuoria miehiä vaivaava kiire. Näin vanhemapana pielustelu on paljon tunnepitoisempaa ja enemmän kumppania huomioon ottavampaa.

   Poista
 11. Voi sentään, lapsi raasu. Toivottavasti oikeus tekee viisaan päätöksen ja asia saa lapsen kannalta oikeudenmukaisemmaksi kääntyvän elämän. Hänellähän se tulevaisuus on vielä edessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokous meni hyvin avoimessa ja ymmärtävässä ilmapiirissä, osaltaan jo senkin takia ettei lapsen isä vaivautunut tulemaan paikalle mutta muutenkin ja seuraava tilannetta arvioiva kokous pitäis olla n. kuukauden päästä.

   Poista
 12. No johan ihmettelen, että Sinä, Outo Paimen, olet noinkin mustavalkoisesti ajatellut. En olisi todellakaan uskonut.
  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä sinä tarkoitat mustavalkoisella ajattelulla?
   Kysyn siksi että en oikein päässyt kärryille siitä että tarkoititko koko postausta vai jotain tiettyä kohtaa ja ylipäätään millä tapaa mustavalkoista?

   Poista
 13. Tarkoitin tuota nuoret vs. vanhemmat naiset.

  VastaaPoista
 14. Tai ehkä stereotypinen ajattelu olisi oikeampi ilmaus.

  "Tajusin näet kuinka väärässä olen ollut ja miten kaikki vanhempiin naisiin liittyvä ad populum – perustainen tietämys ja luulot/stereotypiat ovat niin päin helvettiä kuin olla ja voi."

  Mutta eikös sitä sanokin, että "oppia ikä kaikki". :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oppia ikä kaikki - se on totta ja mun suurin syntini on se että mä en osaa pukea ajatuksiani sanoiksi. Tästä syystä moni ihan hyvällä tarkoitettu asia tavallaan kääntyy päälaelleen ja saa kokonaan toisen merkityksen mitä mä olin tarkoittanut. En yritä puolustella sanomisiani koska osa on ehkäpä liiankin jyrkällä ajattelutavalla ilmaistua. Jokaisella on kuitenkin se oma mielipide ja toivon että jokainen tuo omansa julki koska siitähän ne keskustelut syntyvät - ilman että homma menee toisen/toisten syyttelyksi tms. kuten tämänpäivän mediassa on huomattavissa. On vain kaksi milelipidettä eili joko - tai ja näillä omat, fanaattiset puolustajansa jotka leimaavat toisinajattelevan puolen kerettiläisiksi.

   Vaan se paatoksellisuudesta, mulla on ollut ikävä teitä ja haluan toivottaa sulle oikein hyvää itsenäisyyspäivää.

   Poista

Käynnistäsi kiitollinen ja kommentistasi olisin suorastaan riemuissani!
(kommenttien valvonnan takia ne näkyvät vasta hyväksymisen jälkeen ja tämä saattaa kestää jonkin aikaa)

Kiitokset tekijöille:

 • Blogger archive page > Github/jhwilson
 • Google Friend Connect Button > NetOops blog
 • Add Related Post Widget To Blogger (linkwithin) > My Blogger Tricks
 • Contact Form > Tw!st Blogger
 • Simple Search > Blogger Buster
 • How to display linkwithin related posts only in post pages > My Blogger Desk
 • How to Remove Subscribe to Atom links from your Blogger Blog > Superwebtricks
 • How to remove quick edit and wrench icons on Blogger > Blogger Plugins