Hermostoperäinen helvetti: Verta ukkovarpaiden välissä ja kuulassa rutisee

Huomenta. Niinhän siinä kävi toissäyön postauksen jälkeen että oli pakko luovuttaa kesken lukulistan ja sitä hubaa on kestänyt tähän aamuun asti, tuossa puoli kuuden aikaan alkoi hieman hellittämään ja pääsin taas koneen ääreen mikä on mukava juttu mutta hieman rassaa kun tänään pitäisi tehdä pari asiaa vaikken oikein jaksaisi. Vaan se näistä kitinöistä ja eteenpäin. Tehän tiedätte että minä, tai oikeastaan me kaikki hullut, sairastamme Monkey lips – synroomaa joka saa huulet liikkumaan neljä kertaa nopeammin kuin aivot ja tämän takia me kajahtaneet olemme kusessa huomattavasti useammin kuin muut, ns. terveet ihmiset. Toisaalta tästä on myös helvetinmoinen hyöty sillä Apinan huuli – syndrooman edetessä sekundäärivaiheeseen, se mahdollistaa aivan helvetin omituisten päätösten tekemisen sekunnin murto – osassa ja tämän johdosta päätin juuri nyt että otan vastaan vieraat joiden pitäisi tulla reilun tunnin päästä mutta het ko hyö ovat lähteneet, niin minäpä perkele otan ja naulaan ulko – oven kiinni. Ihan sen takia että sen kerran kun mä tänne Blogsphereen pääsen, niin aion myös olla täällä koska sitä ei taas tiedä koska tomumaja alkaa vittuilemaan.

Daa, olen alkanut polkaista käyntiin tutkimussarjan jonka keskeisenä aiheena on vaistonvaraisten toimintojen päällekkäisyys kiputilojen kanssa ja tämä tutkimus poikii myös neljätuntisen luentosarjan jonka nimeksi tulee ” Hermostoperäinen helvetti: Verta ukkovarpaiden välissä ja kuulassa rutisee”. Luentosarjaa on tilattu jo ennakkoon kaikkiin johtaviin yliopistoihin, muutamille suvipäiville (ne ranskalais-alkuiset stadilaiset if you know what i mean) ja Kämmellahden Marttojen kylvökauden avajaisiin eikä kenellekään liene epäselvää että niin koko tutkimuksen kuin itse luentosarjan keskeinen teema on pimpain ja sen puute kuulavikaisen yksilön arjessa. Kaiken tämän lisäksi mä ajattelin siivota jos vaan jaksan. Ei muuten mutta villakoirat ovat alkaneet muodostaa laumoja ja niiden selkäpiitä karmiva ulvonta on sangen perkeleellistä kuunneltavaa. Tässä on kun on näitä pelkotiloja muutenkin. Niin, ja ihan vinkkinä tähän väliin voin heittää että jos teillä on tomusokeria, niin älkää missään nimessä haistako sitä. Seuraksena on järjetön tomupilvi ja vielä järjettömämpi siivo. En tiedä miksi mun piti tässä taannoin haistaa että onko mun tomusokerini mennyt piloille koska en usko että tomusokeri edes kovin helposti menee piloille mutta näin kuitenkin tein ja aivastelun laskemisen lopetin about yhdennentoista aivstuksen kohdalla. Lohtuna se että ennen paketissa ollut ja hetkeä myöhemmin ilmassa leijuva/lattialla lojuva tomusokeri oli aivan priimaa. Hyvä hyvä.

Sain käsiini sukuamme tutkineen Ervasti Halloumin (ei kuitenkaan se juusto) tutkimuksen jonka hän ystävälliseti toimitti äänikirjan muodossa sillä hän tietää lukemiseen liittyvät vaikeuteni ja niinpä olen kuunnellut tätä kiehtovaa teosta maatessani sairasvuoteella aina kun olotilat ovat sen sallineet. Olen päässyt noin puoleen väliin ja haluan sanoa kaikille jotka havittelevat sukutukimuksen tekemistä, että se on vihoviimeinen asia jonka te haluatte tehdä. Oikeesti. Olen kyllä aina ollut varsin tietoinen sisäsiittoisen ja mentaalisten ongelmien raiskaaman sukumme omituisuuksista mutta Ervastin esiin kaivamat tiedot ovat aika rankkaa luettavaa. En nimittäin tiennyt sitäkään että isoisäni isä, joka oli aikalaistensa keskuudessa varsin arvostettu henkilö, oli todellisuudessa jaa vähän pimee äijä. Tästä todisteena mm. hänen vuosina 1800 – luvun alkupuolen jalkapallojoukkueensa jonka hän oli koonnut siihen aikaan pitkin metsiä juoksevista lehtolapsista. Ervastin tutkimuksessa on kohta jossa isoisän isä kertoo lehtolapsifootballteamistaan näin:

Nuo pienet, metsittyneet perkeleet ovat varsin vikkeliä jaloistaan ja tämä on sangen hämmästyttävää sillä on vaikea kuvitella ettei heidän eri suuntiin sojottavat silmänsä tuottaisi mitään vaikeuksia mutta uskomatonta kyllä, he kirmaavat oljista tehdyn pallon perässä miltei yhtä lujaa kuin niiden limpun kappaleiden joita aina silloin tällöin viskaan heille nähdäkseni kuinka primitiivisiä he ovat. Jalkapallo pelinä tuo esiin esihistoriallisen laumakäyttäytymisen ja voi kuinka sydämeni riemuitseekaan kun näen lauman, korjaan joukkuueen, pienimpien syöksyvän pallon perään vaikka heidän täysin hallitsematon peristaltiikkansa tuottaa number kakkosta lähes katkeamattomana nauhana. Enkä voi sanoin kuvailla kentän yli kimeinä päräyksinä kuuluvaa persein rutinaa (1800-luvun mitys pierulle, toim.epähuom) ja iloista kikatusta mikä täyttää ilman näiden serkunpanijoiden jälkeläisten kipittäessä pitkin kirkkaana hohtavan jään pintaa. Olemme nyt harjoitelleet 4+3+3+1 – puolusta joka menee alkuasetelman osalta hyvin mutta joka hajoaa heti kun nuo bloody rutsarinhedelmät lähtevät liikkeelle ja vaikka koitan erilaisin valjain saada heidät pysymään ns. ruodussa, niin minusta tuntuu että tehtävä on tuomittu epäonnistumaan.”

Ylläoleva on vain yksi niistä kauhistuksista joita tutkimus pitää sisällään mutta sieltä löytyy myös muita, vähintäänkin yhtä järkyttäviä asioita joista voidaan mainita esim. isoisoisoisotätini Amalia Gehr - Runkkanen jonka käytös herätti pahennusta jopa maamme rajojen ulkopuolellakin. Hän näet oli paitsi direct drive – moottorilla toimivan pesukoneen keksijä, mutta myös varsin iloluontoinen nainen josta aikalaiset käyttivät nimitystä Haaramalia. Kenties siksi että hän vietti vuorokaudesta enemmän aikaa ns. kaplaimet kattoa kohti kuin seisten tai kävellen mutta saattaa olla että hänen saamansa pikkanimi johtui myös kateudesta sillä tuon aikakauden selkätyöntekijät elikkäs huoraloiset tienasivat ihan sairaasti. Sitä paitsi Amalia ei ollut mikään turha nainen sillä häntä on kiittäminen paitsi suoravetomoottorilla varustetuista pesukoneista, myös kansallisesta elikkäs nykyisin julkisen puolen terveydenhuollosta jotka myös arvauskeskuksina tunnetaan. Katsokaas kun tuohon aikaan ei petrokemian teollisuus ollut vielä kovin kehittynyttä ja siksipä kortsuja ei juurikaan ollut, mitä nyt satunnaisia luonnosuoleen tehtyjä virityksiä jotka käytössä muistuttivat pikemminkin HK:n sinisen päälle heitettyä muovikassia ja tästä syystä hommat hoidettiin lähes poikkeuksetta paljaaltaan mikä tiesi sitä että ökkömönkiäiset ja muut meininkimadot siirtyivät tyypistä toiseen nopeammin kuin pankkien väliset maksut eli imiidiötilisti. Amalian aikaan suomessa vallitsi rutosin vallan alainen Sverige's blöd och heltsäkret helvete langue issue, joka toimi niin kuninkaallisen porukan kuin tavan kansalaistenkin terveyttä vaalivana organisaationa ja tämän orkun palveluksessa toimivia lääkäreitä kiersi myös täällä suomessa. Tosin aivan helvetin satunnaisesti mutta kiersipä hyvinniin. No, sattuipa sitten kerran että tällainen lääkäri, August Hammar – Legoland, sattui tulemaan sille paikkakunnalle missä Amalia asui ja koska Amalia oli valveutunut nainen, hän myös päätti mennä tarkastuttamaan sekö pimpaimensa että itsensä. Pahaksi onneksi lääkräin tulo sattui druidien kalenterin – jota siihen aikaan suomessa noudatettiin – kevätpäivän tasauksen aikoihin ja koska tätä merkittävää päivää oli juhlittu usemman viikon perseet olalla, niin oli selvää ettei Amalia sen paremmin kuin hänen räspsänsäkään ollut parhaimmassa lyönnissä. Lääkärintarkastuksen pöytäkirja on karmeaa luettavaa tai meikäläisen kohdalla se oli karmeaa kuunneltavaa:
- 17 kuppaa päällekkäin
- 2 toisistaan melko radikaalisti eroavaa tippuria
- kolme kourallista käsittämätöntä pikkutavaraa kuten sormustimia, yksi taskukello ja kappa perunoita
- 1 jaa vähän omituinen pesäke joka näytti merengue – kuumeen ja sikotaudin kombinaation aiheuttamalta patilta mutta josta ei Erkkikään ota selvää.

amalia
Amalia "työhuoneellaan". Kuvassa tilanne jossa Amalia kertoo asiakkaalle indeksiin sidottujen taksojen korotuspaineista


Pahan tilanteen vuoksi Amalia joutui keittokylpyyn kolmeksi viikoksi, tarkoituksena meininkimatojen tappaminen sekä kaikkien tautien lopullinen lähdättäminen ja tapauksesta järkyttyneenä August Hammar – Legoland lähetti kuninkaalle kirjeen jossa hän vaati terveyskeskuksien perustamista suomeen heti eikä viidestoista päivä. Kungen myöntyi ja näin alkoi suomalaisen terveyskeskuskulttuurin alamäki joka on levinnyt myös muualle maailmaan. Katsokaas kun samaan aikaan suomessa ristiretkellä olleet turkkilaiset sattuivat näkemään Amalian joka istui keskelle kylää roudatussa kattilassa todella eteeristen tuoksujen ja vitullisen höyrypilven keskellä, niin he päättivät viedä tuliaisina turkkinn tämän loistavan kylpemismuodon ja ristivät kylpylänsä Hamaameiksi. Rehvelit kun eivät tajunneet että Amaliasta yritettiin saada matovapaata kansalaista.

Ookke, enempää ei näitä kauheuksia tällä kertaa ja toivottavasti en järkyttänyt tai suututtanut ketään koska se ei ollut tarkoitukseni. Juttu on vaan niin että totuus on tarua ihmeellisempää ja hyvin usein myös raadollisempaa.

Kaikille oikein hyvää pääsiäisen jatkoa ja het kun olen saanut vieraat hoideltua, palaan takaisin jurtalle ja lukulistani pariin. Erityinen halaus ja pusut Itäisten kansojen johtajalle eli Hirnakalle sillä vanhan paimenen sydäntä lämmittää nähdä että oot kunnossa <3 font="">
16 kommenttia :

 1. Tilaan sen luentosarjan myös meidän kyläyhdistyksen kesäjuhlille. Hinnasta varmaan, hm, sovitaan? Parempaa vointia! Ja heitä ne vieraat kirkon pihalle, siellähän on messukin yöllä...

  VastaaPoista
 2. Hyvä hyvä. Sinä luonnollisesti saat luentosarjan ilmaiseksi...mitä nyt hieman syötävää jollain kohtaa jos sopii?

  Jaa että messu?
  No täältä näkee tapulin ja kun ei matkakaan ole tämän pidempi, niin taidanpa poiketa yöllä koska se menee jokatapauksessa valvomisen merkeissä. Eikös niitä kellojakin muuten rukata taas ens yönä?

  VastaaPoista
 3. Hyvä, että käyvät sua tomuttamassa (tomusokerista) ettet ihan metsity sinne. Ja sekin on hyvä, että mejän villakoirat on mykkää rotua. Nuo kiinanharjakoirat sensijaan pitää kovaa melua - ainakin äsken piti, kun yritin päivätorkkuja ottaa. Katolta romisee lumet pihalle ja sekös valpastuttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kyllä!
   Pieni tomutus on aina paikallaan mutta kyllä mä aika tyhmäksi tunsin itseni sillä ei kai kukaan täyspäinen haistele jauhojaan?

   Lumet! Muistan kanssa kuinka Aljoh toisinaan sai melkoiset siepit putoavasta lumesta mutta täytyy muistaa että se on oikeasti vaaratekijä. Varsinkin jos kyseessä on pieni rotu ja jos sattuu niin että koko lappeellinen tulee kerralla niskaan niin siinä voi käydä hullusti - etenkin jos katolle on muodostunut jäätä.

   Poista
  2. Tuo on totta. Nyt on onneksi ollu lumisateiden välissä lämmintä, ettei oo kertyny katolle isoja massoja. Just tänään katoin, että saattaa ihan sulamalla lähteä, romahtelematta. Meillä menee kulkupolku siinä pahimmassa romahdusvaarassa, ja vaarallisimpaan aikaan on pantu este ettei siitä pääse.

   Poista
  3. Hyvä että olette huomioineet sillä kun se lumi lähtee liikkeelle, niin alta ei yksinkertaisesti ehdi pois. Se tulee alas todella nopeasti.

   Poista
 4. Ah, sukututkimukset, ne ovat vallan mainioita! Itse kannustan ehdottomasti nuorisoa tutustumaan lähimenneisyyteen: se kun selittää useamman kuin yhden asian...myös omalla kohdallani :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ovathan ne jos kestää julmia totuuksia! :D
   Totta puhuakseni ne ovat hyvin mielenkiintoisia vallankin jos on rahaa viedä tutkimusta tarpeeksi kauas ajassa taaksepäin. Ainahan tämä ei onnistu koska jäljet häviävät liikaa tms. mutta jos hyvä säkä käy, niin historia saattaa olla mielenkiintoisempi kuin mitä on koskaan kuvitellut.

   Poista
 5. Meininkimadot... :D

  Onpas mukavaa lueskella teikäläisen päivityksiä taas pitkästä aikaa. Nää on aina sellaisia, joidenka seuraksi on keitettävä kuppi jos ei toinenkin kahvia, jotta pystyy keskittymään (mähän en siis kykene lukemaan kirjojakaan enää) mutta loppu aina palkitsee! :D Harjoitan siis keskittymiskykyäni sun ansiosta! Tänks.

  Jokseenkin huolestuttava ja ikävä taitaa tuo sinun terveydentila olla, silmäilin aiemmat päivitykset mutta en vielä lukenut aivan kunnolla. Toivottavasti vointi on edes useimmiten kohtuullinen. Meikän paniikki-/ahdistusoireisto pulpahti pintaan taas oikein kunnolla ja itse tein pientä syväsukellusta tuossa n. kk sitten. No, jos olisin ollut tarpeeksi älykäs ja ottanut oppia menneestä, niin mun olisi pitänyt hakea hoitoa jo vajaa vuosi sitten kun ihan ekat oireet alkoivat. Bloggaaminen tuntuu hankalalta nyt, niin päivitin nyt sitten kuulumiseni tässä.

  Pärjäilkäämme! Onneksi kevät tulee ja luonnossa tapahtuu jänniä juttuja. Tällainen cityelukkakin on nyt oppinut uudelleen arvostamaan sitä, että läheltä löytyy pieniä luontolämpäreitä joihin pääsee käveleksimään hetkeksi pois näistä betonikylistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eipä mitään kiittelemistä ja kyllä sinäkin rakas kapu tiedät että ne neljä ilmestyskirjan ratsastajaa on kesäpoikia meininkimatojen rinnalla :D

   Terveydentila romahti joo ja se menee pikkuhiljaa huonompaan suuntaan ja on asia josta mä en halua puhua enempää mutta koska best före - päivää ei tiedä kukaan, niin keikutaan täällä ilman sen suurempia murehtimisia.
   Tuolla toisen postauksen vastauksessani mä jo pyysinkin ettet lopettaisi kokonaan (viittaan sun viimeisimpään postaukseen jota kävin kommentoimassa) bloggaamista ja syyt löytyvät sieltä toisesta vastauksesta. Mä kyllä jaksan odottaa vaikka postausten väli ois pidempikin koska mä kapu pidän susta enemmän kuin sä tiedätkään.

   Poista
 6. Meidän keittiö taas näytti eilen siltä, kuin olisin räjäyttänyt jauhopussin siellä, leivoin elämäni ensimmäisen kattilaleivän.

  Amalia kuulostaa varsin railakkaalta naiselta, mutta ei niin pahaa ettei jotain hyvääkin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kattilaleivän?
   Hmm...sä olet vienyt jo ennestään ilmiömäistä tasoa olevan leipomisesi ylemmälle tasolle ja koska en ole tämän päivän/illan postausta vielä lukenut (mikäli se on jo ilmestynyt), niin onko mahdollista että siinä on lisäselvitystä tähän asiaan josta mä kuulen ensimmäistä kertaa?

   Amalia oli horo ja sen voi sanoa ihan suoraan :D

   Poista
  2. Hee Amalialle :D

   Nyt on kuva kattilaleivästä. Jos haluat resehtin, niin se on tää (mä laiton 8 dl vehnäjauhoja ja 4 dl vettä): http://ideasieppo.blogspot.fi/2013/12/kattilaleipa.html

   Poista
  3. Kiitos kiitos. Tässä tuli välillä muuta joten olin poissa hetken ja nyt sitten suunnistan teikäläisen blogia kohden.

   Poista
 7. Vai että meininkimadot :-D
  Mun piti vissiin alusta jotain kommata, mutta sulla oli niin paljon taas asiaa, että unohdin senkin..voi mua ja mun onnetonta päätäni :-D
  Yhtä hyvä oon mäkin, oon vetänyt tomusokeria henkeen, oikeen silleen Kunnolla. Ei ollut kivaa, eikä taatusti nenässäkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No meininkimadot ovat universumin vikkelimipiä ökkiäisiä ja siksipä niiden kanssa pitääkin olla varuillaan :D

   Ei näitä mun horinoita tarvitse kommentoida ja hei, sä sait mut iloselle tuulelle kun tunnustit kuuluvas tomari-inhalereihin :D

   Poista

Käynnistäsi kiitollinen ja kommentistasi olisin suorastaan riemuissani!
(kommenttien valvonnan takia ne näkyvät vasta hyväksymisen jälkeen ja tämä saattaa kestää jonkin aikaa)

Kiitokset tekijöille:

 • Blogger archive page > Github/jhwilson
 • Google Friend Connect Button > NetOops blog
 • Add Related Post Widget To Blogger (linkwithin) > My Blogger Tricks
 • Contact Form > Tw!st Blogger
 • Simple Search > Blogger Buster
 • How to display linkwithin related posts only in post pages > My Blogger Desk
 • How to Remove Subscribe to Atom links from your Blogger Blog > Superwebtricks
 • How to remove quick edit and wrench icons on Blogger > Blogger Plugins