Blogit: Polku vai Virta? Tietysti molemmat!

Koska perustavaa laatua oleviin luonteenpiirteisiini kuuluu pakonomainen tiedonhalu, päätin tutkia eilen illalla että missä voisin jakaa näitä ikiaikaisia viisauksiani ja kertoa jaa vähän kapisesta elämästäni sen jälkeen kun Blogilista loppuu. Sen piti käsittääkseni lopettaa toimintansa tänään mutta palveluun pääsi ainakin muutama minuutti sitten joten en tiedä että onko mulla taas kalenteri sekaisin vai onko tilanne muuttunut mutta se siitä. Jo ensimmäinen haku tuotti tulosta ja päädyin eräälle foorumille jossa kerrottiin blogeja listaavasta palvelusta nimeltä Blogipolku ja melko pian olinkin sitten liittynyt tähän mainioon palveluun. Blogipolku on selkeä ja hyvin toimiva listaus jossa blogeja voi hakea nimen, tagien tai kategorian perusteella ja se mikä tästä palvelusta tekee erinomaisen, on se että blogiesittelyssä on nähtävillä useampi postaus(katkelma) joten mielenkiintoista blogia voi tutkia hieman enemmän. Blogini oikeasta sivupalkista, Talagh Malarin alapuolelta löytyy linkki josta pääsee suoraan Blogipolulla olevaan profiiliini jonka kautta pääsette näkemään palvelun toimintaa. Blogipolulta on saatavissa myös vastaava ”follow” - plugin kuin muissakin, vastaavissa palveluissa mutta sen sijaan laitoin linkin koska siihen on syynsä.

The Sign
Kyltin, ja monta muutakin asiaa.

Hallinointi on helppoa ja oikeastaan kaikki toimii niin selkeästi etten löydä oikeastaan mitään negatiivista tai no, jos sen foorumin puheiisiin jolta tämän Blogipolun löysin, on uskomista niin WP:läisille kerrottakoon ettei teidän postauksenne päivity automaattisesti vaan ne on lisättävä sinne manuaalisesti (mikä on kylläkin helppo toimenpide, sekin tuli nimittäin tuli tarkistettua kun ei mun palikat ens alkuun riittäneet tajuamaan mistä löydän niinkin yksinkertaisen asian kuin omat postaukseni). Bloggerin alustaa käyttävien ei tarvitse olla huolissaan koska uudet tekstit päivittyvät automaattisesti mutta en mene vannomaan tuota WordPressin päivittymistä kun en ole satavarma joten jätetään se meikäläisen kivittäminen toiseen kertaan jos näin ei ole. Niin, ja samalla kertaa liityin Blogivirtaan joka on myös erittäin hyvä palvelu ja tarjoaa helpon tavan seurata mitä blogimaailmassa tapahtuu. Selkeät kategoriat, etusivun mainostusmahdollisuus etc. joten kannattaa ehdottomasti käydä tsekkaamassa koska Blogivirta tarjoaa todella laajan kattauksen hyviä blogeja.

Vielä pari sanaa Blogipolusta; bongasin sieltä eilen neljä uutta blogia jotka ovat nähtävissä Talagh Malarin puolella ja nämä ovat Sokerivaltakunta, Ellan reseptit, Keittokirjanen ja Mokkavenus eikä liene yllätys mistä kyseisissä blogeissa on kyse. Oi kyllä! Jumalaton määrä reseptejä, tietoa ja kaikkea sitä mikä pitää tätä universumia pystyssä. Paaksaamisen lisäksi, olkoonkin että se on allekirjoittaneella hieman hiljaisempaa. Jopa niin hiljaista että jos satutte käyskentelemään tietyllä hiekkarannalla, niin se omituisen näköinen ura rantahiekassa ei tarkoita sitä että sen on jättänyt jälkeensä kuolemaa tekevä hylje. Ei kyllä se on jotain ihan muuta. Mitäs vielä? Niin, Marjaanalle tiedoksi että Blogipolulta löytyy sellainenkin blogi kuin Luomulaakso ja se suattaapi sua kiinnostaa.

Tähän kapiseen elämääni ei sitten eilisen osalta paljoakaan kuulu, Valkyrian kanssa käytiin syömässä ja hääp veti naisille tyypilliseen tapaan läskiä kun taas minä joka pelkään kolesterolia ja massiivista sydänkohtausta, söin tavoilleni uskollisena grillattua lohta jonka oheen oli laitettu jokiravuilla täytettyjä lättyjä ja muutama uunikinkku. Ai Hesus mutta olihan hyvää. Kevät ei etene ja varsinkin yöt ovat kylmiä mutta siitä hyviä että ne ovat aikaa jolloin tapahtuu outoja asioita. Perun nimittäin puheeni siitä etteikö parkkipaikalla seisovat autot kiinnostaisi ohikulkijoita ja tästä todisteena joku himourheileva nainen, joka hyvin myöhään jolkotteli Syyrialaisen ohitse ja tuijotteli röyhkeästi sisään kun näpyttelin läppäriäni. Vajaan tunnin päästä havahdun siihen kun sivuikkunaan koputetaan ja mitä genitaalielintä, sama nainen seisoo auton vieressä polkypyöränsä kanssa ja kun veivaan ikkunan auki, niin hääp kaivaa ohjaustangosta roikkuvasta korista termospullon, mukin ja antaapa vielä pari sirvakkaakin koska ajatteli että meidän liikenteen laskentaa tekevien elämä on niin yksinäistä ja työajat suorastaan epäkiitolliset. Keskustelun yhteydessä sivuttiin mm. sellaisia asioita että a) minkä vitun takia liikenteen määrää pitää seurata myöhään illalla koska kukaan ei enää liiku minnekään ja b) miksi sitä ylipäätään suoritetaan keskellä Jumalan hylkäämä ryteikköä. Mukava, täysin tuntematon naisihminen mutta en viitsinyt korjata asioiden todellista tilaa joten sovitaan että jos tarvitsette hyvää liikenteenlaskijaa, niin tässä teille on sellainen.

Kaikille oikein hyvää maanataita ja alkavaa viikkoa. Muistakaa olla ihmisiksi.16 kommenttia :

 1. Noitten virtojen ja polkujen kanssa kannattaa olla tarkkana. Selvitellä vähän kuka niistä vastaa ja miten. Hallinnointi on joissain tuollaisissa palveluissa surkeaa, ja oma blogi voi joutua vaikka mihin viidakkoon, noin kuvaannollisesti. Mutta noita kahta en tunne, joten en sano niistä mitään.

  Hyvää kesäkuuta, tuokoon se sinulle oman kämpän ja kesän lämpöä! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No Blogivirta on vanha palvelu ja eiköhän Blogipolkukin ole ihan okei. Siinä olet kyllä oikeassa että Netin Suurista Syövereistä löytyy kaikenlaisia juttuja jotka eivät sitten olekaan sitä mitä ne lupaa.

   Kiitos, ja hyvää kesäkuuta myös sulle ♥

   Poista
 2. Sulle sitten tapahtuu ihmeellisiä asioita!! (sikälimikäli toi kahvimuori oli totta, eikä toiveunta. Aina mä en ihan ole varma kun sun tarinoitas luen. Mutta mä olenkin blondi...)
  Lupaan olla tänään ihmisiksi. Siihenkin on syynsä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei ole mitään intressejä puhua paskaa omasta elämästäni joten eilinen tapaus on totta ja mun mielestä hieno sen tähden että maailmassa näyttäisi olevan jäljellä hitunen inhimillisyyttäkin. Itse olen sellainen kuspiä että tuskinpa olisin tehnyt vastaavaa.

   Mutta sä voisit puolestaan avatua ja kertoa mulle sen syyn...ounastelen nimittäin että kyseessä on jotain mikä liittyy...siis on tärkeää ;)

   Poista
 3. Mites ois liikenteenjakajan hommat? Onnistuuko?

  Mainioita viikkoa ja lämpimämpiä öitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liikenteenjakajan?
   Kait se luonnaisi...kävisin makaamaan risteykseen ja rukoilisin että autoilijat ohittaa mut jommalta kummalta puolelta.
   Kiitos ja lämpimiä öitä myös sulle!
   Kävitkö muuten tsekkaamassa Luomulaakson?

   Poista
  2. Käväisin joo. Kiva, mutta ehkä vähän liikaa mainosta ja sponsoroitua sisältöä mun makuun...

   Poista
 4. Liikennettä en oo koskaan laskenut (ainakaan kenenkään käskystä) mutta postia joskus laskin. Joka viideskymmenes piti ottaa sivuun. No arvaa, laskiko kukaan... silloin tällöin heitti jonkun kalikan sinne laatikkoon. Hulluksihan siinä olis tullu ne porukan vähätkin täysijärkiset, jos olis koko päivän vaan laskenu mielessään viiteenkymmeneen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maailmassa on monta outoa ja epäkiitollista työtä joista osa on sellaisia ettei niistä tiedä kukaan. Toisaalta ne todistavat ettei (tieto)koneet voi tehdä kaikkea ja se on oikeastaan hyvä asia.

   Poista
 5. Voi, Paimen! Kiitos vinkeistä! Heti hyppäsin polun varteen ja kurkottelin virtaan. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä jos vinkeistä oli apua ja....hmmm...mukavaa viikonloppua sitten kun tämä juuri alkanut viikko saadaan päätökseen :)

   Poista
 6. Vau, kaikkea siellä tapahtuukin. Saitko kutenkin juoda sen termarin tyhjäksi, vai nappasiko nainen tarjoamukset lopulta omaan kainaloonsa?

  Kuten näkyy olen päässyt pitkästä aikaa wifin ääreen ja täytyy sanoa, että ikävä on ollut. Ja kunhan palajan niin katson tuota palvelua :)

  Hehkeitä hetkiä Valkurian kanssa ja kenties myös autojen seurannan parissa ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkalleen sanottuna juttutuokion aikana söin yhden sirvakan ja join yhden mukillisen kahvia minkä jälkeen tämä laupias samarialainen häipyi omille teilleen.
   Blogipolku ja - virta ovat hyviä palveluita joten suosittelen että käyt katsomassa (ja liittymässä).

   Lue muutama vanhempi postaus niin tiedät ettei tässä enää ole niin kovin hehkeitä hetkiä luvassa...

   Poista
 7. No, jopas.. naisia tunkee jo ikkunoistakin ;)

  Yksi tuttu laski joskus HKLn bussien matkustajamääriä, kuulemma aika nopeasti silmä tottuu erottamaan kuinka monta istumapaikkaa ja seisomapaikkaa on varattuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi tuo pysyi ikkunan ulkopuolella :)

   Nonni!
   Tässä on just yks niistä oudoista ammateista mistä Sannalle mainitsin - minen ole koskaan kuullutkaan että matkustajamääriä laskettais silmämääräisesti!

   Poista

Käynnistäsi kiitollinen ja kommentistasi olisin suorastaan riemuissani!
(kommenttien valvonnan takia ne näkyvät vasta hyväksymisen jälkeen ja tämä saattaa kestää jonkin aikaa)

Kiitokset tekijöille:

 • Blogger archive page > Github/jhwilson
 • Google Friend Connect Button > NetOops blog
 • Add Related Post Widget To Blogger (linkwithin) > My Blogger Tricks
 • Contact Form > Tw!st Blogger
 • Simple Search > Blogger Buster
 • How to display linkwithin related posts only in post pages > My Blogger Desk
 • How to Remove Subscribe to Atom links from your Blogger Blog > Superwebtricks
 • How to remove quick edit and wrench icons on Blogger > Blogger Plugins