Pax Tractorin nro 48771: Shadows of Social Affairs and Health

Kardinaalivirhe. Jälleen. Olisi pitänyt tajuta jo eilen kun tämän pikku kanikoppimme lämpötila veti pakkasen puolelle mutta ei, vasta hetki sitten muistin että eilen tuli viisitoista vuotta täyteen ja nämä tämmöiset ovat kuulkaas sellaisia virheitä joita ei yksinkertaisesti pitäisi tulla. Huolimatta siitä ettei meillä kovin paljon perusteta synttäreistä tahi muista kinkereistä mutta nämä rakkausjutut ovat ihan eri asia koska meillä tämä parisuhde on ollut ns. käänteinen eli kaikki paska mitä parisuhteessa voi tapahtua, sijoittui heti alkuvuosille eli ajanjaksolle joka käsitti vuodet 2000 – 2011 ja nyt ollaan menty koko ajan parempaan suuntaan. Taakse ovat jääneet juopottelu, linnatuomiot, keskinäiset tappelut ja PsyFys, tuo korpikylien oma terapia ja kaikkien parisuhteiden barometri jolla mitataan niin riidoista aiheutuvaa hellan savuttamista kuin fyysisiä vammojakin.

PsyFys on Anton Hei-Hei Heikkilän suunnittelema parisuhdeterapia med jaa vähän mottipäinen konsultaatio jossa parisuhteen naispuolinen käypi psykiatrian pakeilla kertoilemassa huoliaan ja parisuhteen miespuolinen taasen käy fysiatrin pakeilla näyttämässä niskasta perseeseen ulottuvia haavojaan, avoruhjeitaan ja kuristamisesta lyttyyn mennyttä lutkuaan jota myös henkitorveksi kutsutaan. Joka terapiakäynti alkaa näillä tarkistuksilla ja pippapää – tohtorin horinoilla joiden jälkeen siirrytään keskustelemaan ongelmista ja niiden korjaamisesta sekä tarkastellaan Flash – tilastoa josta näkyy mm. se montako kertaa palokunta/poliisi on visiteerannut lemmenpesässä tai montako kertaa on jouduttu turvautumaan B – mielipidesairaalan apuun. Anton Hei-Hei-Heikkilä on ihan hyvä äijä ja psykiatri mutta kun puhutaan parisuhdeterapiasta niin ei siellä pitäisi jakaa päiväkodista tuttuja hyvä poika/kiltti tyttö – merkkejä. Mikään ei vituta niin paljon kuin valkoisessa takissa hiihtelevä kallonkutistaja joka liimaa pikku taululle pakkopaidan kuvan aina silloin kun on tullut ryssittyä ja kun taas on ollut hieman vähemmän verta ja hikeä ilmassa, tämä helvetin runkefäärd lätkäisee taululle meemin jossa melkein keihäänheittäjän sisko hymyilee peukku pystyssä ja alla on teksti ”Eikös ole ihanaa kun aurinko paistaa ja elämä hymyilee!”. Ei hyvää päivää.

Totuushan on se että just tämän aurinkopeukku-kuvan takia mulle tuli aika helvetin usein lähdöt terapiasta koska onhan se niin että jokainen joka kärvistelee parisuhdeongelmiensa kanssa, saa järjettömät kilarit jos siihen tilanteeseen tuupataan oikein ministeristason kottarainen kertomaan kuinka parisuhteessa kulkee ja vielä kun se irvistelee ja heiluttelee peukkuaan, niin se on jo liikaa. Tuosta kynnestä muuten sen verran että se oli tässä kyseisessä kuvassa lakattu Pax Tractorin nro 48771:lla elikkäs Shadows of Social Affairs and Health:illa. Minä kattokaas tiedän nämä jutut koska mä olin iloisella 80 – luvulla paikkaamassa yhden transsun äityslomaa. Eikä tuo tieto muuten ole ainoa minkä mä opin, en niinkään transsuista vaan paremminkin naisista eikä se informaation laatu vältämättä ollut niin tarpeellista koska se sai mun mitokondriot hyppäämään humppaa ja repäs sellaisen arven mun psyykkeeseen että se näkyy röntgenkuvissakin. Notta ei piä ihmetellä jos mulla vispaa vieläkin. Terapiassa kuitenkin käytiin lähinnä sen takia että Antonin muija teki aivan sairaan hyviä karjalanpiirakoita ja koska tuohon aikaan eväisiin tarkoitetut taalerit menivät lähinnä temppuveden hankintaan, tulivat nuo mainiot sirvakat tulivat enemmän kuin tarpeeseen ja niitä kulkaa meni. Muistan kerrankin kun oltiin tilanteessa jossa kahviteltiin ja minä joka en ollut syönyt moneen päivään, en keksinyt muuta kuin huutaa ”Kattokaa, kuollut lokki!” ja kaikki – myös rakas vaimoni – ryhtyivät tuijottamaan taivaalle (helvetin typerykset) ja minä poika pääsin survomaan karjalanpiirakoita suuhuni. Kaikkiaan kaksitoista kappaletta ennen kuin nämä monopäät tajuavat etteivät kuolleet lokit lennä mutta voin kertoa että kahdentoista karjalanpiirakan huomaamaton pureskelu ja nieleminen kesken parishdekonsultaation vaatii todellista ammattitaitoa ja siksipä siihen ei kenenkään pienikurkkuisen yksilön pidä ryhtyä koska tukehtumisvaara on todellinen. Varsinkin jos se riisimössö sattuu olemaan kuivaa. Palan painiketta kun ei pysty ottamaan lähinnä yskösvaaran takia. En edes uskalla ajatella millaiselta näyttäisi psykiatri jonka otsalle on juuri rykäisty tiun verran osittain pureskeltua, itäsuomalaista sirvakkaa. Ce voici olla niitä kuuluicia Wiimeicten Aikain Näkyjä.

Tämä nyt taas meni vanhan muisteluksi niin kuin useimmat mun tärkeistä asioista ja se osoittaa kuinka regressoitunut mä olen. Ei jätkä pysty kertomaan edes omaa mokaansa ilman että pitää palata 1900 – luvun tapahtumiin ja se varmasti ärsyttää monia mutta minen voi sille mitään. Loppupäätelmä kun on kuitenkin se että mun pitää keksiä joku lepyttelylahja vielä tämän päivän aikana se on haaste koska mun pitäisi lähteä levittämään paskaa. Juu, muualla Suomessa levitellään vilttejä pitkin puistoja ja nautitaan eväitä med shamppanja mutta täällä jumalan hylkäämässä korvessa me juhlistetaan vappua levittämällä paskaa, silleen oikein kunnolla ja EU:n hikisistä direktiiveistä välittämättä koska ei täällä kukaan käy tarkistamassa mitään ja siksi toisekseen ei täällä helvetin kiveliössä kasva mikään jos maaperään ei lennättä torrtua, töhnämönkeröä ja muuta kakkelbergiä. Eikä siitä muuten ole pahoillaan kyläämme erehdyksessä saapuneet, satunnaiset vieraatkaan koska ei tästä ole kuin muutama vuosi kun Mäki – Huuhtelan Taimi otti ja levitti ulkohuusinsa alusen pellolle vaikkei sitä olisi saanut tehdä. Joku roti se on meilläkin mutta Taimi jostain syystä toimi näin ja koska se oli hommannut ylisuuren paskanlevityskärryn (Keno – voitto) jota se ei edes osannut käsitellä, niin töhnämönkeröpaakkuja lensi myös yhden järven rantavesiin ja kuinka ollakaan, sinne saapui paria päivää myöhemmin joku turistiperhe pitämään lomareissunsa lepohetkeä. Olivat ilmeisesti Saimaan rannoilta koska satuin olemaan Taimin luona käymässä (se asuu tämän järven rannassa) ja pääsin kuulemaan seuraavan keskustelun joka käytiin perheen äidin ja rantavedessä luttaavan pikku piltin kanssa:

- Äiti, täälläkin on norppia! Nämä on ihan pieniä eikä näillä ole vielä edes silmiä mutta nämä on ihan kesyjä!
- Odotas Lassi hetki niin äiti tulee katsomaan mitä sulla siellä on koska ei täällä mitään norppia pitäisi olla.

Menee pari nanosekuntia äiteen rynnistäessä rannalle jossa napaansa myöden vedessä oleva muksu heiluttelee kädessään olevaa mutaatioTaimia.

- Laitatko Lassi sen norpan takaisin veteen ja tule tänne rannalle imiidiötli niin lähdetään käymään terveyskeskuksessa koska äiti ei muista onko sun rokotukset kohdillaan.

Saimaan norppa
Iso Taimi. Joku ympäristöasioista piittaamaton  on vääntänyt Taimin jäälle vaikka se on laissa kielletty.

Näin myös tapahtui ja perhe karautti rannalta vauhdilla jollaista täällä harvoin näkee. Nyttemin moista vahinkoa ei pääse tapahtumaan sillä Taimia on valistettu asian tiimoilta ja Taimi on kaiken lisäksi vaihtanut kärrynsä paljon pienempään. Lähinnä sen takia ettei Taimi pikku traktori jaksanut vetää sitä oikein kunnolla ja….miten sen nyt sanoisi, kaakaburra tuppasi jäämään pöykyille.

Kaikille kuitenkin oikein hyvää lauantaita. Muistakaa olla ihmisiksi.4 kommenttia :

 1. Hups ku pääs unohtumaan. Oho!! Tosta ei välttis pelkällä halilla selviäkkään.

  Meillä taas Gargamel muistaa synttärit, muttei vois vähempää olla kiinnostunut parisuhteen vuosipäivistä.

  VastaaPoista
 2. No ei, hävettää oikein kun moinen moka pääsi käymään ja koitin kyllä paikata mutta ei se ole sama asia. Meillä ei ole ollut tapana juhlistaa sen paremmin vuosipäiviä kuin synttäreitäkään mutta mä tiedän että Valkyria tykkää jos sitä muistaa ja siksi tämmöiset harmittaa.

  VastaaPoista
 3. Muisti on mielenkiintoinen, erityisesti silloin, kun se ei toimi. Lohduttaisiko yhtään, että meikäläisen muisti on sitä luokkaa, että aikoinaan oli vaikeuksia muistaa omien mukuloidenkin nimiä, joten homma hoitui niin, että luettelin kaikki muistamani nimet - yleensä useamman kuin kersoja oli- ja vielä perään "vai mikäs inä nyt olitkaan?".? Eikä tilanne ole tippaakaan parantunut iän myötä....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullehan on tehty muistikartoitus pari kertaa neljän vuoden sisään kun tätä hermostoperäistä päänsärkyä on tutkittu ja molemmilla kerroilla se todettiin vastaavan 70 - vuotiaan muistia mitä se sitten tarkoittaakaan koska seitsemänkymppisissä on tyyppejä joilla on tosi hyvä muisti mutta mun muistini on joka tapauksessa todella huono. Lähimuisti erityisesti.

   Poista

Käynnistäsi kiitollinen ja kommentistasi olisin suorastaan riemuissani!
(kommenttien valvonnan takia ne näkyvät vasta hyväksymisen jälkeen ja tämä saattaa kestää jonkin aikaa)

Kiitokset tekijöille:

 • Blogger archive page > Github/jhwilson
 • Google Friend Connect Button > NetOops blog
 • Add Related Post Widget To Blogger (linkwithin) > My Blogger Tricks
 • Contact Form > Tw!st Blogger
 • Simple Search > Blogger Buster
 • How to display linkwithin related posts only in post pages > My Blogger Desk
 • How to Remove Subscribe to Atom links from your Blogger Blog > Superwebtricks
 • How to remove quick edit and wrench icons on Blogger > Blogger Plugins