Hela: Rotating Moose (11900 rpm)

Tundralla ei ole tahti muuttunut sitten pimeän keskiajan ja siksipä tätä Helaa vietetäänkin aika hemmetin pakanallisissa merkeissä. Nuoret, naimattomat naiset saunovat ja juoksevat pitkin maita ja mantuja pimpaimisilllaan koska he tekevät jotain ihme lemmentaikoja, AAL:n porukka (Ancient Animal Lovers, nykyinen Eläinten Vapautus Rintama) viettää päivänsä ajamalla karjaa pelloille, helavalkeita sytytellään ja palokuntaa työllistetään, juodaan simaa ja kärähdetään kotipolttoisen valmistamisesta etc. Parasta päivässä ovat kuitenkin syömingit jotka alkavat heti aamusta ja jatkuvat myöhään yöhön.

Naapurin Topi ja minä valmistauduimme Helan viettämiseen jo tiistai-iltana jolloin aloimme grillata hirveä joka jostain tuntemattomasta syystä ilmestyi meidän takapihallemme nyljettynä ja suolistettuna. Toinen hämmästyttävä asia mikä oli niin ikään ilmestynyt takapihalle, oli vallan perkeleen iso grillivarras jonka vieressä oli neljä suursäkillistä miilupoltettua hiiltä. Minä ja Topi kiistämme syyllistyneemme salakaatoon niin hirven kuin miilussa poltettujen puiden osalta eikä meillä ole mitään tekemistä sen jumalattoman grillivartaan kanssa. Suuresta koostaan huolimatta se on erittäin kätevä koska sillä voi grillata kokonaisen hirven; varras tungetaan lapojen välistä sisään ja työnnetään hirven läpi niin, että vartaan toinen pää tulee perävaltimosta ulos hieman vajaan metrin jolloin se saadaan kunnolla tukien päälle. Vartaan toisessa päässä on kampi mutta siinä on myös kiilahihnaa varten pyörä ja me käytämme tätä jälkimmäistä vaihtoehtoa, lähinnä sen takia että me Topin kanssa olemme saatanan laiskoja ja toisekseen Topi löysi osavan kokoisen sähkömoottorin jonka perään rakennettiin vaihdelaatikko jolla kontrolloidaan vartaan pyörimisnopeutta.

Kissing moose
Kissing moose

Topin joka on todella mukava kaveri mutta joka on näin vanhemmallakin iällä täysin päästä pideltävä kaveri, oli pakko kokeilla kuinka paljon kierroksia vartaaseen saadaan ja niinpä meidän hirvi pyöri hetken aikaa nopeudella joka oli kunnioitettavat 11900 rpm. Testillä oli kaksi seurausta: ensimmäinen oli se että hirven vasen etusorkka löi Topilta tajun pois ja hirven pyörittyä muutamia sekunteja, sen perseestä kuului outo rusaus ja ehdin nähdä kuinka taloyhtiömme sivusta kulkevalle tielle lensi jotain omituista joka sitten myöhemmässä tarkastelussa osoittautui osaksi hirven ruuansulatusjärjestelmää eli tarkemmin sanottuna noin puolentoista metrin mittainen pätkä suolta. Harmi vaan että tiellä sattui juuri tällöin kävelemään Uuraskummun Aliisa, kiihkouskovainen mutta muuten kiltti mummo ja tämä melko ryhtevä suolenpätkä osui häneen sillä seurauksella että se kietoutui hänen kaulaansa. Jumalaisee mikä mölinä siitä seurasi; suolen kuristaman Alisan ääni muistutti rahtilaivan sireeniä hänen karjahdellessaan jotian mikä liittyi tuomiopäivään ja sitä edeltäviin, lentäviin mustekaloihin mistä voidaan päätellä ettei Aliisa aikoinaan ollut kovin aktiviinen kiertokoulun kävijä koska kyllä peräsuolella ja mustekalalla on mielestäni sen verran suuri ero ettei tunnistamisessa pitäisi olla mitään ongelmia. Toisaalta erehtymisen ymmärtää kun asiaa tarkastellaan hapenoton äkillisen heikkenemisen kannalta. Ei sitä ihan joka päivä tule kuristetuksi ilmojen halki lentäneen lonkeron toimesta, olkoonkin ettei Aliisa kuristunut mutta kummiskin. Topi sen sijaan otti lukua puolisen tuntia mikä oli ihan oikein, mitä pyörittää hirveä niin suurilla nopeuksilla koska siitä ei seuraa mitään hyvää.Tälläkin kertaa kävi näet niin että kaikki ne ihanat grillauskastikkeet sun muut marinadit joilla me olimme sivelleet hirven, löytyvät meidän talon seinästä ja osin myös räystäästä jonne keskipakovoima ne lennätti. Marinoitu kämpän seinä taasen sai Valkyrian raivostumaan ja nyt täällä grillaillaan melko hiljaisissa tunnelmissa. Onneksi hirvi on kohta kypsä ja me pääsemme syömään sillä johan sitä mainoksessakin sanotaan että salaa kaadettu hirvi – parempi mieli (vai miten se meni).

Enivei, Helan ja hyvän ruuan kunniaksi mä ajattelin vinkata teille muutamasta hyvästä blogista joista löytyy paljon mahtavia reseptejä ja kaikkea muuta. Olkaapa hyvä:

Heidi's Foodie Crush
Jessica's Novice chef
Jenny's Picky Palate

Viettäkää leppoisaa Helaa, Topi ja minä hätistetään palokuntaa sivummalle ja koitetaan jotenkin saada tuo seinä ja räystäs puhtaaksi. Operaatiosta tulee vaikea lähinnä sen takia ettei mulla ole hajuakaan mitä Topi yrittää sanoa koska sen puhe on ollut hirven antaman laakin jälkeen yhtä jokellusta. Saattaa olla että vinhasti pyörivä sorkka on kolauttanut leukaperien lisäksi komentokeskuksen puolta sen verran rajusti että Topi on mennyt entistä hullumaksi. Mene ja tiedä.


Ps. Muistakaa olla ihmisiksi.

8 kommenttia :

 1. Ei nyt yhtään jaksa engelskaa. Helahoito jaksaa justiin ja justiin kotimaan kielen... mutta grillattu liha maistuis kyllä mullekin. Jääpissä on nakkipaketti ja siitä pitäs päivän ruoka tehdä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän.
   Mulla on toisinaan tuskaa lukea noita ruokablogeja koska taidot eivät riitä niihin herkkuihin mitä niissä esitellään ja toisekseen, jääkaapissa ei vaadittuja aineksia. Silti mun on pakko lukea niitä koska mä ajattelen toteuttavani reseptejä (Valkyrian ohjauksessa) sitten kun mulla on rahaa ja näin on myös tapahtunut.

   Poista
 2. Mä tyydyn helpompaan ruokaan: mozzarellatikkuihin pakkasesta kermaviilikastikkeen kera.

  Rentoa helatorstaita Tundralle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mitäpä sitä turhaan rehkimään näin pyhänä. Itse paistoin hetki sitten aika kasan lättyjä kun halusin testata uutta paistinpannua.

   Poista
  2. Hei, ei tänään pitänyt rehkiä. Sohvalle siitä mahn viereen!

   Poista
  3. Totta puhuakseni mä en ole viimeiseen pariin tuntiin yksinkertaisesti muuhun pystynytkään. Tuli syötyä lättyjä sen verran paljon :)

   Poista
 3. Voi Aliisa-raukkaa.. vaikka täytyy myöntää, että meinasin vetää porkkanat henkeen nauraessani mielikuvalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli kieltämättä hirvittävää katsella kuinka kiihkolesu kirkuu yrittäessään rempoa irti kaulaansa kuristavaa flying octopussya kuten hän tätä peräsuolta kutsui. Siinä körttifleda lepatti ja Lars Leeviä kutsuttiin...jollen nyt ihan väärin muista, niin ainaskin viidellätoista eri kielellä.

   Poista

Käynnistäsi kiitollinen ja kommentistasi olisin suorastaan riemuissani!
(kommenttien valvonnan takia ne näkyvät vasta hyväksymisen jälkeen ja tämä saattaa kestää jonkin aikaa)

Kiitokset tekijöille:

 • Blogger archive page > Github/jhwilson
 • Google Friend Connect Button > NetOops blog
 • Add Related Post Widget To Blogger (linkwithin) > My Blogger Tricks
 • Contact Form > Tw!st Blogger
 • Simple Search > Blogger Buster
 • How to display linkwithin related posts only in post pages > My Blogger Desk
 • How to Remove Subscribe to Atom links from your Blogger Blog > Superwebtricks
 • How to remove quick edit and wrench icons on Blogger > Blogger Plugins