4 x AssWiderit = Heaven

AssWiderit eivät suinkaan ole ohjuksia, vaan mainioita perseenlevittäjiä jotka myös Eclair'eina tunnetaan, onnistuivat enemmän kuin hyvin jo pelkästään sen takia etten tehnyt samoja virheitä kuin viimeksi. Eclairit nimittäin tehdään samanlaisesta taikinasta kuin tuulihatutkin ja kun viimeksi jäähdytin taikinan liian kylmäksi ennen kananmunien lisäämistä, niin tällä kertaa en jäähdytellyt sitä kuin n. 10 min. (välillä taikinaa pyöräyttäen) ja homma toimi. Siitäkin huolimatta että tämä oli toinen kerta elämässäni kun tein tätä kyseistä taikinaa. En tehnyt eclaireja ohjeeksi/malliksi linkittämäni ohjeen perusteella vaan tein sen erään tuulihatturenkaidenn ohjeen mukaan. Koska sähköuunit ovat yksilöitä eikä kaikissa homma toimi samalla tavalla, niin sanottakoon että parhaaseen lopputulokseen pääsin kun uunin lämpötila oli 185 ja pidin peltiä alimmalla tasolla koko paiston ajan. Näillä asetuksilla eclairit paistuivat tasaisesti ja ennen kaikkea kypsiksi sillä ensimmäistä peltiä pidin keskitasolla ja kun uunin lämpötila oli 200 astetta, käntyt käytännöllisesti katsoen paloivat pinnalta ensimmäisen viidentoista minuutin aikana sisustan jäädessä (luonnollisesti) raa'aksi. Noita kun ei parane mennä pitelemään kesken kaiken tai ne lässähtää. Otsikon 4 x tarkoittaa sitä että tein nelinkertaisen taikinan josta sain neljä pellillistä ja eipä noista ole enää jäljellä kuin kuusi kappaletta. Joo, sen lisäksi että mä olen suuruudenhullu, olen myös ahne paska ja olisin todennäköisesti tehnyt vieläkin isomman taikinan jos raaka-aineet ja aika olisivat riittäneet. Toki siihen on sen verran järkiperustettakin että eclaireissa on oma hommansa joten en näe mitään järkeä huhkia yhden pellillisen takia.
Loppusilauksen eclaireille sain kun halkaisin ne, pursotin väliin kermavaahtoa ja pinnalle sulatin suklaata. Unohtakaa vesihauteet sillä mikrossa homma käy huomattavasti helpommin mutta se täytyy tehdä 10 – 15 sekunnin jaksoissa välillä sekoittaen ettei suklaa kärähdä. Pieni, kaatonokalla varustettu kulho on kätevä koska sen avulla suklaan saa eclairin pinnalle helpoiten.

Suklaakuorrutettuja Eclair'eja
Kuva : goodtoknow Recipes

Ennen perseenlevittäjien tekoa opettelin Moussakan (linkissä oleva resepti on esimerkki, ei se jonka mukaan tein) tekoa jota tuli kolme vuokaa ja kyllä, niistä tuli jopa hyvän makuisia. Reseptimuunnelmia on kymmeniä ellei satoja joten jokainen tehköön mieltymystensä mukaan. Itse en käyttänyt tomaattipyreetä vaan paseerasin tomaatit, valkosipulin jätin pois koska vihaan valkosipulia (mikä on omituinen juttu koska ”tavallisesta” sipulista pidän yli kaiken), kanelia laitoin kolme teelusikkallista, muskottipähkinää taas en mutta muuten resepti noudatteli näitä saatavilla olevia ja hyvää oli. Kaiken lisäksi moussaka on helppo tehdä ja onnistuu jopa tälläiseltä joka ei tiedä ruuanlaitosta juuri mitään.
Ecalair'eista vielä sen verran että koska valmistus tapahtui viereisellä tundralla, jouduin pakkaamaan ne kuljetuksen ajaksi paistovuokiin jotka peittelin foliolla ja kotona huomasin ilokseni että nämä jumalaiset sirvakat olivat aavistuksen kostuneet folion alla ja tämä ilmiö oli pelkkää plussaa. Pehmeä, täyteläinen käntty josta makunautinto ei enää parane. Suosittelen.

Sitten kitinä ja valitusosioon joka jää lyhyeksi mutta mainittakoon että vaikeudet Netin Suurissa Syövereissä jatkuvat: varsinaisen koneen käyttöjärjestelmä on edelleen nurin (vika vaatii ohjelmistoinvestointeja johin mulla ei ole tällä hetkellä varaa), suurin osa bittimaailman tileistä on jäissä ja tämä varakoneeni vetelee viimeisiään joten jokainen reissu virtuaaliseen maailmaan on pelkän hyvän tuurin varassa. Näiden vikojen korjaamiseksi lähden tästä töihin (heti kun saan tämän julkaistua) koska pääsiäinen on siitä hyvä että aika moni paikka pitää ovensa kiinni niissä tehtävien uudistus/korjaus/huoltotoimenpiteiden takia ja tämä tietää sitä että näiden pyhien aikana teen erääseen kohteeseen useamman kymmenen metriä hyllyjä, hieman ilmastoinnin parantamiseen liittyviä juttuja ja muutamia kulkujärjestelyitä helpottavia muutoksia. Työt aloitettiin jo torstaina mutta eilen kohteessa tehtiin inventaariota, pestiin paikkoja etc. joten mulla oli jonkin sortin vapaapäivä.


Teille kaikille oikein hyvää pääsiäistä. Muistakaa olla ihmisiksi.

18 kommenttia :

  1. Melkoisen määrän eclair'eja teit. Onhan ne hyviä ja nostan hattua, koska tiedän, että niiden tekeminen ei ole sitä helpointa leipomista. Minä harrastan omissani sitruunaista tuorejuusto-kerma-täytettä ja suklaaraitoja koristeena.
    Hyvää työntäyteistä pääsiäisen jatkoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää pääsiäistä myös sinulle.
      Nyt onnistui paremmin kun älysin kuinka se taikina tehdään.

      Poista
  2. Herran jestas mitä perseenlevittäjiä! Hyvää pääsiäistä Outo ja toiottavasti koneongelmat ratkeaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Puolis ja hyvää pääsiäistä myös sulle!
      Eclairit ovat jotain sellaista mitä ei yksinkertaisesti voi vastustaa :D

      Poista
  3. Loistavaa Paimen. Nostan pääsiäispipoani korkealle, taas kerran!!!!

    VastaaPoista
  4. Oi, sie pääsit tänne kuitenkin! Siunattu varakone :)

    Nuo tuossa kuvassa näyttää ensivilkaisulla hammaskalustoilta, mutta uskon, että ovat hyviä! Saattaa olla, että meilläkin joskus nähdään eclaireja... ei tosin siksi, että assi kaipais leventämistä...

    Jaksua paljon sulle, et ole helppoa tietä valinnut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja onneksi on tämä vanha mutta uskollinen masiina!
      Tee ihmeessä eclaireja ja tee paljon koska ne ovat todella jotain sellaista mitä ei sanoin voi kuvata.

      Poista
  5. Hyvän näköst herkut oot saanu aikaseksi. Hyvää Pääsiäistä !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja hyvää pääsiäistä myös sinulle!

      Poista
  6. Ööh... mikä tuota yhtä vaivaa??

    Mikrossa suklaan sulattaminen on yhtä tarkkaa puuhaa kuin pskataudissa piereminen. Kerran käräytin valkosuklaat ja sekös vtutti. Oli nimittäin iltamyöhä ja kaupat kiinni ja koulun myyjäisten myyntivalttikakut kuorrutusta vaille.
    Meni ne silti kaupaksi, tyrkkäsin tomusokeritöhnäkuorrutuksen kookoshiutaleilla tuunattuna pintaan.

    Ja tuulihattuja en tee ikinä, ei mun kärsivällisyydellä. Syön kyllä, mielelläni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiedä, tosin olen niin rättiväsynyt etten tajua muutenkaan mistään mitään.
      Mikro on siitä veemäinen kapistus että ensin näyttää siltä kuin mitään ei tapahtuisi ja seuraavassa hetkessä kaikki onkin pilalla.

      Tomusokeri on hyvä pelastaja ja kaikkien pikeerausten äiti!
      Tuulihatuissa ei ole muuta ärsyttävää kuin pitkä paistoaika tai oikeastaan se kyttääminen koska raa'an ja kärähtäneen tuulihatun raja on todella olematon.

      Poista
    2. Sulla alkaa olla keittiöslangikin jo kohdallaan :)
      Ja shaibatuuba soi...

      Poista
  7. Hyvän näköisiä ovat, itse en ole vielä eclaireihin asti päässytkään. Eilen tein sitruuna-marenkipiiraan, josta tuli aikast namia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en usko vaan mä TIEDÄN että sun leipomuksesi on jotain sellaista mikä vie sielun mennessään :)

      Poista
  8. Jos mää teen sulle saavillisen maksakastiketta niin teetkö sää mulle tuollaisen ääshwaiderin, oi oi <3 Odotellessani livon tuota kuvaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jahka teen ääswidereita seuraavan kerran (normi nelinkertainen taikinasatsi), niin lupaan lähettää sulle kymmenen kappaletta maistiaisiksi koska sä Kiki varmasti ymmärrät että nuo ovat sellaisia sirvakoita joiden takia voi tappaa :D

      Oikeesti, tee ihmeessä ja pidä niitä (kun suklaat ja kermavaahdot on laitettu) jonkin aikaa folion tms. alla jolloin niistä tulee hieman kosteita ja ne suorastaan sulavat suussa <3

      Poista

Käynnistäsi kiitollinen ja kommentistasi olisin suorastaan riemuissani!
(kommenttien valvonnan takia ne näkyvät vasta hyväksymisen jälkeen ja tämä saattaa kestää jonkin aikaa)

Kiitokset tekijöille:

  • Blogger archive page > Github/jhwilson
  • Google Friend Connect Button > NetOops blog
  • Add Related Post Widget To Blogger (linkwithin) > My Blogger Tricks
  • Contact Form > Tw!st Blogger
  • Simple Search > Blogger Buster
  • How to display linkwithin related posts only in post pages > My Blogger Desk
  • How to Remove Subscribe to Atom links from your Blogger Blog > Superwebtricks
  • How to remove quick edit and wrench icons on Blogger > Blogger Plugins