Garip Çoban ja muistutus Tundralaisille

Eilinen meni työn merkeissä heti aamusta lähtien ja orjan kaavun pauketta riittikin iltaan asti. Töiden jälkeen pikainen suihkussa käynti ja lähtö nuoremman yhtiökumppanin syntymäpäiville jossa vierähti muutama tunti, sitten puolentoista tunnin välikuolema ja alustava matkatavaroiden pakkaus joten kello lähenteli puolta yötä ennenkuin sain luuni laatikkoon ja pääsin aloittamaan sen jokaöisen heittelehtimiseni. Tälle päivälle ei onneksi ole luvassa kuin seitsemät lumityöt koska lunta on tullut taivaan täydeltä eilisestä lähtien eikä loppua näytä tulevan. Positiivisena asiana mainittakoon tehtäviensä tasalla oleva aurauskalusto sillä useimmat tiet olivat puhtaat lumesta jo nyt aamusta ja tulipa tämän aamun lenkillä vaihdettua muutama sanakin parin aurakuskin kanssa. Asia mikä on merkille pantavaa siksi että näillä selkosilla palaute tulee todella nopeasti ja se tuli todistettua jälleen edellä mainitun keskustelun aikana. Nimittäin, me ihmisethän emme ole koskaan tyytyväisiä vallitseviin sääolosuhteisiin ja niinpä tälläkin kertaa aurakuskin ja minun välinen keskustelu sisälsi luokattoman suuren määrän perkeleitä, nyrkin heristelyä taivaita kohti ja muita uhkaavia eleitä jotka olivat osoitettu Korkeimmille Voimille vaan kuinkas sitten kävikään? Välittömästi tämän eeppisen kiroustulvan ja nyrkkien heristelyn jälkeen aurakuski sai aivan helvetillisen sähköiskun traktoriin asennetusta radiosta sillä seurauksella että traktori sammui eikä suostunut enää lähtemään käyntiin. Samaan aikaan Aljoh paskansi kengälleni ja koittaessani väistää koiruuden perseestä tippuvaa torttua, kaaduin takanani olevaan ojaan siten että lippalakin kärki osoitti kohti taivaita ja jalat heilahtivat noin yhdeksänkymmenen asteen kulmaan jolloin sandaalin kärkeen osunut koiranpaska sinkoutui vasempaan silmäluomeeni. Kaikki muu olisi mennyt Sattumusten ja Wittumaisen Tuurin piikkiin mutta se että Aljoh paskoi kengälle, oli osoitus Karman läsnäolosta sillä rakas koiramme ei koskaan eikä missään olosuhteissa sorru moiseen tekoon. Beaglet eivät nimittäin pasko edes tielle vaan ne hakeutuvat ojan pohjalle tai muuhun ”suojaisaan” paikkaan joten tästä päästäänkin tarinan opetukseen joka on se ettei tavallisen kuolevaisen sovi uhmata Aurakuskien Jumalia mikäli ei halua paskaa okulaarin täydeltä.

Daa....tänään pitää putsata Syyrialainen lumesta ja siirtää se isoon halliin koska näistä keleistä ei tiedä ja minua ei todellakaan huvittaisi kaivaa sitä mistään jäisen lumikasan keskeltä sitten viikon päästä kun palaamme Turkkiin suuntautuvalta ristiretkeltämme. Jos palaan, sillä mistä sitä tietää jos viihdyn tuossa sangen kauniissa maassa niin hyvin että päätän jäädä sinne pysyvästi. Ties vaikka pystyttäisin telttani Bulghar-Dagh:in etelärinteelle ja muuttaisin nimeni Garip Çoban :iksi (Outo Paimen). Hittolainen, sehän on melkein sama kuin Kurt Cobain ja tämä loistava muusikkohan oli kuten me kaikki muistamme, loppuaikoinaan lähes yhtä sekaisin kuin minä nykyisellä lääkitykselläni.
Myös Aljoh lähtee illalla hoitoon koska lähtö on maanantaina sen verran aikaisin ettei ole mitään järkeä jättää koiran viemistä muutenkin kiireiseen aamuun. Viikon mittainen ero rakkaasta läskipäästä on tietysti kurjaa mutta tekee hyvää sekä koiralle että varsinkin tälle henkilölle jolle Aljoh menee hoitoon koska hänellä on tapana heräillä vasta kahdeksan pintaan joten ne koiruuden tekemät klo 04.00 herätykset opettavat tämän mukavan mutta niin kerettiläiset tavat omaavan ihmisen uuteen rytmiin. Aljohista on näet kasvanut kunnon paimen eikä se anna syntisten maata koko päivää ja odotankin sitä päivää jolloin se ryhtyy herättelemään kaikki kylän juopot ja muut kotonaan lusmuilevat runkefäärdit.

Teksti jossa käsketään rauhoittumaan ja lukitsemaan siveysvyö
Muistakaa tämä.

Lyhyestä virsi kaunis koska työt odottavat ja toivotan teille kaikille oikein hyvää viikkoa ja olkoot tuulet teille suotuisat mitä sitten ikinä teettekin. Muistakaa ennenkaikkea olla ihmisiksi koska kevät lähestyy huimaa vauhtia ja se tietää sitä että rintoihin alkaa pakkautumaan kevättä mikä taasen saa aikaan outoja ajatuksia ja kausaalisuusperiaatteen mukaan oudot ajatukset poikivat tekoja jotka vaatisivat paimentamista jota en Turkista käsin voi tehdä. En nyt käy tässä listaamaan erityisesti ketään mutta aamulla huomasin syötteestä että taas oli uusia epäjumalan kuvia (Oulu, kerettiläiset ikonit esittävät muistaakseni vähäpukeisiä palomiehiä) ilmiintynyt ja mikä pahinta, näitä kuvia viljelee Blogspheren kuninkaallisiin lukeutuva henkilö joka muuten on intoutunut ottamaan selfieitä (ne silmät!). Jotta homma ei mene liian helposti niin sen joka näistä kerettiläisistä kuvista on kiinnostunut, tulee saapastella Talagh Malariin ja etsiä listalta nimi Ässän Hihasta (tätä kirjoitettaessa näytti olevan neljäs ylhäältä päin). Kaikkinäkevä silmäni seuraa myös muita vaikka en tätä helvetinkonettani ota mukaani matkallle ja kiitos Googlen, mikään ei unohdu joten aion matkalta palattuani tehdä katselmuksen siitä miten te riett rakkaat tundralaiset olette aikaanne viettäneet ja voi sitä joka on sortunut iloitteluun ilman että on lähettänyt minun sähköpostiini yksityiskohtaisen raportin tästä kokemuksesta sillä se on synti josta tullaan rankaisemaan sen verran kovalla kädellä että sen rinnalla Danten helvettikin tuntuu paratiisilta.
Jos ehdin ja todennäköisesti ehdin, niin palaan myöhemmin teltalleni jakamaan niitä lukolla varustettuja vöitä ja muuta tuiki tärkeää tarpeistoa jota tarvitaan näinä vaikeina aikoina.


Vielä kerran: Hyvät sunnuntait teille kaikille.


35 kommenttia :

 1. Joo kyllä me ollaan kiltisti. Ole siekin ihmisiksi siellä Turkinhihassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä hyvä ja minähän olen aina ihmisiksi!

   Poista
 2. Ratkiriemukasta Turkin lomaa ja palaa nyt kuitenkin sieltä,vaikkakin tämä Suomen talvi pistääkin ajattelemaan muuta.

  En ole sitten yhtään kiltisti kun tämä 4 kk kestänyt päänsärky on lopulta ohi ja loma alkaa torstaina.Teen kaikkea vähän tuhmaa.
  Pus ja kiss.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Kyllähän sieltä olisi tarkoitus palata koska työt odottavat, eilisen ja tämän päivän aikana on rukattu kevään aikatauluja ja muutaman työmaan pitäisi alkaa sovittua aikaisemmin joten ei auta jäädä maailmalle .

   No sä olet sen ansainnut koska noin pitkään jouduit kärsimään mutta muista ettet mene yltiöpäisyyksiin ;)
   Pusuja.

   Poista
 3. Anonyymi13.02

  "Okulaaria käytetään objektiivin luoman kuvan tarkasteluun" lippalakki sekä vasen silmäluomi bongattu ja molemmat jalat kun kaaduit!!!!!!!! Onko tässä nyt jokin taittovika kyseessä? Ahaa, aurakuskin jumalako se on mikä näkyy?????Odottaa sitä Danten helvetin paratiisia hmmmmmmmmmm. Antaa kiellon omppuselle jäädä sorjain neitojen huomaan - samanmoinenhan minäkin olen. Lähtee oitis Talagh Malariin, kerettiläiset kuvat ovat mekon vasemmassa povitaskussa! Ps. tuo käsilaukun avain tullessas kun palaat teltalle. Tekee muotin sydämestä ja tunkee itsensä siihen tammipuuksi.

  hernenenässä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näillä selkosilla nimikkeistö on aika väljää kuten olet varmaan huomannut ja mikäli menet (lienee liian myöhäistä) kerettiläisiä kuvia tähtäilemään niin se tietää sitten pariakymmentä pater nosteria ja muutamaa sataa ave mariaa - ne ovat sen verran tykkyä tavaraa ettei vähemmät auta.

   Poista
  2. Anonyymi22.20

   ......en usko, liian myöhäistä ei ole koskaan......liian aikaista kyllä. Nämä kerettiläiset kuvat ovat itsessään ave mariaa ja pater nosteria........laulaa laulua puhtaalla soinnulla.

   hernenenässä

   Poista
  3. Anonyymi19.20

   https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=jXzRNtzPJBk&list=RDjezo2IGXly4

   Poista
  4. Edelmannilla on sanat ihan okei vaikken herrasta erityisemmin välitäkään. Elämässä täytyisi kumminkin pitää perusperiaatteena sitä että meidän tulisi välittää toisistamme hieman enemmän. Olis paljon mukavampaa tämä elämä.

   Poista
 4. Oikein hyvää matkaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos. Meni odotettua myöhempään ja pääsin vasta nyt koneelle mutta sain äskettäin kuulla että hotellihuoneissa on läppärit joten voipi olla että ilmiinnyn tänne sitten jahka olemme saaneet kamat ja itsemme pelipaikalle.

   Poista
 5. Anonyymi15.35

  ......kiitos Bruce – Taivaanlahja (Bruce Almighty) filmistä.....pidän siitä hyvin paljon - tuijottaa filmiä nitrona.
  Ajattelitko sitä - kätten taputtelua ja valojuttua (2 merkitystä) tikapuita, arkistokaappi (mieli...)talon huoltomies (jumalainen näkeminen, ymmärrys) ynm. se on täynnä näitä piilotettuja symboleita - syvyyttä ja semmoista. Alusta alkaen - kiitos oliivipuuni.

  hernenenässä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ihan hyvä leffa ja noita piilo/kaksoismerkityksiä tulee katseltua joka leffasta, johtuu kai siitä että salaliittoja on menossa joka puolella ;D

   Poista
 6. Hyvää lomaa! Muista että voit käydä turkkilaisille äijille vaimomateriaaliksi vallan mainiosti pohjoismaalaisten siloposkiesi ansiosta. Eli taas on oiva mahdollisuus saada kakkoseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hittolainen! Pitäisiköhän mun ottaa peltikalsarini mukaan....kakkonen kun on ollut viime aikoina hieman kovilla eikä se kestä ylenpalttista rynkytystä. Hyvä kun muistutit tästä peristaltiikan loppupäähän kohdistuvasta uhasta.

   Poista
 7. Toivottelen kumpaisellekin oikein rentouttavaa ja lämmintä reissua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti. Tämä reissu tuli tarpeeseen koska pahemmin ei olla reissattu ja melko pian reissun jälkeen alkaa taas se helvetinmoinen juokseminen. Edellytyksenä kuitenkin on että talvi jatkuu yhtä leutona.

   Poista
 8. Hyvää matkaa. Ja muista pakata tarpeeksi lämmintä mukaan, jos vaikka päädytte Kappalakeille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Joo, kyllä mulla on kunnon varustus sillä mä olen ennakkoon tsekkaillut lämpötiloja joiden mukaan siellä on muutamana päivänä melko viileetä.

   Poista
 9. Pahoillani siitä että meni näin myöhään ja tästä syystä jää tämän kertainen oleskelu tähän koska lähtö on aamuyöstä ja täytyisi koittaa hieman nukkuakin mutta kuten Rantikselle sanoin, niin suattaapi olla että nähdään viikolla. Olkaa ihmisiksi.

  VastaaPoista
 10. Sinä, jos kuka, on tuon reissun ansainnut!! Ota irti kaikki kiva mitä ikinä saat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Reissu oli tosi mukava ja täytyy tunnustaa että kun luminen maisema alkoi näkymään koneen ikkunasta niin tuntui siltä kuin olis lyöty halolla niskaan mutta kaipa se tästä. Nyt alkaa se puurtaminen.

   Poista
 11. Oikein rattoisaa lomaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Turkki oli kokemus isolla K:lla.

   Poista
 12. Mukavaa lomaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos. Hauskaa oli ja pääsi näkemään uskomattomia juttuja.

   Poista
 13. Hyvää lomaa näin jälkijättöisesti!

  Varma keino päästä "Paimenen parrasvaloihin" on julkaista palomieskuvia, vaikka vaan kerran kuussa, mutta kuitenkin. ;-P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   No mitäpä mitnun mielipiteistäni välittämään, pääasia että (syntisillä) kanssasisarillasi on jotain mitä...hmm.....katsella :D

   Poista
 14. Anonyymi1.42

  Kuuntelin tuota Hiljaiset salit -lukusarjaasi. Sinulla on todella hyvä ulosanti ja miellyttävä radioääni. Tätähän voisit ihan kaupata vaikka yleisradioon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin,meidän Paimenella on todellakin miellyttävä ääni.
   Kelpaisi kelle vaan <3

   Poista
  2. Kaikki kunnia kuuluu Rutinoita - blogin Puskikselle sillä hän on se tarinan luoja, minä vaan muutan nuo luvut kuunneltavaan muotoon (ja lisää tulee heti kun saan taas tämän arjen kulkemaan)

   Poista
 15. Oikein hyvää lomaa vaikka sinne jo lehahditkin! Älä kärvennä otsaasi, aurinko on ottavainen. Toivottavasti hotellinne vieressä ei ole minareettia sillä se rukouskutsujen mäikäminen ottaa otsalohkoon, etenkin aamuyön tunteina.

  Ollaan kunnolla, täällä on hyydytty nuoskalumeen eikä mielessä vilku muu kuin satunnainen aurauskaluston oranssi valo. Enimmäkseen v-tuttaa tämä lumentulo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos. Kärventämisen pelkoa ei näin talvella ole sillä Antalyassakin päästiin parhaimmillaan +18 asteen lukemiin mutta kaunistahan tuo keli oli koko viikon.
   Minareeteilta ei voi välttyä mutta eipä nuo rukoushetket loppupelissä niin kauan kestä ja niissä on se hyvä puoli ettei vekkaria tarvita koska ensimmäinen rukoushetki alkaa noin varttia vaille kuusi aamulla.

   Sanoin tuolla ylempänä Helmelle että kun tultiin pilvistä ja luminen maankamara alkoi näkymään niin oli kuin olisi lyöty halolla niskaa eli suoraan sanottuna vitutti palata mutta minkäs teet.

   Poista
 16. Antoisaa matkaa sinne uskomattoman ihmeelliseen Turkkiin =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Turkki on kyllä mystinen maa jossa tapahtuu mystisiä asioita ;D

   Poista

Käynnistäsi kiitollinen ja kommentistasi olisin suorastaan riemuissani!
(kommenttien valvonnan takia ne näkyvät vasta hyväksymisen jälkeen ja tämä saattaa kestää jonkin aikaa)

Kiitokset tekijöille:

 • Blogger archive page > Github/jhwilson
 • Google Friend Connect Button > NetOops blog
 • Add Related Post Widget To Blogger (linkwithin) > My Blogger Tricks
 • Contact Form > Tw!st Blogger
 • Simple Search > Blogger Buster
 • How to display linkwithin related posts only in post pages > My Blogger Desk
 • How to Remove Subscribe to Atom links from your Blogger Blog > Superwebtricks
 • How to remove quick edit and wrench icons on Blogger > Blogger Plugins