Paperiviittainen Leskentekijä

Hän on mukava. Hän osaa venäjää. Hänellä on pinkit haalarit. Hänellä on suuri sielu ja sydän kohdallaan. Hän on Marjaana.
Kiireisen päivän ehdottomaksi kohokohdaksi muodostui taivallus naapuritundralla sijaitsevaan postiin sillä normaalien ulosottokirjeiden ja muun ikävän postin joukossa oli kirje Marjaanalta ja se rakkaat ystävät, se oli se joka piristi mieltä. Taannoisessa viestien vaihdossa Marjaana kertoi että hänellä on oikeaakin asiaa/postia meikäläisellä mutta luulin että hän tarkoittaa sähköpostia jota olenkin odotellut mutta eihän se sitten niin mennytkään vaan kyse olikin tästä mukavasta palapelistä jonka hän oli lähettänyt kummilikkaamme Minttua ajatellen. Alla olevissa kuvissa näkyy tämä eläinaiheinen palapeli jonka värikkäisiin hahmoihin Minttu tulee varmasti ihastumaan joten iso kiitos Marjaana, tämä oli todella mukava juttu ja voit olla varma että jahka Minttu tulee jälleen hoitoon niin me bloggailemme yhdessä ja tulemme kyläilemään Majalla – likka saa näppäillä kiitoksensa itse (mikä tässä vaiheessa voi olla sarja epämääräisiä kirjaimia ja merkkejä mutta niistä tiedät että se on Mintun tekstiä).

Eläinaiheinen palapeli

Kananpoika joka on yksi eläinhahmoista

Alun perin tästä piti tulla pelkkää vaikerointia siitä kuinka kurjaa elämä täällä tundralla on mutta ilahtuneena värikkäästä postista, en viitsikään valittaa mm. siitä kuinka olen suututtanut Bloggerin Jumalat (joo, tekstin esikatselumahdollisuutta ei ole ollut pitkään aikaan) enkä siitä että vietin reilun tunnin ulkohuusissa jäätyäni perseestäni kiinni siihen hemmetin reikään. En suinkaan jäätynyt kiinni vaan kävin katsastamassa erästä mökkityömaata ja tontilla sijaitseva ulkovessa ei ollut kovin hyvässä kunnossa joten se bloody reiän ympäristö elikkäs istuinosa oli pahasti lahonnut ja vajosin noin kolmisenkymmentä senttiä ennenkuin liike pysähtyi. Tässä vaiheessa olin niin pahasti linkussa ja vielä kun lahonneen reiän ympäristöä koristavat, terävät puunsälät painuivat sekä reisiäni että ristiselkääni vasten, en kertakaikkiaan kyennyt nousemaan vaan istua jökötin reiällä hyvin typerän näköisenä. Moni luulee että tuossa tilanteessa tulee kylmä ja kyllähän se sukukalleuksien ja peppa röpösen kohdalta pitikin paikkansa mutta muuten hikoilin sangen voimakkaasti koska pelkäsin mätkähtäväni alapuolella odottavaan mustaan jääpiikkiin sillä näillä keleillä paska jäätyy yllättävän nopeasti ja tästä syystä suht vetelä töhnämönkeröni oli muuttunut Paperiviittaiseksi Leskentekijäksi.


Tuossa tilanteessa tulee ensimmäisenä mieleen virtsatietulehdukset, talven nälkiinnyttämät ketut ja ahmat jotka vainuavat puolustuskyvyttöminä killuvat, lähes siniset pikku ballesteroni sekä ajatus siitä että voiko peristaltiikan loppupää paleltua ja jos voi, niin mitä seurauksia sillä on? Ei naurattanut silloin eikä naurata vieläkään koska navasta alaspäin on täysin tunnotonta ja reisiäni koristaa aika helvetin monta reikää, onnistuin nimittäin jollain ihmeen kaupalla (pakokauhu) riisumaan vyöni ja heittämään sen pääni yläpuolella olevan seinän tukirakenteena olevan kakkosnelosen ympäri ja sain kiskottua itseni ylös. Merkittäköön kokemus yhdeksi pisimmiksi tunneiksi tässä elämässä ja sanonkin teille että mikäli teille iskee paskahätä useamman vuoden tyhjillään olevalla mökillä jonka pihamaalla on yhtä pitkään käyttämättömänä seissyt ulkovessa, niin survival – teorian kannalta on parempi että rojautatte savet punttiin.

Mulla on ollut sauna lämpiämässä ja aion käydä siellä nyt sillä jos en saa tuntoa palaamaan, niin mun on lähdettävä lääkäriin ja se on tilanne jota haluan välttää viimeiseen asti. Ymmärrätte varmaan koska tilannehan etenee suurin piirtein näin:
- Päivää...ja mikähän on ongelma?
- No mä en tunne navasta alaspäin mitään
- Jaahas, kauankos tätä tilannetta on kestänyt?
- Siitä asti kun mä kävin vessassa
- WTF?
- Katsokaas kun mä jäin perseestäni kiinni....siihen reikään.
- Ei hyvää päivää...no, vetäkääpä housut alas niin katsotaan mitä minä voin tehdä
- Teillähän on ruman näköinen palkeenkieli tässä pakaroiden välissä!
- Tohtori kattelee nyt etupuolta...jotta mitäs jos mä tästä kääntyisin..


Onnettomuudestani huolimatta haluan toivottaa kaikille oikein hyvää tiistaita. Muistakaa olla ihmisiksi ja välttäkää ulkovessoja.


13 kommenttia :

 1. Marjaana ON ihana, suloinen ja yksi maailman suurisydämisistä ihmisistä! <3 Ihanaa, että säkin, Mintun lisäksi, saat sen kokea!

  Tohon toiseen mä en voi sana muuta kun: "Ei, EI, E-IIII!!!!!! " :-o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on!
   Siitä tulee aikamoista pienten käsien heilumista kunhan likka pääsee palapeliin käsiksi :)

   Arvaa v******ko jäädä jumiin ja olen varma että sain taas jonkun helvetin heroflunssan just kun entisestä alkaa toipua. Olen meinaten sieluani myöten jäässä.

   Poista
 2. Pohjan Akka21.30

  Toivottavasti tunto palaa takaisin! Se on, kuten hyvin tiedät - peräti huolestuttava asiaintila. Mutta ei voi sanoa muuta, kuin että en ole ikinä tuollaista tarinaa lukenut. Jälkiviisaana suositan kyykkypaskaa seuraavalla kertaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon kanssa ja on se osittain palannutkin mutta jos flunssa iskee uudestaan ja siihen tulee kaupan päälle joku virtsatien tulehdus niin sitten ei hyvä heilu. Justhan tässä meni melkein kaksi kuukautta sairastaessa. Ärh.

   Poista
 3. Kyllä mä olen sitten ollut kaukaa viisas, kun en ole kertaakaan mennyt nykyisen tallin takapihalla kenollaan seisovaan maalamattomaan vanhaan ulkohuussiin. Mulla ei ole mitään ulkohuusseja vastaan, käyn niissä sujuvasti viikottain, mutta jotenkin tuo tallin takainen huussi on ollut sen näköinen tapaus, että olen mieluummin koputtanut talon oveen ja ilmoittanut tulleeni lainaamaan sisävessaa. Ehkä tämä on ollut parempi ratkaisu kuin arvasinkaan ;)

  Muutoin suosittelen syömään puolukoita jossain muodossa, mutta ehdottomasti ilman sokeria, mikäli haluat välttää virtsatientulehduksen...

  VastaaPoista
 4. Valinta on ehkä pelastanut sut samanlaiselta koettelemukselta ja voin kertoa ettei kokemus ollut mitenkään mukava. Tosin kyseessä oli yli viisi vuotta sään armoilla ollut ja jo ennestään vanha ulkovessa joka kunnostuksen puutteen takia oli siinä kunnossa missä oli mutta kun kyseessä oli ns. hätäpaska niin ajattelin käyttää rotiskoa hyväkseni.

  Kiitos puolukkavinkistä ja nyt kun uteliaisuuteni heräsi niin olisinkin kysynyt että mihin perustuu näiden puolukoiden taika? Joku tietty ainesosa vai...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puolukan sisältämät protoantosyanidit tuhoaa bakteereita ja estää niiden tarttumista virtsateiden limakalvoille. Puolukka siis kykenee estämään bakteerien kiinnittymisen suolien seinämiin ja näin ne huuhtoutuu virtsan mukana ulos.

   Lisäksi puolukan kiiniinihappo aiheuttaa virtsan happopitoisuuden nousun. Happopitoinen virtsa on antibiootti, joka tuhoaa bakteerit.

   Puolukka on niin tehokas antibiootti, että se tuhoaa bakteerit vielä 1 prosenttisena liuoksenakin. Tutkimusten mukaan puoli litraa puolukkamehua alkaa vaikuttaa 1 -3 tunnin kuluttua ja vaikutus säilyy yli 12 tuntia. Puolukkaa ei saa käyttää kroonisesti, sillä kuten muutkin antibiootit, puolukka tekee elimistön immuuniksi ja muuttaa ph-arvoja, jolloin teho heikkenee.

   Ja tosiaan sokeri toimii vastavaikuttajana eli jos juo vaikka sokeripitoista puolukkamehua niin se päin vastoin levittää tulehdusta. Mutta puolukka sinällään on tehokas antibiootti ja samoin kuin karpalokin, niin erityisen tehokas virtsatientulehduksen ehkäisijä ja hoitaja.

   Nimim. ehkä "vähän" hurahtanut luonnonlääkitsijä...

   Poista
  2. Tuhannet kiitokset!
   Tässä nähdään että luonto se on joka jyllää eikä ihmisten surkeat, synteettiset kopiot!
   Pakko hommata puolukkamehua ihan varmuuden vuoksi ja tällä mun onnettomuudella oli näköjään hyväkin puoli koska nyt paljastu...tai mulle kävi selväksi että sä tiedät näistä jutuista.

   Poista
 5. Pätevän näköinen palapeli, minäkin saattaisin tuosta suoriutua. Kiitollisuutesi lienee aiheellista tämän suhteen. Ja koitappa ajatella positiivisesti tätä huussionnettomuutta; melkein sait kakkoseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emmille kiitos tämän yön nauruista tuon viimeisen lauseen kanssa :D :D :D

   Poista
  2. Emmi! :D

   Juu, asioita ei pidä aina ajatella negatiivisesti ja mä koitan muistaa nämä sun sanasi sitten kun me ryhdytään Mintun kanssa kasaamaan tuota palapeliä. Tuon "kakkosen" mä voin selittää hänelle sitten ko hääp on vähän vanhempi :D

   Poista
 6. Oletko harkinnut styroksista vessanrengasta? Se on ihan paras ulkohuussissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan niitä tullut käytettyä ja ne ovat oikein mukava pakkasellakin.

   Poista

Käynnistäsi kiitollinen ja kommentistasi olisin suorastaan riemuissani!
(kommenttien valvonnan takia ne näkyvät vasta hyväksymisen jälkeen ja tämä saattaa kestää jonkin aikaa)

Kiitokset tekijöille:

 • Blogger archive page > Github/jhwilson
 • Google Friend Connect Button > NetOops blog
 • Add Related Post Widget To Blogger (linkwithin) > My Blogger Tricks
 • Contact Form > Tw!st Blogger
 • Simple Search > Blogger Buster
 • How to display linkwithin related posts only in post pages > My Blogger Desk
 • How to Remove Subscribe to Atom links from your Blogger Blog > Superwebtricks
 • How to remove quick edit and wrench icons on Blogger > Blogger Plugins