Colon transversum aka rollercoaster merda

Miten jumalauta ne ovat onnistuneetkin tekemään tästä Kansallisesta Terveysbingosta näin vaikeaa? Soitin hetki sitten terveyskeskukseen josta ei tietenkään vastattu koska siellä elettiin torstaissa joten mä päätin soittaa ajanvarausnumeroon jossa kyllä vastattiin mutta jonkun helvetin robotin toimesta ja senhän tietää kuinka siinä kävi:

- Olette soittaneet Kansalliseen Arvauskeskusten ajanvarausnumeroon ja jos teillä ei ole pää kainalossa, niin olkeepa hyvä ja painakaa numeroa kaksi.

Minähän painoin ja odotin että langan päähän ilmaantuisi joku heleä – ääninen neitokainen mutta kilin kellit, sama monotoninen naisrobottiääni vastasi taas ja vaati lisää numeroita:

- Olette painaneet ilmeisesti numero kakkosta ja jos teillä oli mielessä ajanvaraus, niin me otamme kyllä vastaan sen ja kilauttelemme teille takaisin päin sitten kunhan tässä keritään, kait sinä saatanan vajakki tajuat että ollaan just tultu pitkiltä vapailta, pöytä on ihan sekaisin eikä kahvihuoneen jääkaapissa ollut maitoa joten pistäähän se vihaksi - kaiken muun lisäksi - kun ei tuo olotilakaan ole sieltä aurinkoisemmasta päästä.

Minä vedin keuhkot täyteen ilmaa ja odotin sitä normi piippausta
jota ei kuitenkaan kuulunut mutta het kun ensimmäinen rasahdus kantautui korviini, aloin vuodattamaan tätä paskaa olotilaani melko painokkaasti jotta hyö ymmärtäsivät että tässä täytyisi päästä melko helvetin nopeesti vastaanotolle ja mieluummin vielä sen kolmesataa metriä pitkän jonon ohi. Annoin tulla kaikki syntymästäni lähtien, kerroin katkerat muistoni Kätilöopiston kylmästä betonilattiasta jonne tipuin kätilön ihmeliman liukastamista käsistä, putoamisen seurauksena kuuluneesta kopsahduksesta lanttuni osuessa B 300 – luokan betoniin ja siitä kuinka tuo tälli on vaikuttanut hyvin paljon kongnitiivisten taitojeni ja tajuntani kehitykseen. Valaistakseni tätä traagista tapahtumaa, tai paremminkin pohjustaakseni sukumme yllä lepäävää kirousta, kerroin myös edesmenneestä mummostani joka oli talvisodan pommitusten aikaan – yllättävää kyllä – jäänyt oman potkukelkkansa alle ja saanut jonniinmoisia vaurioita genunsa elikkäs polvensa vasemmalla puolella kulkevaan peronaueus profundukseen joka sinänsä kuulostaa melko harmittomalta vammalta mutta kun ajatellaan että meidän suvun geneettisen poikkeaman takia tuo bloody hermo jatkuu päähän asti ja tarkemmin sanottuna vaikuttaa sekä nervus maxillaarikseen että nervus mandibularikseen, se saa aikaan sukumme miespuolisissa jäsenissä tahattomia purentaliikkeitä joihin yhdistyy jostain kumman syystä äänijänteiden tuottama ja lähes identtinen manaattien kiimakutsu, ts. sanoen sellainen matalataajuuksinen ja mutta aivan vitun kauas kuuluva, rahiseva ääni.

Havainnollistava kuva hermotusjärjestelmästä

Ääni on lähes yksi yhteen tilanteessa jossa vanhapiika istutetaan nauhahiomakoneen päällä jonka kehällä pyöri vinhasti numero 60:n karkeusastetta oleva paperi ja niillä joilla ei ole mahdollisuutta istuttaa pihtipimpainta hiomakoneen nauhalle, voivat testata tätä ääntä repimällä tuohta koivun kyljestä ja vetelemällä sitä pitkin sellaisen talon seinää jonka julkisivupintamateriaalina on käytetty harjattua tiiltä. Voin kertoa että käppyrä pitää aika ilkiän kuuloisen kahinan. Näiden tahattomien purentaliikkeiden suurimpia altistajia tai laukaisijoita ovat jonotustilanteet joten ei ole suinkaan tavatonta jos täkäläisissä pankeissa asioidessanne näette miehen, joka puree edessä seisovaa henkilöä ja rahisee vallan perkeleesti. Yleensä näihin tilanteisiin liittyvät myös virkavallan ja terveydenhuollon edustajien läsnäolo ja se taasen tietää sitä että suurin osa sukumme miehistä on niin sanotusti koppihoidossa ja näistäkin reppanoista noin 70% ilman Best före – merkintää eli no milk today elikkäs ei mitään hajua koska hyö pääsee pois. Ärh.

Kerroin myös lukuisista, epäonnistuneista leikkauksista joita minulle on elämäni aikana tehty joista otin esiin törkeimpänä sen kun jouduin ruuansulatuskanavan ongelmien takia operaatioon jossa minulta piti poistaa osa paksusuolta mutta koska oli maanantai ja koska lääkäri oli viettänyt viikonloppunsa rave – bileissä, niin siinä kävikin sitten niin että peräsuolen loppupää yhdistettiin ensin intestinum crassum'iin josta se tekee colon transversum ja vemmelsuolen kautta ihme lenkin ennenkuin se palaa takaisin ja liittyy rectumiin just ennen röpöreikää. Tätä pikku toimenpidettä koitettiin korjata eräässä yhdysvaltalaisessa sairaalassakin mutta sikäläinen, johtava lääkäri sanoi ettei hän ollut koskaan törmännyt moiseen vuoristoratapaskaan eikä hänellä ole mitään intressejä sotkea käsiään tälläkään kertaa joten niinpä ne heittivät mut kadulle pelkkä ruumispaita päällä. Onneksi konsuulatissa ymmärrettiin suolistovammaisen suomalaisen päälle ja sain heiltä sekä fyffeä, yhden liitulakun ja lentolipun takaisin Suomeen missä minua oli vastassa Helsinki – Vantaan lentokenttä ja -32 asteen pakkanen. Ei kiva keli ruumispaitaiselle turistille. Ärh.

Havainnolistava kuva ihmisen hermotusjärjestelmästä

Kerroin myös paljon muuta joita en viitsi tähän laittaa koska tekstistä tulisi aivan liian pitkä, noin 1380 – sivuinen teos mutta mikä minua eniten alkoi sapettamaan oli se kun vuodatukseni lopuksi ehdin kuulla seuraavat, ajanvarausrobotin tuottamat sanat:

- Mikäli haluatte että teille tullaan keittämään perunoita, niin olkaa hyvä ja valitkaa numero 457.

Mua ei oltu siis kuunneltu lainkaan, minä vuodatan sydänvertani ja arvontarobotti on edennyt sillä välin arvontanumeroon 457 joten minulta on mennyt ohi kaikki ne oljenkorret joita se mahdollisesti olisi tarjonnut arvontakierroksen alkupäässä. Täytyykö mun nyt soittaa sinne uudestaan vai miten tämä homma menee ja paljonko tälläinen useamman numeron kuponki tulee oikein maksamaan? Ei muuten mutta ainakin Veikkauksella on sellainen käytäntö ettei velaksi pysty pelaamaan ja mulla on rahaa vasta loppukuusta joten joudnuko mä kärsimään tästä flunssasta siihen asti? Ilmeisesti. Ärh.

Teille kuitenkin mitä parhainta keskiviikkoa ja muistakaa olla ihmisiksi. Älkääkä soitelko hei arvauskeskuksiin koska mulla on muutenkin niin paska tuuri kaikissa arpajaisissa etten mä voit mitään jos arpoja on myyty muillekin kuin mulle.
13 kommenttia :

 1. Sanna12.15

  Olisit nyt oottanu, että ne kilauttaa takaisin päin... meni hyvä vuodatus nyt ihan hukkaan :) Toisaalta, voithan sie pitää tän postauksen esillä ja lukee siitä sitten, kun ne sulle soittaa.

  VastaaPoista
 2. Sanna13.28

  Kiitos vinkistä, kävin tutustumassa ja panin heti hanttiin :)
  Mutta hienoa, että sait ajan noinkin nopeesti! Ehkä porukassa oli joku, joka juo kahvin mustana...

  VastaaPoista
 3. Kyllä se niiden takaisinsoito jopa joskus toimii. Siinä on vaan se ongelma, että sitten kun sieltä soiteaan, niin ei enää saa kiireaikoja. Saa ajan jonnekin helvetin kuuseen, siis neljän viikon päähän. Ei nää niiden systeemit toimi vaikka ne kuinka uusii niitä.
  Lisää asiantuntevaa lääkäriainesta kehiin, niin jonotkin etenee. Lääkäreitä voisi varsin hyvin kouluttaa lisää. Vaikka eihän se meitä enää auta, ollaan jo mullan alla kun ne uudet nuoret lekurit valmistuu ja saa kokeumsta. joten näillä mennään.

  VastaaPoista
 4. Ny toimi yllättävän nopeasti sekä soitto että ajan saaminen. Luulin nimittäin että näin pitkien pyhien jälkeen tk:t olisivat piukeana ihmisistä mutta ihme kyllä ei. Näillä selkosillahan nämä tk:t aukesivat vasta tänään enkä mä jaksa uskoa että kaikki olisivat käyneet päivystyksessä ja jos nyt jotain huonoa haetaan niin se etten saanut soittoaikaa omalääkärille koska olisin saanut raksut (antibiootit) pelkällä soitolla.

  VastaaPoista
 5. No sehän oli hyvä, että toimi. Olisin minäkin kuvitellut, että pyhien jälkeen kaikki tunkee sinne.

  VastaaPoista
 6. Sanos muuta! Niin sitä ihminen erehtyy tai sitten on maailmankirjat sekaisin.

  VastaaPoista
 7. Ritva N18.39

  Totta kuiskaat Hyvä Paimen.
  Olemme kuin katulapsia tässä arvauskeskuksen systeemissä.
  Joskus soitetaan ja joskus taas ei.

  Minä olen ehkä liiankin hyvä tuurinen muija kun on ne mulle aina soittaneet kun on luvanneet.
  Kun tuo työterveys tohtorikin soittaa niin aina kysyy voitko jutella rauhassa. No mitäs hätää mulla :D

  On sulla kyllä ollut kauhea elämä, otan osaa ja toivon tulevaisuudelta sileitä latuja.

  VastaaPoista
 8. Marra19.22

  Mulla oli tänään tunti aikaa lääkärin ja käsikirurgin välissä ja tänä aikana koitin soittaa vakuutusyhtiöön kattaako vakuutukseni käsikirurgilla käynnin. En päässyt ollenkaan asiakasneuvojalle asti. No, olisi niillekin voinut jättää soittopyynnön, mutta en sitten halunnut, koska liian myöhäistä se olis ollut siinä kohtaa, jos puhelin olis alkanut piristä juuri kun olen sen käsikirurgin käsittelyssä. Joten meninpä sinne sitten vailla tätä tietoa. Kyllä on hyvää palvelua vakuutusyhtiönkin puhelinpalvelussa. Pimpelipompeli vaan.

  VastaaPoista
 9. Hyvin kävi soiton kanssa ja kyllä ne yleensäkin soittaa tuosta paikallisesta kun kerran asutaan pienellä kylällä ja ollaan pakostakin puolituttuja. Tosin tällä kertaa jouduin turvautumaan naapuritundran tk:een kun oman väki eli jo torstaita :D


  Kiitos toivotuksista ja kevyitä polkuja sinullekin!

  VastaaPoista
 10. Ymmärrän sua täysin sillä mitä isompi firma on kyseessä, se armottomampi on robotin luettelema litania joka alkaa yleensä noin 178 tunnetun ja 88 kuolleen kielen valikolla. Kattava valikoima sikäli etten ainakaan minä tunne yhtään klingonia tai Thegaliksen 4. piirin esihelvetistä ketään ja nuokin kielet ovat edustettuina (siis palvelua tarjotaan) oman vakuutusyhtiöni listalla. Ärh. Ja pimpelipom. Varsinkin kun asiointi pitäisi suorittaa pilu - elikkäs prepaid - liittymällä ( = noin kolmen tunnin numeronäppäinleikin jälkeen puhelu yhdistyy ja alkaa " Vakuutustusyht.." mutta katkeaa samassa toisen, varsin fataalin ilmoituksen möläytttäessä: "Hyvä asiakas, piluliittymänne saldo on käytetty loppuun ja puhelu katkaistaan. Lisää puheaikaa saat..."). Äääärrrh.

  VastaaPoista
 11. Marra23.12

  Pakko vielä todeta, että mun tän päiväisen postauksen erikoisotsikko kuulostaa ihan sun perusotsikolta :D :D

  VastaaPoista
 12. No mun piti siellä sun kommalootassa sanoa että mulla meni tovi ennenkuin pääsin lukemaan koska otsikko piti googlettaa :D

  VastaaPoista
 13. Se ei todellakaan kannata. Sain huomata sen (jälleen) tänään.

  VastaaPoista

Käynnistäsi kiitollinen ja kommentistasi olisin suorastaan riemuissani!
(kommenttien valvonnan takia ne näkyvät vasta hyväksymisen jälkeen ja tämä saattaa kestää jonkin aikaa)

Kiitokset tekijöille:

 • Blogger archive page > Github/jhwilson
 • Google Friend Connect Button > NetOops blog
 • Add Related Post Widget To Blogger (linkwithin) > My Blogger Tricks
 • Contact Form > Tw!st Blogger
 • Simple Search > Blogger Buster
 • How to display linkwithin related posts only in post pages > My Blogger Desk
 • How to Remove Subscribe to Atom links from your Blogger Blog > Superwebtricks
 • How to remove quick edit and wrench icons on Blogger > Blogger Plugins