Arvaas muuten mitä? (heroperkeletonttu)

Karma teki taas reilut tänä aamuna. Yöllä satanut ja vaakatasossa tullut räntäpaska oli aamuyön tunteina jäätynyt kiinni kaikkeen ja minusta jotenkin tuntui että myös Aljohia vitutti, se nimittäin katseli lumen peittämiä maisemia ilmeellä joka kertoi kaiken sitä kiinnostavan olevan hautautuneena jäisen lumikannen alle. No eipä mitään, lenkiltä palattuamme päästin koiran sisään ja ryhdyin lumitöihin jotka olisin tehnyt jo yöllä mutta kun vielä kolmen aikaan aamuyöstä pyrytti, niin päätin jättää lumityöt tälle päivälle mutta katsellessani rappusilla seisovaa ja  jokseenkin vittumaisen näköistä kipsi/keramiikka/mikäliemäihästä valmistettua motherf...heroperkeleen ihmetonttua joka oli jäisen räntämäihän peittämänä, totesin tämän päätöksen olleen kardinaalivirhe ja päästelin suustani demonien etunimiä sen verran sujuvalla latinalla että rappusten ylimmällä tasanteella jököttänyt luuta roihahti tuleen.


Hyvä niin koska minua on aina ärsyttänyt koivunoksat jotka kietaistaan rautalangalla nippuun ja myydään sen jälkeen ”käsityönä”, aivan samoin kuin ne helvetin höylänlastuista tehdyt pärekopat joiden pohja hajoaa vasta sitten kun se bloody koppa on täynnä tavaraa. 99,99%:ssa tapauksissa tämä ”valitettava laaduntarkkailuvirhe” tapahtuu julkisella paikalla jossa on tapahtumahetkellä noin 350 ihmistä tuijottamassa ja naureskelemassa että kas vain, mottitopin eväät levisivät pitkin asfalttia. Ärh.
Iloisesta mielentilasta huolimatta nakkasin siirsin tontun rappusten viereen, toin varaston puolelta kunnon katuharjan (valmistettu piikkisian piikkien ja sähköshokkeja saaneen sian karvoista) ja vetelin menemään kunnes rappusten pinta oli liukas kuin papin kalu. Liukas siksi että taivaalta sataneen valkoisen tatinan alla väijyi petollinen jääkerros joka oli sitten hiekoitettava vaikka tiesin että joka ainoa hiekanmuru löytyy – kiitos Aljohin – sängystä ja tarkemmin sanottuna meikäläisen puolelta koska Hänen Jätemyllyisyytensä on päättänyt että tuo meikäläisen, hallusinaatioiden rypyttämien lakanoiden puoli on jotenkin parempi Hänen karvaiselle olemukselleen. Tästä syystä olenkin ristinyt oman puoleni Astmaatikon Painajaiseksi.

Vak mii. Indeed.


Daa...kun rappuset, lyhyehkö pihakongi ja taloyhtiön roskikselle johtava ura olivat puhtaat lumesta, siirryin putsaamaan rakasta Syyrialaistani jäisen tatinan ikeestä ja tähän hommaan minulla on varsin pätevä väline. Olen näet kiinnittänyt maalarien käyttämään jatkovarteen n. 40cm leveän ja suht pehmeän harjan ihan sen takia että Syyrialainen on perin korkea joten kylkien ja tuulilasin putsaaminen on tällä tapaa varsin helppoa. DIY – keppiharjallani saa myös kätevästi putsattua suurimman osan kattoa eikä näin ollen tarvitse pelätä että katolla lymyilevät lumi/jääpaakut lentävät takana tulevan auton tuulilasiin. Mainittakoon että aivan ensimmäiseksi, ennen kusipäätontun siirtelyä ja rappusten harjaamista, kävin nappaamassa Syyrialaisen webaston päälle joten kabiini oli tässä vaiheessa lämmin ja niin sivuikkunat kuin tuulilasikin vapaat jään ja lumen muodostamasta kombinaatiosta. Jokusen nortin, lääkityksestä johtuvan ihme säpsähtelyn ja lukemattomien kouristuksen jälkeen Syyrialainen ja sitä ympäröivä parkkiruutu (lue: lehmänpaskan hajuisen hiekan muodostama suorakaide) olivat puhtaat ja minä hyrisin tyytyväisyyttäni.

Jopa siinä määrin että roskia viemään tullut naapuri kysyi minulta että onko minulla kaikki okei vai mitä vittua minä hurisen? Toivottelin hänelle hyvät helvettiin painumiset ja kerroin ettei minua mikään vaivaa, kunhan olen tyytyväinen itseeni ja tehostaakseni sanojani, päätin taputtaa itseäni selkään ja taputinkin niin mutta voimalla joka lennätti loputkin amalgaamit suustani joita me sitten tämän viereisessä asunnossa olevan runkefäärdin kanssa ihmettelimme. Hän jopa aloitti neljä tuntia kestävän luentosarjan aiheesta ”Amalgaamien kehitys teollistuvan yhteiskunnan myllerryksessä” mutta kolmen puolen tunnin kohdalla meikäläistä otti jo niin pahasti kuuloelimeen että päätin lähteä pienelle ajelulle koska webasto ei ole sama asia kuin kuuma moottori ja siksi toisekseen, ovi – ikkunatiivisteet oli saatava kuiviksi. Jätin naapurin luennoimaan ihan keskenään ja suuntasin kohti tundraa.

Aikani ajeltuani ja nähtyäni tavanomaiset, kammottavat tundran tapahtumat joita ryydittivät radiosta kuuluvat sulosävelet kuten Yngvar Hellstonen ”Vain typerät ajelevat pitkin Tundraa” ja Aleios Pääkkösen ”Pallit on huonosti puntissa mutten viitsi pysähtyä korjaamaan”, päätin palata takaisin lähtöruutuun ja ryhtyä päivän muihin askareihin. Näin tapahtui mutta lukitessani Syyrialaisen kuskinpuoleista ovea, tunsin kuinka olkapäähäni koputettiin ja katsoessani vasemmalle, näin Karman ilkikuriset kasvot kun se kysyi: ”Arvaas muuten mitä?”
Ei tarvinnut arvata, taivaan täydeltä alkoi tulla sitä saatanan samaa, valkoista paskaa med heti helvetillinen tuuli ja niinpä minä vaivuin Syyrialaisen eturenkaan viereen vuoroin nyyhkyttäen, vuoroin manaten syntymääni. Miksi? No kuulkaa ihan sen takia että päivästä näytti tulevan ihan normi sunnuntai.

Yksittäispakattuja rusinoita? Piimää? Anything?


Loppuun kuitenkin uutisia – nyt kun olen saanut jäisen perseeni tänne sisätiloihin – ja näistä ensimmäisenä sellainen juttu että haluan toivottaa lämpimästi tervetulleeksi Huonot Päiväsi –blogia pitävän Emmin. Muistelen että Apotti joskus kertoi minulle tästä nuoresta naisesta ja kun kävin eilen visiteeraamassa hänen luonaan, niin tajusin nähneeni hänet aikoinaan Järkkyneen Mielen Luostarissa silloin kun kävin moikkaamassa sitä kivikasaa johtavaa vajakkia. Joten hauska tappa vanha tuttu ja toivottavasti Emmi viihdyt. Toinen uutinen koskee miestä nimeltä  +George Robinson  joka on tehnyt erittäin tyylikkään ja toimivan Nous'in johon kannattaa käydä tutustumassa, samoin kuin Georgeen itseensä. Tutustumisen arvoinen mies on myös  +Marco Antonio Ortiz Hernandez  jolla on mielenkiintoisia juttuja ja mikäli oikein ymmärsin, niin Marcon sydäntä lähellä on nyrkkeily jossa hänellä on myös valmennettavia.

Näin. I'm so happy happy ettei mitään rajaa, sataisi nyt edes neljä metriä niin olisi edes vähän lunta mitä lapioida – tuollaiset viidentoista sentin tuprahdukset kun ovat sellaisia että ne nyt potkii jaloillaan. Puhumattakaan siitä lapsellisesta, noin viiden sentin jäästä joka peittää kaiken sillä ei minulta mennyt tänäkään aamuna kuin kolme tuntia kun olin piikannut kaiken esiin joten ei noin lyhyestä ajasta voi edes käyttää termiä ”ulkoilu”.

Hyvää sunnuntaita kaikille. Muistakaa olla ihmisiksi.


Ps. Laitan tähän loppuun biisin jonka soisin teidän kuuntelevan, sillä se auttaa pääsemään samoihin tunnelmiin millaisissa täällä tundralla ollaan vaatimattomat 365 päivää vuodessa. Repikää siitä.

7 kommenttia :

 1. Birgitta13.35

  Vau! Tuollaista aamun ahkeruutta ei voi kuin kunnioittaa...
  Täällä leijailee vain hiljakseen lumihiutaleita, niistä ei saa kunnon pintaa talonmiehelle ja jäiset kadutkin sulivat viimeistään eilen vesisateessa ja plusasteissa, joten minä sulkeudun uppiniskaisesti täksikin päiväksi sisätiloihin ;-)
  Oikein antoisaa loppupäivää sinulle Paimen =)

  VastaaPoista
 2. No tuo oli paremminkin pakon sanelemaa toimintaa kuin ahkeruutta sillä täällä Turndralla on varsinkin auto ja sen toimivuus/liikkeelle lähtö pidettävä toimintakunnossa 24/7 koska esim. ambulanssin tulo saattaa kestää lähemmäs tunnin ja varsinkin näillä keleillä. Muut lumityöt taasen selittyvät pakkomielteisestä siivoushulluudestani joka ei voi sietää lumen peittämää pihaa tai mitään muutakaan epäkohtaa. Toisaalta hyvä homma (koska tulee tehdyksi) mutta toisaalta huono homma (menee aika usein pilkun paritteluksi).


  Sulkeutuisin kanssa sisätiloihin mutta velvoitteet kutsuvat jahka Valkyria kotiutuu mutta sulle mä haluan toivottaa oikein hyvää sunnuntaita <3

  VastaaPoista
 3. Marjaana18.21

  Jospa se lumentulo hetkeksi loppuisi - meillä ainakin näyttää pakastuvan ja kunnolla. Ja saattaapa aurinkokin pilkahtaa. Sitä odotellessa.


  (Mä oon rakastunut mun auton puolipeitteeseen, se on niiiiiin ihana. Sillä vaan rullaa lumet pois ja kuopus putsaa etupellin. Lapsityövoimaa ;-)

  VastaaPoista
 4. No kävin just ajelemassa ja lumentulo senkun jatkuu eikä lämpötilakaan ole muuttunut aamusta juuri mihinkään. Mittarissa oli aamulla -1,3 astetta ja nyt on -2,2 mutta äkkiähän se sitten tippuu kun alkaa kunnolla kiristymään. Taivas vaan on niin synkkä ettei yhtään tähteä näy joten jos ei tuosta selkene niin ei siitä mitään kovaa pakkasta tule.


  Puolipeite on hyvä keksintö ja helpottaa aamun lähtöjä kummasti - samoin kuin se lapsityövoima :D

  VastaaPoista
 5. Helmi Nainen21.22

  Auts. Eilisen päivän tuli kyllä lunta sitä tahtia, että mäkin kävin "ihan huvikseni" putsaamassa auton illalla, ja laitoin lämppärin päälle aamua varten, jotta kottero olisi varmasti sula, kun pitää lähteä tyttöä sunnuntaikirkkoon viemään. Ja paskat! Aamulla herätessäni kurkkasin akkunasta ja auton päällä oli lunta noin metri! Ajastimen kello on jotensakin viturallaan, tai sitten asiassa on jotain muuta mitä blondi ei jummarra. Ei muuta kun pipo yöpörrön päälle, takki yöpaidan päälle ja putsaamaan. Toivotaan, että koko kerrostalon väki sai hyvät sunnuntaihuvit!


  Mä jäin vaan ihmettelemään, että jos se teidän katupiiska kerran syttyi tuleen, mikest sillä sulatellut rappusia??

  VastaaPoista
 6. puskissa9.17

  Tervehdys. Mä kyllä tykkään lumesta, mutta mä en olekaan se, joka meillä autoa käyttää ;)

  Voin koettaa tänään päivitellä jotain, ei ole ollut asiaa ja yritin vähän vähentää koneella istumista joulun aikaan.

  VastaaPoista
 7. Tervehdys! ♥
  Lumi ei todellakaan ole autoilijan paras akveri joten mä ymmärrän häntä joka sitä autoa käyttää :D
  Mä jo ajattelinkin että oletteko te lähteneet johonkin reissuun tjsp. kun ei ole kuulunut mitään mutta totta tuokin että koneella tulee oltua ihan liian kauan aikaa.


  Nähtäillään, tänään tulee varmasti 5. luku kun Valkyrian pitäisi lähteä töihin. En nimittäin viitsinyt lähteä ajelemaan kun eilen tuli sitä lunta niin hemmetisti.

  VastaaPoista

Käynnistäsi kiitollinen ja kommentistasi olisin suorastaan riemuissani!
(kommenttien valvonnan takia ne näkyvät vasta hyväksymisen jälkeen ja tämä saattaa kestää jonkin aikaa)

Kiitokset tekijöille:

 • Blogger archive page > Github/jhwilson
 • Google Friend Connect Button > NetOops blog
 • Add Related Post Widget To Blogger (linkwithin) > My Blogger Tricks
 • Contact Form > Tw!st Blogger
 • Simple Search > Blogger Buster
 • How to display linkwithin related posts only in post pages > My Blogger Desk
 • How to Remove Subscribe to Atom links from your Blogger Blog > Superwebtricks
 • How to remove quick edit and wrench icons on Blogger > Blogger Plugins