Aleksei Jukovaara : M1 - kebab (aka hairy reindeer - kebab)

Eilen illalla kävi tosi lähellä etten taas joutunut hoitoon kun menin kikkailemaan tämän huonon kielitaitoni takia. No, mä olin niin iloinen kun nämä perkeleelliset pääkivut hellittivät hieman joten mä päätin juhlistaa multa lääkityskooman takia pahasti ohi mennyttä halloweenia pukeutumalla luurangoksi. Tehän tiedätte ettei tapoihini kuulu jättää mitään puolitiehen ja siksi mä en tyytynyt niihin tavanomaisiin ja mun mielestä aika kehnosti tehtyihin pukuihin jossa ne luut on maalattu/painettu kankaalle, vaan mä otin komerosta mun hienon märkäpukuni ja kiinnitin siihen siiman avulla mullin ja sian luita joita mä saan yhdeltä tutulta turpeenpuskijalta. Katsokaas kun ei täällä korvessa noita kuolleita elikoita mihinkään ongelmajätekeskuksiin tai teurastamoille viedä vaan ne joko poltetaan tai haudataan takapihalle. Johan täällä saisi hullun maineen jos alkaisi delanutta mullia ajeluttamaan ympäri pitäjää.

Enivei, tossa lähellä asuu yks Jukovaaran Aleksei joka on kova aika grillaamaan ja nyt kun se vielä on innostunut siitä kebab - touhusta, niin siltä tulee niitä sian luurankoja yhtenä kikkelinä. Mainittakoon vielä että Alekseilla ei ole ihan kaikissa mitokondrioissa virtaa eli se on jonniin verran pippa päästään. Se nähkääs hoitaa sen kebab-homman isomman kaavan mukaan mikä tarkoittaa sitä että sillä on ruostumattomasta teräksestä tehty kolmijalka jossa yleensä roikkuu helvetin iso sika (kuollut, EVR:lle tiedoksi) jonka alle se tekee nuotion joka koostuu näin vuosin lähinnä sen kirjanpidon eri tositteista ja muista propuskoista. Sitten kun sika on sauhunnut useamman tunnin, niin eikö tämä heppeli kanna autotallistaan pienen palvelutiskin, muutaman pöydän tuoleineen ja koristelee takapihaansa muutenkin jotta se vastaisi mahdollisimman tarkasti kebab – paikkojen interööriä vai mikä se sisutussuunnittelijoiden käyttämä termi nyt on, en minä muista.

Kebab
Aleksei...

Aleksei ei kuitenkaan jätä valmisteluja tähän vaan hän pukee jalkaansa SOT:n teurastamolta (se on oli siellä töissä siihen asti kun ne sai tietää että se kajahtanut) varastamansa housut ja ylävartalon peitoksi tulee niin ikään samasta paikasta varastettu takki, valkosia väritykseltään niin takki kuin housutkin kuten jokainen teurastajan kanssa hengaillut tietää. Takista hääp käärii hihat kyynärtaipeeseen ja jättää neljä ylintä nappia auki koska: Aleksei haluaa näyttää mahdollismman paljon itäisten maiden mieheltä ja siksipä hänellä on varastossaan saatanallinen määrä porontaljoja tätä tarkoitusta varten. Katsokaas kun Aleksei nyppii taljoista karvat, tohottaa muijansa föönillä niitä jolloin ne menee kiharaan ja tämän jälkeen herra Jukovaara vielä värjää ne – mustiksi tottakai. Lopuksi Aleksei sitten liimaa karvat käsivarsiinsa, rintaansa ja tekeepä tuo hemmetin sekopää niistä vielä ihan sairaan paksut kulmakarvatkin itselleen ja olen kerran ollut paikalla näiden ”valmistelujen” aikaan ja kun kellotin touhua, niin Allulta meni kolmatta tuntia kaikkinensa ennenkuin hän alkoi muistuttamaan turkkilaista esikuvaansa. Kertomansa mukaan menee vähintään viisi tuntia poistaa turkkilainen karvoitus koska hänen käyttämänsä liima on uretaanijohdannaista ja pitää kuin saatana. Syynä noin ryhtevän liiman käyttöön on se ettei Aleksei halua kenenkään safkaan tippuvan kiharaa karvoitusta koska se saattaisi herättää keskustelua karvojen alkuperästä ja parhaimmassa tapauksessa kipparakarvan löytyminen kebab – annoksesta johtaisi melko mittaviin turpajuhliin
.
Surfing
Ne kulmakarvat...

Kun kaikki on valmista ja asiakkaat ovat saapuneet (herra Jukovaaran luona käy syömässä yllättävän paljon porukkaa), niin Aleksei vetää roikan pihalle ja ryhtyy veistelemään vitullisia lihakimpaleita sähkötoimisella moottorisahalla koska hänen mielestään ”etelän miehet käyttävät lapsellista leikkuria”. Sahaus tapahtuu ilman teräketjuöljyä joten terveydelliset haitat on siltä osin minimoitu, tosin hieman sivumakua tulee pirtuastiasta jossa Aleksei säilyttää sahaansa niin että terä on upoksissa tuohon jumalaiseen temppuveteen joka tässä tapauksessa toimii desinfiointinesteenä mutta kaiken kaikkiaan liha on suht hyvää ja mikä ettei, herra Jukovaaralla on ”kebab - yrittäjänä” useamman vuoden kokemus. Mutta ei niin paljon hyvää etteikö jotain huomautettavaakin ja se mikä mättää, on Aleksein kielenkäyttö tai lähinnä yltiöpäisyyksiin menevä esikuvien matkiminen. Tilauksen yhteydessä Aleksei kyselee ärsyttävällä äänellä (lääkitys kouristaa äänihuulia ja siksi herra Jukovaaran puhe on jaa vähän kimeetä piipitystä) että ”laitetaanko sipili, ottaa habanero?” ja muuta vastaavaa eikä tästä ole kun kuukausi takaperin kun Mäkis – Unto, likemmäs seitsemänkymmentä vuotias mies veti Alekseita turpaan niin että rytisi ja syynä tähän oli juurikin tuo ”ottaa habanero?”. Unski on vanha panostaja ja ikänsä kiviä räjäytelleenä hänellä ei ole tuo kuulo niitä parhaimpia joten hän luuli että Aleksei kysyi häneltä että ”ottaako koville se ero”?. Unski näet erosi hiljakkoin ja muija vei häneltä kaiken joten on ymmärrettävää ettei Mr. Mäkinen halua kuulla sanaakaan entisestä akastaan mutta se mikä varsinaisesti laukaisi tämän väkivaltaisen käyttäytymisen, oli Aleksein jaa vähän vitun ärsyttävä ääni med vieläkin ärsyttävämpi hymy. Allu – reppana kun koittaa panostaa asiakaspalveluun mutta hei, kuvitelkaa nyt tilanne jossa mies jolla on ääni kuin oopperalaulajalla ja joka on mustaksi spreijattujen poronkarvojen peitossa, tulee ärsyttävästi hymyillen kyselemään avioerostanne moottorisahalla leikattu sianläski käpälässään. Olen satavarma ettei kukaan jättäisi lyömättä joten sympatiat Unskille (ja toive että käy vihdosta viimein ostamassa sen kuulolaitteen).


Nonni. Mä taas hairahduin aiheesta eli palataanpa siihen mun eiliseen Halloween – juttuun joka ei mennyt ihan putkeen. Kuinka ollakaan, tulin valinneeksi täysin tietämättäni ensimmäiseksi paikaksi talon jossa asuu mut kerran M1 – lähetteellä hoitoon lähettänyt lääkäri. Ovat näköjään saatana rakentaneet tuonne uudelle asuntoalueelle mikä tietää sitä että mun oltava vähän tarkempana kun liikun siellä päin. No, minä mennä rymistelen kuistille sian ja mullin luut kolisten, paukutan ovea kuin heikkopäinen ja huudan lontooksi ”trick or treat?!” Ilmeisesti mun ääntämisessä on parantamisen varaa tai sitten on kallonkutistajan kuullun ymmärtämisessä jotain vikaa koska kun se avasi oven ja katseli mua hetken, niin se käänsi päätään ja huusi sisätiloissa lymyilevälle ämmälleen että ”Emmi, tules nyt kattomaan – täällä on joku saatanan mullinluupuku – heebo joka huutaa että ”erikoistehoste vai kohtelu?!”
No Emmi tuli ja nakkas mua mötikällä jonka luulin ensin olevan suht iso kivi mutta sitten kun olin paennut kolmisenkymmentä metriä ja toinen musa paukahti takaraivoon, niin mä pysähdyin ja otin sen lähempään tarkasteluun jolloin se paljastui pakastetuksi perunaksi. Nyyhkyttäen kävelin meitin verstaalle miettien että minkälainen ihminen heittää toista pakasteperunalle ja kun mä ihan testimielessä ajoin sen pöytäsirkkelillä halki, niin jumalauta kuulkaa, se oli keitetty peruna. Kuka helvetin ihminen pakastaa keitettyjä perunoita jossa on vielä kuoretki tallella? Onko tämä joku psykiatrien sisäpiirijuttu vai mikä? Kertokaa nyt hyvät ruuanlaitosta ymmärtävät ihmiset mikä tässä on oikein takana. Pitävätkö psykiatriat pakastimessaan jäisiä pottuja mahdollisia tunkeilijoita varten?

Deadly potato
Huurteinen peruna - tuo psykiatrien käyttämä hiljainen, tappava ase


Vastoinkäymisistä huolimatta haluan toivottaa kaikille oikein hyvää torstaita. Myrsky on laantunut ja yöllä tuli lunta mutta nyt on +3 astetta ja taivaalta tulee vettä. Oi mikä joulukuu..

14 kommenttia :

 1. Yöllä oli tosiaan kaunis valkoinen lumikerros, josta ei ollut tietoakaan enää aamulla, kun vesisade vei sen. Höh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Kaiken lisäksi täällä alkoi taas tuulemaan melko navakasti joten saas nähdä onko se myteri sittenkään ohi. Kurjinta on kuitenkin tuo hemmetin vesisade joka tekee kaikista sorateistä yhtä velliä.

   Poista
 2. Huurteisesta perunasta inkivääriin.

  Kuopus kysyi ihan vasta, että onko inkivääri se joka näyttää nahistuneelta perunalta. Just se. Tai huurteiselta, voin seuraavalla kerralla vastata!

  Mukavaa päivää Paimen kaikesta huolimatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa päivää sinullekin!
   Kerro Kuopukselle terveisiä ja itse asiassa sä voisit sallia nuoren herran vierailut täällä Jurtalla koska mä uskon että hänen kysymyksensä/toteamuksensa ilahduttaisivat meitä kaikkia :D

   Poista
  2. Pannaan harkintaan, vaikka mulla kyllä periaatteessa on tosi tiukka nettikontrolli.

   Viimeksi sillä oli esittää kysymyksiä tunnilla vierailleelle sähkömiehelle. Kuulemma tällaisia: painaako täysi muistitikku enemmän kuin tyhjä? Kuoleeko jänis jos se järsii nettipiuhaa?

   Poista
  3. Harkitse nopeasti ja myöntävästi koska tuo muistitikkukysymys on just niitä mitkä piristävät päivää!
   Kuopus on kyllä ihan ykkösjätkä :D

   Poista
 3. No niin ,sinne se äitini Emmi nyt on muuttanut,kun ei ole 17 vuoteen kotona näkynyt.
  Tulinen luonne tuntuu olevan tallella.

  Erittäin hyvä kun päänsärky on laantunut.

  Kaunista joulukuun päivää.Se on nyt torstai toivoa täynnä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äläs nyt, mä uskon ettei sun äitis ole noin julma! Se pottukokemus oli sen verran kova kokemus ettei mun psyykeni ole vieläkään toipunut :D

   Kaunista joulukuun päivää myös sinne mutta valitettavasti juttu on niin että päänsärky palasi ja ihan yhtä helvetillisenä kuin eilenkin :/
   Kait tässä on alkanut lopputekstit pyörimään kun ei mikään troppi tunnu auttavan.

   Poista
  2. Oi perhana,särky palasi taas.
   Eikö kukaan osaa sua auttaa.Lääkäri tai joku muu poppamies.
   Anna osa mulle siitä särystä,.jaetaan tämä pirullinen taakka.

   Poista
  3. Joo, niin se vaan palasi ja tämä ilta on mennyt muutenkin aivan perseelleen. Laitan huomiseen postaukseen sitten enemmän . nyt on liian veemäinen olo.

   Poista
 4. Lämpöistä torstaita sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikein lämpöistä torstaita myös sulle <3

   Poista
 5. Kyllä täälläpäin kiireiset psykiatrit ja varsinkin kiireiset psykoanalyytikot valmistautuvat jouluun siten, että ne kesällä esikeittävät maukkaat perunat ja laittavat ne sitten pakastimeen siltä varalta, etteivät ehdi töiltään ennen jouluaattoaamua keittää perunoita sen täydet 20 minuuttia. Vain pikakeitto riittää ;-)

  En uskalla miettiäkään mitä kiireiset kaupunkilaislakimiehet pakastavat joulua varten...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D :D
   Voi olla melkoisia perunoita!

   Poista

Käynnistäsi kiitollinen ja kommentistasi olisin suorastaan riemuissani!
(kommenttien valvonnan takia ne näkyvät vasta hyväksymisen jälkeen ja tämä saattaa kestää jonkin aikaa)

Kiitokset tekijöille:

 • Blogger archive page > Github/jhwilson
 • Google Friend Connect Button > NetOops blog
 • Add Related Post Widget To Blogger (linkwithin) > My Blogger Tricks
 • Contact Form > Tw!st Blogger
 • Simple Search > Blogger Buster
 • How to display linkwithin related posts only in post pages > My Blogger Desk
 • How to Remove Subscribe to Atom links from your Blogger Blog > Superwebtricks
 • How to remove quick edit and wrench icons on Blogger > Blogger Plugins