Relationship -Traumatic Stress Disorder

Sekosin eilen ja mut vietiin lääkäriin joka totesi minun kärsivän RSTSD:stä. Tämä diagnoosihan on PTSD:n eli Post-Traumatic Stress Disorder:in pahempi versio, ns. Relationship -Traumatic Stress Disorder johon nykylääketiede ei tunne mitään hoitoa vaan se vie ennenaikaiseeen hautaan että napsahtaa. Valitettava tosiasia on myös se, että aikoinaan sukulaisuussuhteen aiheuttamasta stressireaktiosta kärsiviä potilaita hoidettiin todella jykevillä mielialalääkkeillä valvotuissa olosuhteissa (mielisairaalat) mutta hoitovasteettomuuden ja erinäisten budjettileikkausten takia nämä hemmetin piruparat jouduttiin kotiuttamaan siitäkin huolimatta että he olivat täysin yhteiskuntakelvottomina yksilöitä. Suurimpana syynä niin pahat vitutuksesta aiheutuneet psyykevinoumat ettei normaalien arkirutiinien pyörittämisestä tullut yhtään mitään ja toisekseen heidän kilaritasonsa (ns. hit to nose -reaktio) oli hyvin alhainen.

Eikä taudinkuva ole muuttunut näiden vuosien myötä vaan päinvastoin, sukulaiset ovat entistäkin rasittavampia ja heidän ideansa, päämääränsä ja ihme aikataulunsa ovat nykyisin niin perseestä olevalla tasolla että mikäli sukulaisuussuhteessa oleva henkilö on RSTSD – geenin kantaja, tauti puhkeaa välittömästi ja siitä seuraa jotain sellaista mikä ei ole tästä maailmasta. Asiaa on tutkittu nykyisin viemällä RSTSD – potilaita lähelle sukulaisten asuntoja ja näiden testien tuloksena on saatu tietoa josta tutkijat ovat syystäkin huolissaan. Nimittäin, lukuisissa testeissä 99% potilaista sai aivan käsittämättömän raivokohtauksen vaikka kohteeseen oli matkaa vielä useampi kilometri ja mielenkiintoiseksi asian tekee se että mitä läheisempi sukulaisuussuhde, sen saatanallisemmat kilarit jotka muuttuivat alkumatkalle tyypillisestä rienaamisesta ja alimpaan helvettiin manaamisesta loppumatkan kauhistuttaviin, tahdosta riippumattomiin kouristuksiin, suonet repiviin verenpainelukemiin ja skåneksi lausuttuihin vittuiluihin. RSTSD – potilaalle tyypillistä toimintaa ovat myös sukulaisille osoitetut perunaruttokirjeet, mystisellä tavalla vuoteelle ilmestyneet hevosenpäät, pihamaalla palavat olkipaalit ja monet, monet muut keinot joilla RSTSD – potilas haluaa osoittaa mitä hän sukulaisistaan ajattelee. Autokuljetuksin toteutetussa ärsytyskokeessa tutkijat panivat merkille että potilaat pureskelivat turvavöitä ja hakkasivat päätään auton ikkunoihin eikä ollut mitenkään poikkeuksellista että potilas kesken ajomatkan riuhtaisi turvavyöt poikki ja söi etupenkkien niskatukien suojana olevat päälliset. Jälkimmäistä tapahtui varsinkin lähempänä kohdetta ja kenties radikaalein tapaus oli sellainen missä potilas turvavyöt katkottuaan, nappasi kojelaudalta tuhkakupin ja tunki sen suuhunsa huutaen ”We are the robots(kyseessä oli tilanne jossa potilasta oltiin viemässä hänen kaikkitietävän tätinsä luokse).


Tuossa oli hieman taustatietoa tästä mun uudesta sairaudestani joka puhkesi nyt niinkuin bonuksena näiden vanhojen päälle, tosin lääkäri oli sitä mieltä että kyseessä on sairauksista johtuvan kausaalisuus – periaatteen muokainen reaktio eli pipo on nyt niin kireällä ettei mitään rajaa. Siksipä päädyinkin laittamaan puhelimeni kiinni iltakahdeksan aikoihin kun vihdoin pääsin kotiin ja se on ollut siitä asti kiinni eikä todennäköisesti aukea tänään. Tämä tauti ei rajoitu pelkästään sukulaisiin, vaan se koskee kaikkia niitä jotka seisovat kahdella jalalla minkä johdosta olen ajatellut olla himassa tämän päivän ettei tule tehtyä mitään hit to nose – reaktion tapaisia juttuja. Varmaa on kuitenkin se etten enää aio puuttua mihinkään mikä koskee sukulaisten erinäisiä asioita sillä eilen tuli ajeltua liki viisikymmentä kilometriä sellaisten asioiden takia joista minulle on huomauteltu noin viikon verran ja sitten kun menen suorittamaan näitä pyydettyjä palveluksia, saan pelkät vittuilut kun asiat eivät heidän omien säätöjensä takia toimi niinkuin he haluavat. Toinen verisuonet räjäyttävä asia on se, että minulle kerrotaan ettei heillä ole aikaa juuri nyt tämän kyseisen probleeman hoitoon joten voinko ystävällisesti painua vittuun ja tulla myöhemmin uudelleen. No en voi. Jos se perseen levittäminen sohvalla maaten ja tv:tä katsellen on tärkeämpää niin siitä vaan mutta probleeman hoitaa sitten joku muu kuin meikäläinen.

Jotta ei menisi pelkäksi valittamiseksi, niin löysin simppelin koodin arkiston luomista (blogissani on juuri tämä) varten ja ohjeet löytyvät täältä ja kunnia sekä prospektit kuuluvat GitHub'n Justin H. Wilsonille. Unohtaa ei pidä myöskään Fabulous Blogging'in  Julieta  jonka sivustolta itseasiassa löysin tämän GitHub'in puolelle johtavan linkin. Joudin nimittäin asentamaan arkistoni viime yönä uudestaan koska kokeilin yhtä Table of contens – juttua joka oli hyvä mutta turhan pitkä vieriteltäväksi.

Nyt kaikille oikein hyvää keskiviikkoa, mä taidan tehdä karvapäivityksen, käydä saunassa ja katsoa sitten mitä tapahtuu mutta ensin täytyy tutkiskella mitä Blogspheren laajoilla aavikoilla on tapahtunut.

Niin, ja tätäkään en ole ennen tiennyt: mikäli epäilette ettei teidän bloginne näy hakutuloksissa, niin se on helppo tarkistaa laittamalla googlen hakukenttään:
site:http://oman blogin osoite
ja mikäli asiat ovat kunnossa niin tuloksena on melko kattava listaus omista postauksistanne.


Ps. Päivitin lukemieni blogien listaa - tarkoituksenani laittaa kaikki esille -  ja pienten vaikeuksien myötä (blogger ei suostunut lisäämään listalle) tulin hukanneeksi osan osoitteista. Joten viitsisikö jokainen tsekata näkyykö oma blogi listalla ja jos ei, niin tulkaa huomauttamaan (osoitteen kera) niin mä korjaan asian. Kiitos.


14 kommenttia :

 1. Luin äsken paleoantropologiaa (olipas hiton vaikee kirjottaa mokoma sana!) käsittelevän kirjan, ja siellä kerrottiin ihan päätäpyörryttävä totuus sukulaisuudesta: se periytyy!

  VastaaPoista
 2. AAAaaarggh!
  Tätä se mun painajaiseni tiesi: mä olen siis vieläkin ärsyttävämpi ja raivostuttavampi yksilö kuin ne joita morkkaan. Pakko yrittää tehdä jonkinlainen parannus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siehän olet jo tehny, jos et oo periyttänyt sitä eteenpäin :)

   Poista
 3. Höh. Sun kommas lootasta oli hävinnyt vastaa - näppäin joten joudun vastaamaan sitten näin.
  Kiitos kun pelastit mun päivän sillä tosiasiahan on se että ainakin yksi paholaisen lonkero saadaan katkaistua kun en ole tehnyt muksuja. Kyllä sie Sanna olet sitten ihana tapaus <3

  Blogger vittuilee jostain syystä koska se ei anna mun uudistaa blogiluetteloani - olisin tällänyt siihen kaikki mutta ei, se liittäminen kun ei nyt käy. Täytyy koittaa kohta uusiksi. Ärh.

  VastaaPoista
 4. Sun blögiluettelo on tarpeen, koska mä esim. käytän sitä jatkuvasti -> ei jaksa tehdä omaa jne. :) Eli kiitoksia vaan!

  VastaaPoista
 5. Vanha kansa sanoi hyvin: suku on pahin.
  Eikös sun pitänyt lopettaa se koodin vääntely :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suku on pahin ja lähisuku varsinkin!
   Ei noita arkisto - ja muita juttuja voi laskea koodin vääntelyksi koska ne eivät koske varsinaista blogin puolta :D

   Poista
 6. Mä olen aina miettinyt, että miten musta onkin voinut tulla näin valioyksilö, ottaen huomioon millaisesta suvusta tulen :D :D :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se taitaa teikäläisellä sama juttu niinkuin monella: oma käyttäyminen on täydellistä ja tietoisuus parasta A1 - luokkaa mutta koko suku joutaisi hoitoon (kun ei niistä kertakaikkiaan ole eläjiksi) :P

   Poista
 7. Vanha viidakon laki siitä, että sukulaisiaan ei voi valita, mutta ystävät voi, on onneksi edelleen paikkansapitävä. Siihen on syynsä, ettei meilläkään kovin olla yhteyksissä.. Onneksi laitoit luurin kiinni, joskus se on ihan järkevää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottapa tuo ja sen olen huomannut että mitä vähemmän on klaanin kanssa tekemisissä niin sen paremmin keskinäiset suhteet pysyvät kunnossa.

   Puhelimen laitan kiinni joka ilta miltei heti kun tulen maailmalta koska illat ovat "Pesueelle omistettua aikaa" ja niin tein nytkin, tosin päällimäisenä syynä oli se etten halunnut suvun soittelevan perään (normi tapa kunnon yhteenottojen jälkeen).

   Poista
 8. Olen huomannut että nuoreen on periytynyt minusta huonot puolet ja isästä ne hyvät puolet. Mitä tämäkin sitten oikein kertoo ;-)

  Pidä vaan puhelin kiinni. Jossain pitää rajat olla!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kaksi vaihtoehtoa: joko sä olet väärässä perimysten suhteen tai sitten sä olet oikeasti todella villi luonne :D

   No minä olen sitä mieltä että ihmisen ei tarvitse olla koneen orja ja mikäli jollain on niin helvetin tärkeää asiaa että se pitää välttämättä saada mun tietooni, niin tulkoot oven taakse (= muuten hyvä mittari sen suhteen kuinka "tärkeitä" ne asiat loppupelissä ovat sillä eipä ole noita oven takana tiedottajia pahemmin näkynyt :D )

   Poista

Käynnistäsi kiitollinen ja kommentistasi olisin suorastaan riemuissani!
(kommenttien valvonnan takia ne näkyvät vasta hyväksymisen jälkeen ja tämä saattaa kestää jonkin aikaa)

Kiitokset tekijöille:

 • Blogger archive page > Github/jhwilson
 • Google Friend Connect Button > NetOops blog
 • Add Related Post Widget To Blogger (linkwithin) > My Blogger Tricks
 • Contact Form > Tw!st Blogger
 • Simple Search > Blogger Buster
 • How to display linkwithin related posts only in post pages > My Blogger Desk
 • How to Remove Subscribe to Atom links from your Blogger Blog > Superwebtricks
 • How to remove quick edit and wrench icons on Blogger > Blogger Plugins