Eiming Bananas!

Outo otsikko johtuu mun todella huonosta lontoonkielen taidostani mutta tuolta se kuulosti koska huudahdus oli kimeähkö ja se erottui täysin selvästi kadulla kulkevan liikenteen jylinän ylitse. Jouduin näet eilen käymään kaupungilla lupa-asioissa ja siinä kadulla kulkiessani sattui seuraavanlainen tilanne:
Huonon paikoitustilanteen takia mun piti jättää Syyrialainen aika kauaksi kohteestani ja näin kävelymatkaa kertyi useamman korttelin verran joten ei ihme että matkani varrelle sattui yksi pornokaup taidetakomotarvikkeita myyvä liike jonka edustalla tämä tapaus sitten tapahtui. Olin vielä useamman kymmmen metrin päässä kyseisestä liikkeestä kun sieltä poistui rouvashenkilö joka oli ilmeisesti kiireinen businessnainen koska hän puhui kännykkäänsä ja toisessa kädessään hänellä oli, ilmeisesti tämän kiiren aiheuttaman epähuomion vuoksi, sellainen jumalattoman iso ja täysin valkoinen tekoduunojoohanonnuijadikkeli joka äkkiä katsottuna näytti romanialaisten munkkien kilkuttelemalta marmorikaulimelta. Räähkä pajatti luuriinsa ja heilutteli extremepleasurebatterycudgeliaan kuin tahtipuikkoa ja tämän huomasi myös hänestä noin viidentoista metrin päässä seisoskellut, ulkonäöstä päätellen vietnamilainen kaveri joka kiljaisi melko haastellisen* kimakalla äänellä:”Eiming bananas!”
*(ent. vittumainen, EU-muutosdirektiivi arh887/nonoswearABD)

Minä en tiedä että onko tuollaista sanaa olemassakaan mutta minun kielitaitokeskukseni ilmoitti heti että jätkä rääkäisi sanan aiming joka olisi niinkuin taivutusmuoto sanasta aim jos se ylipäätään noin taipuu vaiko onko se virallisesti aim, aim at tai jotain sinnepäin mutta sillä ei ole väliä koska mä olen pärjännyt tämän oman lontoonkieleni kanssa vähän liiankin hyvin joten mun käännökseni ja taivutteluni kelpaa mulle aivan mainiosti ja siksipä päättelin että nyt tuo reppana luulee pornaisten kaupasta ulos pölähtäneen muijan heiluttelevan Ming-dynastian aikaista banaania ja tähtäilee med kiljumiset tämän luulemansa harvinaisuuden takia. Kenties kauhistuneena koska mistä sitä tietää vaikka tyyppi olisi kotipuolessa valtiollisen museon aminoessi vai mitä amanusseja ne nyt siellä museoissa ovatkaan joten hänen huolestuneisuutensa oli täysin ymmärrettävää sillä Ming – dynastian ajalta peräisin olevan, posliinisen pombizombitapin arvo olisi tähtitieteellistä luokkaa.

Minä kuitenkin tiesin miten asian laita on ja niinpä mä kiihdytin askeleitani ja ryhdyin viittoilemaan tälle kaverille kansainvälistä ”No worries, shepherd is coming” - merkkiä joka tehdään siten että siinä levitetään kädet sivuille, hypitään kyykkyhyppelyllä eteenpäin ja aletaan liikuttelemaan käsiä vaakatasosta suoraan ylöspäin ja sieltä taas takaisin vaakatasoon eli edestakaisin ja mitä nopeammin käsiään liikuttelee, niin sen parempi. Tähän kansainväliseen opasteeseen kuuluu myös vallan saatanan ärsyttävä piipitys jota pidetään sen tähren että niin pulassa olevat ihmiset kuin heitä töllistelevät runkefäärditkin näkevät jotta nyt pukkaa Paimenta paikalle ja ymmärtävät antaa tilaa. Tosin meikäläisestä tuntuu ettei tälle kaverille oltu koskaan opetettu tätä kaikkein tärkeintä merkkiä koska hääp ryhtyi kivittämään mua rotvallikivillä jota hän repi paljain käsin kadunreunasta. En tiedä oletteko te tietoisia mutta vietnamilaisilla on ihan sairaan hyvät sormivoimat mikä johtuu osaltaan siitä että heille opetetaan Muy Thai'ta jo päiväkodissa ja tämän haastavan lajin koulutushan jatkuu läpi heidän elämänsä. Myöhemmällä iällä siihen liitetään Buy Thai'ta – opinnot jotka vastaavat täkäläistä ekonomin tutkintoa.

Paimenopasteita voi harjoitella vaikkapa jäällä.

Kivisateesta huolimatta sain huudetuksi muutaman sanan Tiếng Việt:iksi ja kaverin vastaukset paljastivat ettei hän puhunutkaan tätä nykyisin vallalla olevaa kieltä, vaan paljon vanhempaa Quốc Ngữ :iriin pohjautuvaa jota minäkin osaan muutamia lauseita ihan sen takia että mä olen käynyt Paimenliiton kuolleiden kielten kursseilla koska mä hengailen hyvin, hyvin vanhojen ihmisten kanssa. Käytiin seuraavanlainen keskustelu jonka esitän teille siinä muodossa kuin se äännetään jotta teidän on helpompi pysyä kärryillä kun noista ihme koukeroista ei ota Erkkikään selvää. Eli:

- Teng dao dak dili wang tai, gung dami chao lailai dim bo!
(Elä helvetissä roimi niitä kiviä koska mulle on sulle asiaa!)

- Wei sung mao kangai tet dimi sang sao likidi lambgai dambam pan lei ako nami.
(No hei, jos ihminen näkee bunnyhopping -stylella lähestyvän lampaanjahtaajan joka vinkuu med setsuuria lyövät yläraajat niin ei siinä paljon vaihtoehtoja jää. Kai sinä nyt sen ymmärrät.)

- Dokki tiang mui bakli ti kedi bonbon namit pai sei wo seke mati agi, naana kektit aiai muli muli baei pipi dumi lalai seiti doli bom.
(Piti vaan sanomani ettei tuo räähkän kädessä oleva jolperi ole mikään Ming-Dynastian ajalta oleva banaaniveistos vaan se on ”don dai sinne tungen” joten turha pelästyä vaikka se näyttääkin ikivanhalta posliinibanaanilta).

- Beba sei noni kai dalinam teti pulu wai sumi ongi keme saa dumi sinne tungen! Weisami dai molo boi maki dodii panu teri mai hai numi duli gai rak ei ming bana. Begida nao, peku sudi domi topi...
( Kai minä nyt tekotyrvääläisen tiedän ja sen miltä se näyttää! Huudahdukseni johtui siitä kun kuulin kottaraisen sanovan ” ei mitään banaaneja, patterisauli sen olla pitää”. Ei hyvää päivää miten ihminen voi olla tuollainen mottitopi...)


Oh dear, don dai sinne tungen on jo matkakohteenakin!

Täytyy tunnustaa että mua hävetti todella paljon ja kun koitin miettiä miten olisin selittänyt väärinkäsitykseni tälle kaverille, oli hän jo häippässyt ihmisvilinään ja minä jäin seisomaan kadunkulmaan varsin typerän näköisenä mutta varmana siitä etten koskaan enää puutu ulkomaalaisten mielenilmauksiin. Koskivatpa ne sitten tähtäämistä, posliinia, banaaneja tai mitä tahansa.


Hyvää keskiviikkoa kaikille – muistakaa olla kääntämättä.

Ps. Loppuun vielä kiitokset sekä Webmasterstools'in että GTmetrix'n viisaalle väelle.


9 kommenttia :

 1. Mun täytyy ehkä heti ilmoittautua tuollaiselle viimeisen kuvan mainostamalle matkalle ;-)

  VastaaPoista
 2. No mutta Marjaana!
  Ei mihinkään don dai sinne tungen - matkalle vaan miesten metsästykseen! Vaikka sitten siivousvälineiden rohkaisemana mutta kummiskin.

  VastaaPoista
 3. Tai sit mä lähden tänne, sanot mitä sanot: http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1288775384722.html

  VastaaPoista
 4. Gunungilla oli sitä huhhuh - mneoa tarjolla mutten tiiä kannattaako siitä maksaa, ne kutaleet kun veloittavat pääsymaksunkin vaikka on olevinaan pyhä vuori.
  Mutta jos nyt kuitenkin päätät lähteä niin pyydä virkavapaata reilusti - voi nimittäin olla ettet kävele hetkeen aikaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tai jos mä vaan suosiolla irtisanoudun kokonaan ja jään sinne liepeille asustelemaan?

   Poista
  2. Ei muuten huono idea!
   Ajatteles esim. Kuopuksen sarjakuvia! Siinä ympäristössä nuori mies saisi todella hyviä virikkeitä jopa siinä määrin että siinä jäisi Avara Luonto kakkoseksi ;)

   Poista
 5. Kyllä ei ole hiljaista Paimenen elmässä.. tuo kuvaus esityksestäsi sai korvat vuotamaan verta, sillä näin elävästi edessäni sen helvatan kananmunamiehen. Huuu..

  VastaaPoista
 6. Mä näen niin tuon tilanteen mielessäni! Ja ihan tuon paikankin, yhden tietyn kaupungin kadulla...
  Rotvallireunukset jäi kyllä surettamaan, kai sä naputtelit ne takaisin paikalleen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep. täytyhän ne naputella takaisin ettei ihmiset kompastu niihin!

   Poista

Käynnistäsi kiitollinen ja kommentistasi olisin suorastaan riemuissani!
(kommenttien valvonnan takia ne näkyvät vasta hyväksymisen jälkeen ja tämä saattaa kestää jonkin aikaa)

Kiitokset tekijöille:

 • Blogger archive page > Github/jhwilson
 • Google Friend Connect Button > NetOops blog
 • Add Related Post Widget To Blogger (linkwithin) > My Blogger Tricks
 • Contact Form > Tw!st Blogger
 • Simple Search > Blogger Buster
 • How to display linkwithin related posts only in post pages > My Blogger Desk
 • How to Remove Subscribe to Atom links from your Blogger Blog > Superwebtricks
 • How to remove quick edit and wrench icons on Blogger > Blogger Plugins