Liikkuvat läskit 32" näytöllä (ja muut vinkit)

Merkittäköön aikakirjoihin ettei lokakuun 22. päivä kannata nousta edes sängystä, vaan on parempi jos ompelee päänsä kiinni lakanoihin tai pyytää vaimoa kiristämään lepositeet niin tiukalle että niistä on mahdoton kiemurella irti. Viimeksi mainittua meillä käytetään yleensä ”Se Holgersson tulee taas” ja ”Toi karvalakki vei mun pipperit” - hallusinaatiotilanteissa joita muuten esiintyy näin pakkaskauden alkaessa hieman useammin kuin kesäaikaan. Enivei, rengashomma meni kokonaan uusiksi kun luulin tekeväni hyvätkin kaupat mutta sitten paljastuikin että akselipainot ovat sen verran suuret ettei renkaiden kantavuus olisi riittänyt kaupanteon kohteena olevissa 15” renkaissa eikä tuolle vannekoolle olisi edes saanut sellaisia renkaita joten mun oli etsittävä vanhoille 16 tuumaisille mahdollisimman matalaprofiiliset tiret. Luonnollinen jatkumo oli se että aloin soittelemaan rengasliikkeitä läpi ja täytyy sanoa että hintaskaala oli melkoisen laaja sillä kalleimmassa liikkeissä haluamani rengassarja töineen (vanhat renkaat vanteelta pois ja uudet tilalle + alle laitettuna) maksoi 820,- ja halvimmassa 590,- joten varallsuustasoni tuntien ei ole epäselvää kumpaan vaihtoehtoon päädyin. Vaikka on rengasliikkeissä on sesonkiaika niin sain ajan perjantaiksi ja vieläpä heti aamusta mikä on hyvä juttu koska mä vihaan kesken päivän tapahtuvia hyppäämisiä jotka eivät muuta tee kuin sotkevat aikatauluja.Taivas rysähti toisen kerran niskaan via postman pate joka toi velkomushaasteen, asia juontaa wanhoilta ja wieläkin waikeimmilta ajoilta ja tämä pikku pysty on suuruudeltaan vaatimattomat 4.200,- euroa. Ei hyvä juttu, ei olleskaan eikä ainakaan tähän kohtaan elämää. Minullahan on aivan erityinen suhde Karman kanssa ja niinpä tuo kohtaloa säätelevä runkefäärd ajatteli ettei kahta ilman kolmatta joten sain puhelisoiton autopajalta jonka kanssa olin sopinut että Syyrialaiseen tehdään kantavuutta parantava jousiremontti taakse koska takajouset alkavat olla yhtä väsyneitä kuin meikäläinenkin. No, pajalta tuli ilmoitus että kaavailemamme joulukuun puoliväli sopii oikein hyvin, he ovat varanneet meikäläiselle ajankin eikä hintakaan ole kuin 700,- euron kieppeissä – aivan tarkkaa hintaa kun on mahdoton antaa autoa ja kokonaistilannetta näkemättä.

Jotenkin tuntuu siltä että tänä jouluna joulupöytää koristaa creamcracker – lautanen ja noiden lattialle tippuneista jauhoista prässättyjen pikku levyjen pintaa koristaa diasarja lähisikaloiden asukkaista koska tuo reilu viiden tonnin menoerän lisäksi elämän on jatkuttava ja se tietää niitä normaaleja menoeriä kuten polttoaine-, ruoka-, vuokra-, sähkö- ja muita laskuja mitä nyt sattuu postilaatikosta kolahtelemaan joten kinkusta on turha haaveilla. Nyyh nyyh ja vali vali – elämä on joten sitä saa mitä tilaa ja toisaalta tuleva, kengänauhojen imeskelyyn keskittyvä joulu on hyväksi koska opinpahan taas suhteuttamaan asioita ja lakkaan valitukset siitä mitä mulla ei ole. Pitää olla kiitollinen siitä mitä on; syökööt muut lämpimissä kodeissaan kinkkua ja muita ihania herkkuja – minä helvetin mottitopi tuijottelen parkkipaikalla perse huurussa uusia talvirenkaitani sekä uutuuttaan kiiltäviä takajousia. Jos joku nyt erehtyy luulemaan että mulle on auto tärkeämpi kuin pesue tai ”se perinteinen joulu”, niin asia ei suinkaan ole näin vaan selittyy sillä että auto on mulle yhtä kuin duuni joka puolestaan edustaa rahaa joka taasen mahdollistaa sen että mä saan ruokaa ja vaatteita sekä muita pesueen eli Aljohin ja Valkyrian tarvitsemia juttuja. Siks toisekseen, näillä selkosilla auto on elinehto koska julkista liikennettä ei käytännöllisesti katsoen ole eikä se ambulanssinkaan tuleminen kestä kuin vajaan tunnin viikolla, viikonloppuisin kannattaa ennemmin ryhtyä veistelemään kirstua koska ei ambulanssikuskit ruumiita kuskaa. Rautavaaran lainetukkaa lainatakseni sanon että hyvät kuulijat, tämä tarina on tosi. Jokainen voi kokeilla ja muuttaa tänne no man's landiin ihan koska vaan, täällä on vapaita kämppiä huru mycket ja mikä parasta; ne sijaitsevat keskellä kaunista, useamman sadan neliökilometrin ryteikköä jonne ei aurinko paista ja jonne äänimerkkikin tulee postissa. Minen valita koska mä tykkään tälläisestä erakkoasumisesta, kunhan koitin vaan selventää miksi auto todellakin on elinehto eikä mikään brassailun aihe.Oikeastaan mä voisin jakaa teidän kanssanne muutaman DIY – jouluvinkin joita mä kehittelin viime yönä kun mä mietin näitä juttuja joten olkaapa hyvä:

- herkullisen joulupöydän saat vaivattomasti kun tallennat telkkariisi/digiboxiisi pelkkiä ruokamainoksia, suositeltu tallenteiden pituus 8h tuntia (iloa riittää koko aattoillaksi) ja käännät tv:si vaakatasoon näyttö ylöspäin aiemmin valmistamiesi jalkojen varaan. Näin saat herkkuja täynnä olevan pöydän ja tämän hienon pöydän etuna on se että salaatit vaihtavat paikkaansa eikä se rosollikaan ole siellä missä hetki sitten. Äänet kannattaa kytkeä pois päältä sillä joulutunnelmaa saat seinän takaa missä naapurisi hoilaa perseet olalla suosituimpia joululauluja sekä muita tunnettuja sävelmiä
- kerää naapureiden lintulaudoilta kaikki pähkinät ja vituiksi menneiden joulupippereiden muruset niin saat helposti ison vadillisen naposteltavaa jota voit imuroida samalla kun tuijottelet joulupöydälläsi vilistäviä läskimainoksia
- lipeäkalan valmistus on helpompaa kuin uskotkaan: käy naapurin verkoilla ja nappaa pari särkeä joita sitten huljuttelet naftapytyssä ja näin tuo läntisten naapureidemme suuri herkku valmistuu paljon nopeammin kuin perinteisiä menetelmiä käyttäen
- käy lainaamassa naapureiden lintulaudoilta pähkinäkeikalla jättämäsi talitangot ja -pallot, liota niitä liivatteessa ja pian sinulla on aivan saatanan herkullista pateeta jota voit levitellä niille hikisille creamcrackereillesi sen siasta otetun diakuvan sijaan
- rosolli valmistuu yksinkertaisesti siten että keräät naapureiden omenapuihin jääneet omenat, ajat ne oksasilppurin läpi ja värjäät ne kuvaamaan ah niin ihania porkkanoita ja punajuuria. Huom! Siemenistä saa hyviä pippureita joita voit ripotella siihen fucking Blåband – keittoosi jossa uiskentelee nöttköttiä tahi muusta koiranruuasta leikeltyjä kappaleita (aka lihasoppa vaikkei se mikään joulusafka olekaan mutta nyt on)
- älä murehdi pippereitä. Olen näet varma että taloyhtiösi paperinkeräyslootassa on parempiparkaisten lahjapakkauksista jääneitä ruskeita pahveja joista voit piparkakkumuottia ja kuviosahaa käyttäen askarella pesueellesi vaikka kuinka monta pellillistä herkullisia, perinteisiä ruskeita pippereitä ja by the way, tästä materiaalista piparkakkutalon kasaaminen käy vallan perkeleen kätevästi! Mikäli olet huolissasi terveysvaikutuksista, niin voin kertoa että testattu on ja toimii – kyllä ne helvetin lätkät sulaa kun tarpeeksi kauan imeskelet.

Näin, tässä muutama vihje jotta pääsette alkuun ja voipi olla että ennen kristmässiä niitä pukkaa lisää, riippuu ihan siitä miten tässä vielä rupiaa ahistamaan. Nyt on kuitenkin taas mentävä sillä ohjelmassa on kosteuksien mittauksia, webastoremppaa (taas) ja yhden piipun pellittäminen joista viime mainittu on suurta hupia näillä pakkaskeleillä. Ei nimittäin tarvita taskulamppua kun nakit hohkaavat niin valkoisena että silmiin sattuu.Hyvä hyvä.
Kaikille oikein hyvää...ööö..torstaita? ja muistakee olla ihmisiksi – minä niin rakastan teitä. Oikeesti.
 Tietäkää myös että +Janne Oksa  on hyvä äijä, hääp tekee arvokasta työtä vaikkei siitä paljon huutelekaan.

Pusuisin jouluterveisin
- Teidän Outo Paimen(enne) -17 kommenttia :

 1. Sanna8.55

  No hyvä, että selvis tuokin rengashomma ennen ostoa - kai? - ettei sulla sitten ollu niskoillas vielä käyttökelvotonta rengassarjaakin. Mies myi halvalla pois sen webaston, joka oli ollu irrotettuna pari vuotta ellei enemmänkin, ja ilmossa kertoi, että se pitää sen takia huoltaa kunnolla ennen kiinnilaittoa, mutta ostaja oli lyönyt niineen sen kiinni ja sitten nillitti, kun ei toiminut.

  VastaaPoista
 2. Ritva N9.17

  Oi kamalaa, mikä rahatilanne sulla. Sydän verta itkee ja silmiä kirvelee.

  Ole Luoja armollinen ja auta meidän Rakasta paimenta.
  Ei se ole liikaa pyydetty.
  Aamen.

  VastaaPoista
 3. Joo.. sen verran kuullut kaikenlaista, että ihmettelen ihmisiä, jotka väittävät että tässä maassa on kaikki NIIIIIN hyvin *väräjävällä äänellä*. Kyllä minä niin mieleni pahoitin nyt.

  VastaaPoista
 4. Helmi Nainen10.24

  Voihan Perse, etten paremmin sano. Tiedät, että sympatiat on siellä ja apukin, joku kaunis päivä, sitten kun pystyy! Ni!

  VastaaPoista
 5. - S -12.27

  :-(
  Voi räkä.
  Auttaisin, mutta ei mulla sellaisia rahoja ole ja roposista ei tule kuin vihaiseksi.
  Mutta totta on tuo, että sitten kun sitä lunta tulee tupaan niin sitä tulee metritolkulla.
  Ja missä tahasa muualla kuin jossain kaupunkikeskittymässä on auto välttämätön tässä maassa. Siis jos ei aio vaan juurtua mökin lattiaan ja syödä pihapiiristä löytyviä antimia.

  VastaaPoista
 6. Niinhän se on, että kun pashaa sataa, niin sataa sitten joka puolelta. Ja totta totisesti tiedän että näissä korpikylissä (vaikka tämä ei ihan niin korvessa ole kuin Tundra) auton pakko olla. Tai siis Volvo.
  Noissa tonneissa kun liikutaan, niin se raha onkin jo sitten raavittava kokoon kynnet verissä :(

  VastaaPoista
 7. Marra14.42

  No auts, ei ollenkaan kiva juttu ja tossa summassa riittää maksettavaa pitkäksi aikaa :( Ja ne ajat on persiasta, koska se on ihan oikeesti köyhää aikaa. Mutta, joskus sekin on ohi. Tarpeeksi läheltä tämmöisiä juttuja nähneenä sanoisin, että se on kuitenkin vain 4200 eetä, eikä vaikkapa 32 000 eetä... Loppuu siis kuitenkin suht nopeasti, mutta masentavaahan se on anyway :(

  VastaaPoista
 8. Motoristin Mutsi18.23

  Täällä saa liittyä joulupöytään - jotta tervetuloa vain!

  VastaaPoista
 9. Renkaiden osalta kaikki on selvää, kävin tänään vaihdattamassa ja täytyy sanoa että uudet tiret ovat erinomaiset - nastojen rapinaa ei kuule muuten kuin pitämällä sivuikkunaa auki mutta ne onkin sellaiset hardgripit.


  Minoon tullut siihen tulokseen etten osta enää koskaan mitään käytettyä koska niissä ilmenee aina jotain mikä tosin yllensä johtuu normaalista kulumisesta.

  VastaaPoista
 10. Kiitos. Kyllä tässä jokunen tonni tekisi terää...

  VastaaPoista
 11. Kyllä minäkin mieleni pahoitin mutta tämä on maallista joten turha valittaa. Saa olla kiitollinen että pääsee liikkumaan (olkoonkin että tyyli muistuttaa hiihtämistä), näkee, kuulee eikä mitään vakavaa sairautta ole rasitteena.

  VastaaPoista
 12. Kiitos Helmi!
  Ootas vaan jos tässä yks kiinalainen juttu onnistuu niin sitä ei tiedä miten tämä maailma vielä pyörähtää....

  VastaaPoista
 13. Onneksi sä tajuat auton tarpeellisuuden koska moni kuvittelee automaattisesti että näillä helvetin rytöselkosilla on samanlaiset julkisen puolen liikenneyhteydet kuin kaupungeissa.
  Kaiketi se on hyväksyttävä että jos aamulla menee joku asia reisille, niin sitten menee koko päivä sillä näitä päiviä mahtuu jokaisen ihmisen elämään varmasti satoja, ellei tuhansia ja täten se on kiistaton totuus Karman vittumaisesta luonteesta.

  VastaaPoista
 14. Jep. Sinä ainakin ymmärrät että auto on todellista tarvetta varten jo pelkästään noiden hätätilanteiden takia. Erityisesti Alhjoh koska päivystävä el saattaa olla muutaman sadan kilometrin päässä ja sinnehän ei muuten pääse, taksit kun eivät huoli elikoita ja vaikka huolisivatkin, niin mun rahat eivät riittäisi.

  VastaaPoista
 15. Onhan se ikävää maksella mutta kuten sanoit, kaikki loppuu aikanaan ja kun olen päättänyt haudata entisen elämäni niin pidän myös huolta ettei uutta maksettavaa synny.

  VastaaPoista
 16. Kiitos! <3
  (mutta tiedäthän sinä ettei meikäläisestä pääse eroon kovin helposti... ;D )

  VastaaPoista
 17. Motoristin Mutsi14.04

  :-)

  VastaaPoista

Käynnistäsi kiitollinen ja kommentistasi olisin suorastaan riemuissani!
(kommenttien valvonnan takia ne näkyvät vasta hyväksymisen jälkeen ja tämä saattaa kestää jonkin aikaa)

Kiitokset tekijöille:

 • Blogger archive page > Github/jhwilson
 • Google Friend Connect Button > NetOops blog
 • Add Related Post Widget To Blogger (linkwithin) > My Blogger Tricks
 • Contact Form > Tw!st Blogger
 • Simple Search > Blogger Buster
 • How to display linkwithin related posts only in post pages > My Blogger Desk
 • How to Remove Subscribe to Atom links from your Blogger Blog > Superwebtricks
 • How to remove quick edit and wrench icons on Blogger > Blogger Plugins