Kiinnostaisiko pääsy "Kiellettyyn kaupunkiin".....?

Mikäli hankkeeni onnistuu, niin lisään Jurtalle ”Kielletty kaupunki” - sivun mutta se edellyttää sitä että onnistun lisäämään koodinpätkän joka vaatii kirjautumisen vain ja ainoastaan tuolle sivulle, muutenhan Jurtta on avoin kaikille halukkaille sillä täällä ei katsota kieroon edes kaikkien vihaamia anonyymejä. Toki tuossa on sellainen juju että mikäli pilkka tai ilkeämielinen kirjoittelu kohdistuu johonkin Jurtan väkeen kuuluvista (nuo 28 urhoollista) tai johonkin Jurtan ystävistä ( = lukulista), niin wham! anonyymista tuleekin tunnettu henkilö koska silloin herätellään peto nimeltä Russian Brigade (спасибо Братья !!) ja sen jälkeen onkin sitten helvetti irti. Meikäläistä saa arvostella ja mulle saa vittuilla niin paljon kuin huvittaa mutta edellämaintut on syytä jättää rauhaan koska me paimenet olemme sangen paskamaisia kun siihen on aihetta. Russian Brigaden olemassaolo ei kuitenkaan tarkoita sitä että stalkkaisin Jurtalla kävijöitä koska tuon käyttö vaatii kaiken muun lisäksi yhteydenottoja rajan taakse – ei kuitenkaan Kuolleiden valtakuntaan vaan itärajan taakse – ja toisekseen yhden ip–osoitteen selvittämiseen menee käytännöllisesti katsoen koko helvetin päivä eikä meikäläisellä ole a) aikaa eikä b) haluja sellaiseen touhuun eli RB:n käytölle täytyy olla melko jykevät perusteet mikä käytännön tasolla tarkoittaa erittäin loukkaavaa ja henkilökohtaisuuksiin menevää vittuilua, dissaamista tai muuta yksityisyyttä loukkaavaa kirjoittelua/ henk.kohtaisten tietojen julkaisemista.


Tuo nyt meni hieman sivuun varsinaisesta jutusta mutta tulipahan selvitettyä tai paremminkin kerrattua koska RB ja sen käytön perusteet ovat aihe josta olen aiemminkin puhunut. Enivei, ”Kielletty kaupunki” tulee olemaan sivu jossa tulen paljastamaan täysin avoimesti ja ilman sensuuria jos en nyt tilitietojani niin kaiken muun mitä täällä Jurtalla tapahtuu ja siksipä tuon kyseisen sivun suojaaminen on astetta vaikeampi juttu – se täytyy saada käytännöllisesti katsoen idioottivarmaksi eikä sellaista ole kovin helppo toteuttaa (ellei peräti mahdoton). Minä en nimitä luota mihinkään ja esim. taannoinen, Jurtan alkutaipaleella ollut online – chat sai lähteä sen tähden että Google indeksoi sen sisällön ja chatboxissa olleet keskustelut näkyivät Googlen hakutuloksissa, tosin vain kahden sivun verran ja kiitos palveluntarjoajan, nuo sivut saatiin poistettua hakutuloksista mutta kun se on semmoinen juttu että vaikka varsinainen sivu – olipa kyseessä sitten mikä tahansa – poistetaan, niin siitä saattaa jäädä varjotiedosto joka kummittelee hamaan maailmanloppuun saakka ja tämä ei ole oman vainoharhaisen pääni tuotosta vaan asia joka kerrottiin Googlen puolelta kun painimme näiden sivujen poistamisen kanssa. Henkilökohtaiseen elämääni astuminen vaatisi muodollisen sisäänkirjautumisen ao. sivulle ja luonnollisesti tietysti sen, että minä tunnen ko. henkilön ja luotan häneen. Miksi sitten taas uusi sivu? No ihan siksi että sen kautta olisi helppo hoitaa montaakin asiaa ilman että tarvitsee käyttää s-postia (jonka käyttö meikäläisellä on luokattoman huonoa) tai että asioista tarvitsee puhua ns. kautta rantain tai ihme vertauksin esim. kommenttilaatikoissa käytävissä keskusteluissa. Toinen ja kenties tärkein syy on se että vältän viimeiseen asti synkronoimasta tiettyjä tilejä joten se jatkuva sisäänkirjautuminen (bloggerista sähköpostin puolelle) vituttaa. Kolmas asia on se, että mä olen nyt sen verran turhautunut tähän selästä johtuvaan liikkumattomuuteen että mun on pakko keksiä ajanvietettä joka vaatii uuden oppimista eli 100%:sta keskittymistä tai muuten tapahtuu jotain sellaista mitä joudun taas katumaan ja se ei ole hyvä juttu se. Eilinen, täysin päätön teksti on hyvä esimerkki siitä kuinka hullun pää toimii ja mitä se tuottaa niissä tilanteissa, joissa sillä ei ole järjellistä tekemistä ja se on yleensä se ensimmäinen merkki siitä että energia on isompien vahinkojen välttämiseksi suunnattava johonkin ajattelua vaativaan ja tämä ”Kielletty kaupunki” - projekti tai itse asiassa sen suojaaminen on nyt tätä ajatusten pakkotaivuttamista, mikäli tässä yhteydessä voidaan käyttää moista termiä.


Onhan meikäläisellä muitakin rästihommia kuten Hiljaiset Salit jotka ovat jääneet pahasti paitsioon ja tässä muutama päivä sitten otinkin asian tiimoilta yhteyttä kirjailijaan ja pyysin häneltä suostumuksen/luvan tehdä muutamia muutoksia eli tulen poistamaan vanhat versiot pois ja julkaisen koko saagan äänikirja – muodossa ilman mitään taustamusiikkeja jotka ovat itse asiassa olleet taustamelun häivyttäjiä mutta nyt minulle on avautunut tilaisuus saada ”omaa aikaa” muutamana iltana viikossa vaimon muuttuneen viikkorytmin ansiosta ja tämä tarkoittaa sitä että torppa on täysin hiljainen joten voin tehdä Hiljaisten Salien äänityksen ilman häiriötekijöitä. Katsokaas kun tämä ”äänitysstudio” on kooltaan kaksi huonetta keittokomerolla niin se tuo omat haasteensa. Minun piti aloittaa urakkani tänään mutta meillä alkoi taloyhtiön julkisivuremontti toissapäivänä joten homma viivästyy hieman ja sen lisäksi minun pitäisi taikoa itseni tänään aivan toisaalle ja siellä katolle, kyseessä on piipun pellitys ja tämä tulee olemaan manööveri joka tulee olemaan tuskallinen koska minulla ei ole tällä hetkellä mitään hajua siitä miten saan itseni toiselle paikkakunnalle, saati sitten katolle mutta luvattu mikä luvattu joten sinne on mentävä vaikka otsanahkaa rypistämällä. Ah, meinasi unohtua että jahka Hiljaisten Salien uusvanhat luvut ilmestyvät, niin jatkoa on luvassa 6.luvun jälkeen ilmestyvällä osalla jonka tämän hetkiseen työnimeen kaipaisin kirjailijan apua (tiedät kyllä) ja seitsemäskin luku on valmiiksi kirjoitettu joten uutta tuotosta on luvassa kunhan saan nämä pakkohypyt alta pois. Mitäs muuta....niin, Simpukka kuules – laitetaas se meidän asia vielä toistaiseksi jäihin koska tilanne ei ole tällä hetkellä kaikista otollisin mutta toivoisin ettei me haudata sitä kokonaan ja lupaan ottaa sinuun yhteyttä sitten myöhemmässä vaiheessa – kenties keskustelemme asiasta ”Kielletyssä kaupungissa?” Tässä te nyt näette! Jos Jurtalla olisi nyt käytössä tuo mainio, syntinen ja salaisuuksia vailla oleva kaupunki, niin eipä tarvitsisi tätäkään asiaa näin vaikeasti esittää ( no okei, edellyttäen että Simpukka olisi kaupungin ”asukas”, ja tässä yhteydessä on muuten sanottava että hän luotettavana ja verifioituna henkilönä voisi käyttää kaupungissa omaa nimimerkkiään eli ei siellä olisi pakko esiintyä omalla nimellään – riittää kun minä tiedän kenen kanssa asioin eli kaupungin asukkaat voisivat edelleen varjella yksityisyyttään muilta kaupungin asukkailta. Sangen käytännöllistä vai mitä?!).

Nyt on pakko lopettaa koska remonttia tekevät miehet kolistelevat ovella joten mun on raahauduttava (← tarpeeksi dramaattista?) ovelle ja kuunneltava mitä niillä on asiaa.


Olkaapa ihmisiksi ja pyydän muuten anteeksi tätä turhautuneisuuttani koska se näkyy monessa asiassa. Loppuviikon kun sais olla rauhassa niin eiköhän se taas tästä.

Ps. LibreOfficelta tuli jo pari päivää sitten uusi päivitys ja jos teillä hyvät ihmiset ei ole tätä ilmaista ja maailman parasta kokonaisuutta, niin menkää ja ladatkaa se! Muistakaa tehdä myös muodollinen lahjoitus koska nämä tyypit tekevät niin uskomattoman hienoa ja pyyteetöntä työtä että se on näinä päivinä todella harvinaista. On meinaten ilo ja varsin nopea tuottaa tekstiä kun voi käyttää LibreOfficen Writea jonka lukuisiin hienouksiin kuuluu mm. ennakoiva tekstinsyöttö!

Pss. Kahvat kaakkoon, älkää ajatelko mitään, rentoutukaa ja antakaa sielunne pudota vapaasti....


16 kommenttia :

 1. Otti ja tuota. Jos vain saat aikaan niin ilmoitan tomumajani mukaan. Toki elämä yleensä heittelee niin ettei ehdi paljon jaarittelemaan missään shatti-laatikossa ,saatikka jossain muussa.Mutta yritetään olla niinkuin oltaisiin elossa.
  Miten tämän sitten käy.Räjäytetäänkö tämäkin kuin Luostari aikonaan.
  Laitoin sulle eilen s-postissa yhden ruokaohjeen.Jos tämä kuolee niin turhaan,sanoisin.

  Alahan nytkytellä sitä selkää ,niin voi olla että paranee nopsempaan.Jos vain kivulta kärsit.
  Selällään kovalla alustalla.Ristiselänkaari lattiaan ja vapautus.Tekee muuten hyvää kipeälle ristiselälle.

  Siinä vaiheessa kun avaat "Kielletyn kaupungin" portit, soisin että oltaisiin kaikki omalla nimellä,aikuiten oikeesti. Perkele tässä mitään anonyymejä olla eikä tulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mä koitan saada sen sivun aikaiseksi eikä tätä ole tarkoitus räjäyttää ainakaan näillä näkymin. Chattia ei tule eikä muutakaan vastaavaa härpäkettä koska javascriptiä on nykyiselläänkin ihan tarpeeksi. Vilpittömät kiitokset ohjeesta ja mä lisään sen World Greatest Foodiin sun linkkis alle heti kun mä ehdin ja kiitos myös jumppaohjeesta joskaan tässä kunnossa ei pysty nytkyttelemään yhtään mitään.
   Aika näyttää saanko mä tehtyä sen Kielletyn kaupungin koska mun taitoni on rajalliset mutta parhaani yritän ja sit kun se on valmis, niin voidaan sopia niistä liittyvistä siihen liittyvistä jutuista tarkemmin.

   Poista
 2. Oi ihana sinä ♥
  Naiseen vetoaa aina tuollainen ritarillinen mies :) mun omani viis veisais, jos mua anonyymit loukkais. Saattais vähän nauraa mun traagillisuudelle ehkä.

  Piipunpellitys on hauska sana, mutta ei varmaan kauheen hauskaa hommaa, varsinkaan ukkosella ja sateella...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No perkele, omien puolta on pidettävä ja tuo puolustaminen on meillä leijonan merkeissä syntyneillä vähän niinkus verenperintönä :D

   Piipunpellitys jäi tekemättä selän takia koska siinä oli jo ihan tarpeeksi että päästiin mitoille...

   Poista
 3. Ongelmallinen juttu tuo 'kielletty kaupunki'. 1)Jos toteutat sen niin, että siellä on oltava omilla nimillä, niin aika harva tulee mukaan. 2)Jos toteutat sen niin, että vain sinä tiedät ne oikeat nimet, eihän se eroa tästä muuten kuin, että sinä et ihan kaikkien oikeita nimiä nyt tiedä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eieieiei. Sä et nyt ymmärtänyt. Minähän en tiedä teidän keskinäisistä jännitteistä joten en ole varma haluatteko te keskenänne sitä että te tunnette toisenne noin niinkuin oikeasti (vaikka monen kanssa taitaa jo olla niin) jaa siksi mä suon sen että kaupungin "asukkaat" voivat esiintyä nimimerkeillä koska mulle riittää se että mä tiedän/tunnen tyypin sen nimimerkin takana.

   Siks toisekseen, Kielletty kaupunki ei suinkaan ole sama asia kuin blogi nyt, sillä sen toteutuessa mä kertoisin itsestäni kaiken mitä haluatte tietää ja julkaisisin kuvamateriaalia jota ei tulla täällä koskaan näkemään. Sekä paljon, paljon muuta joten sen varjeleminen tulee olemaan astetta tarkempi - mikäli se nyt toteutuu.

   Poista
 4. Laitoin s-postia, mutta se lomake ei ilmoittanut, onko posti lähtenyt vai ei?!?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei näkynyt hetki sitten ja mun täytyy kokeilla pelaako tuo systeemi vai tarvitseeko se ladata toisaalta. Entisessä pohjassa tuo toimi mutta se olikin bloggerin oma ja paikkana etusivu.

   Poista
  2. Asia korjattu ja testattu useampaan kertaan - yhteydenottolomake toimii nyt niinkuin pitää.

   Poista
 5. Tee ne Salit sitten kun ehdit, ei niillä kiire ole :) Ja siitä nimestä voin ehdottaa jotain mutta ensin tarvitsen saavillisen kahvia.

  Kiellettyihin kaupunkeihin en sano mitään, paitsi että yleensä kannattaa muistaa vanha sääntö 'Kaikki nettiin kirjoitettu säilyy netissä ikuisesti'. Mm johtuen tiedon pomppimisesta ympäri maailman palvelinten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ei mitään kiirettä koska mulla on tämä sekainen tilanne täällä mutta jos viikonlopun aikana...

   Tuo on totta mitä sanot ikuisesti säilymisestä ja siksipä suhtautumiseni Kiellettyyn kaupunkiin on tavallaan vainoharhainen koska mä haluan sen olevan todellakin "kielletty".

   Poista
 6. Hirnakka21.31

  Voi pälli, kirjoitin pitkän jorinan ja sitten se luiskahti jonnekin huittulan jänkhälle.
  Mikset perusta Jurtan haarakonttoria (kehehehe) Sokerivuoren Markun puljuun?

  Minä nimittäin arvelin perustaa sinne Torpan Perunakellarin koska tosi monet IRL-kaverit ovat sekä FB-kavereita että blogin lukijoita. En vain ole keksinyt miten voin olla varma porstuassa kolistelevan tyypin identiteetistä kun blogistanialaisilla ei ole henkkareita.

  Enpä kyllä ole varma onko mulla aikaa ja innostusta puuhata vielä yhden sivuston kanssa kun välillä blogin päivittäminenkin tuntuu työläältä. Kassellaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta Hirnakka!
   Outo Paimen oli pitkään FB:ssä (via NetworkedBlogs - Jurtan FB - sivu päivittyi (postaukset) automaattisesti kun linkitti menemään Networkedin kautta mutta on sitä vieläkin helpompi tapa eli https://ifttt.com/ jossa voi tehdä oman reseptinsä, tuon kautta Outo Paimen taasen päivittyi niinikään automaattisesti Wordpressin puolella joten valinnan varaa löytyy - molemmat hyviä ja helppoja.

   Identiteettiongelmaasi löytyy monia ratkaisuja - mm. sellainen jossa kirjautujan on varmennettava puhelimen avulla (koodi jolla kirjaudutaan ja numeronhan saa helposti selville - jopa ne "salaiset") etc.

   Poista
  2. ..ja kuten rakas Hirnakka sivun yläosan listauksesta näet (FB -sivu), mikään ei poistu vaikka poistaisikin.
   Nimittäin, tästähän on jo aikaa kun kerroin lopettaneeni sekä NetworkeBlogsin tilini ja sen kautta myös Jurtan FB - sivun mutta kommenttisi innoittaman menin piruuttani kokeilemaan mitä tapahtuu kun Googletan Jurtan ja perkele - siellä FB:ssähän nämä päivitykset ovat niin somasti kronologisessa järjestyksessä! :D

   On tämäkin mutta kuten Puskis sanoi - kaikki on ikuista!

   Poista
 7. Paimen-murunen. Sen verran huutelen vielä, että mä en luovuta puhelinnumeroani en Kuukkelille enkä Sokerivuorelle, vaikka sitä kovasti aina vonkuvat. Kaikenmaailman läähätyssoittoja tulisi vain :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei tietenkään! Molemmat ovat varsin epäluotettavia tahoja mutta me paimenetpa taas olemme niin luotettavia että meille voi antaa mitä tahansa - vaikka sielunsa josta me pidetään erityisen hyvää huolta :D

   Poista

Käynnistäsi kiitollinen ja kommentistasi olisin suorastaan riemuissani!
(kommenttien valvonnan takia ne näkyvät vasta hyväksymisen jälkeen ja tämä saattaa kestää jonkin aikaa)

Kiitokset tekijöille:

 • Blogger archive page > Github/jhwilson
 • Google Friend Connect Button > NetOops blog
 • Add Related Post Widget To Blogger (linkwithin) > My Blogger Tricks
 • Contact Form > Tw!st Blogger
 • Simple Search > Blogger Buster
 • How to display linkwithin related posts only in post pages > My Blogger Desk
 • How to Remove Subscribe to Atom links from your Blogger Blog > Superwebtricks
 • How to remove quick edit and wrench icons on Blogger > Blogger Plugins