Helppo tapa saada ilmaista mainosta blogillesi!

Jurtalle lisättiin/perustettiin eilen illalla, tarkemmin sanottuna klo 18.24 ”World Greatest Food” - sivu jonka tarkoituksena on julkaista Blogspheren kokkien reseptejä ja ohjeita siten, että jokainen reseptin lähettäjä (kommenttilaatikko tai sähköposti) saa reseptinsä ko. sivulle ja reseptin yhteyteen tulee myös pysyväislinkki lähettäjän blogiin tai sivustoon joka toimii reseptin lähettäneen pääasiallisena sivustona. Mikä sitten on kaiken tämän tarkoitus? No se että maailmalle leviää teidän reseptinne ja ilmainen promootio/mainos blogistanne joista varsinkaan jälkimmäinen ei ole pahasta sillä kuten me kaikki tiedämme, niin blogeja kuin muitakin sivustoja on Internetin Syövereissä lukematon määrä joten se pienekin promo on tarpeen. Ainoa asia mitä meikäläinen tästä hyötyy on se että saan miltei ilmaiseksi hyviä reseptejä tämän meneillään olevan The Läskikuurini tueksi, toisin sanoen saan vaihtelua ruokalistaani joka ei minun tämän hetkisillä taidoillani ole mitenkään päätä huimaava. Toki minä joudun hieman töitä tekemään koska mä joudun siirtämään reseptit ja ohjeet tuolle uudelle sivulle sekä hoitamaan linkitykset mutta se on asia jonka mä teen mielelläni.

Kävin tarkistamassa ennen tämän tekstin kirjoittamista kuinka hyvin tämä Jurtan uusi palvelumuoto on otettu vastaan ja yllätyin erittäin postiivisesti vaikka ”World Greatest Food” elikkäs Blogspheren parhaiden ruuanlaittajien (tuleva) mekka ei ole ollut toiminnassa kuin n. 12 tuntia! Sivua päivitetään niin reseptien kuin niiden lähettäjien linkitystenkin/kuvausten/kuvien suhteen ja koska tämä blogini ei ole mikään ns. ruokablogi mutta koska täällä käyvien ihmisten täytyy myös syödä ja suurin osa heistä kokkaa itse – tai näin ainakin luulen – niin Jurtta toimii tavallaan ilmoitustauluna jossa vierailija näkee mainokset ja nappaa kiinnostavimmat mukaansa, käy tsekkaamassa bloginne/sivustonne ja siirtyy ehkäpä teidän bloginne vakituikseksi lukijaksi. Tuli muuten mieleeni että olisi kenties parasta jos laittaisitte reseptinne ja ohjeenne lisäksi lyhyen kuvauksen itsestänne/blogistanne niin minä sitten siirrän koko hoidon tuonne ”World Greatest Food – sivulle. Helppoa kuin heinän teko ja on mielestäni tilaisuus joka kannattaa hyödyntää vaikkei Outo Paimen mikään megaluokan blogi olekaan, niin käy täällä sentään jokunen sata päivittäin ja lyön paimensauvani vetoa siitä että ainakin osaa tuosta määrästä kiinnostaa hyvä ruoka ja sen valmistus. Mainittakoon vielä että Jurtan uskollinen väki ja vanhemmat lukijani tietävät sen että tämän uuden sivun mainostaminen ei jää pelkästään tämän blogin puitteisiin vaan tulen levittämään ”World Greatest Food” - tietoutta myös muualle.


Tärkein pointti kuitekin täällä monenlaisten huijareiden kansoittamassa internetissä ja heidän toimintansa seurauksena syntyneestä skeptisestä asenteesta johtuen on se, ettei tässä toiminassa ole mukana kolmansia osapuolia, mitään träkkereitä ei ole käytössä koska minua ei kiinnosta kuka tulee mistäkin ja minne hän menee eikä mulla sitäpaitsi ole edes aikaa moiseen, nytkin on niin paljon rästissä Blogsphereen ja ennenkaikkea Jurtan toimintaan liittyviä asioita rästissä että oikein hävettää. Idea tämän uuden sivun perustamiseen lähti kahdesta syystä joista ensimmäinen on tämä läskikuurini jota valitettavasti rasittaa mun todella surkea kokkaustaito ja tästä syystä mä toivon reseptien lisäksi niitä valmistuohjeita – pelkällä reseptillä minä henkilökohtaisesti en tee mitään. Toinen syy on se että Internetissä toimii suuri joukko pyyteettömästi toimivia ihmisiä, Open Source – porukkaa jotka jakavat tietoutta ilmaiseksi ja myös minä olen saanut heiltä paljon joten ajattelin että vähintä mitä voin tehdä on se että mainostan teitä ilmaiseksi, ilman mitään velvoitteita/tilin luomisia tahi muita tämän tyyppisiä sitoutumisia. Resepti kommenttilaatikkoon tai sähköpostiin (se lomake sivun alareunassa) niin se on siinä - muuta ei tarvita ja jos joku pilkunnussija tulee ja määrittelee yleishyödyllisen ja kaikille avoimen reseptin jättämisen ”pakolliseksi sitoutumiseksi” niin se on sitten hänen ongelmansa.

No niin, siinä se olisi pähkinänkuoressa koko idea ja tottakai sen saa (niinkus normaalisti) lytätä heti kättelyssä mutta vielä parempi olisi jos kommenttilaatikkoon ilmestyisi lisää reseptejä (joita toki saa jättää hamaan tulevaisuuten asti).
Sitten asiasta viidenteen; eilen pääsin eli noudatin tätä kahdeksan tunnin systeemiäni tunnollisesti ja pääsin jo....öööö.... tuossa puoli kuuden, kuuden aikoihin Jurtalle mutta sitten soi puhelin ja se olikin sitä myöten selvä – ilta meni maailmalla enkä sitten palattuani maailmalta joskus yhdentoista aikoihin jaksanut enää mitään, vaan painuin suihkuun ja pehkuihin koska parina viime päivänä ei ole tämä olotilani ollut sieltä kaikkein parhaimmasta päästä. Josko sitten tänään vaikka ilta onkin täynnä tassujen töminää kun meille tulee vajaan vuoden vanha hoitokoira (sekoitus sakemannia ja jotain toista paimenkoiraa) joten täällä riittää tekemistä tuon duracell – pakkauksen kanssa. Taidan käyttää Aljohia ja tätä pentua uimassa tai paremminkin (omistajan pyynnöstä) totutan pentua veteen koska se ei ole jostain syystä kovin innokas uimari. Huomasitteko muuten kuinka ryöstin Aljohilta kaiken kunnian? Likkahan ne työt tekee esimerkkiä näyttämällä enkä minä, meikäläinen seisoskelee rantavedessä esitellen titaanivalkoista kroppaansa jota muuten useimmat veneilijät vihaavat. Syystä että onnettomat ruoriroopet luulevat tätä sairaan valkoista kehoani ja kummeliksi ja suuntaavat ne paattinsa sen mukaan ja karikolle ajaminen on tosiasia. Viime vuoden elokuussa tilanne oli vielä pahempi kun mulla oli pimeiden iltojen takia tehokas led – lamppu paimensauvan nokassa niin eikö nämä saatanan kapteenit luulleet mua majakaksi (kuuleman mukaan näytän kaukaa katsottuna anorektiselta Bengtskärin majakalta) ja niinpä ne survoivat ne paattinsa lähes poikkeuksetta pitkin kiveliöitä. Te ette usko sitä pelastusliivien ja lyömisen määrää mitä meidän vakituisen uimarannan hietikolla nähtiin – useasti koko tanner värjäytyi aivan punaiseksi koska meillä Paimenilla riittää verta vaikka Uotilan lapsillekin.

Teille kuitenkin haluan toivottaa mitä parhainta perjantaita ja alkavaa viikonloppua!

Ps. Kiire2 kommenttia :

 1. Ihan hyvä idea tuollainen "reseptipankki". Minulla vaan ei ole kovasti kantaa kortta kekoon, koska minähän en kokkaa kun on se henk.koht. kokki huushollissa. ;)
  Tai no, on mulla maailman paras pizzapohjan ohje (ilman hiivaa tietty), mutta arvaiskohan tuota jaella kaiken kansan tietoon... hmmmm....

  Jännä kuulla suostuuko se paimensekoitus uimasilleen. Kaikki koirat kun eivät kuitenkaan mitään vesipetoja ole (niinkuin eivät ihmisetkään). Itselläni on ollut useampi näitä hienopers...helmapaimenia, jotka väistävät vesilätäkköäkin. Tosi säänkestävä koira, juu... ;D

  Otahan iisisti kun hellettä edelleen piisaa, ainakin täällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisihan se jos siihen niitä reseptejä ilmestyis :D
   Eli panes kuule se pizzapohjan ohje jakoon koska pizzat ovat siitä hyviä että niihin voi laittaa melkein mitä vaan. Vaikeus nimenomaan piilee pohjassa koska mitään en vihaa niin paljon kuin paksua, taikinamaista pohjaa - oli kyse sitten piirakasta tai pizzasta sillä pohjan pitää olla mielettömän ohut ja rapea. Päällä luonnollisesti noin kuuden sentin vahvuudelta kaikkea hyvää :D

   Poista

Käynnistäsi kiitollinen ja kommentistasi olisin suorastaan riemuissani!
(kommenttien valvonnan takia ne näkyvät vasta hyväksymisen jälkeen ja tämä saattaa kestää jonkin aikaa)

Kiitokset tekijöille:

 • Blogger archive page > Github/jhwilson
 • Google Friend Connect Button > NetOops blog
 • Add Related Post Widget To Blogger (linkwithin) > My Blogger Tricks
 • Contact Form > Tw!st Blogger
 • Simple Search > Blogger Buster
 • How to display linkwithin related posts only in post pages > My Blogger Desk
 • How to Remove Subscribe to Atom links from your Blogger Blog > Superwebtricks
 • How to remove quick edit and wrench icons on Blogger > Blogger Plugins