KanadaNilsväsy

Vanha, melko pahoin rispaantunut paimenen kaapuni on ollut kovilla viime päivinä nälän aiheuttamien pakkoliikkeiden – jotka myös työntekona tunnetaan – takia ja siksipä en ole ehtinyt pahemmin jurtalla poikkeamaan. Ne vähäiset illan/alkuyön tunnit olen viettänyt netin syövereissä valmistellessa Jurttaa erääseen projektiin joka vaatii tiettyjen kriteerien täyttämistä ja se on kuulkaa tälläiselle huonosti kieliä osaavalle melkoinen haaste. Tundralla on muutenkin kiirettä; Syyrialaisen katsastus poiki muutamia pikkuvikojen korjaamisia kuten takajarrun vuotavan jarruputken vaihto (uusi putki ostettu), takavilkun polttimo liian himmeä (no niin kai kun joku typerä paimen oli mennyt laittamaan 12 volttisen lampun tilallle 24 volttisen – nyttemin korjattu), virtalukon pohja täytyy uusia ( onneksi vain 40,- euroa) ja lopuksi suurin eli tuulilasin vaihto (about 200,- euroa). Syyrialaisen ja muiden vastaavien liimakoristen kirous kun on se etteivät tuulilasit tahdo kestää korin vääntöjä ja ne lähtevät säröilemään hyvin helposti, tosin tätä tautia voidaan ehkäistä poraamalla pieni reikä särön päähän joka pysäyttää lasin halkeamisen mutta tässä tapauksessa eli ostettaessa säröily oli edennyt jo niin pahaksi ettei tuulilasia voinut enää ”pelastaa”. Ei mitenkään isoja vikoja joten enköhän saa ne hoidetuksi elokuun puoliväliin mennessä jolloin Syyrialainen on viimeistään vietävä näytille, olkoonkin että tuulilasin hinta notkauttaa polvia melko pahasti.


Tänään tuli hankittua makkariin 32” tuumainen Sonyn taulu -tv vaikken sitä itse ehdi pahemmin katselemaan mutta niinä päivinä kun en pääse selkäni takia liikkeelle, on internetin tarjoamia kanavia mukavampi katsella isommalta ruudulta ja toisekseen sängyssä saa selän/asennon parempaan asentoon kun isoille tyynyille on paremmin tilaa kuin olkkarin sohvalla. Huomenna on lähtö siskolikan tyttären rippijuhliin mutta se on pikavisiitti tämänhetkisen olotilani takia.

Tokihan muutama juttu on mistä voisin kertoa mutta nyt väsyttää niin perkeleesti että meikäläinen painuu pehkuihin. Huomenna on vapaapäivä (tai pitäisi olla) mikä tietää hieman sisältörikkaampaa postausta ja myöskin Blogspheren sosiaaliseen elämään osallistumista.

Nyt toivotan hyvää yötä kaikille.


5 kommenttia :

 1. Selkä, mikä ihana tekosyy olla menemättä kirkkoon! Meillä on kahtena edellisenä kesänä ollut kaksi rippijuhlaa per kesä. Ensimmäisenä vuotena vielä peräkkäisinä päivinä.
  Kyllä se on aika paljon liikaa tämän malliselle jolla myös selkä ei parasta A luokkaa.

  Tänä kesänä ei ainuitakaan juhlia. Wau!! Saa metsittyä rauhassa mökillä. Paluu arkeen ja kaupunkiin tulee olemaan kova. Kaks ekaa viikkoo pelttoorit korvilla.

  Mut kyl se täst. Toivottavasti rippikakku on hyvää ja riittoisaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tässä tapauksessa kirkko teki niin poikkeuksellisesti että se pyysi ihmisiä pysymään poissa kirkosta, vain vanhemmat ja sen rippisiunauksen (vai mikä kädellä hosiminen se lieneekään) tekevät kummit/kummi olivat tervetulleita syystä että ripille pääsijöitä oli neljäkymmentä joten kioskista olisi loppunut tila mikäli jokaisen iitan ja ismon suvut olisivat ängenneet kirkkoon. Että tämmöstä, ne perinteiset jälkilöylyt voileipäkakkuineen tuli kyllä läpikäytyä mutta se on hieman erilaista kun tätäkin tyttöä näkee päivittäin niin se oli vähän sellaista "morjes morjes - ota settukuori" -touhua :D

   Poista
 2. Meillä on muuten tallilla hanhiakin. Nilsiä ei oo näkynyt, mutta Martteja kyllä löytyy :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta, sähän olet varsinainen animalisti! :D
   Eikös teillä muuten syöty kenguruakin tässä taannoin?

   Poista
  2. Syötiinhän sitä kengurua, mutta se ei ollut sentään itsekasvatettua :D Kaveri kyllä haaveilee kovasti strusista, mutta lähin strutsitila ei ole innostunut myymään niitä. Mokomat...

   Poista

Käynnistäsi kiitollinen ja kommentistasi olisin suorastaan riemuissani!
(kommenttien valvonnan takia ne näkyvät vasta hyväksymisen jälkeen ja tämä saattaa kestää jonkin aikaa)

Kiitokset tekijöille:

 • Blogger archive page > Github/jhwilson
 • Google Friend Connect Button > NetOops blog
 • Add Related Post Widget To Blogger (linkwithin) > My Blogger Tricks
 • Contact Form > Tw!st Blogger
 • Simple Search > Blogger Buster
 • How to display linkwithin related posts only in post pages > My Blogger Desk
 • How to Remove Subscribe to Atom links from your Blogger Blog > Superwebtricks
 • How to remove quick edit and wrench icons on Blogger > Blogger Plugins