K - 77

Mitään tietotekniikkaan tai elektroniikkaan liittyvää ei pitäisi myydä henkilöille jotka ovat syntyneet 1989 tai sitä aiemmin ja meikäläinen on elävä todiste siitä enkä vähiten siitä syystä että taannoin 60 – luvulla asiat olivat toisin eikä silloin ollut niin väliä minkä näköisestä sätkästä sauhut imaistiin tai millaiset värit ne lääketeollisuuden pikku pillerit löivät näkökenttään. Omalla kohdallani tilannetta ovat pahentaneet lukuisat, lähinnä työsidonnaiset katolta putoamiset mutta ei pidä vähätellä myöskään näitä eri innovaatioitteni kokeellisia testauksiani jotka yleensä päättyvät siihen että löydän itseni teho -osastolta.

Nyt en kuitenkaan puhu itsestäni vaan siitä että erilaista tietoteknikkaa sisältävien, kokonaisvaltaisten viihdepakettien myyminen seitakiviä ja Ukko Ylijumalaa palvolle kansanosalle (K - 77) pitäisi lailla kieltää seuraavista syistä:
a) Se on törkeää hyväksikäyttöä.
b) Tuohipäreen valossa tv – ruutua / tietokoneen näyttöä tihrusteleva seniorikansalainen ajaa omat lapsensa hulluuden partaalle.
c) Vikatilanteissa kuullaan kuullaan sekä seniorikansalaisen että jälkikasvun puolelta sellaista loitsimista josta olisi keskiajalla joutunut noitaroviolle tai vähintään venytyspenkkiin eller rautaneitsyen kylmään syleilyyn.

Saatanalla on monet kasvot (khihihii...)

Eikä tämä ole mitään ikärasismia vaan kylmä totuus joka on helppo todistaa käänteisellä esimerkillä: annetaan kolmivuotiaalle lapselle vaikkapa sen oman äidin veroilmoitus täytettäväksi niin tekemättä jää koska kyseinen lanketti edustaa aikaa joka on noin kaksikymmentä vuotta edellä hänen omaa aikaansa, ts. aikakautta jolloin hänen on aika oppia tekemään se itse. Karrikoitu esimerkki mutta ymmärtänette mitä tarkoitan eli asian pointti on se että kummassakin tapauksessa on liian monta vuosikymmentä välissä. Sain nimittäin omakohtaisesti kokea tämän eilen illalla kun minut synnyttänyt nainen soitti perin kiivaastuneena ja kertoi (asuu 13 kilometrin päässä eikä puhelinyhteyttä olis välttämättä tarvittu – paitani lepatti vaikka istuin neljän seinän sisällä) ettei hänellä näy tv eikä netti pelaa, vikatilanne oli kuuleman mukaan alkanut jo viime viikon torstaina ja se pitäisi saada korjatuksi välittömäksi. Tilannetta ei auttanut yhtään se kun tiedustelin että onko tämä voimakasääninen nainen kenties sortunut online – pelaamiseen ja mahtaako olla kyseessä”Oldies but goldies” -bingon aika? Saamani vastaus oli sitä luokkaa etten käy sitä tässä toistamaan mutta vihjattakoon että se sai aikaan kolmannen asteen palovammoja oikeaan korvalehteeni ja sulatti paitani napit yhdeksi isoksi muovikyyneleeksi. Näistä yliluonnollisista merkeistä tiesin että nyt on tosi kyseessä eikä siinä voinut tehdä muuta kuin hypätä Syyrialaisen puikkoihin ja lähteä kohti Helon kiuasta muistuttavan seniorikansalaisen residenssiä kohti.

Perille päästyäni vaihdoimme tutut manaukset joiden jälkeen kapusin yläkertaan katsomaan mikä on vialla, hän kun pitää komentokeskustaan rakkaan synnyinkotimme toisessa kerroksessa. Toden totta, hienon viihdesysteemin d- boxia koskeva vikailmoitus näkyi tv:n näytöllä ja netti oli täysin pimeä mitä todisti modeemin internet-yhteyttä osoittavan valon palaminen kirkkaan punaisena. Tutkittuani muutamat asetukset tokaisin lähinnä itselleni että nyt on aika teurastaa sika ja ryhtyä lepyttelemään Jumalia mutta pahaksi onnekseni minut maailman kylmyyteen pukannut nainen pääsi kuulemaan tämän ja siitä seurasi dialogi joka lennätti pöydällä olleet paperit helvetin kuuseen ja sai koiraansa ulkoiluttamassa olleen papin polvistumaan keskelle kuraista tietä (satuin vilkaisemaan ikkunasta ulos). Pikku juttutuokiomme päätyttyä ilmoitin etten osaa tehdä mitään ja koska asiakaspalvelu/tekninen neuvonta palvelee vielä tähän aikaan, niin kilautanpa sinne ja kysyn josko he ratkaisisivat pulmamme.


Tällä kohtaa on annettava iso kiitos Ei niin Liisa – viihteen asiakaspalvelulle joka tunnetaan myöskin hyvinkin läheistä omistusoikeutta osoittavana Guruna sillä jonotusaika oli muutamia sekunteja ja palvelu jota sain, oli todellista asialliasta, kärsivällistä ja osoitti suurta tietämyksen tasoa. Todella hienoa asiakaspalvelua. Ainoa asia mikä jäi ihmetyttämään oli se, että kyseinen guru kysyi heti vian laadun kuultuaan haluanko maksutonta palvelua operaattorin puolelta, heillä kun tämä on maksullista ( taksa ilmoitetaan puhelun alussa) mutta operaattorin puolella taas ei. Vastasin että ei kun antaa mennä nyt vaan tästä näin että saadaan asiat selviksi, joskin samalla ihmettelin että no minkä vitun takia viihdepaketin mukana tuleviin papereihin sitten laitetaan tämä O – gurun numero jos kerran sitä palvelua saa muualta? Tosin tässäkin tulee esiin tietämätömyyteni eli en tiedä (koska en ole vaivautunut ottamaan selvää) mikä osa kokonaisuudesta kuuluu kenellekin enkä ymmärrä sitä että jos on Ei niin Liisan viihdepaketti, niin eikö silloin Ei niin Liisa edusta myös operaattoria? WTF?
Enivei, kävimme läpi kaiken mahdollisen aina datakaapelin paikan vaihtamisesta koneen resetointiin (se pieni läpi himmelin takaosassa, sitä painetaan [lyijy]kynän kärjellä niin kauan kunnes modeemin kaikki valot sammuvat jolloin painike vapautetaan – toimii kuuleman mukaan vikatilanteissa) ja puhelinkaapelien tarkistamiseen mutta kun vika ei näillä toimepiteillä korjaantunut, sain ohjeistukseksi jättää modemin päälle etänä tehtävää korjausta varten ja asiakaspalvelun ystävällinen sielu kertoi että mikäli he eivät saa vikaa etänä korjattua, niin he lähettävät paikalle asentajan katsomaan missä vika on. Lisäksi valistettiin puhelun jälkeen tulevista tekstiviesteistä jotka sisältävät informaatiota tilanteesta/mahdollisista jatkotoimenpiteistä.

Puhelun loputtua ja kerrottuani kaiken tämän minut synnyttäneelle lähdin kotiinpäin ja jätin sangen tuohtuneen seniorikansalaisen jupisemaan mutta en ehtinyt ajaa kuin muutaman kilometrin kun puhelimeni piippasi ja saapuneessa testiviestissä ilmoitettiin asian siirtyvän lähiasentajan hoteisiin, arvioitu korjausaika 24 tunnin sisään joten otin jälleen yhteyksiä Helvetin esikartanoihin tiedottaakseni uudesta käänteestä. Hämmästykseni oli suuri kun oman vuodatukseni jälkeen vanha manaaja ilmotti netin toimivan ja modeemin kaikkien valojen palavan jälleen iloisen vihreinä. Oli kuulemma sammuttanut tietokoneen pariinkin otteeseen ja testannut että lähteekö se/netti toimimaan uudelleen käynnistyksessä ja kaikki toimi niin kuin piti. Helpottuneena sanoin seniorinaaraalle että kyllä kannatti uhrata puheaikansa hyvän asian puolesta, joskin sain kuulla että saan pitää huolen ettei hänen pikku mökkiinsä tunge mitään asentajia eikä hänelle aiheudu asian tiimoilta lisäkustannuksia. Lupasin tehdä parhaani (puhelun hinta 46,- euroa mikä oli helppo tarkistaa koska kuulun prepaid – kansaan ja minulla oli saldo ennen puhelua 49.30,- euroa ja puhelun päättymisen jälkeen se oli pudonnut 3.08,- euroon. Paikallisverkkomaksu + rapia 2,- euroa jokaiselta alkavalta minuutilta eli jos teillä on käytössänne prepaid – liittymä ja vähän puheaikaa, niin soittakaa siihen ilmaiseen mumeroon – mikä se sitten lieneekään ettei asia jää kesken saldon loppuessa).

Kotiin päästyäni huokasin helpotuksesta ja saatuani sateen raiskaamat ihokkaani riisuttua, könysin keittiöön ja päätin juhlistaa Tuonelan virran kokemustani kupillisella vahvaa mokkaa mutta toisin kävi. Tuskin olin saanut sufeen kaadettua kun keittiön pöydällä näkyi leimahdus jota seurasi suorastaan infernaalinen puhelimen piipitys. Olin näet laittanut kännykkäni pöydällä olleen ”Jäätyneiden perunoiden merkitys progressiivisessa verotuksessa” - teoksen päälle joka nyt roihahti tuleen minut synnyttäneen naisen lähestyessä minua uudemman kerran – tiesin tämän katsomatta luuriani sillä keittiömme ikkunasta näkyy linkkimasto joka hehkui niin voimakkaan punahehkuisena että ohitse lentävät albatrossit kärvähtivät niille sijoillleen. Rohkeana miehenä nappasin patakintaan käteeni ja vastasin vaikka tiesin että tuleva puhelu saattaa koitua viimeiseksi teokseni maan päällä. Tulikiven katkuinen vuodatus jota kuuntelin piti sisällään sekä itse vian eli tv – kanavien ilmiintymättömyyden että Wanhain Aikain Metodit – osion jossa tämä vanha ramoona selosti ettei kolmen karitsan uhraaminen eikä digiboxin uittaminen tervassa ollut auttanut yhtään. Tuloksettomiksi olivat osoittautuneet myös saunottaminen, pirtun kaataminen koneen sisuksiin sekä kymrin kielellä lausutut pätkät Kalevalasta - kanavat pysyivät pimeänä kaikista näistä Hywäksi Hawaituista Konsteista huolimatta.

Seniorikansalaisen ilme kertoo kaiken (aikas kuumana tuo kävi)

Ei muuta kuin ihokkaat uudestaan päälle ja kohti Helvetin Esikartanoa, tiesin että puhelimitse annettu ohjeistus digiboxin buuttaamisesta (aiemmat kokemukset: ”Onko tämä nyt sitä tuuttaamista ja syttyykö tästä kenties tulipalo kun nuo valot vilkkuvat?”) muodostusi liian tuskalliseksi joten päätin taivaltaa läpi sateen liukastelemien pitkospuiden ja noin puoltatoista tuntia myöhemmin kanavat olivat kohdillaan, tutut hahmot heiluivat tv:n näytöllä, olin käynyt suihkussa, syönyt toiseksi viimeisen purkkini rauhoittavia ja pääsin nauttimaan auvoisen myöhäisillan rauhasta (mikä muuten näkyy pieninä uudistuksina Jurtan ulkoasussa).Tälläistä tällä kertaa ja nyt on hetki aikaa joten pääsen vastailemaan kommentteihin ja ehdin aloittamaan lukulistani tutkimisen ennen kuin minun on taas lähdettävä.

Olkoot polkunne keveät ja Wanhain Aikain Suojelukset päällänne jottei viihdepakettinne pimene.

13 kommenttia :

 1. Tilanteet hieman vaihtelee mutta palajan kohta..

  VastaaPoista
 2. On niitä ongelmia näköjään muuallakin. Mulla on työpaikalla katkeillut netti vähän väliä klo 12-15.30 välillä ja sitä on käyty nyt neljä kertaa atk-firman puolelta korjaamassa. Nyt taas toimii, mutta tähän mennessä on aina hajonnut tyyliin seuraavana päivänä korjauksen jälkeen. Eikä ole tietty mitään ilmaisia noi korjaukset. Häiritsee vaan niin työtä kuin omiakin asioita, kun ei netti pelitä.

  Vaikka mä en olekaan vihainen seniorikansalainen, vaan hyyyyvin rauhallinen nuori nainen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikäs sut on rauhoittanut? Porsaat?

   *juoksee karkuun*

   Poista
  2. *kiihtyy nollasta sataan kahdessa sekunnissa*

   Vaan ei lähdekään juoksemaan Rantiksen perään, vaan possunruoan. Nääs kun meidän porsailla on nyt tylsemmät ajat, kun possukimppalainen on lomalla viisi viikkoa ja meidän porsaat ei saa nyt ruoan tähteitä päivittäin hänen työpaikaltaan. Onhan niillä toki rehua, mutta kun ei multa eikä kimppalaiselta jää juuri tähteitä, vaan syödään ite kaikki, niin nyt on possuilla sitten tylsemmän ruoan viikot menossa. No, vein mä niille tänään meiltä jääneitä perunoita ja äidiltä jäänyttä puuroa, mutta on tämä nyt aika vähäistä verrattuna päivittäisiin namitähteisiin. Pöh, täytyy lähteä tähdekerjuulle jonnekin. Vaikka kyllähän ne possut oikeesti pärjää niillä ostorehuillakin yhden viisi viikkoa, mutta kun tässä on ollut pieni possujen pilallehemmottelu menossa ;)

   Poista
  3. Se on Marra sama juttu täällä tundralla jossa oma Kuumahuonepoukaman netti on pelittänyt suht hyvin tähän asti mutta nyt on ollut signaali muutaman viikon ajan todella huono. Ketuttaa kun tämä prepaid - yhteys on muutenkin hidas.

   Poista
 3. Meillä oli viime viikolla 3G ongelmia ja netti pätki useasti, mutta oltiin nettitoimittajaan yhteydessä ja tekivät jonkun päivityksen, niin taas pelaa hyvin. Eri operaattori kuin siellä.

  Mutta kyllähän seniorikansalaisia pitää auttaa, ittekin vanhennutaan kokoajan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaan sitä on prepaid - kansalaisen turha toivoa mitään päivityksiä :(
   En tiedä mitä helvettiä on tekeillä S-lahden systeemeissä ja taidanpa vaihtaa DNA:han koska vaimolla on käytössä se eikä mitään ongelmia.

   Senioriporukkaa pitää auttaa vaikka se välillä on suorastaan vaarallista touhua :D

   Poista
 4. Sä oot hyvä poika kun autat vanhaa äitiäs.
  Siitä pusu ja halaus ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutsi on tehnyt niin paljon mun eteenni töitä että sen auttaminen on vähintä mitä voin tehdä.
   Pusuja sullekin <3

   Poista
 5. Ritvan kanssa samaa mieltä. Painavin ajatus, joka tekstistä tuli mieleen, oli juuri se, että kärsivällinen ja suurisydäminen olet vanhan äitisi kanssa ♥ Pointsit, taas ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitosta vaan ja pitäähänsitä koittaa olla avuksi vaikka sä tiedät että mutsin kanssa ei aina mene niin kuin elokuvissa ;D

   Poista
 6. Mun viihdepaketista vastaa ainaskin viikon uus läppäri *huokaus*, joka on erilainen... erilainen... erilainen....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olinkin lukevinani että sulla oli vanha masiina tullut tiensä päähän. Minkäslainen tehomylly tällä kertaa on kyseessä?

   Poista

Käynnistäsi kiitollinen ja kommentistasi olisin suorastaan riemuissani!
(kommenttien valvonnan takia ne näkyvät vasta hyväksymisen jälkeen ja tämä saattaa kestää jonkin aikaa)

Kiitokset tekijöille:

 • Blogger archive page > Github/jhwilson
 • Google Friend Connect Button > NetOops blog
 • Add Related Post Widget To Blogger (linkwithin) > My Blogger Tricks
 • Contact Form > Tw!st Blogger
 • Simple Search > Blogger Buster
 • How to display linkwithin related posts only in post pages > My Blogger Desk
 • How to Remove Subscribe to Atom links from your Blogger Blog > Superwebtricks
 • How to remove quick edit and wrench icons on Blogger > Blogger Plugins