Sundaewondoko? Hell yeah sillä Bubulcus Tenanen on syntynyt!!

No niinhän se on eli suomennettuna tuo kysymyshän kuuluu että ”ääniamerikanenglantihaavasilmääkö?” ja vaikka tuo on mahdottoman vaikea sana ääntää (siis tämä suomenkielinen versio), niin hyvään yleissivistykseen kuuluu esittää tuo ystävällinen tervehdys vallankin näin kauniina sunnuntaina. Onhan nuo käännökset vittumaisia ja vallankin tällaiselle kieliä osaamattomalle mutta kun oikein yrittää, niin saahan sen koodin purettua ja selville että mitä ihmettä tuo oikein höpäjää ja koska Jurtan tehtäviin kuuluvat tiedon ja taiteiden mesenoimisen (tällä mesenoimisella ei ole sitten mitään tekemistä messengerin kanssa ettäs tiedätte) lisäksi jakaa hämärien kryptauksien purkuoppia, niin minäpä selitän tuon Sundaewondoko – koodin ja miten se puretaan. Eli tähän tapaan:
Sund (tanska), kääntyy englanninkielisiin sanoihin sound, healthy, good)
ae = lyhenne sanoista american english (joissakin koodeissa myös armed forces in europe)
wond (hollanti), kääntyy englanninkielisiin sanohin wound, injury
oko (puola), jonka suomenkielinen vastine on silmä

Loppu onkin helppoa eli poimitaan sanat ja samalla suomenkieliset vastineet näille Sund,ae wond ja oko – sanoille ja kas, siinähän se ääniamerikanenglantilainenhaavasilmä seistä jököttää ja näin on tämäkin, itsestään saatanasta kotoisin oleva pikku kryptaus purettu. Ei siis mikään ihme että CIA, FBI, Mossad, MI5, FSB ja jopa kotimainen SUPO soittelevat jatkuvasti ja kyselevät käännös – ja kryptauksen purkuapua. Supo:n porukoille vastasin että tulen teille vaikka ilmaiseksi hommiin jos vaihdatte sen nimenne muotoon SUPPO, ihan sen takia että olisi todella hienoa kuunnella ganstereiden ja muiden rikolliseen toimintaan kuuluvien henkilöiden salaa nauhoitettuja puheluita jotka menisivät tähän tapaan, tietysti heidän omalla slangillaan höystettynä: ” Tapaaminen täytyy peruuttaa koska mulla on nyt SUPPO niin lujaa perseessä etten mä pääse mihinkään” tai sitten huumediilerien perin närkästynyttä puhuttelua jakelijoilleen: ” Voi vittu jätkät, ettekö te tajua että te oletta levitelleet Supot joka paikkaan ja nyt on kaik' liiketoiminta seis! Voe hyvänen aika teijän kanssa....selkään teitä perkele pittäis antaa mutta kun ei luonto anna periksi alkaa kettään pieksemään..suatanan suatana”.
Olkoonkin että noiden puheluiden kuuntelu olisi sangen viihdyttävää, niin olen tähän asti pidättäytynyt kaikista työtarjouksista mutta mistäpä sitä koskaan tietää milloin rahat loppuu ja on lähdettävä oikeisiin töihin. Joka tapauksessa ja kielitieteistä innostuneena aloin tutkimaan miltä tämä minun hieno nimeni kuulostaisi vaikkapa latinaksi, sillä siinä on kieli joka on kiehtonut meikäläistä jo pikku kakarasta lähtien ja etsiskelyn jälkeen totesin että vaihtoehtoja olisi muutama. Joko Insolitus Pastor tai Alienus Bubulcus tahi sitten näiden sekoitukset eli Alienus Pastor ja Insolitus Bubulcus joista jälkimmäiseen ihastuin erityisen paljon syystä että sanan nimen jälkimmäisen osan Bubulcus – sanasta saisi suht helpolla arkipäivään sopivan lyhenteen Bubu, joten ystävät ja maanmiehet voisivat minut nähdessään huudahtaa ”No terve Bubu, kuinka sun päiväsi on lähtenyt käyntiin?”. Huomattavasti parempi kuin sanan Alienus vastine jonka suomalaista ja väännettyä muotoa käytettäisiin varsin hanakasti varsinkin negatiivisten tunnetilojen ollessa vallalla ja silloinhan ilmoille kajahtaisi sellaisia murahduksia kuin ”Taas se vitun Alieni tuli tänne” tai Painu sinäkin Alieni helvettiin siitä alienioimasta
Ymmärtänette varmaan että jos päätän joskus vaihtaa nimeni latinankieliseksi versioksi, niin se tulee olemaan nimen omaan Insolitus Bubulcus. Tämä latinankielisten sanojen kanssa leikittely on ihan sairasta mutta sangen viihdyttävää ja siksi kehotankin teitä tutkimaan mikä mahtaisi olla teidän...no vaikkapa bloginne latinankielinen nimi ja sehän käy helposti jotain käännösohjelmaa käyttäen, esim. http://www.sanakirja.org/ :ia jonka avulla on käännetty kaikki vierasperäiset sanat jotka tässäkin tekstissä esiintyvät.

Sitten iloisiin asioihin eli jurtan väkiluku kasvoi eilen kahdella kun Beate56 Varjoista valoon - blogista ja Hogatha liityivät jurtan muonavahvuuteen. Asia mistä olen äärettömän onnellinen ja haluankin toivottaa molemmat tervetulleiksi isojen rutistusten ja koko naaman kastelevien pusujen myötä. Beaten blogissa kannattaa vierailla sillä hänellä on heti helvetin hienoja valokuvia ja mukavia tarinoita niiden oheen joten blogissa riittää tutkittavaa pidemmäksikin aikaa. Mitä taasen Hogathaan tulee, niin sitähän ei tiedä mitä tässä maailmassa tapahtuu ja jos jotain tapahtuukin, niin tapahtukoon se sitten kun on tapahtuakseen mutta jännitys tiivistyy kuin Balck Horsen kalsarit 90° pesussa.
Lupasin jollain kohtaa että laitan Mintusta muutaman kuvan ja tässä ne nyt ovat:


Eukko osti likalle tuollaisen puuha-maton vai mikä stanan Action – Blanket tuo nyt oikealta nimeltään mahtaakaan olla mutta likka viihtyy noiden kaarista roikkuvien ökkömönkiäisten parissa enemmän kuin hyvin. Kaaret ovat tottakai pehmustetut ja ne saadaan paikoilleen tunkemalla keppien päät viltin kulmissa olevista rei'istä läpi ja keppien päissä olevat melko vahvat muoviset lenkit puolestaan kiinnitetään viltin pohjaan ommeltuihin lenkkeihin. Systeemin kuljetus ja varastointi on näin ollen erittäin helppoa kun viltti voidaan rullata ja kepit suoristuvat joten ne eivät vie tilaa juuri lainkaan. Huomion arvoinen seikka varsinkin silloin, kun asutaan tälläisessä helvetin kanikopissa kuin mitä tämä meidänkin asunto on. Johtuen ammatistani, aloin pohtimaan että miksei tästä versiosta ole tehty isompaa? Kysynpähän vaan teltan valmistajat, mikä olisi helpompi tapa kantaa telttaa mukanaan ja se pystyttämisen nopeus – voi pojat kun se kävisi äkkiä! Toki vein ajatusta pidemmälle ja mietin näiden globaalien fuusioitumisten aikana että tässähän olisi mieletön markkinarako kahdelle suurelle yritykselle eikä edes tarvitsisi tehdä uuden brandin eteen paljon töitä, sillä jos SCA hygiene products joka käsittääkseni valmistaa Tena -tuotemerkillä olevaa jakopään stefaa elikkäs virtsan karkailuun tarkoitettua suojaa, yhdistyisi telttamerkki Tena:n kanssa niin siinäpä olisi sellainen voimakaksikko ettei mitään rajaa! Kuvitelkaa nyt; pehmeä ja helposti mukana kuljetettava alusta keppeineen ja pintamateriaalina toimisi erittäin imukykyinen, Tenoista koostuva pressu/peite/helvetin suojus joka suuren absorbointikykynsä ansiosta pystyisi imemään vaikkapa yhden yön rankkasateen ilman että teltan asukkaat kastuisivat.
Bubulcus Tenanen, evolution 2014 - malli

No nyt moni ajattelee nestekuormituksesta aiheutuvaa painoa mutta sepä on huomioitu siten, että hiljalleen läpi kostuva pintamateriaali sallii jopa avotulen käytön sisätiloissa ja liekkien aiheuttama kuumuus taasen haihduttaa kosteutta pois niin rivakasti, ettei oletettua romahtamista tapahdu. Ylimääräisenä plussana voidaan mainita että tälläisissä tapauksissa teltan katosta nouseva vesihöyry on niin saatanan sakeaa, ettei eksymisestä ole huolta koska ei niin valtavan höyrypilven havainnointiin tarvita edes kiikareita ja näin ollen riittää kun rajavartiolaitoksen miehet vilkaisevat toimipaikkansa ikkunasta mäjelle ja tokaisevat: ”Jaahas, näyttää siltä että Pallas – tunturin kupeessa joku taas käryyttää Tenaan joten eiköhän panna sukset jalkaan ja haeta eksyneet savuttajat pois”.

Ns. rättilinko, johon syötettyjen koordinaattien avulla Insolitus Tena - telttamallini voidaan lingota ennakolta päätetylle leiripaikalle (lisämalli laiskoja varten)

Jumaliste mutta mä olen viisas! Tenat, siis nämä kalsareihin laitettavat härpäkkeet, voidaan leiriytymisen jälkeen läjätä ja tuikata tuleen telttapakkauksen mukana tulevan, kahden desilitran kokoisen bensakannun sisältöä apuna käyttäen ja näin tulee tehtyä paitsi ympäristöystävällinen teko, myös palvelus muille luonnossa liikkujille. Olen näet varma ettei Tena – teltan polttamisen jälkeen ole yhtään ainutta sääskeä,mäkäräistä tai hyttystä koko perkeleen Lapissa tahi Skandinavian alueella vaan nuo kirotut moskiitot menettävät henkensä pimpainräteistä aiheutuvan tulimyrskyn ja sauhupilven seurauksena. Kiitos, patentoin tämän idean tässä samalla kun kehittelen sitä joten turha yrittää omia tätä ideaa sillä pian markkinoilla on Insolitus Tena – perheteltta ja Bubulcus Tenanen, joka puolestaan on tarkoitettu todella suurten juhlatilaisuuksien (jopa 200 000 henkeä!) järjestämiseen. Siinä on muuten sellainen v-rättihalli ettei ihan joka maasta ja mannelta löydykään!

Ja katso: Leiriytyminen on päättynyt ja savuhelvetti sen mukainen

Okei, tässä tämän aamun uutiset ja kehitelmät kryptauksen purkamisineen joten toivotan teille mahdollisimman kivutonta (eilinen pyörälenkki kostautui), leppoisaa ja aurinkoista sunnuntaita.

Teidän

- Insolitus Bubulcus -

30 kommenttia :

 1. No Minttu ainakin on suloinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minttu on kyllä suloinen muksu joka ei kitise vaan tähtäilee maailmaa ja hymyilee. Ihan niin kuin kummisetänsä mutta hieman eri syistä :D

   Poista
 2. Action–Blanket tuntuu vauvelia kovasti kiinnostavan...

  Sulla sitten on toi kielitaito ihan yhtä hyvä kun entisen Itikan (vai olko se Atria) kielenkääntäjillä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. AB oli hyvä hankinta koska Minttu tosiaan viihtyy sen kanssa ja likka on muutenkin helppo tapaus koska se ei kitise ja viihtyy iitsekseen ilman että sitä pitäis ottaa syliin tai muuten huomioida.

   Pilkkaat sie mun kielitaitoani? :D

   Poista
  2. En missään tapauksessa pilkkaa. Nehän on ammattimiehiä tai naisia siellä :D
   Ja isot lehmänkielet, vaatii voimiakin kääntää :D *juoksee karkuun*

   Poista
  3. Tulen ja annan sua selkään! :D

   Poista
 3. Kylläpä tuli mieleen kauhukertomukset telttatulipaloista tuosta nuotiosta teltan sisällä. Näin 'vanhana partiolaisena' ei mikään leikin asia olisi se. Erään kerran oli partiokaverin nokialaiset kuivumassa nuotion vieressä vaelluksella, aamulla oli heijastinnauhat jäljellä (onneksi oli lenkkarit mukana). Todettiin vaan, että onneksi itse nukkui hiukan kauempana.

  Äläkä nyt pidä mitään kiirettä minkään lukemisten kanssa, mä en ehdi kirjoittaaa....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja se, kun grillaavat hiiligrillillä teltassa ja kuolevat häkään.

   Poista
  2. Onhan nuo ikäviä tapauksia mutta 99% kaikki johtuu ihmisten huolimattomuudesta tai ylimielisyydestä tulta kohtaan. Niin kuin useimmat asuinrakennusten tulipalotkin. Surullista mutta totta.

   Poista
  3. Kylläpä kyllä. Useimmat onnettomuudet johtuvat ihmisestä :P

   Poista
  4. Jaahas, sitä näyttää kirjailija olevan taas sen verran hauskalla tuulella että taitaa olla pieni kurinpalautuksen paikka :D

   Poista
  5. Jaa minä vai? *virn*

   Poista
  6. Juuri sinä rakas viisastelijani :D

   Poista
  7. Muista, että mä olen puoliksi savolainen ;)

   Taidan poiketa hetkeksi Saleihin..

   Poista
  8. Vastaan sulle ihan oudolta (omalta) sivultani, teksti on harmaa ja vain se sekä nämä kommat näkyvät.....hmm...mä kyllä lisäsin 404 - widgetin..
   Näkyyhän tuo mun "oikea" sivunikin joten en tiedä mistä tämä, klikkasin yhtä linkkiä ja tänne päädyin ;D

   Poista
  9. ..ja kun vastattuani klikkasin "lähetä"- namikkaa niin tänne päädyin joten siitä savolaisuudesta: sun kohdalla se on pelkkää plussaa :P

   Poista
  10. Mun mielestä savolaisuus on aina plussaa, on kuulijan ongelma jos ei ymmärrä ;)

   Poista
  11. Hmmm....saatatpa muuten olla oikeassa. Jospa kyseessä on suomalaisten perisynti eli kateus, kaikki tietävät mitä savolaiset tarkoittavat mutta eivät halua myöntää sitä koska savolaiset sanovat ja tekevät kaiken hauskemmin ja paremmin! ;D

   Poista
 4. Kiitos tervetulotoivotuksista!!
  Oishan sitä jo aiemminkin tullut, mutta kun on niin pirskatin hankalaa ja uuvuttavaa lisätä lukulistaan ;) Ai laiskako? Ehkä vähän.
  Menenpäs tästä ulos aurinkoon kuivattelemaan märkää naamaani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä vanhat silmäni näkevätkään! <3 <3 <3 !!!
   Sä teit sen, tämän päivän ehdottomasti paras uutinen ja lähden nyt heti katsomaan miltä sun blogissa näyttää :D

   Poista
  2. Kuules, nyt sitten niitä postauksia ja vähän äkkiä!
   Samaten saat laittaa sen lukijat - härpäkkeen jotta mä voin liittyä sun porukoihin. Tee edes yhden sanan postaus niin mä tulen kommentoimaan ;D

   Poista
 5. Ööööö.... lukijahärpäke????? Niin tippusin kärrystä suoraan päälleni!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samanlainen kuin mulla on tuolla sivun oikeassa ylälaidassa.

   Poista
 6. Terve Bubu, laitanpa oma täpläni näytille, vaikka juttujasi luen ilman raatia, kuten tähänkin asti. t. Million Corbis
  ps. Minttu on suloinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi Miilin rakas!
   Tosi mukavaa että laitoit täpläsi ja tervetuloa näin "virallisestikin" <3
   Minttu on ihana pieni lapsi jolla on enkelin luonto; ei raivoa, ei itke, vaan katselee maailmaa hymyssä suin.

   Poista
  2. Anteeksi, Millin rakas...(häkellyin niin sun ilmaantumisesta että meni loppukin kirjoitustaito) :D

   Poista
 7. Huaben Sie Huapapölökky? Jopa sakemannin silmät muljahtaa kummasti.. Lapsi on aivan ihanastuttava ja kiltin oloinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavasti mä en haltsaa huapapölökkyä mutta muksu on maailman paras lapsonen <3

   Poista
 8. Sulla ei taida olla enää sellaista mihin voi laittaa kuvan kommenttiin. Olisin sulle laittanut kuvan jättipotista mikä saapui tällä viikolla. Joku ihana lukija oli lähettänyt sähköpostia Tenalle ja sain sieltä viiiiiden kilon!!!!! lähetyksen :D Jos sun Incolitus Tenasi pimpainrättivarasto ehtyy niin laita vaan mulle sähköpostiin osoitetta :D Taas pääsin käyttämään pimpainta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole enää kun lakkasin räpläämästä koodia, se touhu kun vaikutti aikas paljon Luostarin luhistumiseen.

   Viiden kilon Tena - paketti? OMG sanois nuoriso ja kiitos ihan mielettömästi avusta, kyllä tota tenaa menee siihen malliin ettei mitään rajaa ja koska pimpainsuojat ovat tänä päivänä kortilla täällä tundralla, niin otan kiitollisena vastaan tarjoamasi avun ;D

   Poista

Käynnistäsi kiitollinen ja kommentistasi olisin suorastaan riemuissani!
(kommenttien valvonnan takia ne näkyvät vasta hyväksymisen jälkeen ja tämä saattaa kestää jonkin aikaa)

Kiitokset tekijöille:

 • Blogger archive page > Github/jhwilson
 • Google Friend Connect Button > NetOops blog
 • Add Related Post Widget To Blogger (linkwithin) > My Blogger Tricks
 • Contact Form > Tw!st Blogger
 • Simple Search > Blogger Buster
 • How to display linkwithin related posts only in post pages > My Blogger Desk
 • How to Remove Subscribe to Atom links from your Blogger Blog > Superwebtricks
 • How to remove quick edit and wrench icons on Blogger > Blogger Plugins