Naarasbloggareiden listaus: lajityypit 1 - 12

Jurtalla on saatu valmiiksi naispuolisten bloggareiden tyyppilistaus, hanke joka toteutettiin yhdessä maailman johtavien psykologisten tutkimuskeskusten sekä FBI:n (Finland's Babe Institute) käyttätymistieteen laitoksen kanssa. Kyseessä ei ole mikää sovinistinen listaus eikä sitä ole tarkoitettu ketään loukkaavaksi, vaan se on tehty kaikella rakkaudella mistä mm. todisteena vuoden 2013 Vuoden Empaatikko – palkinnon saaneen Emma Rykälemäen vahva panos.


1. Tiitinen
Tämä yksilö on niin teksteissään kuin kommenteissaankin erittäin varovainen eikä missään nimessä ota kantaa päivänpolttaviin kysymyksiin sen paremmin kuin uskonnollisia kiistoja käsitteleviin kirjoituksiin. Kahdenkeskisissä tilanteissa kielenkäyttö on niin rivoa että se saa enkelitkin ropisemaan taivaalta.

2. Rouheraivo
Ei pidä itse blogia mutta tulee kommalaatikkoon berberi leväällään, silppuaa kaikki paikalla olijat ja istuutuu sohvalle med sipsipussi. Röyhtäilee lähteissään. Palvoo rekkakuskeja ja tuntee pakottavaa tarvetta ajaa Kenworthin nupilla naapurinsa keittiön seinästä sisään.

3. Kutmu
Tekee niin hyvää ja ois niin paljon kerrottavaa mutta ei kehtaa ja kärsii tämän takia. Yleinen sähköpostikamu – osastolla. Dirty mind. Dirty habits.

4. Gerrabuut
Hesus sentään mutta näissä tyypeissä on kunnon jihad – meininkiä ja tästä syystä heidän blogiaan lähestyttäessä on huolehdittava siitä että pitää ns. takaoven auki, yksikin väärä kommentti niin jo vain saa jostain widgetistä päähänsä. Rakastaa ristipistostöitä ja kuuluu usein kirkkokuoroon.

5. Slippery
Liukaskielisiä velmuja joilla on luonnetta ja jotka puhuvat blogiin eksyneen pussiin ennen kuin tämä on ehtinyt edes kommata. Menestyvät myyntialalla ja tehdyn tutkimuksen mukaan heistä 67% toimii kiinteistöalalla. Pirskahtelevia olentoja joilla on Gene Simmonsin kieli.


6. Byärrä
Jos tämän lajityypin sukasta löytyy reikä niin hän on valmis maksamaan postimaksut mikäli lähetät hänelle about kolme metriä hamppuköyttä ja pullon mäntysuopaa. Pitää pesukarhuista ja Kemijärveläisistä palomiehistä.

7. Bomull
Oma lahkonsa joka elää ulkomaailmasta täysin eristäytyneenä ja katselee maailmaa kuusi metriä vahvan suodattimen läpi. Erikoisalana vm. -74 olevan Toyota Corollan kytkinremontti.

8. Maleaniaaras
Näillä lajityypin edustajilla on enemmän munaa kuin monilla miehistä ja ovat het hemmetin aikaan saavaa porukkaa. Toimivat aina ”Ei tartte auttaa” -periaatteella. Tästä huolimatta erittäin helliä ja ulkopuolisilta tahoilta saatujen tietojen mukaan myös varsin ketteriä taidetakomon puolella. Tykkäävät ulvoa kuuta ja ovat varsinaisia romantikkoja.

9. Uhgerruubba
Helvetinmoinen uhoamien töistä joita aikoo tehdä mutta tussaukses jää joka ainoa hanke ja turhautuneena tästä, rankaisee itseään hakkaamalla kahden kilon hillopurkkia frontaalilohkoonsa. Harvinainen ja lapsirakas laji.

10. Riepukka
Nimestä voi päätellä että tämän lajityypin elämä = garderoobin sisältö. Erittäin taitavia ratkomaan ristisanatehtäviä ja useimmilla musta vyö karatessa tahi Hyrynsalmelaisessa painissa.

11. Vigurantes
Näistä ei ota pirukaan selvää, yhtenä päivänä yhtä ja toisena toista. Tykkäävät jostain syystä polttaa takanaan niin siltoja, aittoja kuin tupakkiakin joista jälkimmäisen toteutustapa jaksaa aina hämmästyttää.

12. Mennekatehatei
Lajityyppi jonka esitystapa menee lähes aina vanhemmilta paimenilta yli kuin Vaasan kone lähinnä siitä syystä, että mennekatehateit ovat erittäin korkealle koulutettuja ja tuottavat tekstin omituista professor -slangia käyttäen varsinkin päissään eli noin 97%:ssa postauksista. Jostain syystä tykkäävät hiilimonoksidipäästöistä ja heitä nähdäänkin usein sniffaamassa kiesien pakosarjan loppupäätä edustavaa metallista putkea.


Näiden kahdentoista lajityypin lisäksi on vielä joukko risteytyksiä mutta koska tämä blogi on astetta hurskaampi, näitä lajityyppejä ei tulla esittelemään eikä näihin ominaisuuksiin perehdytä. Huomisesta lähtien aletaan julkaisemaan postausten sarjaa joista jokainen antaa lukijalleen enemmän mikäli hän onnistuu hipaisemaan oikeaa kohtaa. Jurtan tutkimuskeskus kuittaa ja lopettaa raportin tähän. Hyvää illan jatkoa ja vielä riemukkaampaa yötä.65 kommenttia :

 1. Mie taian olla lähinnä tuota ruotsalaista puuvillaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten sä tuollaiseen analyysiin päädyit?

   Poista
  2. Kun mulla on se seiskanelosen remontti kesken.

   Poista
  3. Hassu sä olet kun tuommoisia ajattelet. Sä olet Sanna ihan hyvä tyyppi ♥

   Poista
 2. Pahasti epäilen kuuluvani lajiin 8.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Romatikko sä ainakin olet! :D

   Poista
  2. Niinhän nuo väittävät. Livenä en tunnusta mitään.

   Poista
  3. Ei mutta villasukat paljastaa :D

   Poista
 3. Ehhehhehhehh...tunnistin väittömästi kolme :-D
  Sä oot mainio veikko!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se Helmi taitaa olla niin että tämä mainio veikko saa vihat päälleen vaikka ihan hyvällä tuon tein.

   Poista
  2. Nääh, pilkunnus...viilaajia on ne jotka vetää siemenen nenään! Tää oli hauska!
   Ja sitäpaitsi, mähän kehtaan mitä vaan. Eri asia on, mitä Haluan ;) Ehhehh.....

   Poista
  3. Sä olet kyllä rohkea luonne mutta sussa on niin paljon kolmosta että sä et tuo läheskään kaikkia ajatuksia julki. Ehkä murto - osan.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Mikä hmm...? ;D

   Poista
  2. Huh. Hetken jo luulin että @!!#!!!

   Poista
  3. Never ever.... :)

   Poista
  4. <3
   Mä en tiedä miten tuon oikean sydämen saa ilmiintymään :/

   Poista
  5. Painat ensin alt näppäintä ja sit oikealla olevista numeronäppäimistä kolmosta. Sit ensin otat sormen ensin pois kolmoselta ja sit vasta alt´in päältä..... näin ♥♥♥.

   Poista
  6. ♥ Kiitos rakas ♥ !! (jaa vähänkö mä alan viljeleen näitä! :D )

   Poista
  7. Ole hyvä vaan. Mää jätän sut ny viljelyksilles ja meen nukkuun. Öitä.

   Poista
 5. Ja mihin mä kuulun?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en ala ketään luokittelemaan koska en siihen pysty ja sitäpaitsi listaus on vain pintaraapaisu aiheeseen eikä ole tarkoitettu niin vakavasti otettavana dokumettina.

   Poista
  2. No höh! Musta olis ihan mielenkiintoista tietää millaiselta mä vaikutan. Kun sitä saa aina välillä hämmästyä ihmisten kuvasta itsestään, niin musta se on mielenkiintoista ja avartavaa. Joten valitus siitä, ettet luokittele mua, grrrrr....

   Poista
  3. No hyvä on. Sä olet listan ulkopuolinen Jembe mutta tuo riittäköön...;D

   Poista
  4. Hah haha, okei, tyydyn tähän. Jembe on muuten jonkinnäkönen rumpu vissiin.

   Olen tässä arponut tekisinkö vielä yölättyjä. Vähän tekis mieli...

   Poista
  5. Ilman muuta lättyjä!
   Niin, ja Jembellä ei ole mitään tekemistä rumpujen kanssa vaan paremminkin salaisuuksien...

   Poista
 6. Jep, tunnistin kyllä itseni :D. Kasi selkeästi olen :D Khihhihii :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puolinainen! Kuinka mukavaa nähdä teikäläistä täällä ♥
   Romantikko sä olet ja varsin määrätietoinenkin...hmmm....saattaa tuo kuun ulvominenkin osua ja sitten taidetakomo..:D

   Poista
 7. Kait se on minun kohalla 7 :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höpö höpö :D
   Sinä oot niitä harvoja naisia jotka osaavat erottaa ne oikeat ja merkitykselliset asiat kaikesta siitä shaibasta mitä on tarjolla ja se on sellainen piirre jota meikäläinen arvostaa. Sitäpaitti sussa on hieman yltiöpäisen vikaa ;D

   Poista
 8. Yksi kasi ilmoittautuu ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä oletkin aikas vallaton.. :D

   Poista
 9. Tuosta listasta en löytänyt itseäni. Ilmeisesti kuulun johonkin risteytykseen tai sulta on jäänyt jääkäsi-luokitus huomioimatta. ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minä sua ole unohtanut mutta sä olet niitä joita ei tässä hillitymmässä listauksessa näytetä :D

   Poista
 10. Tjaaaa. Ehkä kasi olis näistä vaihtoehdoista lähin. Ehkä. Näist oli vähä vaikee valita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Räväkkä luonne mutta samalla erittäin hellä nainen, tottapa tuo ♥

   Poista
 11. Vastaukset
  1. No et todellakaan ole Rouheraivo!!
   Sulla on varmasti mennyt rivit sekaisin koska jos joku tästä porukasta on Kutmu niin sinä! :D

   Poista
  2. Mutku... :P Mä olen ihan otettu. *kainosti punastelee*

   Poista
  3. Totuuden edessä ei kannata punastella vai väitäkö ettei sulla ole koskaan ollut tunnetta että sydän tulee rinnasta ulos - niin tunnepuolella kuin siinä toisessakin mielessä ? ;)

   Poista
  4. Mahdollisesti... ;D

   Poista
  5. Ei vielkään suoraa vastausta....selkee Kutmu :D

   Poista
 12. Mä haluaisin myös tietää, mihin kategoriaan mut miellät. Vai olenko mäkin risteytys?

  Great, nyt minäkin opin tekemään ♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veikkaan kutosta. :-D

   Poista
  2. Minä en tiedä sun viehtymyksistäsi pesukarhuihin tai Kemijärveläisiin palomiehiin mutta muuten et missään nimessä ole Byärrä vaan paremminkin numero kahdeksan...;D

   Poista
 13. Mä oon sitten se 13 eli epäjärjestelmällisyyttämättömyydellänsäkään muija :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No äläs nyt!
   Sinä joka olet toiminnan nainen aina kaupankäyntejä myöten, olet selvästi kohtien 8. ja 3. risteytys ;D

   Poista
 14. Melkein ykkönen, en edes enkeleitä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Millin rakas. Kaikki taiteilijat ovat selkeitä 3:sia joissa on ripaus 8:aa sillä juuri se, että te pidätte ne tunteenne sisällänne, saa teidät tekemään jotain niin kaunista kuin esim. ne sun upeat taulusi. Jostain sen suuren rakkauden kuin myös ahdistuksenkin on purkauduttava ja mä uskon vakaasti että te viestitätte käsienne kautta niitä syvällä sydämessä olevia tuntojanne ja tunnetilojanne.

   Poista
  2. Kolmonenkin kuulosti tutulta, mutta verbaalinen kompleksini nousi esille. Toki viimeaikoina olen ylittänyt itseni ! 8:sta puuttui vaatimattomuus omiin töihin. Toki totta on kauniit sanasi käsien kautta kerronnasta.
   *mietii kehtaako tämän julkasta- tiitinen*

   Poista
  3. No niin, sä olet juurikin tuon kolmosen takia turhan vaatimaton niin itsesi kuin töittesi suhteen. Niin sinun kuinmonen muunkin taiteilijan/valokuvaajan täytyisi lyöttäytyä yhteen ja pistää pysyväisnäyttely vaikkapa yhteisen blogin muodossa, jossa jokaisella olis oma sivunsa ja etusivulla olis jokaiselta muutama näytetyö. Tiedän nimittäin että monet ihmiset jotka pitävät taiteesta, eivät jaksa/viitsi etsiä mmalaus/valokuvaus -blogeja mutta tuo kimppajuttu mahdollistaisi sen, että te kaikki löytyisitte yhdestä paikasta. Jurtankin olis helpompi promottaakin kun voisin helposti lisätä linkkisivun tuohon Jurtan omien sivujen joukkoon. Mietis nyt, ei huonompi idea (näin tavallisen katsojan/vierailijan kannalta).

   Poista
  4. tulipas kirjoitusvirheitä mutta toivottavasti ymmärrät.

   Poista
  5. Ymmärsin juu,. pitänee laittaa hautuumaan. Blogeri ei ehkä olisi paras pohja, mutta ehkä plussayhteisö voisi toimia. Siis jos...

   Poista
  6. IdonG.n puolella tiedon jakaminen eli promottaminenkin olisi paljon helpompaa, joten ei muuta kuin tuumasta toimeen. Laitoin sulle tuohon uudempaan sen arkisto - listauksen asennus ohjeen.

   Poista
  7. tästä ei näköjään taas tule mitään....ison G:n..

   Poista
  8. Niin onhan mulla siellä jo yksi oma yhteisö :)

   Poista
  9. Niin on ja hyvä yhteisö onkin! :D

   Poista
 15. On se nyt merkeleellistä kun meitsin kommentit ne vaan lehahtaa jonnekin tundralle. Omaksi numerokseni veikkaan kasia, sen verran monta niitä on jopa henkilötunnuksessani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos sä olet noitunut näitä mun krjoituksia? ;D

   Kasi...hmmm..kyllä mutta sussa on todella paljon kolmosta ♥

   Poista

Käynnistäsi kiitollinen ja kommentistasi olisin suorastaan riemuissani!
(kommenttien valvonnan takia ne näkyvät vasta hyväksymisen jälkeen ja tämä saattaa kestää jonkin aikaa)

Kiitokset tekijöille:

 • Blogger archive page > Github/jhwilson
 • Google Friend Connect Button > NetOops blog
 • Add Related Post Widget To Blogger (linkwithin) > My Blogger Tricks
 • Contact Form > Tw!st Blogger
 • Simple Search > Blogger Buster
 • How to display linkwithin related posts only in post pages > My Blogger Desk
 • How to Remove Subscribe to Atom links from your Blogger Blog > Superwebtricks
 • How to remove quick edit and wrench icons on Blogger > Blogger Plugins